Maksuhäiriöitä yli 380 000 ihmisellä – kasvu näyttää jatkuvan

Yhä useammin myös asuntolainoja jää maksamatta, selviää Asiakastieto Groupin tilastoista.

Maksuhäiriömerkintä löytyy jo 381 700 ihmiseltä. Vuodessa lisäystä on tullut 7500 ihmisen verran. Määrä on noussut vuoden aikana erityisesti 35–39 -vuotiaiden ja 55–64 -vuotiaiden ikäryhmissä.

– Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on kasvanut nopeammin kuin moneen vuoteen. Syy kasvuun on ihmisten velkaantuminen moneen eri suuntaan. Nyt myös luottolaitoslainoista aiheutuneiden maksuhäiriömerkintöjen määrä on lähtenyt kasvuun. Osuus kokonaismäärästä on pieni, mutta silti huomion arvoinen, toteaa liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastieto Groupista.

Luottolaitoslainoilla tarkoitetaan vakuudellisia luottoja, joita ovat esimerkiksi asuntolainat. Tähän on Muhosen mielestä syytä kiinnittää huomiota, koska asuntolainojen korot ovat tällä hetkellä vielä hyvin matalalla.

– Maksuvaikeudet saattavat lisääntyä, kun korot lähtevät nousuun, huomauttaa Muhonen.

Lähde: Asiakastieto

Aiheeseen liittyvää:

5 thoughts on “Maksuhäiriöitä yli 380 000 ihmisellä – kasvu näyttää jatkuvan

 • 11.10.2018 at 17:36
  Permalink

  Totta kai niitä on kun siihen nimenomaan tähdätään yhteiskunnan taholta ponnekkaasti purkamalla ”valko-suomalaisten” sosiaaliturvaa, eläkkeiden indeksi sidonnaisuuksien purkamista, työttömyysturvan jäädyttämistä ja sen ”säilyvyyden” tekemiseksi niin täydeksi työksi, että työttömän ”heiluminen” on itseisarvo, joka vie mehut todelliselta pyrkimykseltä yrittää edes hakea jostain kivien kolosta työtä, jonka palkkataso ei ole yltiökapitalisten vuokrafirmojen raiskaama, sairauspäivärahojen madaltaminen sekä lääkekorvausten tason pudottaminen kalliiden ja vähän tavallisempienkin pitkäaikaissairauksien hoitamiseksi ja julkisen sairaanhoitoon pääsemisen pitkittyminen syystä, että jonot ovat helevetin pitkiä, – eräistä kädellisistä johtuen – joka pakottaa äärimmäisessä hädässä olevan menemään yksityislääkärille eli veroparatiisisaarille saakka, joka löyhästi arvioiden kustantaa summia, jotka ovat eliitillemme ja haittamaahanmuuttajille vain pikkusumma (siis alunperin meidän rahojamme!!!).

  Syystä monet yksinhuoltajat, kansaneläkeläiset ja pienellä työeläkkeellä elävät varttuneet työtä ikänsä tämän maan hyväksi työtä tehneet ihmiset joutuvat ottamaan pikavippejä selviytyäkseen välttämättömistä menoista aina sairaanhoidosta vuokranmaksuun tai yllättävän kuluerän ilmaantuessa, joita ei normaalisti saadulla rahamäärällä ei pysty kattamaan. Tätä pahentaa vielä se, että entisen pikavipin maksamiseksi joutuu ottamaan uutta pikavippiä, josta seuraa se, että syöksykierre on valmis ja pelätty vouti tai baltian mopopoika-kerhon kivitalon kokoiset pojan nassikat tulevat kotikäynnille. Esim. Ruotsissa ja varmasti täällä Suomessakin eläkeläiset joutuvat myymään lisätieneksikseen erilaisia mainoslehtiä saadakseen edes jostain extraa pienen eläkkeensä päälle. Tähän samaan aikaan Ruotsiin on virrannut haittamaahanmuuttajia monta 100 000, joille tunnetusti maksetaan kaikki mahdolliset avustukset, joita nyt on ihan turha tässä sen enempää retostella. Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri alkusyksystä totesi, että ruotsalaiset vanhukset ovat taakka Ruotsille, koska heissä on hoitamista, eivätkä he tuota mitään. Kysyttäessä onko ruotsalaisten vanhusten kurjan taloudellisen tilanteen kanssa mitään tekemistä sillä, että Ruotsiin on otettu niin paljon ja otetaan haittamaahanmuuttajia. Ministeri vastasi ytimekkäästi: ”Ei ole”.
  Kyseessä oli tietenkin sosiaalidemokraattinen feministi jakku-kalkkuna, jolle maailman halaaminen on arvo, josta ei voi tinkiä edes silloin kun ”tämä maa ja taivas kerran katoaa”.
  Tuota voi kutsua jo aidoksi natsismiksi.

  Reply
 • 11.10.2018 at 17:43
  Permalink

  Globalistien suunnitelmat etenevät -velkainen kansa on helppo pakottaa halpatyövoimaksi eikä se pysty pullikoimaan täysin pers’aukisena vastaan. Neuvotteluvaraa ei ole.

  Reply
 • 11.10.2018 at 19:21
  Permalink

  Matalapalkka alan palkkatyöläinen maksuhäiriöityy helposti ilman lainan ottoakin. Kun vihreät onnistuivat taas nostamaan enrgiaveroja ja sähköyhtiö sähkönsiirto maksua niin monen budjetti kaatuu sähkölaskuun ja kas
  maksuhäiriö merkintä tulee otsaan.

  Reply
 • 11.10.2018 at 19:28
  Permalink

  Ostetaan vaan velalla se uusi auto, kun juha sipilä myönsi romutuspalkkion ja hölmö kansa meni täkyyn. Autovelka on varmasti yksi syy myös ylivelkaantumiseen. Samoin äkkiä saa velkaa niskaan, jos alkaa hallituksen kehumaksi yrittäjäksi ja se ei onnistukaan kuten piti ja tulee konkurssi.

  Reply
 • 11.10.2018 at 19:40
  Permalink

  Demarit haluaa nostaa ruuan hintaakin. Ajatelkaa kuinka pöljä ejdotus siltä joltain nurelta demarifemmarilta, että naudan lihalle pitäisi määrätä erillinen lihavero.

  Tämä nostaisi kaiken lihan hintaa ja ihmisiä toki siirtyisi myös enemmän kasvisten käyttäjiksi, mutta myös kasvisten hinta nousisi.

  Että Suomalaisten pitäisi siis ainoana maana ruveta jostain lihastakin maksamaan vielä jotain lisäveroa, kun ruoka on muutenkin jo kallista.

  Nää vihervasemmistolaiset on niin hemmetin idioottia porukkaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.