Ehdota seuraavaa kansainvälisen tasa-arvopalkinnon saajaa

Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (International Gender Equality Prize) seuraavaksi saajaksi haetaan nyt ehdotuksia suurelta yleisöltä. Syksyllä 2019 toisen kerran jaettavan palkinnon voi saada henkilö tai toimija, jonka katsotaan edistäneen sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Palkintoon kuuluvaa palkintosummaa on kasvatettu 300 000 euroon.

 – Pyrkimys sukupuolten tasa-arvoon on suomalaisen yhteiskunnan peruspilari. Suomi olisi erilainen maa, jos naiset ja tytöt eivät olisi osallistuneet hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen. Palkinnon avulla pyrimme edistämään tasa-arvoa myös kansainvälisesti lisäämällä tasa-arvokeskustelua ja nostamalla esiin siihen liittyvä tärkeitä teemoja, kuten naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, sanoo pääministeri Juha Sipilä.

– Toivon, että saamme seuraavaksi palkinnonsaajaksi runsaasti hyviä ehdotuksia tasa-arvon edistäjistä eri puolilta maailmaa.

Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 2017 perustetun palkinnon ensimmäinen saaja oli Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Palkintoon kuuluu 300 000 euron suuruinen palkintosumma, jota palkinnonsaaja ei saa henkilökohtaiseen käyttöönsä, vaan joka tulee ohjata sukupuolten tasa-arvoa edistävälle kohteelle. Merkel valitsi palkintosumman (150 000 euroa vuonna 2017) saajaksi nigeriläisen naisten ja lasten oikeuksia edistävän kansalaisjärjestön. SOS Femmes et Enfants Victimes de Violence Familiale -järjestö perustaa palkintorahoilla Nigerin pääkaupunkiin Niameyhin turvakodin perheväkivallan uhreille.

Palkinnonsaajan nimeää valtioneuvosto kansainvälisen palkintolautakunnan ehdotuksesta. Vuoden 2019 palkintolautakuntaan kuuluvat sen puheenjohtaja kansanedustaja Pekka Haavisto, Naisjärjestöjen keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Eva Biaudet, Women Deliver -järjestön johtaja Katja Iversen, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki sekä eteläafrikkalaisen kansalaisjärjestö Sonke Gender Justicen perustajiin lukeutuva Dean Peacock.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa, seuraavan kerran syksyllä 2019.

Ehdotuksia palkinnonsaajaksi otetaan vastaan palkinnon verkkosivuilla 31. joulukuuta 2018 asti osoitteessa: www.genderequalityprize.fi. Ehdotukset tulee jättää englannin kielellä.

Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon verkkosivut: www.genderequalityprize.fi

Lomake, jolla voi ehdottaa seuraavaa palkinnonsaajaa

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

Aiheeseen liittyvää:

11 thoughts on “Ehdota seuraavaa kansainvälisen tasa-arvopalkinnon saajaa

 • 25.10.2018 at 11:09
  Permalink

  Ehdotan palkinnon saajaksi saudi-arabiaa, sillä siellä juuri annettiin naisille oikeus auton ajamiseen :’D

  Reply
  • 25.10.2018 at 11:35
   Permalink

   Toinen vahva ehdokas on YK jonka julkilausuman mukaan naisen kaapuun piiloutuminen uskonnollisen väkivallan uhan pakottamana on ihmisoikeus ja tasa-arvoa.

   Reply
 • 25.10.2018 at 11:34
  Permalink

  Voi hevon paska! Juha Sipilä on cuck miesten cuck mies! Kuvitteleeko tuo miehen kuvatus saavuttavansa jotain nuoleskelemalla Saksan tuhonnutta Liittokansleri Angela Merkeliä, jonka johtama hallitus vetelee viimeisiään ”reaalimaailmassa” (EU:ssa se seisoo kuin tatti). Pikemminkin polvihousuisen ”omppu pojan” eli ”opettajalle” kiikuttaman omenan tuojan käytös aiheuttaa sellaista myötähäpeää ja vieden koko Suomen siinä samalla, että se saa vielä täydellä ymmärryksellä olevat miehenpuolet tuntemaan itsensä suorastaan ”raiskatuiksi” kaiken kansan edessä.

  Kansainvälisesti ja Suomenkin osalta on jo kauan ollut realiteetti, että perheväkivaltatapauksissa tai parisuhde -vastaavissa sukupuolten väliset lukemat ovat suunnilleen fifty-fifty eli kyseessä on todellisesta ”tasa-arvosta” ja tämä on todellisuutta ainoastaan länsimaissa. Se, että pidetään yllä wanhaa myyttiä siitä, että ainoastaan miehet vetelevät vaimojaan tai tyttöystäviään pataan on jokseenkin puolimielistä eikä korjaa yhtään mitään, sillä kaukana todellisuudesta oleva laupeudentyö ei johda toivottuun lopputulokseen, koska se herättää vain pahaa verta siinä 50%:ssa, jota syytetään ja nostatetaan toisessa 50%:ssa yksipuolista feminististä katkeruutta ja vihaa miehiä kohtaan, joka ei ”ylösrakenna” mitään kokonaisessa yhteiskunnassa saatika sitten yhteiskunnan perusyksikössä eli perheessä.
  Eli tässä tapauksessa tyydytään kiinnittämään huomiota vain puoleen ”ongelmaan” ja toinen puoli saa rehottaa entiseen tapaan. Nainen ei enää tyydy pillahtamaan vain voimattomaan itkuun ja kovimpana sanktiona ”lähtemään äidin luo”, vaan varsinkin nuoren polven naiset lyövät vaikka valurautapannulla, sillä koordinaatiolla, joka on hankittu ja opittu jo koulun välitunneilla, sillä tytöt eivät entiseen tapaan tyydy enää vain henkiseen väkivaltaan vaan nyrkit heiluvat siinä missä poikienkin eikä käsite: ”kissatappelu” pidä enää paikkaansa sen enempää kuin ”mimmi liigakaan”, vaan nykyajan ”amatsonit” osaavat tapella ”miehen oikeesti”.

  Sehän oli selvää ”pässin lihaa”, että aikoina jolloin mies oli herra talossaan ja naisen asema oli ”perinteinen” eli ”roolitettu” kodinhoitaja eikä tuolloin vielä naiseuteen kuulunut oleellisena osana käyminen punttisalilla tai mätkimässä nyrkkeilykehässä siinä missä miehetkin tuolloin varsinkin alkoholisoitunut mies eli isä ja aviomies pahoinpiteli vaimoaan ja sai lapset pelkäämään aina ”lasiseen lapsuuteen” saakka. Se ei paljoa lohduttanut, että ilman viinaa mies saattoi – jos ylipäätänsä oli normaalilla mielenterveydellä varustettu mies -olla ns. ”hyvä luontoinen”. Ja varsinkin sotien jälkeen hyvin suuri osa miehistä kärsi sotatraumoista, (niistä oikeista) jotka saivat miehet ne viinanhöyryiseen ”lääkitsemiseen”, joita yhteiskunta jälleenrakennuksen ja sotakorvausten ”huumassa” tunnustamaan saatika hoitamaan antamalla terapiaa, mikä muutoinkin noihin aikoihin oli tuiki tuntematon käsite eli täyttä ”ufoa”.

  Ylipäätään kaikkinainen väkivalta on niin vakava asia, että sitä pitää käsitellä kokonaisuutena eikä vain puolittain, sillä pahin karhunpalvelus asialle on tehdä siitä sukupuoliasia ja vain ”rodullisesti” käsittämään tikun nokkaan länsimaalainen kulttuuri, sillä suurin naisiin kohdistunut ”kaltoinkohtelua” ilmenee islamilaisissa maissa, jossa muslimimiehellä on oikeus vääntää vaimostaan, vaikka rinkeli tai käyttää häntä nk. ”potkintapönttänä” vain ainaisia aggressiivisia turhaumia purkaakseen ”huonon päivän” jälkeen. Se, mitä ”siihen” kuuluu, on minun sitä vaikea kuvitella.

  Reply
 • 25.10.2018 at 11:37
  Permalink

  – Pyrkimys sukupuolten tasa-arvoon on suomalaisen yhteiskunnan peruspilari.
  Paskapuhetta. Miesten tasa-arvoista asemaa naisiin nähden ei edes pyritä saattamaan balanssiin. Miehiä ja poikia on poljettu ja syyllistetty kaikesta mahdollisesta telaketjufeministien toimesta 1960 luvun E-pilleri vallankumouksesta asti.

  Sen sijaan wanhassa kunnon impivaara Suomessa miehet ja naiset olivat tasa-arvoisia ja pitivät toinen toistansa korvaamattomana kumppanina, koska muuten oltaisiin kuoltu nälkään.

  Reply
 • 25.10.2018 at 11:39
  Permalink

  Viktor Orban, ehdottomasti, perusteluista on turha puhua, näytöt ovat vakuuttavat.

  Reply
 • 25.10.2018 at 11:56
  Permalink

  Muuten, hauska kuva. Mehiläiskuningatar ja kuhnuri.

  Reply
  • 25.10.2018 at 12:20
   Permalink

   Loispistiäinen ja pistettävä toukka.

   Reply
 • 25.10.2018 at 13:01
  Permalink

  Minä ehdotan Jussi Halla-ahoa

  Reply
 • 25.10.2018 at 14:27
  Permalink

  Se ISISIN juutalainen päällikkö.Mikä voisikaan olla suurempaa tasa-arvoa kuin se että ISIS on saatu hyökkäämään kaikkien muitten kimppuun paitsi israelin.

  Reply
 • 26.10.2018 at 06:41
  Permalink

  Pipiläö n kyrpä tietysti kuvittelee että kun kerran natsihuoralle meni ensinmäinen jaettu palkinto, niin hän on sitten toinen. Mahtaakohan olla palkintokategorian kriteereissä hyönteiset kielletty, sillä nilviäisille ei yhtään palkintoa tiettävästi ole jaettu, eikä jaeta.

  Reply
 • 26.10.2018 at 13:49
  Permalink

  1. Prophet Muhammad and his organisation 2. Paradise 3. Have made sure that females are not getting over their heads 4. Impact is evident for hundreds of millions females in muslim countries, work to make females less confused in western world have already started. 5. Hundreds of millions all over the world.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.