Romanialaiset äänestävät perustuslain muutoksesta – kieltäisi avioliiton samaa sukupuolta olevilta

Kansanäänestys alkoi tänään ja päättyy huomenna.

Romanialaiset alkoivat äänestää tänään perustuslain muutoksesta. Muutos tarkoittaisi sitä, että samaa sukupuolta olevat eivät voisi solmia avioliittoa tulevaisuudessakaan.

Romaniassa on jo kielletty samaa sukupuolta olevien avioliitto tai suhteen rekisteröiminen ainoana EU-maana, mutta ortodoksikirkko ja kaikki eduskuntapuolueet yhtä lukuunottamatta haluavat viedä kiellon pidemmälle, maan perustuslakiin.

Tällä hetkellä Romanian perustuslakiin on kirjattu avioliiton määritelmäksi ”puolisoiden liitto”, mutta nyt avioliitto halutaan määritellä selkeästi naisen ja miehen liitoksi, jolla varmistettaisiin se, ettei nykykieltoa pystyttäisi helpolla kaatamaan tulevaisuudessa.

Äänestyskynnys tuloksen laillisuudelle on 30 prosenttia. Kyselytutkimuksen mukaan kansalaisista 34 prosenttia aikoo äänestää. Näistä 90 prosenttia on perustuslakimuutoksen kannalla.

Romania poisti homouden rikoslaista vuonna 2001.

Lähde: Reuters

Aiheeseen liittyvää:

7 thoughts on “Romanialaiset äänestävät perustuslain muutoksesta – kieltäisi avioliiton samaa sukupuolta olevilta

 • 6.10.2018 at 17:07
  Permalink

  Ja sittenhän EU käy kimppuun, ties mitä pakotteita tulee.
  Rasistiset romanialaiset.

  Reply
 • 6.10.2018 at 17:55
  Permalink

  Romaniassa oli vallassa kommunistinen diktatuuri jota johti puolueen pääsihteeri Nicolae Ceaușescu (1918-1989) itsevaltiaana kurjistaen kansaansa liki nälkärajan alapuolelle. Tämä Karpaattien neropatti kävi 1960-lopulla valtiovierailulla vaimonsa Elena Ceaușescun (1919-1989) kanssa Pohjois-Koreassa. Tuosta vierailustaan tuossa aasialaisessa äärikommunistisessa maassa nähdessään kuinka sen kansakunta on valjastettu sokeaan henkilöpalvontaan nykyisen ”Suuren Johtajan” isoisän kunniaksi jo tavaarmerkiksi muodostunein joukkovoimisteluin yms. krumeluureineen päivineen. Heti kotiin palattuaan Ceaușescu sai päähänsä, että tämä idea on saatava Romaniaankin tasan tarkkaan apinoituna. Tietysti samanlaiset menot kohdistettiin itse maan johtajaan ja hänen vaimoonsa, johon Romanian työläiset pakotettiin osallistumaan pliisuimmillaan työpaikan menettämisen uhalla (vrt. EU-Suomi) ja muita konsteja en viitsi kertoakaan, sillä onhan kyse kommunismista. Eikä se jäänyt ihan siihen, vaan kenties vielä pahempana takaiskuna romanialaisten elämän tasolle niin ruuan kuin kansalaisvapauksien osalta (joita tosiaan oli ennen kylässä käyntiä verrattuna muihin kommunistiblokin maihin), koska Ceaușescu laittoi rajat kiinni ja teki Romaniasta suljetun yhteiskunnan Pohjois-Korean tapaan. Ennen tuota Ceaușescu oli suoranainen Yhdysvaltain lemmikki, jota kohdeltiin kuin rokko-herraa presidentti Richard Nixonin (1913-1994) taholta juuri syystä, että Romainia piti selvää hajurakoa Neuvostoliittoon eikä osallistunut mm. Tsekkoslovakian miehitykseen v. 1968 kieltäytymällä sekaantumasta toisen maan sisäisiin asioihin mitenkään saatika sitten lähettämällä armeijansa ampumaan vieraan maan kansalaisia, jotka haluavat poliittisia vapauksia ja ihmisarvoista kohtelua aina työläisten palkkoja myöten. Mutta tämä kaikki oli kuin hyvää unta kun Nicolae Ceaușescu päätti erittäin vahingollisen vankilavaltion vierailunsa jälkeen dementoitua itsevaltiuteen joka kohdistetaan koko hänenn perheeseensä, joka toi stalinismin Romaniaan, jota vastaan itse edm. henkilö asemoitui aikanaan vastustamaan joko puhtaasti poliittisin tai sitten liehakoidakseen lännnen kanssa, joka suuntasi sille taloudellisia voimavaroja ja kävi Romanialle hyödyllistä kauppaa viennin, raaka-aineiden, teollisuuden ja energiatalouden osalta. Tästä juotui myös se, että Romania otti huikeat määrät ulkomaanvelkaa surutta, joka vei lopulta sen talouden täydelliseen ”kreikka-kuntoon”, jota pahensi ja osasyynä oli itse ”johtajan” järjen menetys, joka ei ole syy, vaan seuraus kieroutuneesta ihmismielestä, johon kaikki diktaattorit ja kauan parlamentaarista valtaa käyttävät monikymmenvuotiset poliittiset johtajat sairastuvat tautiin: ”Olen korvaamaton”, eli kun tavataan sanoa: ”Hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia ihmisiä!”
  Mutta kaikille diktaattoreille ja varsinkin EU:lle käyköön esimerkiksi se, kuinka Ceaușescun perhe dynastialle lopulta kävi kun kansan kärsimysten malja täyttyi ja kun Herran Viha se enää leppymättömänä ja anteeksiantamattomana teloitti tiiliseinää vasten pikatuomio-oikeudenkäynnin päätteeksi Nicolae Ceaușescun ja hänen vaimonsa Elena Ceaușescun joulupäivänä 25.12.1989, joka piirtyi jokaisen suomalaisen TV-katsojan silmiin Romanian hallitsijaparin veriset ruumiit, joka toi kautta historian toistuneet kansannousut ja eri hallitsijoiden ohraiset loput kaikessa suorasukaisuudessaan.

  Reply
  • 6.10.2018 at 18:04
   Permalink

   Turhan nopeasti teloitettiin, sillä vei mukanaan paljon arvokasta tietoa Securitaten toiminnasta ja henkilöstöstä, ja teloitettiin ehkäpä juuri sen vuoksi nopeasti.

   Reply
 • 6.10.2018 at 19:56
  Permalink

  Homojen hilluminen on saatava kuriin ympäri maailmaa -se saastan määrä minkä nämä toistensa peräsuolia rassailevat nilviäiset aiheuttavat on vakava ongelma jota normaalien ihmisten ei kuulu suvaita.

  Reply
 • 6.10.2018 at 20:57
  Permalink

  Romanialaisilla on järki päässä. Homoja ei pidä vihkiä kirkossa avioliittoon. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, jonka Jumala asetti 1.Moos 2:24 ja sellaisena Pyhä ja loukkaamaton.
  Eiväthän vihervasemmistolaiset ja lgbt-porukka edes usko Jumalaan niin heidän ainoa tarkoituksensa on ainoastaan pilkata Jumalaa ja ryöstää kristitty kirkko omaksi temmellyskentäkseen.
  Ei mitään uutta auringon alla Ranskan vallankumouksessa 1789 kapinoitsijat muuttivat kirkkoja järjen temppeleiksi, joissa mässäiltiin, juotiin ja harrastettiin yleisiä orgioita ja homostelua. Sama porukka rääkyi ihmisoikeus-julistusta ja palvoi Voltaire nimisen valistusfilosofin ruumista ja niin edelleen. Kuulostaako tutulta?

  Reply
  • 6.10.2018 at 22:03
   Permalink

   Olisi mukavaa nähdä LGBT?(Lisää tähän vaikka v*tun leppäkerttu) tekevän propagandalähetystyötään vaikkapa Saudeissa tai Iranissa 🙂

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.