Melbournessa kolmea puukottaneen passi peruttiin 2015 ISIS-ambitioiden vuoksi

Melbournessa, Australiassa tapahtuneen puukkoiskun tekijä, Hassan Khalif Shire Ali oli herättäyt virkavallan kiinnostusta jo aiemmin. Miehen passi peruttiin vuonna 2015 tämän ISIS-ambitioiden vuoksi. Tarkemmin sanottuna Ali olisi tahtonut taistella ISIS:n riveissä Syyriassa. Tämä kuitenkin jäi haaveeksi, sillä Melbournen poliisi ampui Alin paikanpäällä.

Vaikka Alin onnistuneet teot rajoittuivat yhteen hengen riistoon ja kahteen yritykseen, oli suunnitelmissa jotain vielä tyrmistyttävämpi rikos. Ali oli pakannut lava-auton kyytiin kaasupulloja ja sytytti auton ennen puukotuksia palamaan, ilmeisenä tarkoituksenaan räjäyttää auto.

Tekijä asui Melbournessa ja oli saapunut Australiaan Somaliasta. Tämän ampunut poliisi taas oli vasta hiljattain poliisiopistosta valmistunut. Maan pääministeri Scott Morrison peräänkuuluttaa uskonnollisten yhteisöjen tarkkaavaisuuden perään ja muistuttaa näiden vastuusta radikalismin kitkemisessä uskontokunnistaan.

Poliisin mukaan kyseessä oli yksittäinen tekijä, eikä hyökkääjän sukulaisten koteihin tehdyissä ratsioissa löytynyt mitään, mikä viittaisi laajempaan verkostoon.

Lähde: The Guardian

4 thoughts on “Melbournessa kolmea puukottaneen passi peruttiin 2015 ISIS-ambitioiden vuoksi

 • 12.11.2018 at 15:55
  Permalink

  En käsitä tätä että jos joku haluaa tapettavaksii islamin takia, miksi hänelle ei suoda sitä mahdollisuutta. Jos on niin hyvä tuuri että selvityy hengissä, on takaisin pääsy estettävä ”turvapaikka” maahan. Eikös esim. Ruotsi jopa hakee näitä päänsä uskonnolla sekaisn saaneita takasin kansankotiin ja antaa trauma hoitoa veronmaksajien piikkiin. Vittu kun on sekopäistä touhua.

  Reply
 • 12.11.2018 at 16:59
  Permalink

  Islam, sosialistit ja globalistit ovat kaikki samassa juonessa .

  Reply
 • 12.11.2018 at 22:18
  Permalink

  Se tässä riepoo, että Australia päästää raketti-insinöörejä maahan asumaan, mutta suomalaisten onkin sitten vastaavasti vaikeampaa saada oleskelulupa.

  Reply
 • 13.11.2018 at 14:19
  Permalink

  Jos käsitin oikein australian poliisi ampui kuoliaaksi tuon puukottajan. Suomen poliisi ampui vastaavassa tilanteessa jalkoihin ja jätti ”kansikuva pojan” henkiin demlan ja valtamedian säälin kohteeksi ja Suomen valtion elätettäväksi vankilassa, jonne tuomitseminen demlalle oli kuin ”koiraan poikimista”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.