Suomi ja Venäjä allekirjoittivat poliisi- ja maahanmuuttoasioiden yhteistyöohjelman

Sisäministeri Kai Mykkänen ja tämän venäläinen virkaveli Vladimir Kolokoltsev allekirjoittivat 13. marraskuuta maiden välisen yhteistyöohjelman Moskovassa, vuosittain järjestettävässä tapaamisessaan. Yhteistyöohjelman tarkoituksena on sisäministeriön mukaan tuoda kahdenväliseen poliisi- ja maahanmuuttoasioiden yhteistyöhön jäntevyyttä.

Ohjelmassa on sovittu säännöllisistä yhteistyötapaamisista ministeriöiden eri vastuutahojen kesken. Tapaamisissa voidaan keskustella käytännön yhteistyön kysymyksistä kansainvälisen rikollisuuden torjunnassa, maahanmuuttoasioissa ja esimerkiksi meriturvallisuudessa.

– Suomen ja Venäjän sisäministeriöiden välinen yhteistyö on kehittynyt merkittävällä tavalla kuluneen vuoden aikana. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme tänään Moskovassa yhdessä arvioimaan työn tuloksia sekä ennen kaikkea vahvistamaan sen tulevia toimintalinjoja, ministeri Mykkänen toteaa asian tiimoilta.

Ministeritapaamisen yhteydessä allekirjoitettiin myös poliisiyhteistyöhön liittyvät kahdenväliset alueelliset yhteistyöohjelmat, joilla vahvistetaan esimerkiksi käytännön yhteistyötä huumerikostorjunnassa.

– Alueelliset yhteistyöohjelmat ovat poliisille tärkeitä, koska kansainvälisen vakavan rikollisuuden torjunta edellyttää naapurimaiden viranomaisilta saumatonta yhteistyötä, toteaa Suomen osalta ohjelmat allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Ministerit allekirjoittivat myös Suomen ja Venäjän maahanmuuttoviranomaisten välisen julkilausuman, jota valmisteltiin kahdenvälisen maahanmuuttotyöryhmän edellisessä tapaamisessa Helsingissä 14. syyskuuta. Julkilausumassa sovitaan maahanmuuttoviranomaisten välisestä jatkotyöskentelystä, joka tähtää muun muassa laittoman maahanmuuton eri muotojen torjuntaan.

Ministeri Mykkäsellä oli Moskovan vierailullaan mahdollisuus myös tavata Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patruseshev. Keskusteluissa nousivat esille ajankohtaiset ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset.

Moskovan vierailullaan ministeri Mykkänen tapasi myös Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitshevin ja Venäjän Tutkintakomitean johtaja Aleksandr Bastrykinin. Sisäministeri ja hätätilaministeri keskustelivat Suomen ja Venäjän välisestä pelastuspalveluyhteistyöstä. Esimerkkinä toimivasta yhteistyöstä keskusteluissa oli viime kesän Venäjän metsäpalojen sammutuksessa tehty yhteistyö.

Ministeri Mykkänen piti lisäksi puheen Venäjän presidentillisessä kansantalous- ja julkishallinnon alan akatemiassa kuvernööriohjelmaan osallistuville alueellisille vaikuttajille suomalaisesta demokraattisesta päätöksentekojärjestelmästä.

Lähde: Sisäministeriö

6 thoughts on “Suomi ja Venäjä allekirjoittivat poliisi- ja maahanmuuttoasioiden yhteistyöohjelman

 • 14.11.2018 at 08:51
  Permalink

  Onko tämä, jo tovin jatkunut yhteistyö Suomen ja Venäjän viranomaisten välillä, vedenpitävä todiste siitä, että muiden muassa maamme valtamedian, Helsingin Poliisin ja Jessika Aron levittämä ryssäviha oli vain teatteria, jonkin muun agendan toteuttamiseksi?

  Löytyykö vastauksia?

  Reply
 • 14.11.2018 at 10:42
  Permalink

  Saatiin päivän naurut: ”Ministeri Mykkänen piti lisäksi puheen Venäjän presidentillisessä kansantalous- ja julkishallinnon alan akatemiassa kuvernööriohjelmaan osallistuville alueellisille vaikuttajille suomalaisesta demokraattisesta päätöksentekojärjestelmästä.”
  Suomessa ei ole demokratiaa nähtykään sen jälkeen kun Mauno Koivisto vapautti valuutat ja Eu- jäsenyyden jälkeen on juostu pussi päässä kivikossa.
  Mykkäsen mielestä demokratiaa on se että Suomi on toteuttaa välittömästi kaikki Eu:n ja YK:n mielisairaat kansakuntaamme vahingoittavat ”sopimukset” joiden ensin selitetään olevan vain jotakin mikä ei sido mihinkään ja jotka eivät ole itse asiassa ole sopimuksia. Kuitenkin niihin sitten jatkossa vedotaan joka käänteessä että se ja se sopimus velvoittaa siihen ja siihen ja on pakko nostaa kaikkia veroja ja asettaa vielä veroille vero ja lisämaksu verottamisesta. Kirsikaksi kakkuun haittavero verottajan työn vaikeutumisesta.

  Reply
 • 14.11.2018 at 13:07
  Permalink

  ”Julkilausumassa sovitaan maahanmuuttoviranomaisten välisestä jatkotyöskentelystä, joka tähtää muun muassa
  LAITTOMAN MAAHANMUUTON ERI MUOTOJEN TORJUNTAAN”????

  Onko Mykkänen vaihtanut päänsä?

  Reply
 • 14.11.2018 at 13:29
  Permalink

  Kantasuomalaisia kansallismielisiä jo monta kertaa suomalaisvihamielisillä aikomuksillaan mykistyttänyt Mykkänen sikäli ei eroa muista poliitikoista, että kun hänen huulensa liikkuvat, niin tietää hänen valehtelevan. Tällaista on Suomea johtavan kansanpetturi-klikin ”demokratia”:

  ”Suomea johtaa mafia”, https://suomimedia.wordpress.com/2018/10/28/suomea-johtaa-mafia/

  Brysseliä nöyrästi kumartavalle punaliberaalille punaporvari-hallitukselle eivät palkkaamansa nettikytät, Polpo, näytösoikeudenkäynneissä avustavavat kommunistiset Demla-tuomarit ja uusi terästetty urkintalaki riitä perustuslakiin kirjattua sananvapauttaan käyttävien kantasuomalaisten vaientamiseen. Sen alainen Opetus- ja kulttuuriministeriökin avustaa DDR:n Stasi-menetelmien soveltamisessa kantasuomalaisia vastaan alkamalla kouluttaa nettikyttien ja Polpon apulaisia kouluissa:

  ”Kulttuuriministeriö kouluttaa lapsista kavaltaja-agentteja”,
  https://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/11/kulttuuriministerio-kouluttaa-lapsista.html

  Tällainen mies on Mafia-Suomen ylijohtaja: https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/15/totuus-miljonaari-juha-sipilasta-valehteleva-huijari/

  Reply
 • 14.11.2018 at 19:22
  Permalink

  Todellisuudessa kai SUomi haluaa Venäjän avaavan reitin sen kautta, kun ennen tie on ollut tukossa. Mistä muusta voisi olla kysymys, kun kerran tähän saakka asiat ovat sujuneet mallikkaasti?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.