Valvontaisku 37 ravintolaan Etelä-Suomessa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvontayksikkö yhteistyössä valvonta- ja hälytystoimintasektorin kanssa teki ravintolavalvontaa 28. – 29.9.2018 Vantaalla, Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä.

Valvonta kohdennettiin ravintoloihin, joiden toiminnassa olisi voinut poliisin ja aluehallintoviraston aiemmin tekemien havaintojen perusteella olla jotain huomautettavaa. Valvonnan lopputulos kuitenkin osoitti, että tarkastetuissa ravintoloissa olivat asiat pääsääntöisesti kunnossa.

Poliisi ei kirjoittanut valvonnassa yhtään sakkoa, mutta antoi neljä huomautusta, ja aluehallintovirasto antoi kaksi huomautusta.

Yksi huomautus annettiin eräässä ravintolassa työntekijälle, jolla oli ”Vahtimestari ”- nimikyltti rinnassaan. Nimikyltti muistutti harhaanjohtavasti järjestyksenvalvojan nimikylttiä. Vahtimestarilla ei ole mitään sellaisia oikeuksia ravintolassa tehtävään järjestyksenvalvontaan tai esimerkiksi voimankäyttöön, joita järjestyksenvalvojilla on. Ravintoilta vaaditaan, että kaikki järjestyksenvalvojat ovat asianmukaisesti koulutettuja ja heillä on poliisin myöntämä järjestyksenvalvojan lupa.

Valvontaa tehtiin neljän poliisipartion voimin ja lisäksi aluehallintovirastosta valvontaan osallistui kaksi tarkastajaa. Tarkastus tehtiin yhteensä 37 ravintolaan, joista 23 sijaitsi Vantaalla ja loput 14 Keski-Uudellamaalla.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Valvontaisku 37 ravintolaan Etelä-Suomessa

 • 1.10.2018 at 15:37
  Permalink

  Niin jos jonkin näköiset lupakortit liput ja laput ovat tärkeämpiä kuin itse myytävän tuotteen tai palvelun laatu. Koskee joka ikistä alaa Suomessa ja sitten ihmetellään kun kilpailukyky mataa tervassa.
  EU:n keskushallintoa nuoleskelevat idiootti poliitikkomme ovat syypäitä tähän hulluuteen. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö veivät Suomen laittomasti yhteisvaluutta euroon ja Suomi menetti tärkeimmän aseensa maailman markkinoilla oman kansallisen valuuttansa ja mahdollisuuden säädellä sitä tarpeen mukaan.
  Palkjonko oli lahjus summa, jolla Lipponen ja Niinistö möivät Suomen?

  Reply
 • 1.10.2018 at 18:27
  Permalink

  Kiva, että valvonta ja tehoiskut suunnataan toisaalle, minne ne pitäisi kohdistaa. Mutta hällä väliä, sehän on vanha konsti näyttää tekevänsä jotain. Vai oliko kyseessä ”viha -juottolat”? Mutta, jos ymmärtää saapua keitaalle nousiksen aikoihin, homma onkin yhtä kiva -juottolaa ja karskeimmankin näköinen ”ulosheittäjä” on peräti joviaali heppu.

  Reply
 • 2.10.2018 at 18:27
  Permalink

  Helsingissä, etenkin konala-haaga-ruskeasanta akselille pizzerioihin tarkastus myös. Elintarvikkeiden tarkastus, työvoiman tarkastus jne.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.