Julian Assange luopuu WikiLeaksin päätoimittajuudesta

Jo yli kuusi vuotta Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä maanpaossa asunut WikiLeaksin 47-vuotias päätoimittaja Julian Assange luopuu roolistaan päätoimittajana. Hän on nimittänyt tilalleen islantilaisen tutkivan journalistin.

Viimeisten kuuden kuukauden aikana Ecuadorin hallitus on kieltänyt Assangelta pääsyn nettiin ja rajoittanut hänen tapaamisiaan lakitiiminsä kanssa. Nyt Assange on päättänyt luopua roolistaan WikiLeaksin päätoimittajana.

Tilalleen Assange on nimittänyt islantilaisen tutkivan journalistin, Kristinn Hrafnssonin.

WikiLeaksin tiedotteessa kerrotaan: ”Näissä erityisolosuhteissa, joissa Julian Assangelta, WikiLeaksin perustajalta, on pidätetty oikeus yhteydenpitoon (paitsi asianajajiensa vierailujen yhteydessä) kuuden kuukauden ajan, kun hän on ollut mielivaltaisesti pidätettynä Ecuadorin suurlähetystössä, Julian Assange on nimittänyt Kristinn Hrafnssonin WikiLeaksin päätoimittajaksi. Assange jatkaa WikiLeaksin julkaisijana.”

– Tuomitsen Julian Assangen kohtelun, joka on johtanut minun uuteen rooliini, mutta toivotan tervetulleeksi vastuun, joka varmistaa WikiLeaksin arvoille perustuvan tärkeän työn jatkuvuuden, kommentoi Hrafnsson nimitystään.

Ecuadorin presidentin Lenin Morenon mukaan Britannian kanssa käydään neuvotteluja, jotta Assangen tapauksessa löydettäisiin laillinen ratkaisu, joka takaisi Assangen turvallisuuden vapaudessa.

Assange pelkää, että jos hän poistuu suurlähetystön rakennuksesta, hänet pidätetään ja toimitetaan USA:han vastaamaan salaiseksi luokiteltujen aineistojen julkaisemisesta WikiLeaksissä.

Viime vuoden joulukuussa Assangelle myönnettiin Ecuadorin kansalaisuus.

Lähteet: The Express, news.com.au

One thought on “Julian Assange luopuu WikiLeaksin päätoimittajuudesta

  • 27.9.2018 at 17:18
    Permalink

    Assangelle tulisi myöntää Nobelin rauhanpalkinto ja universumin paras journalisti pokaali.

    P.S. Valtamedia kusee hunajaa kun jenkkien kaikkien aikojen sotaisin presidentti obama vierailee Suomessa. Nuoleskelun määrä on ylen kuvottavaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.