Helsingin Diakonissalaitoksen raportti tuli kuin räätälöitynä aikomuksille kiintiöpakolaisten lisäämiseen

Helsingin Diakonissalaitoksen raportin mukaan kiintiöpakolaisten määrän nostaminen edesauttaisi erityisesti pakolaistaustaisten traumatisoituneiden lasten ja nuorten mielenterveyttä. Raportissa todetaan toisaalta myöskin, että vieraaseen yhteiskuntaan kotoutumiseen liittyvät stressitekijät saattavat olla jopa vaikeampia, kuin kotimaassa koetut traumatisoivat tilanteet.

Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminnan työryhmä kokosi raporttiin tietoja kohderyhmästään, alle 24-vuotiaista, kidutetuista ja vaikeasti traumatisoituneista kiintiöpakolaistaustaisista lapsista, nuorista ja heidän perheistään. Perusteluksi sille, että nimenomaan kiintiöpakolais-status on hyväksi mielenterveyden kannalta, perustuu maahantulijan saamaan tietoon siitä, että oleskelulupa on pysyvä.

Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen yksikönjohtaja Jaana Pajunen vetosi Diakonissalaitoksen sivulla ”Suomen velvollisuuteen hoitaa pakolaisongelmaa”.

– Mikäli Suomi aikoo kantaa kansainvälistä vastuutaan pakolaiskysymyksessä – ja kun vielä voimme vaikuttaa hallittuun maahanmuuttoon, kiintiöpakolaisten määrän lisääminen on kaikin puolin järkevää, Pajunen totesi.

Diakonissalaitoksen raportti tuli kuin tilauksesta selkänojaksi hallituksesta kuuluneisiin mielipiteisiin kiintiöpakolaisten määrän lisäämisestä. Lisäämisen puolesta erityistä ääntä on pitänyt sisäministeri Kai Mykkänen.

Lähde: HDL

26 thoughts on “Helsingin Diakonissalaitoksen raportti tuli kuin räätälöitynä aikomuksille kiintiöpakolaisten lisäämiseen

 • 29.11.2018 at 13:11
  Permalink

  Jaa, Suomi kantaa vastuuta.
  Ja maksaa.
  Milloinkahan kehitysmaat alkavat itse kantamaan vastuuta asukkaistaan?
  Ja ihmiset itse siellä?
  Kehitysapua on viety vuosikymmeniä eikä mikään muutu.

  Reply
   • 29.11.2018 at 20:57
    Permalink

    Kuin myös.”Taakanjakoa”on riittänyt mutta mikään ei muutu.Kun on totuttu että kaikki tulee käteen niin miksi alkaa rakentamaan ja kehittämään omaa maataan?Mutta mukulaa pukkaa joka vuosi..enkä puhu nyt perunoista!

    Reply
  • 29.11.2018 at 14:16
   Permalink

   Kehitysavun luultavasti merkittävin tarkoitus on lahjoittajan kaipaama vaikutusvalta kohdemaassa, siis poliittinen tarkoitusperä. Eipä se ole mihinkään hyvään johtanutkaan vuosikymmenistä huolimatta, joten pitää olla idiootti, jos vieläkin väittää tarkoituksen olevan hyvä.

   Reply
   • 29.11.2018 at 14:17
    Permalink

    Lisättäköön tuohon myös, että se on myös yksi tapa tukea oman maan teollisuutta.

    Reply
  • 29.11.2018 at 16:29
   Permalink

   ”Kehitysapua on viety vuosikymmeniä eikä mikään muutu.”

   Kyllä muuttuu. Mitä enemmän kehitysapua viedään, sitä pidemmän mersun gepardihattudiktaattori ostaa.

   Reply
   • 29.11.2018 at 16:42
    Permalink

    Kehitysavun sijasta olisi pitänyt lennättää pommeja kuten Liittoutuneet tekivät WWII murskaten kaupunkeja ja tappaen saksalaisia siviilejä.
    Nyt kun viety länsimaista viljasäkkejä väh. 50-vuotta nälkäänäkeville naiskentelusta pitäville ja kuokkaa kädessä pitämättömille afrikkalaisille on heitä kuin kaneja kaikki paikat täynnä ja ovat vielä tunkemassa Eurooppaankin tekemään tästä paikasta yhtä paskaisen kuin kotinsakin on. Sama koskee Yhdysvaltoja jonne on tunkemassa koko Etelä-Amerikka kun kotimaat kurjine korruptio hallituksineen eivät ole kyenneet saamaan mitään kunnollista aikaan, vaan sikäläiset yhteiskunnat ovat rikollisuuden ja epäjärjestyksen kyllästämiä murha kulttuureja, jossa ihmishengellä ei ole mitään arvoa sen rinnalla olipa kyse sitten vaikkapa ainoastaan yhdestä nappi ryöstöstä.

    Reply
    • 29.11.2018 at 16:52
     Permalink

     Kannattaa huomata myös se trendi mikä näissä kansaintungeksimisissa kehittyneempiin maihin on selvä. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin yrittää väkivalloin tunkeutua väkeä maista joissa on ollut hallitsevana ideologiana sosialismi. Ei tainnut oikein toimia kun sitä sosiaalista oikeudenmukaisuutta je sen mukanaan tuomaa ihanuutta täytyy paeta parempiin maihin. (levittämään ja harjoittamaan sitä samaa sosialismia ja äänestämään ”demokraatteja” ja tekemään Yhdysvalloista samanlaista persläpimaata kuin mistä on paettu.)

     Reply
 • 29.11.2018 at 13:56
  Permalink

  Globalisteille nuo kristillistaustaiset järjestöt tuntuvat olevan oikean herkkupala. Niiden avulla on helppo höynäyttää väkeä Moraalisen Suurvallan projektiin. Ilmeisesti Ruotsinkin ohi pyritään.

  Reply
 • 29.11.2018 at 14:31
  Permalink

  Tilattuhan tuo onkin.
  Kaikki VOK -ja kotouttamisbisneksessä mukana olevat rotat ovat samassa juonessa kantaväestöä vastaan.
  Mykkäsen kieli kukkii Merkelin uloste peräistä kasvustoa.

  Reply
 • 29.11.2018 at 15:46
  Permalink

  pitää se vissiin ottaa lapsetkin pois mädättäjäkirkon listoilta…

  Reply
  • 30.11.2018 at 11:56
   Permalink

   Helsingin diakonissalaitoksella ei ole mitään tekemistä ev. lut. kirkon kanssa. Tosin ev. lut. kirkko on aikamoinen mädättäjä itsekin, mutta lapsityö siellä kai on ihan vilpitöntä(????).

   Reply
 • 29.11.2018 at 16:22
  Permalink

  Ja Suomihan on aiheuttanut kaikki katastrofit minkä takia tänne nyt pukkaa pakolaisia ovista ja ikkunoista.

  Reply
 • 29.11.2018 at 16:36
  Permalink

  Eli näistä ”ulkomaankaupan myynti tykeistä” seuraa ainoastaan menoja, menoja taas kerran menoja Suomen veronmaksajille. Eli ”Suomi nousuun” uusilla sairastapauksilla ja ”mielenterveysongelmaisilla”, jotka räjäyttelevät itsemurhapommeja ja ajajavat scanialla väkijoukkoon.
  Mikä perkele tätä Suomea vaivaa???

  Reply
 • 29.11.2018 at 17:07
  Permalink

  Tälle Jaanalle ihan vaan tiedoksi, ettei meillä ole todellakaan YHTÄÄN MITÄÄN VELVOLLISUUKSIA muille maille.Ei mitään.

  Meillä on ensisijainen moraalinen ja eettinen vastuu huolehtia KORKEASTI MAKSAMILLA VERORAHOILLA tämän Suomen kansan asioista ja kantasuomalaisista.

  Esim.vanhukset, monet lapsiperheet,työttömät,vammaiset jne…heitä tulisi auttaa siis OMAN MAAN KANSALAISIA

  …. ja perusteluni: resurssit ovat rajalliset esim. raha ym. ja jos tätä ei tajua, ei todellakaan ole ”mikään penaalin terävin kynä”- tuskin ilkeyttään, ei kait sellaisia ole.Että ilkeyttään toteaisi-enpä usko.Tjaa.a

  Jaana ja kaverit voi ihan mennä jonnekkin kauas paikan päälle auttamaan omilla rahoilla-ei meidän maksamilla verorahoilla!!!

  Kehitysapua maksettu 1970-luvulta lähtien kolmansiin maihin siis verorahoja , ehkä kymmeniä miljardeja euroja.Mitä tapahtunut?

  Tullaan tänne.

  Kertaus on opintojen äiti….historiaa:

  Suomi maksoi sotakorvaukset tuolloiselle kommunistiselle Neuvostoliitolle,montasataa karjalan evakkoa menetti kotikontunsa.
  ..lisäksi kaatuneet, haavoittuneet, sodan traumat.Näistä ei olla kiinnostuttu.

  Henkilökohtaisesti en jaksa kuulla enää yhtään, koskaan mitään asian tiimoilta ,kuinka meillä on muka velvollisuuksia viitaten sisältöön.

  EI OLE VELVOLLISUUKSIA muita kohtaan, meillä on MYÖSKIN OIKEUKSIA….PISTE!!!!!!!

  Veteraanin iltahuuto on koskettava laulu,ajankohtainen, kun ensi viikolla on Itsenäisyyspäivä , tosin meillä näet juhlitaan Linnan Juhlia-ikäänkuin monarkiassa konsanaan, vaikkei meillä edes ole monarkiaa.

  En katso Linnan juhlia, ei kiinnosta enää yhtään.
  Toivotaan, että tulee aika jälleen Itsenäisyyspäivä juhlille ja vieraat enimmäkseen muita ja eri isäntäpari.

  Isänmaallisia sydämeltään ,keulakuvia kaikessa tälle maalle ,väkeviä Suomimielisiä , juuriltaankin kenties.Sellaista isäntäparia seuraisi kernaasti.

  Reply
  • 30.11.2018 at 12:06
   Permalink

   Kun puhtaan kansakunnasta, niin aina pitäisi katsoa asioita historiallista taustaa vasten. Meillä ei ole mitään velvollisuuksia hoitaa Jaana Pajusen kapeasta ja itsekeskeisestä maailmankuvasta johtuvaa harhaa Suomen muka jostakin vastuusta. Suomi on globalisaation yksi pahimpia uhrimaita erityisesti mitä tulee kansan oikeuteen omaan kulttuuriin, identiteettiin ja oikeuteen nauttia omasta maastaan ja sen luonnosta omassa rauhassaan. Suomalaiset ovat ikeen alle alistettuja omassa maassaan ja kohta myös fyysisen perikadon edessä. Siksi nämä suvakkien ulostulot tuntuvat sietämättömiltä, vaikka olisivatkin vilpittömiä.

   Reply
 • 29.11.2018 at 17:17
  Permalink

  Konkreettinen ei haittamaahanmuutolle.

  Reply
 • 29.11.2018 at 18:34
  Permalink

  Ei. Me laitetaan tänne jo rahdatutkin haitat maasta pihalle -jok’ ikinen lähtee oli ”traumatisoitunut” tai ei.

  Reply
 • 29.11.2018 at 19:43
  Permalink

  Minusta on yleensä kyseenalaista, että sotapakolaisille myönnetään pysyviä oleskelulupia, sehän merkitsee sitä, että sotatilakin on suunniteltu heidän kotimaissaan pysyväksi. Oleskelulupa pitäisi myöntää vain siihen asti, kunnes olot on siellä saatu rauhoitettua. Ja samanaikaisesti kansainvälisen yhteisön pitäisi tehdä kaikkensa myös tämän rauhan saavuttamisen eteen. Pysyvä oleskelulupa myönnettäisiin vasta, kun oleskelulle on myös riittävät perusteet, kuten avioliitto suomalaisen kanssa, työ- tai opiskelupaikka ja tällöinkin vasta, kun pakolaiset ovat selvästi sopeutuneet Suomeen niin kielen oppimisen kuin kulttuurinkin suhteen. Eli avioliitto suomalaisen kanssa ei tarkoita paino-ongelmaisen kolmikymppisen säkittämistä ja saattamista raskaaksi joka vuosi.

  Muutoin diakonialaitoksen idea mielenterveysongelmaisten tuontikiintiöstä tulee saattaa siihen valoon, mikä on psyykkisten sairauksien paranemisennuste kantaväestönkin kohdalla. Yleinen käsitys lienee se, ettei mielisairaudesta parane täysin koskaan, vaan oireilua voi lievittää ja työkykyä ylläpitää. Joitakin poikkeuksiakin mukaan mahtuu, tunnetuin islamista täysin parantunut lienee ruotsalainen Mona Walter.

  Toki psyykepotilaat ovat samalla tavalla tuntevia ihmisiä kuin mieleltään terveetkin ja positiiviset tunteet vaikuttavat suotuisasti myös psyykkeeseen. Jokainen mieleltään tervekin ilahtuu kotiinpaluun ajatuksesta kauan ulkomailla olleena. Uskoisin, että pakolaistenkin haurasta mieltä ilahduttaa eniten ajatus tutun kotiaavikon tai -viidakon jälleen näkemisestä.

  Reply
 • 30.11.2018 at 05:32
  Permalink

  Raiskautilastojen perusteella he ovat itse löytäneet terapeuttisen tavan selvitä ”traumoistaan”

  Reply
 • 30.11.2018 at 09:42
  Permalink

  Kun valta vaihtuu Suomessa takaisin kaikilla tasoilla ISÄNMAALLISILLE, tämä hyvin kuormittava taloudellinen ”taakka” meille kantasuomalaisille eli kun me joudumme maksamaan tännetulleiden asunnot,terveydenhuollon,koulutuksen,kaikki käytännössä….saadaan ”hälvennettyä”, kun kaikki ”rahahanat laitetaan kiinni” ,ja näille kerrotaan, että omi kiva ,Kun kävitte, mutta nyt on aika palata takaisin esivanhempien maahan.

  Näihin menneitä rahoja voidaan käyttää sitten taas vanhuksillemme ,lapsiperheille, vammaisille jne..todella tukea tarvitseville kantasuomalaisille.

  Myöskään me emme tarvitse julkiselle sektorille ”tempputyöllistettyjä kolmansista maista tulleita”,koska meillä on kantasuomalaisia työttömänä n. 500 000 tuhatta.

  Julkisen sektorin kokoa,joka on käsitykseni mukaan n.600 000-700 000 tuhatta henkilöä tänäpäivänä, pitäisi kärsiä ja paljon.
  1980-luvulla se oli noin 400 000 ja kaikki toimi, omi jopa omia kunnanlääkäreitä.

  Julkiselle on työllistetty vuosien saatossa porukkaa, joista on pelkkiä kuluja veronmaksajille, kaikenlaista pikkupäällikköä, koordinaattorina ym.Ja kun ei ole enää maahanmuuttoa nykyisellään, siellä ei tarvita enää näitä kotiutua ynnä muita työpaikkojajaan-säästöä.

  Suorittavaa tasoa on supistettu ymmärtääkseni.

  Kaikki julkisen sektorin kulut maksetaan YHTEISISTÄ KORKEISTA VEROISTAMME siis palkkakulut ja julkisella voi olla jopa 6-7 viikon paikallisia kesälomia=maksetaan veroista.Sekä myöskin heidän seminaarit ym.Mitä hyötyä niistä on ollut meille tavallisille kansalaisille- ”Suomi on sekaisin kuin seinäkello”.

  Suomen nettomaksajat eivät pysty tätä isoa julkista veroillaan kannattelemaan.

  Suomesta on ajettu lähes kaikki valmistus alas.,valtiojohtoiset siis kansan omistamat yhtiöt myyty.
  Kaiken nuo vallassa viim. N. 30 vuoden aikana olleet ovat pilanneet kaiken tämän.

  Jopa tämä kuntien alasajo ja yhdistäminen on ollut niin typerää .Aina aikaisemmin kunnat toimivat, siellä lähellä oli työpaikkoja, mutta kun kaikki on alasajettu.
  Myöskin läänien lopettaminen, eli oli Mikkelin lääni, Turun- ja Porin lääni….Kaikki paskottu. Eriin myötä tehty-fantsua.

  Entäpä nämä valtiolaitokset.Ennen oli lääkintöhallitus nyt Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos ( irvokas nimi miettikää sikarokotetta).
  Destia oli muistaakseni Tielaitos.Jumaliste nimet pilattu ,kaikki.
  Mutta yhteisillä veroilla noissa laitoksissa lienee ”pikku johtajaa niin, että päät kolisee”.

  Tässä kaikessa näkee, mitä rakentavaa ovat vallassa olleet viim. 30 vuoden aikana saaneet?
  Ei mitään, tuhoisaa jälkeä kaikessa minusta ja monista muistakin.

  Koko Suomi ”paskottu juuria myöten”.

  Ja pakkoruotsi EHDOTTOMASTI pois;se mahdollistaa ”ohituskaistan” tälle kieltä puhuvalle porukalle ylempiin ynnä muihin virkoihin, ohi suomen kieltä pelkästään puhuvien.

  Yksi tuttu sanoi kauan sitten, että tämä ruottinkielinen porukka menee tyyliin ”juomalauluja laulellen korkeakouluihin sisään”kiintiöillään.
  Oikeudenmukaista?

  Entäpä yliopistot tänäpäivänä.Ovatko ne ”kommunististamarxisti”laitoksia?
  Entäpä opetushallituksen linjaukset,mitä koulussa opetetaan ja millaisia arvoja vaalitaan?Tuleville polville jopa Varhaiskasvatuksessa.
  Linjaukset/arvot edellyttäisivät täyden muutoksen, niinkuin periaatteessa ihan kaikki tässä maassa.

  Reply
 • 30.11.2018 at 12:06
  Permalink

  Suomalaiset syrjäytyneet ja masentuneet saavat pärjätä omin nokkineen, kun lääkäriin tai hoitoon ei pääse. Mahtaako tässä maassa olla enää olla sellaista asiaa, jossa muualta tulleet eivät kiilaisi kantasuomalaisten ohI?

  Reply
 • 30.11.2018 at 12:37
  Permalink

  Kirottu helvetin diakonissalaitos. Painuisivat sinne mistä loiset tulevat.

  Reply
 • 1.12.2018 at 19:36
  Permalink

  Diakonissalaitos on yks mätäpaise.

  Reply
 • 2.12.2018 at 02:43
  Permalink

  Ranskassa kansa vaatii Macronin eroa!. Leviääkö kapinaliike Ranskasta laajemmin Eurooppaan? Macron on vain pankkien bulvaani, sätkynukke.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.