Sipilä ”EU:n korkean edustajan” tapaamisessa: ”EU:n tulee ottaa ilmastojohtajuus”

Pääministeri Juha Sipilä ja Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini tapasivat Helsingissä 10. lokakuuta. He keskustelivat useista ajankohtaista EU-asioista.

Asialistalla olivat Suomen tuleva EU-puheenjohtajakausi, EU:n puolustusyhteistyö, hybridiuhkat, muuttoliike sekä EU:n toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

 – Kävimme hyvän keskustelun EU:n keskeisimmistä tavoitteista ja haasteista, jotka ovat esillä heinäkuussa alkavalla Suomen puheenjohtajakaudella. Esimerkiksi talouskasvu ja turvallisuus ovat asioita, joissa tarvitsemme konkreettisia toimia. Tämä tulee huomioida myös EU:n strategisessa viisivuotisohjelmassa, jonka EU-maat hyväksyvät EU-huippukokouksessa juuri ennen Suomen puheenjohtajuuskauden alkua, pääministeri Juha Sipilä kertoi.

– Olimme yhtä mieltä siitä, että Suomen puheenjohtajuuskaudella ohjelmaa aletaan heti muuttaa käytännön toimiksi.

– Nostin keskusteluissa esiin myös ilmastopaneeli IPCC:n raportin. Mielestäni EU:n tulee ottaa ilmastojohtajuus, ja työn ilmastonmuutosta vastaan pitäisi mielestäni olla keskeinen osa Suomen EU-puheenjohtajuuden ohjelmaa, Sipilä sanoi.

Korkea edustaja Federica Mogherini kiitti keskusteluissa Suomea aktiivisesta roolista EU:n puolustusyhteistyön kehittämisessä sekä työstä hybridiuhkien torjunnassa.

– Kansalaisten turvallisuuden varmistaminen on jatkossakin yksi keskeinen tehtävämme – sitä kansalaiset unionilta odottavat. Työn tulee jatkua aktiivisena jatkossakin, sanoi pääministeri Sipilä.

Lähde: Valtioneuvosto

Aiheeseen liittyvää:

26 thoughts on “Sipilä ”EU:n korkean edustajan” tapaamisessa: ”EU:n tulee ottaa ilmastojohtajuus”

  • 11.10.2018 at 13:24
   Permalink

   Kyllä, sipilä antoi Mogherinille johtajuuden ja Mogherini veteli sipilää sträppärillä hanuriin.

   Reply
 • 11.10.2018 at 10:31
  Permalink

  Megalomania on paha sairaus. Hallitsijan megalomanian maksaa aina kansa. Sipilä ei valitettavasti ole ensimmäinen, mutta ehkä tähän asti pahin, koska kohdistaa kansalle langetettavan rasituksen epäoikeudenmukaisesti rikkaita ja hyvätuloisia suosien.

  Kepuleiden ilmastotalkoot tarkoittavat myös metsien lisähakkuita ja siten lisätuloja rahoihinsa jo ennestään hukkuville metsänomistajille ja metsäteollisuudelle. Kepuli onnistu kääntämään ilmastonsuojelunkin luonnon raiskaamiseksi ja rikkaiden suosimiseksi.

  Reply
 • 11.10.2018 at 10:55
  Permalink

  Luojan luomassa luonnossa on upeita, joskus humoristisia vastaavuuksia ihmisen toiminnalle maailmassa. Tässä tapaamisessa tulee mieleen mehiläiskunigatar ja kuhnuri tai pieni urospuolinen hämähäkki, joka yrittää tuoda siemenpakettinsa naaraalle, peläten koko ajan henkensä puolesta ja tulevansa syödyksi.
  Voi Suomi parkaa, millaisten kuhnurit meitä johtavat kohti tuhoa!?

  Reply
 • 11.10.2018 at 11:01
  Permalink

  ”EU:n strategisessa viisivuotisohjelmassa..”

  Sanovat jo suoraan että elämme EUCCP:ssä.

  Turvallisuus tarkoittaa valtaapitävien persuksien suojelemista väärinajattelijoilta. Kuten on aina tehnyt sosialisti-diktatuureissa.

  Reply
 • 11.10.2018 at 12:02
  Permalink

  Sipilä tiukensi hirttosilmukkaa Suomen kansan kaulassa.
  Ilmankos tiedustelulaki hakattiin kiirellisenä läpi kun Suomen puheenjohtajakausi valtioterroristi järjestö EU:ssa on alkamassa. Sipilä sai sillä osoitettua uskollisuutensa EU:n korkealle tädille. Mahtoikohan Sipilä nuolaista piikkikorkokengät kiltäviksi?
  Maahantunkeutumiselle on keksitty taas korvaava sana: muuttoliike.
  Afrikan ja Intian väestön kasvua ei Sipilä maininnut ilmastohuijauksen yhteydessä. Hillotolppa odottaa Sipilää Sitran johtajana?

  Reply
 • 11.10.2018 at 12:12
  Permalink

  Muutama poiminto britti-patriootti David Noakesin sivustolta ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/ :

  ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.” – [Viime aikoina poikkeuksiksi ovat ilmaantuneet Visegrád-maat ja esim. Italia. Ainakin vanhemmilla Visegrád-kansalaisilla näkemänsä EU:n kehittäminen muilta huomaamattomien pienten askelten taktiikalla täydeksi diktatuuriksi ilmeisesti elvyttää muistoja koetusta neuvosto-diktatuurin kommunistisesta terrorista.]

  The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
  The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”

  ”The European Union’s six constitutional treaties build a three tier politburo dictatorship.
  EU Constitution is similar to the Soviet. And EU Commissioners similar to Soviet Politburo members.
  The EU parliament is a sham with no power – just like the old Soviet parliament.
  The EU has the laws of a POLICE STATE – which are being INCREASINGLY ENFORCED.

  EU Bilderbergers control our parties. [Onhan Suomestakin joukko maanpettureita käynyt kuuntelemassa ohjeistusta Bilderberg-kokouksissa suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseksi täyden EU-diktatuurin/Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian toteuttamiseksi.]
  Hitler’s Deutsche Verteidigungs Dienst Intelligence Department (DVD) still controls EU development.
  The EU’s main subversive organisations in Britain are senior Freemasonry and Common Purpose [Common Purpose puuttuu Suomesta]
  Our judges are now Freemasons, which is why British justice and our courts are utterly corrupt. [Vastaava pätee ilmeisesti pitkälti Suomenkin osalta. Suomessa on lisäksi kommunistiset Demla-tuomarit NÄYTÖS-oikeudenkäynteineen mädättämässä ”oikeus”-laitostamme Polpon ja nettikyttien ohella.]
  The Labour and Lib Dem leaderships EU controlled for 20 years – that’s why your vote doesn’t count. [Suomessa ovat ainakin suurimpien puolueiden johtavat poliitikot olleet pitkään EU-marionetteja eli puhtaita suomenkansanvihollisia.]

  Reply
  • 11.10.2018 at 12:14
   Permalink

   Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Reply
   • 11.10.2018 at 16:34
    Permalink

    Naulan kantaan. Kyllä mahtavassa Roomassa oli viisaita miehiä.

    Reply
 • 11.10.2018 at 12:28
  Permalink

  Seuraava antaa hiukan vihjettä, kuinka kulissien takaa naruista vetelevät ja heidän eräs nukkensa Sipilä ajavat suurta ilmastohuijausta eteenpäin: vertaisarvioituja tieteen tuloksia esittelevässä julkaisussa kaksi tiedemiestä toteaa, että on täysin O.K. valehdella ilmastomuutos-agendan edistämiseksi eli tarkoitus pyhittää keinot:

  ””Flashback: Peer Reviewed Paper Says It’s OK To Lie About Climate Change

  You won’t find it shocking to learn that suppressing inconvenient facts, lying about climate science and exaggerating tales about natural weather are deliberate strategies for global warming campaigners.

  What will shock you is that two professors not only candidly admit it, but published a paper in a peer reviewed journal touting the beneficial effects of lying for pushing nations into a UN climate treaty in Paris next year!

  The title of their study?

  “Information Manipulation and Climate Agreements.”

  See for yourself. You can read the abstract for their article in the American Journal of Agricultural Economics, here…”

  https://www.technocracy.news/9379/

  Medialukutaitoa näköjään tarvitaan, ei vain valtaVALEmediassa kerrotun suhteen vaan myös tieteelliseksi luokitellunkin aineiston lukemisessa!

  Reply
 • 11.10.2018 at 12:39
  Permalink

  Suomi on kyllä yks pahimmin pimahtaneita tässä ilmastohömpässä.

  Reply
  • 11.10.2018 at 13:53
   Permalink

   Suomessa on yksi maailman pöljimmistä kansoista joka antaa kurjistaa taloutensa ja elämänsä ilmastofasismin käyttäjien toimesta.

   Reply
   • 11.10.2018 at 18:12
    Permalink

    Eduskunta säätää uudet ilmastolait.

    Eduskunta säätää uuden ilmaston haittaveron.

    Supikoiraakin typerämpi suomalainen äänestäjä ja veronmaksaja käpertyy loukkuun ja nauttii masokistista nautintoa.

    Reply
 • 11.10.2018 at 13:55
  Permalink

  Mitä agendaa maailman pelastamisen profeettoina ”ilmastoteoilla” esiintyvät Vihreät ja Sipilä tosiasiallisesti ajavat?
  YK:n ilmastoastioita hoitava viranomainen Ottmar Edenhofer myönsi, että kansainvälisellä ilmastopolitiikalla ei ole juuri mitään tekemistä ympäristönmuutos-politiikan kanssa kuten aavikoituminen ja ilmakehän otsoni-aukot. Tosiasiallinen tarkoitus on MAAPALLON VARALLISUUDEN UUSJAKO:

  ”If they were honest, the climate alarmists would admit that they are not working feverishly to hold down global temperatures — they would acknowledge that they are instead consumed with the goal of holding down capitalism and establishing a global welfare state.

  Have doubts? Then listen to the words of former United Nations climate official Ottmar Edenhofer:

  ”One has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. This has almost nothing to do with the environmental policy anymore, with problems such as deforestation or the ozone hole,” said Edenhofer, who co-chaired the U.N.’s Intergovernmental Panel on Climate Change working group on Mitigation of Climate Change from 2008 to 2015.

  So what is the goal of environmental policy?

  ”We redistribute de facto the world’s wealth by climate policy,” said Edenhofer…”

  Koko artikkeli: https://www.investors.com/politics/editorials/another-climate-alarmist-admits-real-motive-behind-warming-scare/

  Reply
  • 11.10.2018 at 13:58
   Permalink

   Onko punaporvari Sipilä myös maailman varallisuuden uusjaon kannalla – ja samoin KANSATTOMAN Kokoomuksen punaliberaalit punaporvarit?
   Tavoitteenahan on tosiasiallisesti maapallon laajuinen sosialistinen ns. hyvinvointivaltio – kokonaan eri asia on, mikä sitten varallisuuden uusjaon jälkeen olisi tavallisen tallaajan hyvinvoinnin taso nykyisisä teollistuneissa maissa.

   Viherpunikit ja valtaapitävät punaporvarithan ova tukemallaan ’rajat auki’-politiikalla tekemässä Suomesta maailman sosiaalitoimistoa muutenkin.

   Reply
  • 11.10.2018 at 13:59
   Permalink

   Korjaus: ilmastoastioita piti tietysti olla ilmastoasioita.

   Reply
 • 11.10.2018 at 15:24
  Permalink

  Hah-hah! EU ottaa johtajuuden…
  Ensimmäiseksi varmaan pakottavat Kiinan ja Intian vähentämään päästöjään jotka ovat varmaan 70-80% maailman saasteista!
  Suomen päästöt ovat PROMILLELUOKKAA,ei paskankaan väliä mitä me teemme!

  Reply
 • 11.10.2018 at 15:26
  Permalink

  Niin ja muutama kymmenen rahtilaivaa saastuttaa enemmän kuin kaikki maailman autot!

  Reply
 • 11.10.2018 at 18:42
  Permalink

  Tuo pissiä päässä täynnä oleva mies aikoo siis tappaa pois meidät suomalaiset tästä maailmasta, että maailma pelastuu.
  Menisi ”ympäristöongelnsa” eli ”kellastuneiden” aivojensa kanssa Kiinaan lukemaan sinne madonlukuja, mutta eipähän tuo ”Pitkän Jussin Majataloa” pitävä lököpöksy uskalla sitä tehdä. Ja jos hän Kiinaan lähtisi ”soutuveneellänsä”. Hän Peginkiin saavuttuaa kertoisi, että ME Juha Sipilä ottaa kaikki Kiinan hiilipäästöt ja sikojen pierut kantaaksemme (Suomen veronmaksajat) ja ME Juha Sipilä vielä ilmoitamme, että Suomi (suomalaiset veronmaksajat) maksamme suuren summan rahua Kiinalle tästä eutanasiasta, koska ME Juha Sipilä katsoo sen olevan meillä Suomessa ”HUVIVERO”, josta ME Juha Sipilä (Suomen veronmaksajat) mielellämme veroa vetämme hymyhuulin ja iloisin mielin ME Juha Sipilä (Suomen kansa itkee ja parkuu osa murhaa koko perheensä ja itsensä – aivan kuten Berliinissä v. 1945 ennen kuin Venäjän puna-armeija saapuu mongoliensa kanssa raiskaamaan saksalaiset naiset, tytöt ja mummot –

  Ööööhhh. Jotenkin kuullostaa tutulta, aivan kuin tämän päiväiseltä, vai mitä Angela Merkel?

  Reply
  • 11.10.2018 at 18:50
   Permalink

   *Pitkän Jussin majatalo Fawlty Towers
   Luoja(t) John Cleese, Connie Booth
   Pääosissa John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs, Connie Booth
   Alkuperämaa Englanti

   Pitkän Jussin majatalo (Fawlty Towers) on englantilainen BBC:lle tehty brittikomedia, josta ilmestyi 6 jaksoa vuonna 1975 ja toiset 6 vuonna 1979. Lyhyydestään huolimatta sarja on yhä yksi suosituimpia lajityypissään. Vuonna 2000 Englannin elokuvainstituutin ammattilaiset valitsivat sarjan parhaaksi TV-ohjelmaksi sadan ohjelman listassa.

   Reply
 • 11.10.2018 at 19:06
  Permalink

  Vierailu Vierailun Perään

  Nyt EU:sta oikein jonotetaan vierailulle Suomeen. Kyse on kaupan käynnistä. Siitä kuinka paljon Suomi on valmis maksamaan saadakseen kansalaisensa EU.n huippuvirkaan sen jälkeen, kun lähitulevaisuudessa Juoppo Juncker eroaa tai erotetaan.

  Reply
  • 11.10.2018 at 19:52
   Permalink

   Taitaa Jean-Claude Jeltsinin maksa sanoa itsensä irti ensin.

   Reply
 • 12.10.2018 at 12:38
  Permalink

  Juu… juu, kauniita sanoja ympäristöstä.
  Huolestuin eniten tuosta turvallisuuskommentista…
  Tosiasiassahan turvallisuus on vaan yksinkertaiseti sellainen elementti jonka voi menettää vain kerran… ihan niinkuin luottamuksenkin…
  Tämä ”korjaaminen” taitaa nyt tarkoittaa kovia otteita kantaväestöä kohtaan, jossa siis turvallisuudentunteen menettäneet joutuvat maksumiehiksi, monella tapaa…

  Reply
 • 12.10.2018 at 14:05
  Permalink

  https://www.vastarinta.com/mustalainen-pahoinpiteli-vanhuksen-porissa/

  kyllä se vaan niin on ei eurooppalaiset pitäisi kaikki karkottaa ja ruveta valkoistamaan maita! Pitää ottaa israelin linja kaikkialle eurooppaan, jopa lapset ammutaan jos ovat väärän rotuisia! Olen ehdottomasti tämän kannalla jos te ette ole niin katoskaa kun maanne ajautuu kaaokseen!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.