Stubb käy kierroksilla: Ylistää Merkeliä ja uhkaa unkarilaispuoluetta potkuilla EU:n parlamenttiryhmästä

Stubbilla menee lujaa. Mutta edistääkö hän uraansa vai taannuttaako sitä – aika näyttää. Ja melkoisen pian.

Cai-Göran Alexander Stubb on ollut viime aikoina otsikoissa. Vuoden 2019 loppuun saakka Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimiva Stubb on avoimesti ihastellut Saksan liittokansleri Angela Merkeliä, jonka tähti on sammunut jo melkein olemattomiin ja joka on ilmoittanut siirtyvänsä sivuun Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n puheenjohtajuudesta puolueen näivettyneen suosion takia.

Stubb kuitenkin pysyy ”Mama-Merkelille” uskollisena

– Kuka ratkaisi pakolaisongelman? Se oli Angela Merkel, joka teki sopimuksen EU:n ja Turkin kesken. Se oli osa ratkaisua, ei ongelma, tykitti Stubb saksalaismediassa.

Stubb haluaa Merkelin fanittamisen ohella Unkarin kansallismielisen Fidesz-puolueen ulos EPP:stä. EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan Stubb on suoraan uhannut Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia Fidesz-puolueen potkuilla EPP:stä.

Fidesz-puolue kuuluu EU-parlamentissa Euroopan kansanpuolueeseen (EPP), joka on ollut EU-parlamentin suurin puolue vuodesta 1999 saakka. Suomesta puolueeseen kuuluvat kokoomus ja kristillisdemokraatit. EU-puolueet koostuvat kansallisten puolueiden muodostamista EU-koalitioista, eivät yksittäisistä edustajista.

– Orbanin täytyy tunnustaa puolueperheemme arvot. Jos hän ei tee niin, hänen täytyy lähteä EPP:stä. Minulla on nollatoleranssi, uhosi Stubb taannoin saksalaisessa Welt-julkaisussa.

Stubb ei suvaitse Unkarin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa eikä Unkarin ”suvaitsemattomuutta”. Tällä hetkellä Stubb kamppailee Saksan Manfred Weberin kanssa tullakseen valituksi EPP:n puheenjohtajaksi seuraavissa EU:n parlamenttivaaleissa.

Unkarin hallituksen tiedotusosasto on äskettäin vastannut Stubbille kannattavansa EPP:n seuraavaksi johtajaksi Manfred Weberiä Stubbin sijaan.

– EPP tekee tärkeän päätöksen siitä, ketä se kannattaa pääehdokkaakseen ensi vuoden parlamenttivaaleissa. Alexander Stubb edustaa EPP:n liberaalisiipeä ja hänellä on erinomaiset suhteet George Sorosiin, kerrottiin tiedotteessa.

– Fidesz kuuluu EPP:n kristillisdemokraattiseen siipeen, ja syy, miksi Unkaria kohtaan hyökätään, on se, että Viktor Orbán ja Fidesz eivät tue liberaalin siiven maahanmuuttopolitiikkaa.

EPP päättää tällä viikolla pääehdokkaastaan Helsingissä.

Lähteet: Hungary Journal, Welt, Deutchland Funk

Muokattu 20:14 – Muokattu jutun rakennetta.

Aiheeseen liittyvää:

21 thoughts on “Stubb käy kierroksilla: Ylistää Merkeliä ja uhkaa unkarilaispuoluetta potkuilla EU:n parlamenttiryhmästä

 • 7.11.2018 at 20:10
  Permalink

  Voi hellan lettas! Suosittelen rauhoittavia lääkkeitä. Tosin suurena riskinä on se, että stubidosta tulee täysin aivokuollut kun aivotoiminta on muutoinkin – sanoisinko… Apollo 13:n ammpeerilukemilla.

  Ei ole muuten paljoa nauramista, jos tuosta tyhjä päästä tulee EU:n ”pää -tyhmä”. Nimittäin *Suomi hukkuu paskaa ja valtamedia usuttaa lukemaan lehtiä.

  *Muistan ehkäpä 1970-luvulta laulun: ”Suomi hukkuu paskaan ja me luemme vain lehtiä!” Kuka lie rotestilaulaja oli kyseessä.

  Reply
  • 7.11.2018 at 22:27
   Permalink

   Kyllä Stubilla on tiettyä älyä kuten kaikilla hyvään asemaan pyrkivillä. Merkelin kannattaminen on tärkeä pointti, kun tavoittelee itselle tärkeää virkaa. EU komission puheenjohtajan valitsevat EU maitten hallitukset. Subb luottaa maahanmuutoliberaalien enemmistöön, jos ei luottaisi, kritisoisi Merkeliä.

   Reply
 • 7.11.2018 at 20:35
  Permalink

  Mihin kuoli Stubb-ilmakivääri iskun toinen tekijä?

  Reply
  • 7.11.2018 at 21:29
   Permalink

   Jos kuolinsyytä ei ole ilmoitettu, niin jää jäljelle mahdollisuus, että henkilö on surmattu. Tässä tapauksessa olisi syytä uskottavasti kertoa, mitä tapahtui. Muuten jää epäilykset syömään poliisin uskottavuutta.

   Reply
 • 7.11.2018 at 20:36
  Permalink

  ei jumalauta mikä pelle tää jakomielitautinen stubido on

  Reply
 • 7.11.2018 at 20:53
  Permalink

  Eikö stubido psykopaattia narsisti paskiaista saada hoitoon mielisairaalaan,vittu mikä juderunkkari kuvittelee olevansa aivan korvaamaton..

  Reply
 • 7.11.2018 at 22:13
  Permalink

  Bolsevistisella rauhallisuudella vaan tykittää,on se gangsteri.

  Reply
 • 7.11.2018 at 22:37
  Permalink

  Stubb on Soroksen jalkasilsan syöjä. Onpahan prosenttilasku virtuoosi kertonut muistelmissaan myös CIA yhteyksistään. Se selittää miksi ja miten Deep State-agentti Stubb pullahti yhtäkkiä jostakin kokoomuksen kaapin päälle kovan media rummutuksen kera reilu kymmenen vuotta sitten.
  Uhnkaria uhkaileva Stubb ei ole liberaali. Stubb on Deep State-kommunisti. Stubb haluaa totalitaarisen keskushallinnon, joka sanelee, ei neuvottele ja raivaa toisinajattelijat joukkohautaan.

  Reply
 • 7.11.2018 at 22:47
  Permalink

  Saatanan öykkäri, kyllä pistelee vihaksi…

  Reply
 • 7.11.2018 at 23:09
  Permalink

  Muutama vuosi sitten näin Merihaassa yksityisellä punttisalilla kuuden gorillan ympäröimänä. Säkäkorkeus about 160cm. Paino n.55kg eli tuulenraiskaama vinkuheinä jolla on Napoleonin kompleksi.

  Reply
  • 8.11.2018 at 08:00
   Permalink

   Säkä 160 ja paino 55? jumaliste… tonha heittäs niskapersiil nopiaa ja pitkälle

   Reply
 • 8.11.2018 at 05:19
  Permalink

  Yrittäisi oikeisiin töihin helvetin tyhjäntoimittaja. Luulisi kokommusta vituttavan. Valitsivat tämän paskanjauhajan kokoomuksen johtoon puoluekokouksessa ja tunnelma oli kuin jeesuksen toinen tuleminen. Nyt kiertää Euroopassa yrittämässä hyvään loppuelämän virkaan, koska kotimaan politiikassa on tie käyty lopuun. Ja katainen perkele vielä kieroili itseleen sen viran mitä itse havitteli. Tämä yritys on surkuhupaisa yritys ennen lopullista poliittista tuhoa. Kukaan ei muista stubbia muutaman vuoden päästä. Voisi yrittää ennenaikaista eläkettä vedoten mielenvikaisuuteen.

  Reply
  • 8.11.2018 at 05:21
   Permalink

   Höh, siis kokoomusta, ei kokommusta.

   Reply
   • 11.11.2018 at 11:07
    Permalink

    Kokommus on hyvä, tarkoittaa kokoomuskommunisteja.

    Reply
 • 8.11.2018 at 06:40
  Permalink

  Suomen ärsyttävimpiä poliitikkoja!
  Narsistinen nousukas, osaa nuolla oikeita persvakoja saavuttaakseen niitä hillotolppia.
  Vaarallinen globalisti-kyrpä, toooooodella vastenmielinen.
  Juuri nämä kusipäät ovat niitä alfa-uroksia jotka aiheuttavat sotia.

  Reply
 • 8.11.2018 at 08:22
  Permalink

  Vain Katainen on aiheuttanut enempi haittaa ja vielä ärsyttävämpi kokkare. Berner vielä vähän herrojakin pahempi. Siinä meillä eturiviä yhteisten asioiden ajajina. Yhteinen onkin näille oma itse ja fantsu bisneskaveripiiri.

  Reply
 • 8.11.2018 at 10:13
  Permalink

  Järkyttävä kumipää toi stubido. Ja täysiä idiootteja sen äänestäjät ja tukijat.

  Reply
 • 8.11.2018 at 10:59
  Permalink

  Patologinen valehtelija stuppi niin kun koko kokoomus.
  Sorosin juoksupoikia ja hölmöt Suomessa hurraa..

  Reply
 • 10.11.2018 at 14:47
  Permalink

  Huonostippa on tosta pellestä tosiasioita kerrottu pitkin eurooppaa, kuinka vahingollinen tämä pelle oli Suomellekkin jo, kun kaikenlaisia lukujakin keksi omasta päästään, eli pelkkä valehteleva kokoomus paska pyrkyri on kyseessä. Olisikin syytä joidenkin tahojen alkaa kertomaan tosiasioita ympäri euroopan uutistoimistoja, joilla siihen on kykyä ja aikaa käytettävänään.

  Toisaalta moisen kusipään asettaminen natsiunionin johtoon voisi olla myös eduksi, kun tämä kusipää alkaa natsiunionissa vetelemään asioita omasta päästään, alkaa natsiunionin sisäinenkin hajoaminen jo, ja sehän on pelkäksi eduksi meille kaikille, jotka yhä äänestävät natsiunionille jyrkän ei.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.