Poliisi varoittaa hämäristä lippukauppiaista, tällä kertaa netissä toimivista sellaisista

Poliisin mukaan sille on vuoden 2018 aikana kirjattu lähes sata rikosilmoitusta internetissä hyvin aidon näköisillä sivuilla erilaisiin tapahtumiin ja konsertteihin myyvästä yrityksestä. Yritys mainostaa lippuja suomalaisiin ja kansainvälisiin huipputapahtumiin.

Tilausta tehdessä sivusto ilmoittaa lippujen hinnaksi summan joka lopulta saatetaan veloittaa asiakkaalta jopa kaksin- tai kolminkertaisesti. Maksua varten annetaan pankki- tai luottokortin numero sekä kortin takaa kolminumeroinen suojaluku. Asiakkaan ostamat liput ovat myös valtaosassa poliisin tietoon tulleista ilmoituksista osoittautuneet väärennetyiksi ja eivätkä lipun ostaneet ole päässeet tapahtumaan sisään. Lippuja on myyty myös sellaisiin tapahtumiin, joiden liput eivät ole tulleet vielä edes virallisesti myyntiin.

Etelä-Savossa väärennettyjä ja moninkertaisesti veloitettuja lippuja on ollut myynnissä mm. Jukureiden peliin ja Raskasta Joulua konserttiin.

Lippuja hakeva ohjautuu yleensä Googlen kautta myyjän sivuille. Sivusto on niin aidon näköinen, että se saattaa harhauttaa luulemaan sitä viralliseksi lipunmyyntipaikaksi. Sivustoa ylläpidetään Sveitsistä käsin ja näin ollen se on EU-lainsäädännön ulkopuolella. Myöskään Suomen poliisilla ei ole toimivaltaa puuttua sivuston toimintaan eikä tutkia asiasta kirjattuja petos rikoksia.

Internetistä lippuja ostavan kannattaa varmistua huolellisesti miltä sivustolta lippuja on ostamassa. Ohjelmatoimistojen sivuilta löytyy yleensä maininta siitä, kuka on tapahtuman virallinen lipunmyyjä. Internetin hakukoneella kannattaa myös selvittää taustoja ja muiden kokemuksia lipunmyyjästä. Kuluttajaviraston sivuiltaa löytyy myös tietoa niistä yrityksistä, joista virastoon on tullut runsaasti yhteydenottoja.

Poliisi varoittaa kuluttajia hämäristä sivustoista ja lipunmyyjistä: ”Mikäli huomaamattaan ostaa lipun jonka tilaus- ja veloitustiedot eivät vastaa alkuperäistä, kannattaa ensin käydä verkkopankin kautta suojaamassa tili asettamassa pankkikorttiin internet- ja ulkomaankäytönesto. Jos ostotapahtumaan on käytetty luottokorttia ja tililtä on veloitettu kerrottua enemmän, asiasta voi reklamoida luotonantajaa.”

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Poliisi varoittaa hämäristä lippukauppiaista, tällä kertaa netissä toimivista sellaisista

 • 28.11.2018 at 18:12
  Permalink

  ”Sivustoa ylläpidetään Sveitsistä käsin ja näin ollen se on EU-lainsäädännön ulkopuolella. Myöskään Suomen poliisilla ei ole toimivaltaa puuttua sivuston toimintaan eikä tutkia asiasta kirjattuja petos rikoksia.”
  Hyvä vinkki. Vaihtoehtomediat ja toisinajattelijat siirtyvät julkaisemaan Sveitsistä käsin jos moskovantiltu- mykkäsen tiedustelulaki alkaa sulkemaan sivustoja.

  Reply
 • 29.11.2018 at 17:17
  Permalink

  Vielä sitä myydään Suomen lippuja hämärästi kun muuten ei saa.

  Reply
 • 29.11.2018 at 20:01
  Permalink

  Kaksi lippua Tuusulan kirkon konserttiin 4.12 tarjottiin hintaan 2 x 10.111€ (vain kaksi lippua jäljellä). Ei lähdetty kuuntelemaan Teräsniskaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.