Puolustusministeri Niinistö työvierailulle Kanadaan ja Alaskaan

Puolustusministeri Jussi Niinistö tekee työvierailun Pohjois-Amerikkaan 15.-18.10.2018.

Kanadan Ottawassa puolustusministeri Niinistö tapaa Kanadan puolustusministeri Harjit Singh Sajjanin.

Ministereiden on tarkoitus keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista, pohjoisten alueiden turvallisuustilanteesta sekä materiaaliyhteistyöstä. Lisäksi asialistalla ovat transatlanttiset suhteet.

Ottawasta Niinistö jatkaa Alaskaan, jossa ministeri tutustuu käynnissä olevaan Yhdysvaltain ilmavoimien järjestämään Red Flag -ilmaoperaatioharjoitukseen. Suomesta harjoitukseen osallistuu kuusi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Eielsonin lentotukikohtaan tukeutuvan suomalaisen harjoitusjoukon vahvuus on enimmillään noin 70 henkilöä.

Alaskassa ja Nevadassa järjestettävät Red Flag -harjoitukset lukeutuvat maailman vaativimpiin ilmaoperaatioharjoituksiin.

Suomen osallistuminen harjoitukseen sisältyy puolustusvoimien vuoden 2018 harjoitussuunnitelmaan, joka perustuu tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan (TP-UTVA) joulukuussa 2017 tekemään linjaukseen Suomen osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitusyhteistyöhön.

Lähde: Puolustusministeriö

Aiheeseen liittyvää:

6 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö työvierailulle Kanadaan ja Alaskaan

 • 15.10.2018 at 12:08
  Permalink

  Suomen puolustus leviää koko maapallon alueelle. Onko Suomi todellinen suurvalta?

  Reply
 • 15.10.2018 at 12:45
  Permalink

  Kauas on Suomen rajat siirtyneet viime sodista, kun Suomen puolustusvoimat harjoittelee. Tuu Jussipussi pois sieltä, ei sota yhtä miestä kaipaa, varsinkaan tyhjiä housuja.

  Reply
 • 15.10.2018 at 13:11
  Permalink

  Jopas jotakin. Ehtiiköhän Jussi käydä lainkaan kotona kun pitää lennellä nukketeatterin narujen vetelijöitä tapaamassa? Saattaa emäntä lähteä sillä aikaa jonkun kunnon miehen matkaan. Vallankin kun Jussin poliittinen ura katoaa vaalien jälkeen kuin hyttysenkusi hiekkaan.

  Reply
 • 15.10.2018 at 15:17
  Permalink

  http://www.realjewnews.com/?p=705

  IT ALL BEGAN with Pierre Elliot Trudeau, who ruled as Prime Minister of Canada from 1968 to 1984.

  The year “1984″ which saw the summation of Trudeau’s policies—namely the Jewification of Canada—is an apt metaphor for the police-state grip that Jewry now wields on the once sovereign and Christian nation of Canada, currently a vassal of the global Zionist beast.

  HAHAAAA HAAHAA

  Reply
 • 15.10.2018 at 17:08
  Permalink

  Luulisi, että kone jo tippuisi ihan tilastotieteen nimissä. Niinistö pääsisi niihin itse niihin tilaamiinsa sinkkiarkkuihin.

  Reply
 • 16.10.2018 at 09:43
  Permalink

  Suomessa pääsee ministeriksi ilman mitään psykologisia testejä.

  Ministeriksi voi päästä melkein kuka tahansa ketku ja rikollinen eikä ole edes mitään psykologisia soveltuvuustestejä!

  Miten on mahdollista että joku mieleltään täysin rikollinen voi päästä ministeriksi Suomessa. Samaan aikaan jonkun perähikiän käymälän vartiointiin vaaditaan vaikka mitä koulutusta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.