Hallitus hämärähommissa? Passeja irakilaisille oleskelulupaa varten

Sunniva Drake hommasi viime vuonna passeja afgaaneille. Nyt hallitus siunaa saman tempun irakilaisten kohdalla. Moni ihmetteli viime vuoden kesällä, miten on mahdollista, että Espoon Sello-kauppakeskuksessa oli Afganistanin suurlähetystön henkilökuntaa Ruotsista ottamassa vastaan asiakirjapyyntöjä Suomessa olevilta paperittomilta afgaaneilta. Nyt hallitus tehtailee vastaavaa operaatiota irakilaisille.

Kansalaisaktivisti Pekka Koskenkorva kysyi viime vuonna Ulkoministeriöltä, mitä tietoa heillä Sellon tapahtumasta on. Koskenkorva sai vastauksen, ettei Ulkoministeriöllä ollut mitään tekemistä asian kanssa, eikä tapahtumalla ollut Ulkoministeriön lupaa tai hyväksyntää. Koskenkorva teki tapahtuman järjestäneestä Espoon kaupunginkirjaston aluejohtajasta Sunniva Drakesta valtionpetosrikostutkintapyynnön.

MV-lehti kirjoitti viime vuonna tapauksesta. Lainaus Pekka Koskenkorvan tutkimuspyynnöstä:

”Kansainvälisten sopimusten mukaan suurlähetystöt ovat vieraan vallan aluetta ja vehkeileminen vieraan vallan suurlähettiläiden ja muiden asiamiesten kanssa, Suomen viranomaisten tietämättä, täyttää valtionpetosrikoksen tunnusmerkistöt.

Asian tekee erityisen raskauttavaksi se, että tällä toiminnalla pyrittiin harhauttamaan Suomen virallista turvapaikanhakujärjestelmää. Afganistanin passin pystyi hakemaan kirjastosta kuka tahansa väittämällä, että on Afganistanin kansalainen, koska sitä ei ilmeisesti tarvinnut todistaa millään asiakirjalla.”

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kertoi eduskunnan kyselytunnilla 13. syyskuuta, ettei joitakin irakilaisia ole saatu palautettua kotimaahansa papereiden puuttumisen takia.

– Meillä on tosiaankin ollut aiemmin vähän ongelmana, että tiettyjä henkilöitä ei ole saatu palautettua takaisin Irakiin, koska paperit eivät ole olleet kunnossa. No nyt on Irakista tulossa viskaalit tänne, jotta saadaan papereita kuntoon näille henkilöille, jotka sitten olisi mahdollisesti saamassa työperäisen oleskeluluvan oltuaan ensin turvapaikanhakijoina, niin yksinkertaisen ihmisen yksinkertainen kysymys: miksi ei samalla vaivalla ne voi laittaa näitä papereita kuntoon myös niille henkilöille, jotka eivät ole saamassa työlupaa, jotta ne voitaisiin käännyttää takaisin sinne Irakiin?, ihmetteli Eerola.

Sisäministeri Kai Mykkänen kiemurteli vastauksessaan kuin mato koukussa.

– Me emme luonnollisesti valitse, kuka Irakin kansalainen menee tämän delegaation puheille hakemaan passinsa ajanmukaistamista, ja se on tietysti näistä henkilöistä kiinni. Voisin kuvitella, että sinne hakeutuu nimenomaan sellaisia henkilöitä, jotka tietävät, että heillä työperäisen oleskeluluvan saaminen on ollut kiinni nimenomaan siitä puuttuvasta matkustusasiakirjasta. Mutta että se on silloin tietysti näiden henkilöiden asia hakeutua – tämä on vain lisämahdollisuus.

– Sinänsähän tässä ei nyt niin dramaattisesta asiasta ole kysymys, koska meillä on esimerkiksi Afganistanin Tukholman lähetystö tehnyt aiemminkin tämmöisiä samantyyppisiä missioita, joissa sitten tietyt henkilöllisyystodistusasiakirjat täyttävät henkilöt ovat voineet passejaan uusia samalla tarkoituksella, vastasi Mykkänen Eerolalle.

Katso Eerolan kysymys ja Mykkäsen vastaus Arto Luukkasen puolentoista minuutin pituiselta YouTube-videolta:

Pitäisikö Mykkäsen vastauksesta päätellä, että toisin kuin Pekka Koskenkorvalle vastattiin, Afganistanin suurlähetystön toiminnalle Sellon kirjastossa viime vuonna oli hallituksen siunaus?

Ydinkysymys kuuluukin, miksi kaikkia paperittomia irakilaisia ei viedä irakilaisdelegaation puheille papereiden järjestämistä varten, jos kerran paperien puuttuminen estää palautuksen Irakiin?

Lähteet: MV-lehti, YouTube

15 thoughts on “Hallitus hämärähommissa? Passeja irakilaisille oleskelulupaa varten

 • 15.9.2018 at 15:45
  Permalink

  Selvisi tämäkin varmuudella. Hallitus hakee halpatyövoimaa, eikä heillä ole aikomustakaan poistaa laittomasti (monen turvallisen maa kautta) tulleita lapsia,alaikäisiä partasuisia pakolaisia, tp-hakijoita, laittomia maahanmuutajia, tai laittomia työmarkkinoille pyrkijöitä. Kaikkia näitä nimityksiä on nyt tässä hallituksen kieroilussa käytetty, mutta oikea nimi taitaa olla islamistien etujoukko, koska lähes pelkästään nuoria sotilaskuntoisia miehiä on tullut.Öljyrikkaalla Irakilla olisi varaa viedä kansalaisensa takaisin, mutta lähettävät heidät mieluummin islamin etujoukoksi Eurooppaan meidän elätettäväksi.

  Reply
  • 16.9.2018 at 07:05
   Permalink

   No ei tätä ole Suomessa päätettty tätä isoa kuviota ainakaan ja pelkästä halistyövoimasta tässä ei ole kyse, vaan Euroopan tuhoamisesta ja maailmanlaajuisen hirmuvallan ja maailmankylän / kommunistisen maailmanvaltion luomisesta.

   Reply
  • 16.9.2018 at 01:04
   Permalink

   ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
   ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

   ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
   The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”
   ”Fifty reasons to leave the EU”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

   Reply
 • 15.9.2018 at 17:51
  Permalink

  Oikeassa järjestyksessä asioita hoitaessa olisi laittomasti maassaoleva ensin palautettava kotimaahansa, eikä mitään työlupia. Kotimaastaan käsin saa tietysti hakea työviisumia, kuten normaalistikin. Se, että on änkeytynyt Suomeen ”paperit hukaten” on luonnollisesti katsottava vakavaksi syyksi epäillä henkilön luotettavuutta ja kelvollisuutta.

  Reply
 • 15.9.2018 at 18:27
  Permalink

  Jaa, jos mvlehden ”toimittaja”. Häärii täällä, heippa. Ulkomaalainen ukko itsellään eikä ymmärrä, kuka voi passin kenellekään myöntää. Suomen lähetystöt ulkomailla jelppivät suomalaisia, voivat matkustaa jopa naapurimaahan, missä ei ole Suomen konsulaatti aika.

  Reply
  • 16.9.2018 at 09:24
   Permalink

   Mykkäsen olisi parempi olla mykkä kuin kusipää.

   Reply
  • 16.9.2018 at 22:34
   Permalink

   Ihan menee älyttömäksi Hakeevat työtä vähäks aikaa Kuinkas sitten kun työ ei maista niin jäädään veronmaksajien elätettäväksi Aina valitetaan kuinka vanhuksia elätetään Kyllä vanhukset maksaa isompaa veroa isompaa sairaanhoito maksua ja lopun eläkkeensä hoitoonsa

   Reply
 • 16.9.2018 at 00:59
  Permalink

  Näin Rotschild-agentti Macronin johtamassa Ranskassa:

  ”Valkoihoiset isät katoavat ranskalaisista oppikirjoista
  Euroopan väestön vaihtaminen nälyy oppikirjoissakin.

  Ranskan johtava oppikirjojen valmistaja, ja yksi niistä harvoista kustantamoista joilla on opetusministeriön sertifikointi, näyttää alakoululaisille suunnatussa, ja jo kouluihin jaetussa oppikirjassa arabi-ranskalaisen perheen, jossa äiti on ranskalainen. Toisinpäinhän se ei voisi olla, sillä muslimit vahtivat tyttöjään.

  Editions Nathanin sivulle.
  Samantyyppistä, rodullisesti suuntautunutta materiaalia, jaetaan koululaisille useissa EU-maissa, mm. Ruotsissa.”

  https://mvlehti.net/2018/09/15/valkoihoiset-isat-katoavat-ranskalaisista-oppikirjoista/

  Reply
 • 16.9.2018 at 02:29
  Permalink

  Yhdysvaltojen nukkehallituksen virkamiehet saapuu saa nähdä tulevatko islamisti kaavuissa vai länsimaisesti pukeutuen obeliski kravaatit kaulassa.

  Reply
 • 16.9.2018 at 16:49
  Permalink

  Olisi muuten melkoinen tempaus jos vaikka Junes Lokka tai joku muu sopivasti naamioitu kielitaitoinen kävisi hakemassa irakin passin väärälle nimelle ja nauhoittaisi koko härdellin.
  Koko passiparty haisee taivaisiin asti mutta kai joku tuollakin tienaa ja saa rispektiä…

  Reply
 • 17.9.2018 at 05:06
  Permalink

  Sunniva Drake on oikeasti mykkäsen kadoksissa ollut biologinen äiti. Yhdennäköisyys on ilmeinen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.