Ouluun Suomen kolmas ulkomaalaisten säilöönottoyksikkö

Oulun vastaanottokeskuksen yhteyteen Heikinharjuun perustetaan säilöönottoyksikkö. Tavoitteena on, että tilat ovat käytössä kesällä 2019. Paikkoja yksikössä tulee olemaan 30.

Oulun säilöönottoyksikkö perustetaan, koska säilöönottopaikkoja tarvitaan lisää. Suomessa on tällä hetkellä kaksi säilöönottoyksikköä, yksi Helsingissä Metsälässä ja toinen Konnunsuolla Joutsenon vastaanottokeskuksen yhteydessä. Näissä on yhteensä 109 paikkaa.

Ulkomaalainen voidaan määrätä suljettuun säilöönottoyksikköön esimerkiksi silloin, jos on odotettavissa, että hän piilottelisi välttyäkseen käännyttämiseltä tai maasta karkottamiselta.

Säilöönotto voidaan tehdä myös silloin, kun se on tarpeellista epäselvän henkilöllisyyden tai matkareitin selvittämisen takia.

Päätökset säilöönotosta tekee poliisi tai Rajavartiolaitos. Maahanmuuttovirasto vastaa yksiköiden käytännön toiminnasta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Ylen mukaan yksi syy säilöönottoyksikön perustamiselle Ouluun on se, että  Oulusta on hyvät lentoyhteydet mahdollisia palautuksia varten.

Heikinharjussa sijaitsi ennen vastaanottokeskusta piirimielisairaala.

Lähde: Maahanmuuttovirasto, Yle

6 thoughts on “Ouluun Suomen kolmas ulkomaalaisten säilöönottoyksikkö

 • 2.10.2018 at 11:04
  Permalink

  Hieno homma,tosin 3 vuotta liian myöhään. Piirimielisairaalassa olisi ollut osaava henkilökunta valmiina,panemaan rautoihin sairaudesta (islamista) kärsivät musut…

  Reply
 • 2.10.2018 at 11:32
  Permalink

  Kun ei otettaisi ensinkään maahan sisään turvapaikkashoppailijoita, niin ei tarvittaisi tämmöisiä kolkkoja laitoksia. On myös todella karua, että Oulun kaupunki aikoo asuttaa vastaanottokeskuksessa aiemmin asuneet normaaleihin vuokra-asuntoihin pitkin kaupunkia. On täysin selvää, että tämmöinen ”ennakkoratkaisu” leviää myös muihin kuntiin.
  Yhä enemmän tulee todisteita siitä, että Kokoomus ja sen apupuolueet ovat koko massamaahanmuuton takana ja pyrkimyksenään on kansainvälistää Suomen työmarkkinat. Globalisteille tämä on tärkeä välivaihe heidän lopullisissa pyrkimyksissään. Murrosvaiheessa tämä tarkoittaa kotimaisen suojellun työvoiman aseman rajua heikentämistä. Vasemmisto on tilanteesta täysin ulkona.

  Reply
 • 2.10.2018 at 11:45
  Permalink

  Myös Oulun lakkautettu Hiukkavaaran kasarmialue olisi oiva paikka teljetä aivan yksin koko Euroopan halki tulleet partalapsoset internointileirille.

  Reply
 • 2.10.2018 at 11:47
  Permalink

  Ja jotkut antaa kunniaa porvarihallitukselle tästäkin, vaikka säilöönottokeskuksia pitää olla tarpeeksi ja niiden kanssa on hidasteltu ja jahkailtu 2015 asti. Ei hidastellusta normijutusta kunniakumarruksia.

  Reply
 • 2.10.2018 at 14:29
  Permalink

  Oulu valittiin lentokentän läheisyyden tähden = valeuutinen. Oulu valittiin, koska Tornion väylä on lähellä ja uutta satsia odotellaan, tosin nyt hieman harkiten.

  Reply
 • 3.10.2018 at 07:22
  Permalink

  Heh, vai reilu 100 paikkaa olisi yhteensä tyrkyllä, mutta kun polpolta on kadoksissa yhä se reilu 5000 paperitonta matuakin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.