Naapurisopu katkolla? Mies yritti sytyttää nukkuvan naapurinsa asunnon tuleen

Hämeen poliisilla on tutkittavanaan epäilty tapon ja tuhotyön yritys, josta on tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vangittu heinolalainen 26-vuotias mies todennäköisin syin epäiltynä.

Miehen epäillään yrittäneen viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sytyttää samassa kerrostalossa asuvan toisen miehen asunnon tuleen oven postiluukun kautta. Asunnon postiluukusta oli pudotettu asuntoon kasa palavaa materiaalia, joka oli kasteltu palamista edistävällä nesteellä. Tuon jälkeen kasan päälle oli pudotettu palavaa paperia.

Asunnossaan nukkumassa ollut mies oli yöllä havahtunut ulko-oveltaan tuleviin ääniin ja lopulta noussut sängystään ja mennyt eteiseen katsomaan. Tuolloin hän oli havainnut eteisessään alkavan tulipalon ja sen jälkeen hän oli itse ryhtynyt sammuttamaan paloa. Mies sai tulen sammutettua, eikä saanut fyysisiä vammoja.

Nopean sammutuksen ansiosta asunnolle ei ehtinyt syntyä palosta suurempia vahinkoja. Samassa kerrostalossa on useita asuinhuoneistoja, joten levitessään palo olisi saattanut useita ihmisiä hengenvaaraan.

Poliisi otti maanantaiaamuna rikoksesta epäiltynä kiinni asianomistajan kanssa samassa talossa asuvan epäillyn.

Alustavassa selvityksessä tapahtuneelle rikokselle ei ole löytynyt minkäänlaista todellisuuteen perustuvaa motiivia. Asianomistaja ei kertomansa mukaan edes ole ollut tekemissä epäiltynä olevan naapurinsa kanssa tai riitautunut muutenkaan kenenkään kanssa.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Naapurisopu katkolla? Mies yritti sytyttää nukkuvan naapurinsa asunnon tuleen

 • 4.10.2018 at 17:21
  Permalink

  Ei sitten yhtään vähemmän riittänyt kuin murhapoltto naapuruussuhteen katkaisemiseksi? Edellinen tarkoittaa, että pitkään on kärsitty ja kauan. Olisiko uusi tiedustelulaki estänyt tämän? Vastaan itse: Tuskin!

  Reply
 • 4.10.2018 at 17:42
  Permalink

  Heinolassa jyrää?
  Vai kenties pyromaani palaa rikospaikalle?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.