Pohjoismaiden pääministerikokouksen pääteemana suorat ulkomaiset sijoitukset kriittiseen infrastruktuuriin

Pääministeri Juha Sipilä osallistui Pohjoismaiden pääministereiden kokoukseen Oslossa keskiviikkona. Aiheina olivat muun muassa suorat ulkomaiset sijoitukset kriittiseen infrastruktuuriin sekä YK:n turvallisuusneuvoston ajankohtaiset asiat.

– Ulkomaisiin investointeihin suhtaudutaan Suomessa myönteisesti, sillä niiden merkitys Suomen taloudelle on huomattava ja määrä kasvussa. Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi tarvittavat palvelut ja kriittinen infrastruktuuri tulee kuitenkin turvata siten, että riittävä kotimaisuusaste taataan sekä osaamisen että järjestelmien ylläpidon osalta, pääministeri Sipilä korosti.

Teknologian kehittyminen tuo mukanaan uudenlaista kriittistä infrastruktuuria.

– Viranomaisten tulee seurata tätä kehitystä ja varmistaa myös tulevaisuudessa se, että suoria uhkia ja riskejä yhteiskunnalle ei pääse muodostumaan, Sipilä sanoi.

EU:ssa on valmisteilla ulkomaisia suoria investointeja koskeva seuranta-asetus. Suomen kannalta on tärkeää, että kansalliset seuranta- ja vahvistusprosessit eivät asetuksen pohjalta tarpeettomasti pidentyisi. Päätäntävalta investoinneista säilyy jatkossakin kansallisella tasolla.

Suomessa valmistellaan parhaillaan lainsäädäntöä, joka liittyy kansalliseen turvallisuuteen alueidenkäytössä ja kiinteän omaisuuden siirtoihin ETA-alueen ulkopuolelta tuleviin investointeihin. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle vielä tämän vuoden puolella.

Sipilällä oli kahdenvälinen tapaaminen keskiviikkoaamuna pohjoismaisten kokousten isäntämaan Norjan pääministerin Erna Solbergin kanssa. Eilen illalla Sipilä tapasi Britannian pääministerin Theresa Mayn sekä aiemmin matkalla Islannin pääministerin Katrín Jakobsdóttirin ja Viron pääministerin Jüri Rataksen. Tapaamisissa keskityttiin Suomen tulevaan EU-puheenjohtajakauteen sekä kahdenvälisiin suhteisiin, Mayn kanssa myös Brexitiin.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

9 thoughts on “Pohjoismaiden pääministerikokouksen pääteemana suorat ulkomaiset sijoitukset kriittiseen infrastruktuuriin

 • 31.10.2018 at 22:26
  Permalink

  Ai suoria uhkia ei saa yhteiskunnalle tulla…..
  Mites nää matut?

  Reply
 • 31.10.2018 at 22:43
  Permalink

  Sipilä kutsui suorat uhkat kylään 2015 eikä ukkelissa ole selkärankaa myöntää työntäneensä kätensä paskaan.
  Sipilän tulisi osoittaa altiivista katumista ja pyytää anteeksi Jumalalta ja Suomen kansalta virheellistä haittamaahanmuutto politiikkaansa ja häätää asiattomat oleskelijat Ruotsiin.

  Reply
 • 1.11.2018 at 00:18
  Permalink

  Kun seuraa näitä Suomen poliitikkoja niin alkaa ymmärtämään miksi ranskalaiset käyttivät ahkerasti giljotiinia omaan eliittiinsä vallankumouksessaan 1700-luvun lopulla.

  Reply
 • 1.11.2018 at 05:33
  Permalink

  Sipilä on joko todellinen tollo tai systemaattinen valehtelija, joiksi psykopaatteja kutsutaan. Sipilän aikan Suomen turvallisuus on suorastaan romahtanut ja veri on vuotanut. Se 2015 kutsuhuuto kantaa vieläkin arabiankielisillä somealustoilla. Strategisesti tärkeiden, kuten sähköverkkojen päästäminen ulkomaalaisten käsiin, on maanpetturuutta hipova operaatio. Tosin katainen ja kokoomus on suurin syyllinen tähän. No se itävaltalais akka jatka siitä mihin käteinen maan kansallisomaisuuden myynnin jätti.

  Reply
  • 2.11.2018 at 13:46
   Permalink

   Tietoverkko, sähköverkko, tiet ja liikkumisen monitorointi jne.
   Kansanpettureita joka ikinen eduskuntapuolue, jotkut toki vähemmän syyllisiä jotkut taas lähinnä vaahtoaa tyhjää ja ajelehtii tottellen ryhmäkuria ja takinkäännöt ei ongelma.

   30 vuotta järkyttävää politiikkaa jossa ensinnäkin yhtiöitetään sekä yksityistetään kansallisomaisuutta ja samalla poistetaan kansalliselle taloudelle keskeisimmät ja tärkeimmät mekanismit, ja kaikenmuotoinen suvereniteetti jolla pilataan edellytykset miltei kaikelle yritystoiminnalle joka ei nojaa riistoon ja globalismiin(uuskolonialismi) ja sitten Sipilöitten johdolla pyllistetään korkeammalle ja levitetään kankkuja leveämmälle globalistiherrojen otettavaksi…Syvempään velkaan maattomille yksityispankeille; Myydään ja yksityistetään lisää että tase näyttäisi paremmalta;
   Kerrotaan kansalle että, hei me voitetaan kun saadaan heidän ”investoinnit”(=käytännössä, joskin ei suoraan, Suomen omaa arvoa jälleenkierrätettynä yksityisomisteisen taholta).

   Ja varsinkin suuret ikäluokat ovat äänestäjämassoina sekä eduskunnan ikäjakauma huomioon ottaen tälle syyllisiä.

   Toivoisin että karman lain käsite olisi totta.

   Reply
 • 1.11.2018 at 06:17
  Permalink

  Valtakunnallisen sähkönsiirtoverkon myyminen Carunallekko EI ollut tarkeän kansallisen infran vaarantamista ?

  Moni yritys syrjäseuduilla maksaa nyt sellaista hintaa sähkönsiirrosta; ettei pysty kilpailemaan kenekään kanssa.

  Kaikki jotka kynnelle kykenevät on pakotettu Ruotsin malliin …. konepajoilla ja muilla energiaintensiivisillä aloilla on oma sähköntuotanto; muuten ei pysty kilpailemaan !

  Mutta hallitus valmisteli tämänkin keissin; eikö kukaan MUU ole ihmetellyt miksi ”energiavero” otetaan sähkön SIIRRON maksun mukaan ?

  Siis kun sähkön siirto kallistuu; maksat myös enemmän veroa !

  Tämä sähköverojärjestelmä luotiin ENNEN Carunalle myyntiä; oli siis suunnitelmallinen teko verotuksen kiristämiseksi .

  Samalla tällä järjestelmällä kerätään aurinkosähkön pienruottajien tuotto sähköyhtiöille !

  Suomen hallitus siis tekee politiikkaa; jolla Suomen pienyritysten kilpailukyky heikennetään ja valta annetaan suuryrityksille !

  Jopa SUORAA varastamista harjoitetaan: Iltalehti 7.4. 2012 ” Eduskunnassa muhii miljardikaappaus” . Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapta. ( suomeksi varastaa; ”lailla 444/2012”).

  Jopa 3 miljardin pienyritysten omaisuus siis varatstetiin pankki-vakuutuslaitoksille seuraavalla tempulla:

  Pankit fuusioivat 1.1. 2013; ja samalla sekunnilla ”laki 444/2012” poisti vakuutuslaitosten taseista jopa 3 miljardin velan pienyrityksille tehden siittä jopa 6 miljardia ”vapaata pääomaa”.

  Osa tuosta ”vapaasta pääomasta” maksettiin ulos pankki-vakuutuslaitosten ”omistajille” keväällä 2015 MILJARDIOSINKOJEN muodossa !

  Suomessa siis hallitus voi siirtää npienyritysten työn hedelmät suuryritysten omistajille.

  archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 1.11.2018 at 15:02
  Permalink

  ”Leino Kimmo”
  Tuo sähköverkon myynti oli kait sen hallituksen asia jossa olivat demarit ja vihreät mukana?
  Aikamoinen tärkeisiin kansallisiin asioihin saivat Caruna valtiat oikeuden. Siitä vain olla edelleen aika hilja.

  Samoin ollaan hiljaa siitä, että ammattiyhditys (ja demarit jas vas) saivat hallituksen perumaan esityksen irtisanomisen helpottamisesta alle 10 työntekijän yrityksissä. Vastineeksi ressukat hyväksyivät, että irsisanomisen helpottamista sovelletaankin kaikkiin yrityksiin! Hmm …

  Ja oudointa on, että demareilla on edelleen vetoa????
  Ovatko äänestäjät oikeasti kärryillä mistään vai ollaanko typeriä??

  Ja sitten vielä demareiden into imeä tepastelijoita lähi-idästä ja afrikasta? Kun sieltä on tulossa 100 000 uutta elätettävää, on meillä menot siihen porukkaan sitten nooin 10 000 miljoonaa kolmen vuoden menoarviona.
  Hienoa Juha ….

  Reply
 • 1.11.2018 at 17:08
  Permalink

  ” Yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi tarvittavat palvelut ja kriittinen infrastruktuuri tulee kuitenkin turvata siten, että riittävä kotimaisuusaste taataan sekä osaamisen että järjestelmien ylläpidon osalta, pääministeri Sipilä korosti.”

  Mies osaa kieltämättä valehdella sujuvasti. Mutta eipä järkiintynen ole tämän näköinen. Jo seuraavana sapattina tuonkin voi pyytää Jahvelta anteeksi ja jo maanantaina Suomen myyntiputiikki voidaan avata kevein mielin ja hintaan katsomatta. Sisäänheitto tarjouksena on koko Suomi muoviämpärin hinnalla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.