Ministeriö: Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli syyskuun lopussa yhteensä 232 100 työtöntä työnhakijaa. Se on 43 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 11 200:llä. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 70 300, mikä on 27 900 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 88 500 eli 17 900 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 4 300 vähemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa eli yhteensä 29 100. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammi-syyskuussa keskimäärin 68,5 prosenttia, mikä on 3,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi hieman

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin syyskuun aikana 50 500 eli 1 000 enemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli syyskuussa avoinna 100 600 työpaikkaa, mikä on 9 600 enemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli syyskuun lopussa 126 600 henkilöä, mikä on 5 100 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Koko maassa oli lomautettuna syyskuun lopussa 12 600 henkilöä, mikä on 4 900 vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 6 700 henkilöä, mikä on 2 400 vähemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa.

Tilastokeskus: Työttömyysaste 6,3 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli syyskuussa 72 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 71,4 prosenttia, mikä on 2,0 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden syyskuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 170 000, mikä oli 44 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 6,3 prosenttia eli 1,7 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.

Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

Lisätietoja tilastojen eroista

Linkit:

TEM:n Työllisyyskatsaus

Työnvälitystilaston keskeiset määritelmät

Yksityiskohtaisemmat Työnvälitystilaston tiedot ToimialaOnline -tilastokannasta

Tilastokeskuksen ja TEM:n yhteisjulkistus 

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö

12 thoughts on “Ministeriö: Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu

 • 23.10.2018 at 12:20
  Permalink

  Suomen menot jatkavat kasvuaan ja verotulot laskevat.

  Reply
 • 23.10.2018 at 12:22
  Permalink

  Varmaan sitä mukaa mitä hallituksen omakin vallassaolo päivät. En ihmettelisi, että Suomessa olisi jo täystyöllisyys kun lyövät itse hanskat tiskiin, jotka sivumennen sanottuna ovat kuin ”pakasta vedetyt”.
  Mutta se on vastaansanomatonta, että se kylllä on hallituksen ansiota, että ”sarkasmin kukka” kukkii ympärivuotisesti näilläkin leveysasteilla.

  Reply
 • 23.10.2018 at 12:57
  Permalink

  TE-toimiston avointen työpaikkojen määrä ei korreloi todellisuutta. Varsinkin vuokrafirmoilla on tapana ilmoittaa sama avoin työpaikka useammalla ilmoituksella. Se väärentää avointen työpaikkojen määrää suuresti. Vuokrafirmt ovat muutenkin tuhonneet työmarkkinat.

  Entä kuinkahan moni on asetettu karenssiin? Heitähän ei silloin lasketa työttömiksi työnhakijoiksi?
  Sitä paitsi ainoa oikea työllistymisen muoto on palkkatyö jolla elättää itsensä ja mahdollisen perheensä ilman yhteiskunnan tukea seuraavat 40 vuotta. Miksi nyky nuorten ja vähän varttuneenpienkin pitäisi tyytyä silpputöihin ja 9 euroa/päivä työkokeiluihin kun isot ikäluokat saivat heti vakituisen työpaikan ja olivat samassa työssä samalla työtaakalla eläkkeelle saakka.

  Työelämän meno on ollut jo pitkään sellaista myllytystä (heti kun isot ikäluokat lähtivät eläkkeelle) että erilaisia velvoitteita ja työtaakkaa per käsipari on lisäämistään lisätty ja herrojen erityinen huvi on ollut muuttaa aikojen saatossa vaivalla kehitetyt tehokkaat työ menetelmät ääliömäiseksi näpertelyksi joka vie vain työntekijöiden ja työnjohdonkin hermot. Samoin herrojen huvina on järjestää huhaa kursseja esim. tuplatiimit ja kalanruoto leikkejä ja kaiken maailman persoonallisuuden haarukointia ja paperinuken liimailuun verrattavia ryhmätöitä. Kurssin järjestäjä tietenkin nettoaa kymmeniä tuhansia jokaisesta huuhaa kurssista.
  Typeränä ilmiönä on tietenkin lupakortti järjestelmät. Edes lapioon ei saa tarttua ilman lupakorttia.
  Suomi on ajettu typeryydellä menestyvästä teollisuusvaltiosta bulkkia tuottavaksi kehitysmaaksi ja monikulttuurisuus helvetiksi.
  Seuraavaksi alkaa tietenkin sota. Suomi on naton jäsen olematta kuitenkaan naton jäsen. Suomi osallistuu Ruotsin kanssa naton jättimäisiin sotaharjoituksiin. 29 naton täys jäsenmaata plus Suomi ja Ruotsi leikkijäseninä. Suomea ja Ruotsia ei koske naton viides artikla. Muilla nato mailla ei siis ole velvollisuutta puolustaa Suomea jos Venäjä oikeasti hyökkäisi. Jäisimme vain kaikkien jalkoihin.
  Se onkin ilmeinen tarkoitus tässä kokoomuksen myötäjuoksemassa Coudenhove-Kalergin suunnitelmassa.

  Reply
 • 23.10.2018 at 13:08
  Permalink

  Joo, ja palkat ja eläkkeet jatkavat nousuaan ja verot senkun laskee.
  Ja ruuan hintakin jatkaa laskemistaan, ja viinaa saa kohta ilmaiseksi kun viitsii vaan hakea.
  Kaikki autoiluun liittyvät verot ja maksut poistuvat ja autoilijoille aletaan maksamaan kilometrikorvausta.
  Ja …. hitto, nyt mä heräsin!

  Reply
 • 23.10.2018 at 13:27
  Permalink

  Useita tuhansia ”tempputyöllistettyinä” ja muutama tuhat tehny itsarin tänä vuonna, kuollu nälkään tai vitutukseen!

  Reply
 • 23.10.2018 at 14:25
  Permalink

  Nuo myrkkysylkiset valehtelijat.
  Valhe, suurempi valhe, tilastovalhe, Sipilän valhe.

  Todellinen nukkuvien puolue on nykyisen eduskunnan, eli globalisaattoreiden ja heidän kätyrien hegemonian hyväuskoisten äänestäjien joukko.

  Reply
 • 23.10.2018 at 14:59
  Permalink

  Laskeskelin huvikseni valtion budjetista viime ja tämän vuoden kustannukset, joita koituu ansio- ja peruspäivärahasta sekä työmarkkinatuesta. Viime vuonna kulut olivat n. 2,68 miljardia ja tälle vuodelle arvioitu n. 2,61 miljardia, eroa vaivaiset n. 70 miljoonaa, vaikka työttömyys on muka vähentynyt ennätysmäisestii ja aktiivimallileikkurilla leikattu työttömiltä sekä ansiopäivärahan saamisen kestoa lyhennetty.

  Tilastojen avulla voidaan esitellä asiat millaisessa valossa tahansa, mutta oikealla rahalla maksetut tuet ovat jokaisen luettavissa budjetista euron tarkkuudella ja ne ovat täyttä faktaa. Jos työttömyys olisi oikeasti laskenut ilmoitetulla tavalla, niin yhdessä säästyneiden kulujen kanssa se näkyisi myös valtion kirstussa huomattavasti suurempana säästönä.

  Reply
 • 23.10.2018 at 15:10
  Permalink

  ”Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli syyskuussa 72 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.” Tilastokeskuksen tutkimus tehdään puhelinhaastatteluna ja kun on tarve osoittaa että työttömiä on vähemmän, niin on olemassa listat niistä henkilöistä joille tutkimuksessa soitetaan, eli jotka ovat menneet ”työllistämistä edistäviin palveluihin”, osa-aikatöihin ym. Ettei vain tiedot olisi saatu TE-tstoista ministeriön kautta… Eli kyseessä ei ole satunnaistutkimus vaan tarkoin suunniteltu ja haluttu tutkimustulos, joka osoittaa että hallituksen toimenpiteet purevat…. Katsokaapa todellisuus vaalien jälkeen, työttömyys on taas silloin tapissa kun valta vaihtuu. Siksi EU on tällaisen ”tilastointitavan” halunnut ja se on ajettu myös Suomeen. Poliittisista syistä. Todellisuus on se, että nuo työvoimaviranomaisten luvut ovat lähempänä oikeaa, mutta yli 126000 aktivointitoimien piirissä…ja kuinkahan monta karenssissa? Todellisuus on se, että meillä on 500 000 työtöntä. Ja määrä kasvaa koko ajan. Ja jos irtisanomislaki ajetaan lävitse niin sitten on piru irti. Eiköhän kohta ala tällä kansalla olemaan mittari täynnä tätä touhua..

  Reply
  • 24.10.2018 at 08:54
   Permalink

   Vaan olenpa minäkin vastannut noihin valtiollisen valehtelukeskuksen puhelin ja paperi kyselyihin, ja aina vedän vastaukset niin vituiksi kuin olla ja voi, ja tuskinpa olen ainut joka näin tekee, että valtiollisen valehtelukeskuksen jutut ja tilastot ovat kyllä niin tuulsta temmattuja, aivan kuten pipilän Suomen ja maailman pelastamiset.

   Reply
 • 23.10.2018 at 17:24
  Permalink

  Teollisuutta ei ole tarpeeksi, kaikki teetetään vinkuintiassa!
  Vikaa on myös kansassa, SUOSISIVAT SUOMALAISTA!
  Kiinasta saa halvalla tilattua yhtä sun toista, enimmäkseen täyttä paskaa.
  Itse suosin suomalaista, esim kotimaiset huonekalut kestävät vuosikymmeniä.
  Ja kotimainen ruoka on PUHDASTA.
  Tavaran yletön rahtaaminen ulkomailta rasittaa vielä luontoakin!

  Reply
 • 23.10.2018 at 20:04
  Permalink

  Työllisyys kasvaa kohisten. Samaa tasoa vitsikkyydessään ja perimmäisissä syissään kuin Kouvolan Attendon touhut. Lääkärintarkastukset ja tulotarkastukset vanhushuollon puolella kolmesta kuuteen kuukautta myöhässä, mutta Attendo tiedottaa että on me kirjoitettu paljon kuolintodistuksia. Se on taas ilmeisesti muotia pisnespuolella Suomessa keskittyä firman ”ydinosaamiseen”. On se sitten kuolintodistusten kirjoittelu tai tilastokaavioiden piirtely tilaajan toimittamaan tuloksen mukaiseksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.