Ministeri Berner: Lisärahoitusta siltojen korjaukseen ja kevyen liikenteen väylien rakentamiseen

Hallitus ehdottaa lisätalousarvioon 16 miljoonan euron lisärahoitusta niin sanotun korjausvelan vähentämiseen. Varoja käytettäisiin muun muassa siltojen korjausohjelmaan. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen ehdotetaan 3,5 miljoonan euron määrärahaa.

– Tämä 16 miljoonan euron lisämääräraha korjausvelan vähentämiseen on erittäin tervetullut, ja se täydentää budjettiriihen yhteydessä jo sovittua panostusta, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

– Siltojen korjaaminen vaikuttaa merkittävästi tavaraliikenteen sujuvuuteen ja matka-aikojen pituuteen. Liikenne- ja viestintäministeriössä on valmisteltu asetusehdotusta, jolla sallittaisiin nykyistä pidempien ajoneuvoyhdistelmien käyttö tieliikenteessä. Entistä raskaampi kalusto asettaa kuitenkin silloille uusia vaatimuksia, jotka on huomioitava jo nyt, Berner toteaa.

Vuoden 2019 budjettiriihessä sovitun mukaisesti perusväylänpitoon ehdotetaan yhteensä 30 miljoonan euron lisäystä tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen, teiden talvikunnossapidon parantamiseen, korjausvelan vähentämiseen ja riista-aitojen rakentamiseen valtatie 12:lle Sastamalaan.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen ehdotetaan kokonaan uutena määrärahana 3,5 miljoonaa euroa, jolla voidaan tukea muun muassa kuntien kevytväylähankkeita.

– Tämä on tervetullut ja tärkeä muutos. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen tarvitaan rahaa, ja on hienoa, että sitä on nyt löytynyt. Tarvittavat panostukset eivät ole valtiontalouden näkökulmasta suuria. Niiden hyödyt ovat kuitenkin merkittäviä sekä ilmaston että kansanterveyden näkökulmista, Berner korostaa.

Hallitus on sitoutunut osarahoittamaan Merenkurkun liikenteen hanketta. Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen ehdotetaan 10 miljoonan euron tukea laivaliikennepalvelujen ostoihin sekä liikenteen kehittämiseen ja ylläpitoon. Tuki on osa Vaasan ja Uumajan kaupunkien sekä Länsipohjan alueen toteuttamaa investointiohjelmaa, jolla kehitetään kaupunkien välistä liikenneyhteyttä ja pyritään varmistamaan sen jatkuvuus.

Pori-Mäntyluoto -radan sähköistystä laajennetaan. Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisen rataosan sähköistykseen ehdotetaan 4,4 miljoonan euron määrärahaa.

Ilmatieteen laitokselle ehdotetaan 350 000 euron lisämäärärahaa kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n globaalin avaruussääkeskuksen valmistelun ja perustamisen kustannuksiin.

Hallituksen on tarkoitus antaa vuoden 2018 toinen lisätalousarvioesitys eduskunnalle torstaina 25. lokakuuta 2018.

Valtioneuvoston tiedote 23.10.2018: Hallitus päätti vuoden 2018 toisesta lisätalousarvioesityksestä

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

10 thoughts on “Ministeri Berner: Lisärahoitusta siltojen korjaukseen ja kevyen liikenteen väylien rakentamiseen

 • 23.10.2018 at 17:39
  Permalink

  Hallitus ”lisärahoittaa” kiireen vimmalla, sillä ovathan edessä vaalit ja äänestäjien muisti on lyhyt kuin pygmi.

  Reply
 • 23.10.2018 at 17:52
  Permalink

  Lisää töitä siltainsinööreille.

  Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva tv-elokuva Onnellinen mies kertoo siltainsinööri Akseli Jaatisesta (Harri Tirkkonen). Omalaatuinen siltainsinööri herättää tempauksillaan pahennusta.

  https://areena.yle.fi/1-437480

  Traileri:

  Reply
  • 23.10.2018 at 21:34
   Permalink

   Tämä siltainsinööri se ei sentään rientele raiskailemassa.

   Reply
 • 23.10.2018 at 19:39
  Permalink

  Pintafixailua infralle myyntikuntoon saattamiseksi?

  Reply
  • 23.10.2018 at 19:44
   Permalink

   Vau. Oikein 16 miljoonaa.. liikenteestä kerätään vuosittain n. 6-7 miljardia euroa verotuloja.

   Reply
  • 23.10.2018 at 22:20
   Permalink

   Brasiliassa on sama meininki. Maa rempallaan, mutta ennen vaaleja päätiet päällystetään kiireellä, että ois muka saatu jotain aikaseksikin.

   Reply
 • 23.10.2018 at 19:45
  Permalink

  Kannattiko työntää kehitysyhteistyöhön 726 miljoonaa, kun oma maa on retuperällä? Hallituksen arvopohja on hyllyvää suota.

  Reply
 • 23.10.2018 at 23:30
  Permalink

  Autojen omistajien on näytettävä kaapin paikka piirittämällä koko Helsinki autoilla. Nyt loppu tälle noita Bernerin kyykyttämiselle! Kaikki autot liikkeelle. Suomi on järjestöjä täynnä mutta ei näytä ketään kiinnostavan oikeasti auton omistajan asema. Autoiljja on pelkkä lypsylehmä ja urkinnan kohde valtiolle.

  Esille nousee kysymys, että mihin on laitettu kaikki ne rahat, jotka teiden kunnossapitämisen vuoksi autoilijoilta kerätään? Erilaisina veroina autoilijoilta kerätään vuosittain lähes 8 miljardia euroa, josta teiden ylläpitoon laitetaan vuosittain vain noin 1,5 miljardia!

  Reply
 • 24.10.2018 at 06:03
  Permalink

  Tämä teksti on diipa-daapa; sillä eduskunnassa on KÄSITTELYSSÄ He 61/2018 vp kansallisen tieverkon YHTIÖITTÄMISESTÄ !

  Uuden virastolakimuutoksen yhteydessä koitetaan yhtiöittää; tieverkko; rataverrko ja vesiväylät .

  Nyt selvisi MIHIN ”lakkoa” tarvittiin ; tämän peittelyyn ?

  Reply
  • 24.10.2018 at 18:23
   Permalink

   Hyvä huomio! Vallankahvassa olevat rikolliset aikovat saattaa kansallisomaisuutemme ryöstö-projektin loppuun – Brysselistä saadun ohjeistuksen mukaisesti.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.