FBI koulutti Helsingissä – aiheena sosiaalisen median uhkat ja mahdollisuudet

Sosiaalisen median uhkat, haasteet ja mahdollisuudet olivat aiheina FBI:n koulutuskeskuksen (FBI National Academy) kansainvälisessä täydennyskoulutuksessa, joka pidettiin alkuviikosta Helsingissä. Järjestelyistä vastasi Suomen poliisi.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan aihe on hyvin ajankohtainen ja tärkeä, ja siinä ensiarvoista on yhteistyö eri tahojen ja toimijoiden kesken.

Kolehmaisen mukaan puhuttaessa kyberturvallisuudesta emme voi koskaan olla varmoja, ovatko uhkat sisäisiä vai ulkoisia, ja keihin ne kohdistuvat.

– Näistä syistä tarvitaan jatkuvaa kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja selvää vastuunjakoa eri toimijoiden kesken, hän totesi.

Aiheina myös terrori-iskut ja joukkoampumiset

Kolme päivää kestäneessä työkokouksessa aihetta pohjustivat Suomesta muun muassa strategiapäällikkö Ari Evwaraye sisäministeriöstä, tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen sekä peliyhtiö Supercellin edustaja. Lisäksi mukana oli kansainvälisiä asiantuntijoita, muun muassa Euroopan strategisen viestinnän verkostosta (ESCN) ja FBI:stä.

Sosiaalisen median ohella asialistalla olivat terrori-iskut ja joukkoampumistapaukset sekä Suomen poliisin miehittämättömän ilmailun (RPAS) esittelyä.

Kokouksen ohella Helsingissä järjestettiin tapaaminen, jossa mukana olivat FBI:n johtaja Christopher Wray ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Aiheena oli muun muassa yhteistoiminta kyberrikosten torjunnassa.

FBI kouluttaa

FBI National Academy on FBI:stä erillään oleva koulutusohjelma Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisille ja kansainvälisille yhteistyökumppaneille.

– Ohjelman tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää esimiestehtävissä toimivien henkilökohtaista ja ammatillista osaamista muuttuvassa toimintaympäristössä, poliisitarkastaja Jaakko Sonck Poliisihallituksesta sanoi.

Koulutus järjestetään neljä kertaa vuodessa USA:ssa ja se kestää 11 viikkoa.

Suomesta on osallistuttu koulutusohjelmaan vuodesta 1986 lähtien. Suomesta kurssin on suorittanut 21 poliisia, jotka nykyään toimivat Poliisihallituksessa, Keskusrikospoliisissa, Suojelupoliisissa ja Helsingin poliisilaitoksessa. Edellisen kerran vastaava tapahtuma Suomessa järjestettiin 20 vuotta sitten.

Tämänkertaiseen tapahtumaan osallistui noin 250 FBI:n koulutusohjelman suorittanutta lainvalvontaviranomaista eri puolilta Eurooppaa.

Lähde: Poliisihallitus

13 thoughts on “FBI koulutti Helsingissä – aiheena sosiaalisen median uhkat ja mahdollisuudet

 • 27.9.2018 at 15:40
  Permalink

  ”Suomesta on osallistuttu koulutusohjelmaan vuodesta 1986 lähtien. Suomesta kurssin on suorittanut 21 poliisia, jotka nykyään toimivat Poliisihallituksessa, Keskusrikospoliisissa, Suojelupoliisissa ja Helsingin poliisilaitoksessa.”

  Eli suomeksi sanottuna poliisivoimissa on vieraan valtion kouluttamia myyriä. Ai niin jo se olikin FBI joka koulutti, eikä FSB..

  Reply
   • 28.9.2018 at 14:18
    Permalink

    Ei vaan realistinen. Jos vieraan valtion instanssi FBI voi kouluttaa väkeä joka sijoittuu ratkaiseviin virkoihin, niin miksi sitten ei FSB voisi tehdä samaa? Kerropas nokkela vastauksesi.

    Reply
 • 27.9.2018 at 17:10
  Permalink

  Johan selvisi tämäkin asia. Ääri politisoitunut poliisi johto ja vihapuhepoliisi ovat kulttuurimarxismin kehdon Yhdysvaltojen luomus.
  Eikö meidän poliitikot ja virkamiehet osaa itse tehdä ja päättää kerrassaan mitään? Aina pitää olla joku isoveli soittamassa pilliä, kun ei itse uskalleta ottaa virkavastuuta. Kuitenkin erinäisiin virkoihin ja poliitikoksi on hirveä hinku, vaikka rahkeet ei tosiasiassa riitä.
  Tavalliset kansan miehet ja naiset pitävät tätä maata pystyssä, vaikka päättäjät sitä horjuttavat kaikin keinoin.

  Reply
  • 27.9.2018 at 18:59
   Permalink

   Ei ole mahdollista että tavalliset kansanmiehet ja naiset pitävät tätä maata pystyssä

   Reply
 • 27.9.2018 at 17:17
  Permalink

  Pysyisivät paskiaiset siellä omalla mantereellaan kyttäämässä omaa pressaansa. Täälä ei tarvita J.Edgar Hoovereita naisten alusvaatteissaan.

  Reply
  • 28.9.2018 at 22:10
   Permalink

   Miten vois pysyä omalla mantereellaan? Eihän sellaista ole, koska mantere jolla nämä roistot ovat kuuluu intiaaneille.

   Reply
 • 27.9.2018 at 18:21
  Permalink

  Susi Lammasten Vaatteissa

  Näissä propaganda-asioissa kannattaa olla tarkkana. Mikä antaa esitelmän tilaajalle varmuuden, että esitelmä itsessään ei ole propagandaa?

  Se, että vastaava esitelmä tilataan myös niiltä ulkomaisilta ja kotimaisilta toimijoilta, joita ensimmäisessä koulutustilaisuudessa syytetään väärästä toiminnasta.

  Vai vapaa ja avoin keskustelu ja doktriinien kyseenalaistaminen (ilman erottamisen uhkaa) myös poliisin sisällä voi varmistaa sen, että poliisilaitos ei itse joudu propagandan uhriksi.

  Reply
  • 28.9.2018 at 14:06
   Permalink

   Hasbaran oikeaa tarinankerrontaa ja narratiivia sekä sen kriitikot tunnistavia koulutetaan ulkoa käsin. Onkohan myös Suomi24.fi foorumi ym. saaneet omat moderaattoripolponsa?

   Reply
 • 27.9.2018 at 23:23
  Permalink

  Kun puhutaan puheesta ja ylipäätään siis puhutaan, ei voida koskaan olla varmoja miten puhe kuullaan ja koetaan… HUI… Paras olisi varmuuden vuoksi kieltää kaikki puhuminen kokonaan.

  Reply
 • 28.9.2018 at 07:06
  Permalink

  FBI:n kouluttaa vihapuheasioissa ADL

  Reply
 • 28.9.2018 at 09:34
  Permalink

  Vai että sosiaalinen media?? Ainakin Facebook, Twitter, Youtube jne. ovat nykyään sosialistisia medioita. En tajua miksi ihmiset roikkuvat niissä kuin itsensä ruoskintaa rakastava fetissisti, vaikka tulee bannia ja vihaa itselle ja tuttaville sieltä??

  Hei haloo?? Vapaaehtoisestiko sinne jäätte pieksettäviksi, ja kommunisti-diktatuurin ”rakennuskiveksi”?

  Reply
  • 28.9.2018 at 14:14
   Permalink

   Kyse on tosin sosiaalikapitalismista eli kapitaalikommunismista joka ajaa pääoman, elinkeinoelämän, suuryritysten ja eliitin etuja sosialisoiden mm. yritysten tappiot(eurokriisituet pankeille ym.), kulut mm. kasvavan osan palkkakuluista (yritysten palkkatiet, sosiaaliturva alipalkkauksen jatkeena, ilmaiset työkokeilut ja työharjoittelut ym.) sekä ympäristörikokset(Talvivaara ym.) yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien sekä kuluttajien maksettaviksi. Myös Euroistoliiton Internet-sensuuriartiklat 11. 12. ja 13. on luotu hyödyttämään suurten toimijoiden tekijänoikeuksia ja yhden oikean uusliberalistisen sanoman vahvistumista. Linkkivero, lainauskielto, nettibottiennakkosensuuri jne. EU:n kommunismi ei siis ole kansankommunismia vaan eliitin ja rahamafian kapitaalikommunismia jossa omistajaluokan voitot yksityistetääm mutta kulut, tappiot, ympäristörikokset ym. sosialisoidaan muille.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.