Reijo Tossavainen: Punavihreän moraalirappion seurauksena lapset ja vanhukset nälissään

Demareiden käynnistämä eduskuntavaalikampanja on tällä kertaa äärimmäisen poikkeuksellinen. Vipuvartena käytetään demokratian pelisääntöjen kannalta kyseenalaisia keinoja, kun demarivetoiset ammattiliitot masinoivat poliittisia lakkoja.

Demareiden, vassareiden ja vihreiden mielestä oli oikein, että lapset ja vanhukset jäivät ilman ruokaa ja olivat nälissään. Siinä ei ollut heidän mielestä mitään väärää, lapset ja vanhukset eivät ole politiikanteon pelinappuloita.

Sen sijaan kun erilaiset tahot ruokkivat ilman ateriaa jääviä lapsia ja vanhuksia, se oli heidän käyttämistä politiikanteon pelinappuloina. Li Anderssonin mielestä se oli “hyvin vastenmielistä”.

Kärjistyneimmin tilanne tulee esiin JHL:n toiminnassa. He jättivät lapset ja vanhukset ruokaa vaille, vaikka hallituksen aikomat toimet eivät juurikaan kosketa JHL:n jäsenkuntaa. Kyse oli siis vain ja ainoastaan äärimmäisen ikävästä tavasta tehdä politiikkaa. Välikappaleena olivat myös liiton ei-punavihreät jäsenet.

Tilanteen voi tiivistää kahteen sanaan: moraalin rappio. Ja se on hyvin vastenmielistä.

…………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

23 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punavihreän moraalirappion seurauksena lapset ja vanhukset nälissään

 • 23.10.2018 at 14:55
  Permalink

  Kyllä nykygallituksen toimia vastaan oikeutettua olisi vaikka vuoden yleislakko.
  Täysin häikäilemätöntä politiikkaa, ylittäneet valtuutensa monta kertaa, millään ei väliä kunhan ei oma etupiiri kärsi.
  Kaikki lupaukset joilla äänet saivat on petetty, ainoastaan niitä rikkaita tukijoitaan ja lähipiiriään eivät halua pettää, ja siksi hädissään survotaan lakeja läpi ennen vaaleja.

  Reply
  • 23.10.2018 at 18:12
   Permalink

   Lainatakseni:

   Hyvinvointidemokraattien ja porvarien revanssi
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15425336/hyvinvointidemokraattien-ja-porvarien-revanssi
   Hyvinvointidemokraattien ja porvarien kamppailu Suomesta

   Suomessa on käynnissä ideologinen kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä. Kommareita ja sosialisteja on Suomessa yhtä vähän kuin uusnatseja. Taistelu käydään hyvinvointivaltion ja sopimusyhteiskunnan sekä hyvinvointiperuspalveluiden, julkisen infran ja kansallisomaisuuden säilymisestä. Hyvinvointidemokraatit puolustavat näitä, porvarit(kokoomus, kepu, rkp, siniset) haluavat taas hyvinvointivaltion alas ja kansallisomaisuuden yksityistettyä sekä Suomeen yövartijavaltion, joka suojaa vain omaisuutta ja sen omistajia. Valitse puolesi. Hyvinvointi ja lähimmäiset vai raha eli mammonan palvonta?

   Tämä sama kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarivoimien kanssa on käyty jo kertaalleen, ja hyvinvointi voitti tuolloin.

   Porvarien strategia on ollut hajottaa proletaari eli työläisluokka toisiaan vastaan tappeleviin pienpuolueisiin. Timo Soinin persut oli porvarien manööveri hajottaa tavallinen kansa ns. rajakkeihin ja suvakkeihin, ja tämä juoni onnistui erinomaisesti sekä johti täysporvarihallitukseen joka kepun multimiljonääriyrittäjä Sipilän johdolla toteuttaa EK:n ja kokoomuksen politiikkaa ns. EKokoomuspolitiikkaa ajaen elinkeinoelämän, pääomapiirien, omistajaluokan ja eliitin marginaaliryhmän etuja työläisiä ym. enemmistöryhmiä vastaan. Tunnemme Timo Soinin kusetuksen PetosJytky!:nä ja sen jälkeisen hillotolppavaiheen PetosRytky!:nä. Palkkioksi juudakset saivat ministerihillotolppapaikat ja palkintovirat lienee junailtu, jos siihen vaiheeseen asti lenkkimakkarakokoomuksen väki terveenä ja edes osin työkykyisenä elää.

   Porvarihallituksen lähes hyödytön irtisanomislaki on vain yritys vaikuttaa AY-liikkeen toimien kautta SDP:n kannatukseen.

   Reply
   • 1.12.2018 at 20:40
    Permalink

    USA:sta oli tällainen hupaisa anekdootti:

    ”Kerran tuli juttua naapurin kanssa, ja pariskunnan lapsi oli heidän mukana. Tämä pari ovat demokraatteja. Kysyin lapselta, mitä hän haluaa olla isona? Hän vastasi, että presidentti. Miksikö, kysyin. Hän sanoi, että voisi silloin auttaa kaikkia köyhiä ja kodittomia. Lapsen vanhemmat arvatenkin säteilivät ylpeydestä.
    Sanoin lapselle, että mitä jos tulisitkin luokseni leikkaamaan ruohon, siivoamaan pihaa, ja pari muuta pikku asiaa, ja saisit tästä 50 taalaa rahaa. Sitten voisimme mennä tuohon ostarille, missä se koditon on usein, ja annetaan nämä sinun 50 dollaria tuolle henkilölle, jotta tämä voi säästää uutta kotia varten?
    Lapsi tähän, että mikset sitten palkkaa tuon kodittoman töihin luoksesi??
    Vastasin, että tervetuloa konservatiivien maailmaan!”

    Kirjoitit:

    ”Tämä sama kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarivoimien kanssa on käyty jo kertaalleen, ja hyvinvointi voitti tuolloin.”

    Reply
 • 23.10.2018 at 15:07
  Permalink

  Ammattiliitot ja trotskilainen SDP ovat sopineet teatteri esityksen käsikirjoituksen yhdessä EK:n poikien kanssa. Maailmanlopun trio haluaa täyttää Suomen kolmannen maailman partatiitiäisillä joskin eri syistä.
  Suomalaiset yksinyrittäjät ja matalapalkka duunarit aiotaan hävittää yhteiskunnasta uuden
  vähä-älyisyyteen tähtäävän rodunjalostuksen myötä.

  Reply
 • 23.10.2018 at 15:30
  Permalink

  Voisivathan lapsetkin osallistua lakkoon ja jäädä kotiin, kun ei koulu tarjoa ruokaa.

  Reply
 • 23.10.2018 at 15:34
  Permalink

  Tässä kohtaa pitää lukea Olli Pusan artikkeli tästä aiheesta ! Suomessa ei nyt ajeta köyhän asiaa; vaan taistellaan VALLASTA; kenellä on oikeus VARASTAA kansan lopuukin omaisuus.

  Ammatiliitot saavat toimia töysin verovapaasti jopa vuokramarkkinoilla.

  Ei erittäjienkään ”etujärjestö” reagoinut mitenkään, kun hallitus eduksunnalla VARASTUTTI jopa 3 miljardia pienyritysten omasiuutta ”lailla 444/2012” pankkien pelastamiseksi. ( archive.is/kimmoleaks.fi ).

  Mutta ammattiyhdistysliike ja EK ovat nyt huommanneet: kun pirulle antaa pikkusormen; se vie koko käden !

  Näiillä periksiannoilla VALTA on Suomessa kokonaan luisutettu pankki-vakuutuslaitoksille … niillä on millä lahjoa hallituksia ja jopa poliisi ?

  Iltalehti 19.2. 2013 ”MIljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä.”

  Kun on annettu ( ammattiliitot ja EK ) tehdä valtiopetoksellista lainsäädäntöä. ( mm. PL 118 §) on samalla annettu anastaa oma valta !

  Ammattiliitot ja EK voivat koska tahansa tehdä JULKISIKSI nämä Suomen valtiopetokset ja lainsäädännön myyminen; jos haluavat PELASTAA Suomen kansalaiset … mutta haluna on vain oma valta ?

  Pl 118 § oli pahempaa kuin tämä nykyinen; mutta siittä oltiin täysin hiljaa; kun oma veroton bisnes sai jatkua… nyt paine tulee kuitenkin JÄSENISTÖN suunnalta; eli järjestöpomojen palkkojen maksajilta; nyt alkaa jo kiinnostaa ?

  10 vuotta kanssa on jaettu 2 kastiin; mutta vasta oma palli kiinnostaa ”edunvalvojia”; jos vielä annetaan periksi jäsenistö VAIHTAA päättäjät ja kova palkka jää saamatta !

  Reply
 • 23.10.2018 at 15:58
  Permalink

  Pienipalkkaiset äidit ja isät lakkoilevat. Täytyy tuota tossavaista ihmetellä.
  Heidän, toimeentulostaan taistelevien lapset ovat päiväkodeissa ja kouluissa.

  Reply
 • 23.10.2018 at 17:04
  Permalink

  Tyypillinen yksioikoinen kirjoitus tyypilliseltä persulta.
  Ensi vaaleissa nähdään onko edes kaikkien aikojen selkeimmin nähtävissä oleva kokemus viisastuttanut tiettyä äänestäjäkuntaa.

  Reply
  • 23.10.2018 at 17:13
   Permalink

   Persut eivät tee töitä. He ovat eläkeläisiä, nuoreläkeläisiä, kotirouvia , kansanedustajia tai ökö- pohjanmaalaisia , mutta edellinen pätee heihin
   Kun ajattelee somepersuja, vaikka Vahtera , työväestön ja palkansaajien vihamies. Sitten pienempiä pyörijöitä mutta työelämän ulkopuolella, aktiivisia somessa. Voivat olla kunnanvaltuustossa tai jopa varaedustajia,. Yhteistä työelämän ulkopuolella oleminen.

   Reply
   • 24.10.2018 at 15:46
    Permalink

    Päiväsi täyttymys on trollata näillä foorumeilla mitä sairaimmilla nimimerkeillä, kertoo sekin miten jälkijättöinen olet pääkopastasi.
    Tosin, sinulla on kyllä lääkärintodistus siitä että olet kuivattanut aivosi jo vuosikymmeniä sitten.

    Reply
    • 1.12.2018 at 20:50
     Permalink

     Luuletko ihan oikeasti että sinun pitää mollata toista keskustelijaa ad hominemien merkeissä jotta muut lukijat hoksaisivat? Et ole sen fiksumpi kuin muutkaan, muista se.

     Parempi lähtökohta olisi valita toisen kirjoituksesta heikoimman lenkin ja murskata se todisteilla/vastaväitteillä?

     Jos kerran olet sitä mieltä että ”Lääkärintodistus” -nimmarilla kirjoittaja puhuu palturia, luulisi sinun olevan helppoa vaikkapa tuoda numerot esiin – kuinka suuri osa Persujen jäsenistä on työelämässä?

     Jos kykenet edes näyttämään, että asiasta ei ole faktatietoa, olet näinkin todistanut ”Lääkärinodistus” -hepun väitteen silkaksi arvailuksi?

     Reply
  • 23.10.2018 at 19:18
   Permalink

   Yksioikoisia tässä ovat ainoastaan likaista vaalityötään tekevät ja lapsia nälkiinnyttävät sekä panttivankeinaan pitävät punikit.

   Nimimerkistäsi päätellen kokemus edellisestä selkäsaunastanne ei ole pahemmin viisastuttanut tiettyä äänestäjäkuntaa 😉

   Reply
   • 23.10.2018 at 19:59
    Permalink

    Et sinäkään pienipalkkaiset työntekijä ole vaan varmasti työelämän ulkopuolella. Valmiina teettämään etenkin naisilla olemattomalla palkalla töitä. Yötä tuommoiset lahtarijutut
    Siihen aikaan olivat sentään rikkaita,. Nykyisin mitä kiivaampi köyhien .tappaja on rutituloton. Esim .Kaikkia punikkijuttuja ja kaikkia sitten tapetaan juttuja kirjoittavan päiväsakko 6 euroa.

    Reply
    • 23.10.2018 at 21:31
     Permalink

     Vitun paskavajakki kun et osaa edes kirjoittaa, vai viinipöhnässäkö siellä taas piereskelet? Pidä nyt ”Pirkko Korhonen” saastainen turpasi kiinni ja valmistaudu taas banneihin. Sinä et tiedä minusta mitään, mutta minä tiedän sinusta kaiken, joten lopeta harhaisten luulojesi levittely. Minä työllistän ja siinä sivussa tienaan kuukaudessa enemmän kuin mitä sinä sait perseelläsi revittyä vuodessa 🙂

     Reply
     • 23.10.2018 at 22:26
      Permalink

      Kamalaa olisi olla naisia ja pienipalkkaisia ( joita työntekijäsi ilman muuta ovat) rivosti herjaavan omistajan hommissa. Tuommoisia rehvakoita tyyppejä on ollut omistajina, .kansakoulun käynyt rakennusliikkeen omistaja, joka mäikästi miehille ja insinööreille, joita oli ollut pakko palkata osaamaan.
      Voin kuvitella, miten kyläbaarissa jauhat sivukuluista ja pkle kun joka kuukausi pitää ennakot tilittää ja alvit.

     • 23.10.2018 at 23:13
      Permalink

      Voit ihan vapaasti kuvitella harhojasi, paskavajakki-pirkko, mutta teet itsestäsi erittäin typerän näköisen kirjoittaessasi harhojasi toisten nähtäväksi. Ei sillä ettetkö olisi typerän näköinen jo muutenkin, sinä vajaaälyinen kurttumummo 🙂 On se hyvä että sinä vajakkitrolli et enää montaa vuotta elä päätellen naisten elinikäodotteesta suomessa 🙂

 • 23.10.2018 at 17:51
  Permalink

  Köyhät lapsiperheet ovat kärsineet eniten tämän hallituksen kurjistuslinjasta. mm. lapsilisiä on leikattu. Subjektiivinen päivähoito-oikeus ja iso siivu tukirahaa on viety työttömiltä. Tossavaisen krokotiilinkyyneleet hallituksen härkäpäisyydellään aloittaman lakon seurauksista ovat näin ollen uskomattoman tekopyhät. Työväkeä kurmuuttavat Siniset on kai Tossavaiselle luonteva viiteryhmä. Ainakin Persujen Halla-Aho edustaa melko lailla erilaista kantaa tähän irtisanomislakiesitykseen.

  Reply
 • 23.10.2018 at 18:03
  Permalink

  Jessus mitä propagandaa, eikös tätä tule jo joka tuutista oikeisto-omisteisesta valtamediasta, joka on vallan vahtikoiran sijaan nykyään hallituksen puudeli ja propagandakanava. Tämä juttu jatkaa samaa ideologista linjaa, jota Sampo Terho viime viikonloppuna TV:ssä esitti, siis salaliittoteorioita jotka näin Q-Anonin aikana näyttävät vetoavan. Myöntäkää että porvareilla on paniikki kun SDP:n kannatus nousee.
  Työntekijijäpuolen ja työttömien yksipuoliset etujen leikkaamiset jatkuvat jopa suhdannetaantuman ohittaneella nousukaidella, joten miten kun talous taas sakkaa? Sen sijaan yritykset ja niiden omistajat ovat koko ajan olleet pelkästään saamapuolella, vaikka jo nyt omistamisen ja yrittämisen verotus on Suomessa EU-tasolla huomattavan alhaista ja osingot lyövät ennätyksiä. Pitää muistaa ettei työntekijä ole pakollinen paha jolle yritys maksaa. Työntekijä on yritysten tärkein voimavara, lisäarvon tuoja, tuloksen ja voittojen tekijä sekä myös omistajille jaettujen osinkojen aikaansaaja. Kiitos ja kumarrus siis isolle D:lle, ahkeralle duunarille.

  Reply
  • 1.12.2018 at 20:57
   Permalink

   ”vaikka jo nyt omistamisen ja yrittämisen verotus on Suomessa EU-tasolla huomattavan alhaista ”

   Ihanko totta? Miksi sitten on joukkopako Eestiin, juuri verokarhun ahneuden takia?

   ”Monet suomalaiset yrittäjät pohtivat lähtöä Viroon edullisemman verotuksen perässä, kertoo tilitoimisto TietoAkseli Oy:n toimitusjohtaja Mikko Akselin.

   – Lähes päivittäin joku kysyy, että onko mahdollista muuttaa Viroon ja harjoittaa liiketoimintaa siellä, Akselin kertoo Yrittäjäsanomille.

   Reply
 • 23.10.2018 at 18:15
  Permalink

  Li Anderssonin mielestä se oli “hyvin vastenmielistä”.

  Vain pilalle passattu ja lellitty kusipää voi sanoa edellisen kaltaista. Eikä siinä vielä kaikki! Nyt viimeistään tyhmäkin ihminen näkee sen vasemmistolaisten ja sosialistien ”arvopohjan”, jota he edustavat. Siis täydellistä tunnekylmyyttä ja sydämettömyyttä niitä kohtaan, jotka ovat rakentaneet tämän maan…. JOS kirjoittaisin KAIKEN minkä HE ANSAITSEVAT (vanhukset) .. siitä tulisi alun 100-sivua.

  Mitä tulee nyky lapsiin erotettuna Sipilän hallituksen hylkäämät suomalaiset köyhät kodit – yksi tai kaksi päivää ilman ruokaa päinvastoin on kasvattavaa, sillä terve lapsi ei kuole siihen, että on puolipäivää syömättä. Ainakin toivottavasti lakkopäivät kirkastivat koululaisille sen, että k o u l u r u o k a i l u on arvokas yhteiskuntamme tarjoama etuoikeus, jota ei läheskään kaikilla maailman lapsilla ole, joten ruokalautaselle tavanomainen sylkeminen voitaisiin edes viikoksi unohtaa.

  Kaikkein huonokuntoisimmat vanhukset, joita ei edes tahdo riittää hoitajia syöttämään niitä jo kymmeniä kertoja supistettuja ruoka-annoksia heille, merkitsee tämä sitä, että JHL:n ja SDP:n ”vaali taistelussa” kaatui monta vanhusta kuoliaiksi.

  No, onko muutamalla päivällä jotain väliä?
  Sitä voi aina kysyä silloin kun se tulee jokaisen asianomaisen kohdalle yhtä väistämättä kuin KUOLEMA!
  Tämä maailmojen halaamisen aikakausi on luonut tähän maahan asiaintilan, jossa kuolema eli lopullisuuden käsite kattaa myös suomalaisten vanhustenhoidon tason ja laadun.

  Mutta antakaas olla, jos kyse olisi ollut muslimiraiskareiden ruuan saannista ei kyseistä ”pullonkaulaa” olisi muodostunut, vaan heidän RUOKKIMINEN olisi ollut IHMISOIKEUSKYSYMYS!!!

  Reply
 • 23.10.2018 at 22:39
  Permalink

  Niin vaikka sanotaan että tämä on jonkinlainen vastaisku Sipilän politiikalle niin enemmän tämä oli SDP:n lanseerama lakko.Tässä käytettiin hyväksi juurikin niitä ihmisiä mitä ”SDP kokevat” puolustavansa eli juurikin heitä kunta-alan ihmisiä miltä leikattiin lomarahoista. JHL 3 puheenjohtajaa kaikki ovat SDP taustaisia… Itse kiista ei millään tavalla vaikuta kunta-alan irtisanomisiin vaikka JHL näin ajaa asiaansa..Mitä tällä saavutetaan.. Ainakin se että työpaikalla ”muistetaan” lakkoilijat ja varmasti vaikuttaa työilmapiiriin…Herää kyllä kysymys miksi nyt kun lakkoillaan niin ei otettu samalla esille lomarahan palautusta normaaliksi..

  Reply
 • 23.10.2018 at 23:20
  Permalink

  Näin JHL omilla sivuillaan lakosta:

  JHL on lähtenyt poliittiseen työtaisteluun, koska maan hallitus on jälleen kerran heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä 10 henkeä tai alle. Työehtojen heikentäminen ei paranna työllisyyttä. Se on ensi askel kohti irtisanomissuojan laajempaa purkamista. Lisäksi esitys asettaisi työntekijät henkilöperusteisissa irtisanomistilanteissa eriarvoiseen asemaan työpaikan koon perusteella. Ammattiyhdistysliike ei hyväksy tätä.

  Saa mun tukeni ja perustelluista syistä. Tässä puolustetaan myös kaikkien niiden työntekijöiden oikeutta jotka eivät kuulu liittoon.

  Reply
  • 24.10.2018 at 23:14
   Permalink

   juu.. sinä tappaisit vanhukset ja lapset surutta poliitikkan eteen, varmaan ylpeä olo?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.