Etelä-Afrikan poliitikot murhauttavat toisiaan

Yli 90 eteläafrikkalaista poliitikkoa on murhattu kostoksi korruption esiin tuomisesta.

Cape Townin yliopisto ja Global Initiative Against Transnational Crime -järjestö väittävät, että Nelson Mandelan ANC-puolueen jäsenet ovat alkaneet käyttää aseenaan väkivaltaa, minkä seurauksena yli 90 poliitikkoa on murhattu vuodesta 2016 lähtien.

– Poliitikoista on tullut poliittinen mafia, sanoo Mary de Haas, joka on toiminut KwaZulu-Natalin yliopiston luennoitsijana.

– Tämä on täysin demokratian vastaista, koska ihmiset eivät enää uskalla ilmaista mielipiteitään.

New York Timesille aiheesta puhunut Thabiso Zulu sanoo, että ”jos ymmärrät Cosa Nostraa [Italian mafiaa], murhissa ei riistetä vain ihmisen henkeä, vaan sillä ilmaistaan myös voimakas sanoma”. Zulu pelkää myös oman henkensä puolesta. Zulun mukaan Mandelan puolueesta on tullut kuin mafia, joka pyrkii hiljentämään kriitikot.

Etelä-Afrikan poliisi on tänä vuonna alkanut tiedottaa poliittisista murhista, jotta niiden määrä vähenisi, ja saadakseen asialle kansainvälistä huomiota.

KwaZulu-Natalin pormestari Mluleki Ndobe sanoo, että ”nyt vihollinen on tuntematon”.

– Ennen demokratiaa asiat olivat paremmin, koska silloin vihollinen tunnettiin – silloin vihollinen oli hallinto, epäoikeudenmukainen hallinto.

Lähde: Daily Express

Aiheeseen liittyvää:

9 thoughts on “Etelä-Afrikan poliitikot murhauttavat toisiaan

 • 3.10.2018 at 16:33
  Permalink

  ANC on sosialistiseen internationaaliin kuuluva, eli kommunistipuolue. Tuliko taipumus murhaamisen käyttämiseen politiikan välineenä joillekin uutisena?

  Reply
 • 3.10.2018 at 17:10
  Permalink

  Kyllä nyt Tavja ja muut sosialistit ovat onnesta soikeina kun heidän rakastamansa hottentottihallinto tuhoaa maataan oikein urakalla.
  Sellainen hallintohan on maailman paras, hottentotit ja sosialismi, ja tuloskin on maailman paras!
  Kyllä hottentotit ja sosialismi ovat sitten ihquja!

  Reply
 • 3.10.2018 at 17:33
  Permalink

  Totta kai ”murhauttavat”! Hehän ovat ”kunnon kommunisteja”! by Leonid Brezhnev (1906-1982) sanoi chileläiselle sikäläisen kommunistisen puolueen jäesenelle Lois Corwalanille (1916-2010), kun hän vieraili Neuvostoliitossa heti sen jälkeen kun vapautui vankilasta Augusto Pinochetin vankilasta v.1973 sotilasvallankaappauksessa Chilessä.
  Vain varttuneimmat harmaa parrat muistavat sen metakan mikä vallitsi silloisessa Suomen YLE:ssä, joka jumalan päivä uutisissa ja ns. ajankohtaisohjelmissa, joissa loputtomasti märehdettiin ja taistolaisten käsissä oleva YLE kiehui kuin raatokuoriaisia täynnä oleva pilaantuva eläimenruho. Korvissani soi vieläkin chileläisten mielenosoituksissaan käyttämä taisteluiskulause ja varsinkin sen nuotti, jota ”soitettiin” monin verroin enemmän kuin yhtäkään tuon ajan Irwinin hittiä. Vielä hyvin ajankohtaisesti liittyvä asia on se, että tuolloin Suomeen otettiin peräti 100 chileläistä kommunisti pakolaista poliittisin perustein. Hehän olivat täällä kuin ”karhun kainalossa”, toisin kuin muut koko muussa maailmassa tuolloin ajattelivat. Sattuneesta syystä vapautta ja jonkinasteista demokratiaa etsiville ihmisryhmille Suomi asemoitui heidän mielissään jonnekin tuonne helvetistä seuraavaksi hermojen ”lepuutus paikaksi”. Muistettakoon vielä kun menneitä kerran taas wanhojen miesten tapaan muistuluksiin uppoavasti kuin suon silmäkkeeseen – oli virassa eräs Eila Kännö ulkomaalaisvirastossa, joka piti ”kämpän” tiptop-kunnossa niin ettei ainoankaan sängyn ja leposohvan alla ”ollut villakoiran villakoiraa”, Hän oli niin tarkka tyttö, ettei yksikään russakka päässyt kynnyksen yli Suomeen olipa ”sillä” molo kuinka – ei kun – kaulukset pystyssä hyvänsä. Tästä syystä hän oli vasemmiston jota en käy tässä erittelemään, sillä laitetaan molemmat paskat samaan ”pussiin”, sillä jos tänä päivänä meinaa pärjätä pitää ”virtaviivaistaa” ja leikata paperinukkeja – Jouni Mykkänen nimittäin kuluttaa päivänsä siten – oli Kännö jatkuvan pilkan ja loanheiton kohteena, koska suvaitsevaisto ja poliittisesti orientoitunut ”puoli-jeesus” taho halusi jo tuolloin kiihkeästi tuhota valkoisen Suomen valtiollisesti kuten erityisesti sosiaalidemokraattinen kouluhallitus yhteiskunnan moraalisen ja uskonnollisen pohjan, jonka päätarkoituksena oli se, mikä nyt on. Toinen yhtä hyvä laskiämpäri oli silloisen keskustapuolueen Marjatta Väänänen s. 1923, joka taisteli opetusministerinä ollessaan naarasleijonan tavoin taistolaisia vastaan, jotka halusivat tehdä jokaisesta tuolloisesta suomalaisesta tytöstä ja pojasta verikommunisteja eli kunnon pioneereja, josta parhaat heistä vasikoivat ja antavat ilmi petolliset kansanvihollis -porvarivanhempansa. Siksipä tuo verivalan tehneet taistolais nuoret ja änkyrä -varttuneet sanoivat Marjatta Väänäsen olevan ainut mies silloisessa hallituksessa. Olihan Väänänen keskustapuolueen oikeata laitaa, joka merkitsi sitä, ettei hän tainnut olla aivan ykkösketjussa Kremliin päin, mutta toki ajat olivat vielä toiset eli politiikassa naiset eivät olleet ulkopolitiikassa keihäänkärkenä. Nyt Herra Paratkoon koko lähihistorian ajan ovat naiset, jotka ovat enemmän kananaivoisia kuin kanat itse määräämässä ulkopolitiikasta, sisäpolitiikasta ja pakolaispolitiikasta.
  Otetaan nyt paras esimerkki: Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen eli tämä ”tähtisilmä”, jonka nosti Suomen poliittiseen kärkeen muuan ”suurisuu”. Sanoisinko, että suojelija valitsi suojattinsa niillä samoilla perusteilla mitä selfiestä näkyi.-

  Reply
 • 3.10.2018 at 18:44
  Permalink

  Euroopassa vasemmistopuolueet ottavat kilvan listoilleen paimentolaiskulttuureista saapuvia oikea uskoisia läpsyttelijöitä. Ei mene kauaa kun he ovat puolueissa enemmistönä ja silloin alkavat poliittiset murhat meilläkin, mutta suvakit jatkavat samaa mantraa kuin tähänkin asti. Kunnes kaula katkeaa.

  Reply
 • 3.10.2018 at 20:36
  Permalink

  > Poliitikoista on tullut poliittinen mafia

  Eivät poliitikot tai politiikan tekeminen ole mihinkään muuttunut. Se on ollut MAFIA JO SYNTYESSÄÄN. Etelä-Afrikassa käytettävät keinot vaan on sovellettu paikalliseen kulttuuriin. Meidän perspektiivistä katsoen hurjaa touhua, mutta ei lopultakaan sen kummempaa menoa kuin meilläkään.

  Ihmisoikeuksien kannalta katsoen ”oikeus elämään” tai ”oikeus omistaa maata Etelä-Afrikassa” on kulloisenkin kansanvaltaisen hallituksen päätettävissä oleva asia.

  Demokraattisesti toimittu, pojat! (Ja pitäkää ”tytöt” poissa politiikasta.) — Jatkakaa samaan malliin!

  Reply
 • 3.10.2018 at 20:38
  Permalink

  ” Tämä on täysin demokratian vastaista, koska ihmiset eivät enää uskalla ilmaista mielipiteitään”. Kuulostaa tutulta.

  Reply
 • 4.10.2018 at 06:22
  Permalink

  Etelä-afrikka vajoaa sille tasolle missä muutkin afrikan maat ovat, valtavaa korruptiota, nepotsimia vallan huipulla ym. Länsimaat ja erityisesti EU alkaat lappamaan veronmaksjien rahaa, koska nälänhätä ja muu räjähtää isoksi ongelmaksi ja koska valonaama viljelijät on tapettu tai ajettu pois.Rahoista toisin hyötyvät vain leporadihattuiset kalaanijohtajat ja heimopäälliköt.

  Reply
 • 4.10.2018 at 12:05
  Permalink

  Nyt olisi jenkeillä tilaisuus viedä e-a:aan vähän demokratiaa… eikös siellä ole kaivos toimintaa…

  Reply
 • 4.10.2018 at 12:40
  Permalink

  Viiden – kymmenen vuoden päästä saadaan sitten lähettää kehitysapua Etelä-Afrikkaankin, kun maa on ajettu nykyistäkin enemmän kuralle, valkoiset asiantuntija tapettu tai karkoitettu, ja n**kerit huutavat tumput ja m*lkut suorina nälkäänsä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.