Varusmies loukkaantui harjoituksessa – Selvisi säikähdyksellä ja säikähdyksellä

Puolustusvoimat on tänään kertonut varusmiehen loukkaantuneen harjoituksessa. Kyseinen varusmies loukkaantui merimiinojen lastausharjoituksessa tänään, 28.11.2018 aamupäivällä. Vammat vaativat terveyskeskushoitoa, mutta hengenvaaraa ei ole.

”Miinoja oltiin lastaamassa miinalautta Porkkalalle, kun yhden sarvimiinan koho irtosi ja putosi osuen lastaamassa olleen varusmiehen käteen. Loukkaantunut varusmies kuljetettiin hoidettavaksi terveyskeskukseen, jossa käsi kipsattiin kämmenselästä murtuneen luun takia”, puolustusvoimat kertoi tiedotteessaan.

Tarkkoja tilastoja varusmiesten eri tasoisista fyysisistä loukkaantumisista palveluksessa emme ole löytäneet, mutta asepalveluksen aikana on muista kuin sairauden aiheuttamista syistä kuollut vuosien 1990-2015 välillä yhteensä 159 varusmiestä.

Lähde: Puolustusvoimat, Aamulehti

2 thoughts on “Varusmies loukkaantui harjoituksessa – Selvisi säikähdyksellä ja säikähdyksellä

 • 28.11.2018 at 18:03
  Permalink

  Puolustusvoimilla on yhä kehitettävää. Varusmiesten kouluttamisen täytyy olla turvallista sekä varusmiehille että kantahenkilökunnalle. Pikku nirhamat kuuluu asiaan, mutta kaikki vakavemmat tulisi ehkäistä oppimalla edellisestä. Myös teollisuuden maailmasta tuttu työn riskien kartoitus olisi hyvä tehdä.
  Sodassa kuollaan, mutta rauhan aikana asevelvollisuuttaan suoritamassa olevien nuorten ei kuulu kuolla. 25 vuodessa 159 kuollutta on 159 kuollutta liikaa.
  Taipalsaaressa 1991 hukkui kerralla seitsemän varusmiestä vesistöharjoituksessa. Syy: puolustusvoimat oli varustanut BTR-60 miehistökuljetusvaunun taakkatelineellä jolloin se tuli takapainoiseksi. Lisäksi moottorin jäähdytysventtiili oli kiinni, jolloin ylikuumenemisen takia avattiin luukkuja. Vettä tuli sisään ja vaunu upposi. Nuorten miesten kuolema oli kyllin kova pala omaisille, mutta puolustusvoimien asenne omaisia kohtaan oli ollut pöyristyttävyydessään törkeä.

  Reply
 • 29.11.2018 at 17:18
  Permalink

  Saakohan tuokaan mitään korvauksia. Tavallinenkin Miina on paha saatika sitten ”sarvet” päässä.-

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.