Arkkipiispa Mäkinen vetämään hallituksen vihapuhe- ja nettikiusaamistyöryhmää

Sisäministeriö, oikeusministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat asettaneet hankkeen, jonka virallisena tehtävänä on laatia ehdotuksia rikoslailla rangaistavan vihapuheen ja lailla kielletyn häirinnän tehokkaammaksi kitkemiseksi sekä toiset ihmiset huomioon ottavan keskustelukulttuurin edistämiseksi.
Arkkipiispa Kari Mäkinen

Vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisia toimia aiotaan ministeriöiden mukaan tehostaa asiantuntijatyöryhmän ja virkamiesten yhteistyöllä. Työryhmän puheenjohtajana toimii arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen. Kokoonpanoon kuuluvat myös edustajat mm. valtakunnansyyttäjän toimistosta, julkisen sanan neuvostosta, Helsingin poliisilaitokselta, Etnisten suhteiden neuvottelukunnasta ja Suomen nuorisovaltuustojen liitosta.

Sisäministeriö toteaa tiedotteessaan netissä tapahtuvan nöyryyttämisen, uhkailun ja solvaamisen lisääntyneen. Se näkee edellä mainitun kehityksen johtavan äärimmillään turvattomuuden tunteen lisääntymiseen ja siihen, että ihmiset eivät enää voi käyttää perustuslain turvaamaa sananvapauttaan, koska pelkäävät joutuvansa vihapuheen tai vihakampanjoiden kohteeksi.

Vihapuheella tarkoitetaan tässä hankkeessa kaikkia sellaisia ilmaisumuotoja, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen.

Vihapuheeseen liittyvät sisäministeriön mukaan myös muut vaikuttamiskeinot, kuten disinformaatio ja valeuutiset. Erikoisen hankkeesta tekee se, että vaikka tarkoitus on kehittää keinoja myöskin median vahtimiseen, kuten kaksi viimeistä ”vaikuttamiskeinoa” antavat ymmärtää, mukana on silti Julkisen sanan neuvosto, joka koostuu täysin valtamedian edustajista.

Kuka määrää, mikä on ”tarkoituksellisesti loukkaavaa toimintaa”?

Oikeusministeri Antti Häkkänen linjaa vihapuheen ja hyväksyttävän kritiikin eroa varsin veteen piirretyllä viivalla:

– Demokratiaan kuuluu vapaa keskustelu, sananvapaus ja vapaus kritisoida. Näitä meidän tulee Suomessa vaalia. Laaja sananvapaus ei kuitenkaan suojaa tarkoituksellisesti loukkaavaa toimintaa. Jokaisella meistä on velvollisuus edistää rakentavaa yhteiskunnallista ilmapiiriä, oikeusministeri Häkkänen sanoo.

Lähde: Sisäministeriö

32 thoughts on “Arkkipiispa Mäkinen vetämään hallituksen vihapuhe- ja nettikiusaamistyöryhmää

 • 28.11.2018 at 18:56
  Permalink

  ”ihmiset eivät enää voi käyttää perustuslain turvaamaa sananvapauttaan, koska pelkäävät joutuvansa vihapuheen tai vihakampanjoiden kohteeksi.”

  Eiku ihmiset eivät enää voi käyttää perustuslain turvaamaa sananvapauttaan, koska pelkäävät joutuvansa poliisikuulusteluun ja syytetyksi vihapuheesta.
  Noin korjasin vähän tuota kirjoitusvirhettä.
  Mäkinen ”puistelee päätää”

  Reply
  • 29.11.2018 at 10:39
   Permalink

   Lukuisat tunnetutkin suvakit ovat harrastaneet oikein runsaasti jopa hysteerisiä vihapuheita ja -kampanjoita eri mieltä olevia kohtaan. Näistä nuo eivät ole kiinnostuneet, koska tarkoitus ei ole muu kuin luoda vihakampanja, jolla väärät mielipiteet omaavat halutaan vaientaa.

   Reply
   • 1.12.2018 at 20:31
    Permalink

    Tässä kouluesimerkki siitä, minkälaisia lumihiutale -pöyristyjiä aka ”poliittisesti korrekteja sosiaalisen median vaikuttajia (SJW)” Suomen poliisi ja syyttäjälaitos ”suojelee mielensä pahoittamiselta”. Varoitus – naurulihakset voivat kipeytyä:

    https://www.youtube.com/watch?v=zlmarLZpsyQ

    ”Entitled millennial snowflake get owned by hotel owner”

    Reply
 • 28.11.2018 at 19:03
  Permalink

  Emeritus arkkipiispa on eksynyt todella kauas Jumalan Sanasta.

  Reply
  • 29.11.2018 at 10:40
   Permalink

   Antoivat Mäkiselle Raamatun vastikään. Mäkinen ilmeisesti kysyi, että mikäs kirja tuo on?

   Reply
 • 28.11.2018 at 19:27
  Permalink

  Itse alkavat kiusaamaan eri mieltä olevia ihmisiä oikein porukalla.

  Reply
  • 29.11.2018 at 07:41
   Permalink

   Näinhän siinä käy.. Pukki (!) kaalimaan vartijana..

   Reply
 • 28.11.2018 at 19:49
  Permalink

  Ironista on että YLE:n ”Faktantarkistaja” Johanna Vehkoo on saanut syytteen juurikin kunnianloukkauksesta ja väärän tiedon levittämisestä, ja häntä puolustelemassa on ollut JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström jonka johtoasemassaan harjoittaman työpaikkakiusaamisen aiheuttamia jälkioireita työntekijöissä on jouduttu turvautumaan psykologin apuun.

  ”Grundström aloitti Julkisen sanan neuvoston ensimmäisenä kokopäivätoimisena puheenjohtajana vuoden 2016 alussa.[2] Hänen johtamistapansa ja alaistensa kohtelu herätti arvostelua vuonna 2016, ja ongelmat saivat laajaa julkisuutta elokuussa 2018 Suomen Kuvalehden jutun jälkeen.”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Elina_Grundström

  Että tämänlaisia vihapuheen, häirinnän ja väärän tiedon levittämisen vastustajia…

  Reply
  • 7.12.2018 at 08:57
   Permalink

   Niin mutta sinä oletkin gentiili, eli ei-ihminen. Suomen kansaa johdetaan tänään Talmudin lakien mukaan. Tästäkään et ota itse selvää, vaan joko uskot tai kiellät sokeasti, koska.. olet eläin. Ja tämä todistaa, että olet eläin. Ja että olet vain karjaa, kuten jälkipolvesikin, jolle talmudistiset sionisti-globalistit nauravat, ja saavat tehdä mitä tahansa. Ja niin tekevätkin.

   Sionisti-omisteinen valtamedia valhetelee avoimesti, ja nimenomaan yhtenä tärkeänä syynä on, että näin luodaan ”todisteet” sille, miten ”rasistit” ovat pahoja ja vaarallisia.

   Viimeisin esimerkki eiliset miekkarit ja vastamiekkarit. Poliisi ja sionisti-media hääräsivät nimenomaan kansallismielisten gentiilien luona, luoden heistä aktiivisesti, tahallisesti, ja tarkoituksella pahaa kuvaa. Siellä oli jopa hakaristi-lippuja.

   Näm valheet tarjotaan sitten kouluissamme juuri SINUN LAPSILLE täytenä totuutena ja virallisen, sataprosenttisen luotettavan valtamedian toimesta. Näin luodaan seuraavat sukupolvet antifa-joukkoja ja maailmanhalaajia. Systemaattisesti, järjestelmällisesti, sinun, gentiilin, veroista kustannettuna, sinun omille lapsillesi toteutettuna.

   Mutta.. olet eläin, etkä ihminen. Siksi suostut tähän. Koska.. olet vain karjaa.

   Reply
 • 28.11.2018 at 20:10
  Permalink

  Nyt voi todella käyttää sanontaa: Pukki kaalimaan vartijana. Tämä muistaen Mäkisen aikaisemmat toimenpiteet ja kommentit tiettyä uskonsuuntaa ja kansanryhmää kohtaan. Ja muutkin ryhmän kokoonpanoon kuuluvat vaikuttavat aika puolueellisilta ja jo valmiilla mielipiteellä vihapuheesta mitä se on, mistä se tulee ja mihin se kohdistuu

  Reply
  • 28.11.2018 at 20:22
   Permalink

   Mäkinen on Aamulehden haastattelussa todennut ettei koskaan ole ollut uskossa. Kyseessä on siis todellinen kulttuurimarxistinen myyrä.

   Reply
 • 28.11.2018 at 20:40
  Permalink

  Ehdottaisin tuolle työryhmälle nimeksi ”nettikoulukiusaajat”.

  Eräs ajatus tuohon piispa-myyrään liittyen:

  ”Uskonto on totta massoille, valhetta viisaille, ja käyttökelpoinen työkalu valtaa pitäville”.

  ”David Stagg
  2 years ago
  Religion is viewed as true by the masses, false by the wise, and useful by the powerful.”

  Kristinusko on liian pasifistinen täyttääkseen nykyjohtajien sotaisat tarkoitusperät. Siksi vaihdetaan tahallaan, tietoisesti, ja kovalla hinnalla kristinusko islamiin. Tuon työryhmän yksi primääri tehtävä on palvella tätä päämäärää.

  Reply
 • 28.11.2018 at 20:46
  Permalink

  Saa nähdä puututaanko myös työttömiin kohdistuvaan leimaavaan ja syrjivään sosiaalirasistiseen vihapuheeseen, jota erityisesti hallituspuolueiden kannattajien piirissä on yleinen ja suosittu kiusaamistapa. Vai onko se sitä kivapuhetta?

  Reply
 • 28.11.2018 at 21:15
  Permalink

  Eipä malttanut arkkiper–le pysyä eläkkeellä, vaan vielä pitää päästä mädättämään, niinkuin ei olisi jo riittävästi saanut pahaa aikaan. Vastenmielinen otus.

  Reply
 • 28.11.2018 at 21:30
  Permalink

  Itse toivoisin että työryhmään tulisi mukaan myös joku lukutaitoinen.

  Kaikki Suomen kiihotustuomiot ovat oikeusmurhia:

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):
  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan”

  Tuota on siten tulkittavat, että vain sellainen kiihotus kansanryhmää vastaan kiihottaminen on rikoslain mukaista kiihottamista, joka täyttää myös ”sotarikoksen taikka rikoksen ihmisyyttä vastaan” määritelmän. Ei Suomessa ole tapahtunut mitään sotarikoksia taikka rikoksia ihmisyyttä vastaan.

  Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:
  Otsikot ojennukseen
  Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä
  tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma. Sen täytyy
  myös houkuttaa lukemaan. Otsikoiden avulla lukija saa nopeasti
  yleiskuvan jutusta.
  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

  Reply
 • 28.11.2018 at 22:13
  Permalink

  Kuluukohan yhtä paljon viinaa kuin kirkon hommissa. Eikös toi tehnyt mahtavia viinalaskuja kirkon piikkiin.

  Reply
  • 28.11.2018 at 22:25
   Permalink

   Teki melkoisia viinalaskuja virassa ollessaan, sen toisen punakkanaamaisen pelsepuubin kanssa, mikä P*skola tai jtsp. olikaan. Kirkollisveron maksaja voi vain kuvitella minkälaisia viinanhuuruisia anaalibakkanaaleja ja pitoja nuo uskonnottomat kirkonjohtajat ovat keskenään pidelleet.

   Reply
 • 28.11.2018 at 22:28
  Permalink

  Antisemitismi mainittu. Taas.
  Miksi se pitää aina erikseen mainita?
  Ai niin, juutalaisia on joskus sorrettu.
  Eikös ne ole karkotettu eripuolilla maailmaa jonkun laskelman mukaan liki 500 kertaa?
  Minkähän ihmeen takia?
  Heissähän ei tietenkään mitään syytä ole ollut?

  Reply
 • 28.11.2018 at 22:29
  Permalink

  En nyt suoraan hahmota tämän työryhmän tarpeellisuutta… siis yritetäänkö tässä nyt hiljentää vihaisten ihmisten nettikirjoittelut ? Siis sen sijaan, että toimittaisiin siten ettei ihmiset vihastuisi ?
  Kuka hyötyy tilanteesta jossa melkoinen osa kansasta on näennäisesti hymyilevää, mutta sisällään keräävät ensin tuohtumusta, sitten suuttumusta, seuraavaksi vihaa ja lopulta raivoa?
  Itse en keksi ketään joka varsinaisesti tilanteesta hyötyisi…
  Parempi, että tyytymättömyys tulee esiin netissä kuin ”nakkikioskin jonossa”

  Itse kuitenkin välttelen kommentointia suuttumuksen vallassa koska se ei edistä mitään asiaa, kun ”suu vaahdossa” antaa näppiksen laulaa…

  Eli nyt tarvittaisiin järkeä kaikilta, myös hallinnolta…

  Reply
 • 28.11.2018 at 23:19
  Permalink

  Taaskaan ei mitään tekemistä islamin kanssa kaikki on vain yhtä suurta mielenterveysongelmaa, miksiköhän?
  Sanoiko tämä arkkipiru että terroristi on yksi meistä?
  Vasta yksi matu selitti tuomioistuimessa että naisten raiskaaminen kuuluu hänen kulttuuriin joten häntä ei saa rangaista Suomessa raiskailemisesta.
  Epäilen että pahimmat mielenterveysongelmat ovat ns. hyvillä ihmisillä.

  Reply
  • 7.12.2018 at 09:28
   Permalink

   Terrori-iskujen tarkoitus ja päämäärä on ollut juuri tämä, että islamista ei julkisesti puhuttais mitään paljastavaa, jotta se voisi levitä ja valloittaa.

   Ja sitähän se tekee, koska valtaapitävät ja mediatalot pelkäävät heihin mahdollisesti kohdistuvaa terrori- tms. iskua.

   Muistatteko ”ei anneta pelolle valtaa” -kampanjan? Siinä juurikin pelokkaat ampuivat itseään jalkaan.

   Reply
 • 29.11.2018 at 03:04
  Permalink

  arkkipersereikä mäkinen voi t*****a k********n ******, saatanan maanpetturi…

  Reply
 • 29.11.2018 at 05:32
  Permalink

  Kyllä menee ilolientä ja valtio tietenkin maksaa. Parasta pitää olla, ei mitään puliukkojen vienttoa tai tavallista peikkojuomaa vaan laatuviinit ja brandyt pöytään, johan alkaa vihapuhe laantua.

  Reply
 • 29.11.2018 at 09:54
  Permalink

  On meillä vaan niin ”sairas maa tänäpäivänä”.

  Tässä maassa ei saada koskaan koko kansaa puhaltamaan ”samaan hiileen”, koska tässä maassa asuu kaksi aivan eri kansaa….turha luulla, että kaikilla kantasuomalaisilla ( tähän kuuluu siis kaksi kansaa) olisi jotain isänmaallisuutta,koska tämähän on suomensukuisten luoma maa. alunperin; jotkut ”tuli valmiiseen pöytään kauan sitten”…

  …….jo tuolta ”satojen vuosien takaa tänne tuli porukkaa ja hupsistakeikkaa,” suomensukuisten hieno rautakautinen historiakin ”poispyyhkäisty”….Museovirastossa tuskin johdossa suomensukuisia, koska suomensukuisten historiaa juurikaan tutkita -tohdin epäillä.

  Suomensukuiset VALITETTAVASTI murtuivat, pikkuhiljaa tuolta 1300-luvulta ( eurooppa oli ihan sekaisin, johtunee siitä) ja Paavikin ” paisteli ”Bullia” ja lähetti niitä tänne mm. Rapolaan Paavin Bulla, Hartolaan Paavin Bulla jne…täällä Kalevan kansalla oli vaurautta ja rikkautta vaikka kuinka, oho, meniköhän ne muille????

  Vastarinta oli aina kova Suomessa; sivistynyt, järjestäytynyt suomensukuisten heimojen asuttama alue.Hienoimpia miekkoja Rautakaudelta löydetty Suomesta.

  Euroopan kansainvaellukset ruottiin,joka oli myöskin alunperin suomensukuisten Tukholmaan asti KAINUUN KUNINGASKUNTAA.

  Nyt on taas KANSAINVAELLUKSET.

  Ja juurikaan alkuperäiset siis suomensukuiset ( alkuperäiset hämäläiset, karjalaiset, pohjalaiset, asuinpaikka esim. Pohjanmaa ei tee suomensukuista, vaan suvun JUURET )eivät ole enää missään julkisessa päättävissä paikoissa siis politiikka , ylimmät virkamiehet , kaikki julkisen puolen päättävät tahot jne…. näin veikkaan.

  Tulokset on nähtävillä arvopohjaa myöten Suomessa ihan kaikki, ”kansanvaihtoineen”, esim.tuo ”hirvitys” Gcm-soppari.

  Vai luuletteko, että aidot, sydämeltään hyvät suomensukuiset haluaisivat ”tuhota oman maansa” kansanvaihdolla?
  Minä tohdin epäillä.Luulen, että valtaosa nk. ”suvakeista” ei ole oikeasti suomensukuisia.

  …ja lisänä ilmeisesti ”heidän hyvävelisisko verkostot ympäri ämpäri Suomea”. ” kevät toi , kevät toi muurarin….”…siksi tämä maa on niin ”paska”.

  Meillä ei taida olla todellakaan sama Luoja,Jumala, mihin me uskomme tämän mäkisen kanssa;
  meillä on ihan erilainen arvopohja siihen kuuluu etiikka ja moraalia, tämä maan etu.
  Rukoilen itsekseni, en tarvitse siihen mitään yhteisöä.Ulkokultaisuutta ja ”tekopyhyyttä” ja ”susia lampaan vaatteissa” , tänäpäivänä riittää- vaatii tarkkuutta.

  Uskon, että kaiken takana on Korkeampi Voima ( edustaa Hyvyyttä/Rakkautta)

  Mitään minusta aidosti Hyvyyden/Rakkauden sanomaa tämä ”sälli ei ole julistanut” esim… Suojele ja Varjele Suomen kansaa niinkuin esim. sotien aikana papit tekivät.Veikkaan, ettei voisi vähempää kiinnostaa.Cheers, ja kippis.

  Elämme ”lopun aikoja” kaikki on pilattu ihan kaikki.

  Jotta Suomi joskus ”tervehtyy”, kaikki vähänkään julkisen rahoituksen parissa toimivat ylemmät/ keskitason johtotasot, pitäisi ”tsekata todella tiheällä kammalla”, muuten maa ei koskaan tule koskaan enää”kukoistamaan”. Ja ”hyvävelisiskotäti” ym. verkostot- niitä ei saisi olla missään nimessä; ne mahdollistavat ”vääryydet”. Ne oli kielletty Suomessa n. 100 vuotta sitten muistaakseni- sanktioiden uhalla.

  Tuttuun tapaan
  Herra siunatkoon Suomea ja sen Isänmaallisia kansalaisia.

  Reply
 • 29.11.2018 at 10:54
  Permalink

  Arkkiperkele haluaa lisätä pitkään syntilistaansa kansanmurhan, sillä sitähän GCM-sopimuksen periaatteiden ajaminen lainsäädäntöön käytännössä tarkoittaa. Suomen kansa ei saa protestoida, jos ja kun se vaihdetaan toisiin kansoihin.

  Reply
 • 29.11.2018 at 12:51
  Permalink

  Tässä yksi väärän mileipiteen omaava kansalainen, joka jätti 9.12. 2005 SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Lapsia; hetero-aviomiehiä ja pienyrittäjiä kohtaan .

  Asian käsittely YHÄ viipyilee; ja joka diariinkirjaaminen kesti 8 kuukautta !

  Mutta hallitus ryhtyi heti toimeen ?

  Julkinen lakitietokanta Finnlex : Suomen perustuslaki 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeuidessa.

  Mutta kansainvälinen laki asetti haasteen tälle ihmisoikeuksien poistolle : Kansainvälinen rikostuomioistuin saa toimivallan, jos jonkun maan laki / oikeuselimet ovat toimivallattomia tai toimihaluttomia .

  Tähän Suomen hallitus keksi ratkaisuksi Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONNAN ; He 55/2007 ja sitä seuraava ”sopimus”: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeduenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksitäistapauksissa” .

  Sekä Kansainväliselle rikostuomioistuimelle, että kansanedustajille valehdeltiin: ”Suomi haluaa itsenäisemmin ratkoa tällaisia vakavia rikoksia ”.

  PL 118 § TODISTAA tämän valheeksi ja petokseksi yhdessä 9.12. 2005 jättämäni SYYTEILMOITUKSEN kanssa !

  Olen siis todistetusti ihmisoikeudeton Suomen kansalainen; jonka Suomen hallitukset ja virkamihet ovat TEHNEET takautuvasti ihmisoikeudettomaksi.

  Kun tämän julkiseti kerron; mihin viharikokseen mahdollisesti syyllistyn ?

  archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 29.11.2018 at 16:48
  Permalink

  Tämä satanisti vetää kovat rahat tuostakin täysin turhasta paska -hankkeesta, jolla ei ole mitään merkitystä, mutta on rikollista ja puolimielistä veronmaksajien rahojen tuhlaamista jonnin joutavaan paskaan, jota ei ole edes olemassa, vaan ääretöntä turhautumista ja kyllästymistä Suomen hallituksen keskellä päivää tapahtuvaan kansan kusetukseen hankkimalla tänne elättejä, jotka työtätekevät suomalaiset joutuvat elättämään kehdosta hautaan ja vielä elämään yhteiskunnassa, jonka katuturvallisuus on romahtanut haittamaahanmuuttajien takia. Kaiken lisäksi korruptio hallitus vielä itse tienaa veronmaksajien piikkiin pakolaisbisneksellä aivan kuten myös SPR ja Suomen satanisti kirkko.

  Reply
 • 30.11.2018 at 00:27
  Permalink

  Tässä ensimmäinen tehtävä Arkkipiispalle.

  Laatta lentää. Saako sen näyttää? Onko jo viharikos?

  Kuvitelkaa arkkipiispa tuossa härvelissä ja kun sillä laatta lentää.

  – Tämä on…uh …oh….tämä …on…viha…..yrrrrjjjjjjjjjjjööööööööööö!

  Reply
 • 30.11.2018 at 21:38
  Permalink

  Että semmoset arvopohojan vartijat, joko kaivetaan kamppeet naftaliinistä ja alotethan 1918 malliin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.