Unkarin pääministeri Orbán: Kansallisvaltiot pitävät Euroopan vahvana

Pääministerin mukaan Eurooppaa ei nykyisellään uhkaa mikään ulkopuolinen taho, vaan Eurooppa itse, sisältäpäin. Hänen mukaansa EU-vaaleissa tulee äänestää isänmaallisuuden ja kansallisen ylpeyden tulevaisuuden puolesta.

Unkari oli Venäjän vallan alla virallisesti vuoteen 1946 saakka. Sen jälkeen maa julistettiin tasavallaksi. Neuvostoliiton sotavoimat jäivät kuitenkin maahan ja valta maassa siirtyi tulevien vuosien aikana kommunisteille.

Josif Stalinin kuoleman jälkeen vuonna 1953 pääministeriksi nousi kansallismielinen Imre Nagy. Vuonna 1956 opiskelijat ja työläiset alkoivat osoittaa mieltään, ja vapaussoturit alkoivat samana vuonna taistelun laittomasti maassa edelleen olleita miehittäjiä vastaan.

– Yhdellä puolella oli alakuloisuutta, joka johtui tietynlaisesta rappiosta, ja toisella puolella mahdollisuus, joka olisi saattanut olla viimeinen. Heidän piti ottaa riski ja sen he ottivat. He tekivät sen ainoalla tavalla, mihin unkarilaiset pystyivät: kuolemaa uhkaavalla rohkeudella sisäiset erimielisyydet sivuun asettaen, täydessä yhteistyössä ja täydellä sydämellä, sanoi Viktor Orbán viitaten vapaussotureiden taisteluun vuonna 1956 puhuessaan Unkarin kansannousun 62. muistopäivässä tänään.

– He olivat Budapestin poikia, jotka eivät koskaan saaneet mitään kotimaaltaan, mutta uhrasivat kaiken sen puolesta.

Neuvostoliiton armeija kukisti kuitenkin kansannousun panssarivaunuin. Nagy ja tuhannet muut teloitettiin.

1980-luvun lopulla Unkarissa kuohui taas poliittisesti. Imre Nagyn kunnia palautettiin ja hänet haudattiin uudelleen. Unkarin sosialistisen työväenpuoleen sisäiset ristiriidat mahdollistivat opposition kasvun.

Vuoden 2010 vaaleissa oikeistokonservatiivinen Fidesz-puolue ylsi yksistään yli kahteen kolmasosaan parlamenttipaikoista, mikä oikeutti sen muuttamaan perustuslakia ilman muiden puolueiden tukea.

Tänään Unkarin pääministeri muistutti unkarilaisten mieliin maan historiaa ja vapaustaistelijat, sekä mitä Unkari on oppinut viime vuosikymmeninä.

– Nykyisin Brysseliä hallitsevat ne, jotka haluavat korvata kansallisvaltiot eurooppalaisella imperiumilla. Ja mitä me olemme oppineet historiankirjoista on se, että koskaan kansallisvaltiot eivät ole ohjanneet Eurooppaa itsetuhoon. Sen sijaan imperialistiset ajatukset ovat sen tehneet.

– Kaikki ne, jotka haluavat korvata Euroopan Unionin eurooppalaisella imperiumilla, ovat maahanmuuton suosijoita.

Orbánin mukaan EU haluaa korvata demokraattisesti valitut maiden johtajat Brysselin byrokraateilla.

– Eurooppa on kansallisvaltioiden koti, ei mikään ”sulatusuuni”.

Ensi vuoden toukokuussa käydään EU-parlamenttivaalit.

– Uskomme, että jokainen kansakunta on ainutlaatuinen ja jokainen loistaa tietyllä osa-alueella tällä maapallolla, omalla tavallaan. Äänestetään isänmaallisuuden ja kansallisen ylpeyden puolesta.

Lähde: About Hungary

Aiheeseen liittyvää:

15 thoughts on “Unkarin pääministeri Orbán: Kansallisvaltiot pitävät Euroopan vahvana

 • 24.10.2018 at 05:38
  Permalink

  Orban on pääministeri jota voi oikeasti kunnioittaa.

  Reply
 • 24.10.2018 at 06:10
  Permalink

  Suomessa ttaas näin: kansallinen tiverkko; rataverkko ja väylät aiotaan YHTIÖITTÄÄ; kun ”lakko” sopivasti peittää hallituksen toimet .( He 61/2018 vp ).

  Onko kansallisvaltio; jonka KANSALLISOMAISUUS on ryöstetty sittenekään kovin vahva !

  Pankkimaailma haluaa Suomen kansallisomaisuuden lainojen vakuudeksi:

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen : ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  Ovatko liitot mukana tässä SALALIITOSSA kansallisomaisuuden ryöstämiseksi ja ovat luvanneet ”lakon” savuverhoksi tämän RYÖSTÖN ajaksi ?

  Reply
  • 24.10.2018 at 09:46
   Permalink

   Tottahan toki kun ovat vapaamuurareita kaikki tyynni. Kaikki menee tarkkaan kirjoitetun käsikirjoituksen mukaisesti. Teatteria ohjaa kansainvälinen globalisti klikki Jumalasta luopuneet kasaarijuutalaiset, jotka eivät ole juutalaisia, vaan saatanan seurakunta. He toimivat Yhdysvalloista käsin. He ovat Deep State, he omistavat kaikki valtamediat ja valtavat maailman kansoilta ryöstetyt omaisuudet. FED on heidän täydellisessä kontrollissaan.
   Suomi ja koko eurooppa on todellakin tarkoitus romahduttaa, jotta saadaan alistettua kaikki valta Brysselin keskushallinnolle. Talousromahduksen tapahduttua tulee käteisen rahan käyttö kielto. Eurooppa on koelaboratorio ja tavoitteena on maailman herruus.
   Ainoa toivo selvitä hengissä on Donald Trump ja Yhdysvaltojen armeija, jotka ovatkin jo päästäneet päiviltä muutamia Deep Staten juoksupoikia.

   Reply
   • 24.10.2018 at 12:19
    Permalink

    Supertärkeät USA:n välivaalit pitäisi saada republikaaneille, jotka ovat itsekin täysiä roistoja, mutta eivät mitään lapsenraiskaajia sentään. US militaryssä on paljon kunnon väkeä, vaikka Obama yritti kovasti mädättää sitä. Olisiko transut ja muut pellet saatu sieltä peräti pois savustettua? Suomella ei ole mitään toivoa, jos USA ajautuu lopullisesti globalistien käsiin(?).

    Reply
   • 24.10.2018 at 12:37
    Permalink

    Trump on valeoppositiota, Soinin tapainen Israelin mies

    Reply
 • 24.10.2018 at 10:24
  Permalink

  Miksei tätä ”deep statea” saada saada tuhottua?
  Miksei Trump tee mitään?
  Muurariveljet LOPULLISEEN LOOSIIN eli LINNAAN.
  Tai kun kyseessä on rikos ihmisyyttä vastaan niin miksei voisi jopa tuomita kuolemaan?

  Reply
 • 24.10.2018 at 10:28
  Permalink

  Orban on oikea valtiomies!
  Suomesta ei vastaavia löydy. Pelkkiä paskahousuja.

  Reply
 • 24.10.2018 at 10:50
  Permalink

  Tästä minä pidän: ”Uskomme, että jokainen kansakunta on ainutlaatuinen ja jokainen loistaa tietyllä osa-alueella tällä maapallolla, omalla tavallaan. Äänestetään isänmaallisuuden ja kansallisen ylpeyden puolesta”, ja tietysti myös Viktor Orbánista. Olisipa heitä enemmän!

  Reply
 • 24.10.2018 at 12:11
  Permalink

  Unkari on jo nyt Euroopan oikea henkinen johtajamaa. Henkisesti nujerretusta Saksasta ei siihen rooliin ole ja maa vain piehtaroi natsimenneisyydessään samalla kun rosvoaa muita pankkiensa kautta taloudellisesti. Ranska on täysi kammotus uusine johtajineen, kuten myös Iso-Britannia, joka kohtelee omaa kantaväestöään kuin roskaa.

  Reply
 • 24.10.2018 at 12:30
  Permalink

  Viktor Orbánilta oikeaa ja viisasta puhetta, johon ei yksipään Brysselin pahvipäistä kykene.
  EI!!! Päinvastoin he ovat sairaissa ja kieroutuneissa puolitekoisissa mielissään valmiit tuhoamaan Euroopan maan tasalle ummehtuneiden päidensä täyttämällä kulttuurimarxismilla ja nk. monikulttuurisuus aatteella, joka ei ole muu kuin yksioikoinen tuhon ja kuoleman tie kaikelle Eurooppaan luonnollisena osana liitettyihin tunnusmerkistöihin. Mikään muu sairaustila kuin aivoihin edenneen kupan tuloksena ainoastaan voi saada aikaan EU:ssa täynnä olevista kaiken todellisuudentajun menettäneitä poliitikkoja, jotka eivät enää erota toisistaan pimeyttä valoisuudesta, hyvyyttä pahuudesta eikä järjestystä sekasorrosta, vaan ovat valmiit tekemään Euroopasta kuolintuskissaan kieriskelevän henkipaton, joka tulee jättämään taakseen jopa pimeimpien keskiajan kärsimysten ja koettelusten aikojen kirot, joita ketkään täydellä järjellä varustetut ihmiset eivät olisi koskaan kuvitelleet enään näkevänsä elävässä elämässään.

  Reply
 • 24.10.2018 at 13:11
  Permalink

  Euroopassa on muutamia sellaisia melko harvoja maita, joissa on pääministerinä Viktor Orbanin Tapainen suoraselkäinen patriootti ja enemmistönä sellaiset maat, joita johtavat Brysselin korruptoimat selkärangattomat maanpetturit.

  Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:

  ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

  Reply
 • 24.10.2018 at 15:05
  Permalink

  Olenkin itsekseni ihmetellyt, miksi tämä härdelli irtisanomisperusteista piti saada juuri tähän hetkeen. Tuli mieleen, että peitellään paljon paljon suurempia ja kohtalokkaampia suhmurointeja.
  Suomea myydään urakalla ja kansalaisten sananvapautta ym. vapauksia kavennetaan koko ajan: esim. rekisteriä rekisterin perään esitetään joka päivä.

  Ja sitten tämä massiivinen Naton sotaharjoitus, joka kauhistuttanee jokaista oikeasti isänmaan ja rauhan puolesta huolissaan olevaa…

  Reply
 • 24.10.2018 at 15:08
  Permalink

  Hyvä Orban, todellinen johtaja. Kyllä se on niin, että ilman moraalia ei ole johtajuutta.

  Reply
 • 24.10.2018 at 16:25
  Permalink

  Poliitikko saa kansainvälisistä järjestöistä paljon muhkeammat palkkiot kuin kansallisvaltion ministerinä.
  EUn juoksupojat palkitaan, varsinkin jos on velkaannuttanut maansa todella reippaasti.
  Vai mitä sanoo Jyrki?
  Kansa maksaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.