Ruotsin vaalit: Entinen pääministeri peloissaan maahanmuutosta – Varoittaa Moderaatteja Ruotsidemokraateista

Ruotsin entinen pääminiseri Göran Perssonia kommentoi tiistaina viimeisempiä turvapaikkaennusteita ja eri hallitusvaihtoehtoja vaalien jälkeen. Ennuste 300 000 maahanmuuttajasta vuoteen 2021 mennessä saa Perssonin niskakarvat nousemaan pystyyn.  Hän kuvailee ennustetta ”pelottavaksi” ja näkee, ettei yhtälöä Ruotsi nyt + 300 000 maahanmuuttajaa saada toimimaan.

 – Verrattuna siihen mitä meidän naapurimaamme ottavat vastaan… Minä luulisin, että jos lasket yhteen Suomi, Norja ja Tanska, niin on heidän lukumääränsä kertaa kaksi tai kolme taikapa neljä pienempi kuin mitä me Ruotsissa tulemme käsittelemään tulevina vuosina. Se ei vain onnistu, Persson totesi haastattelussa.

Perssonin mukaan asiasta vastuussa olleet poliitikot päästivät Ruotsissa valloilleen täysin hallitsemattoman maahanmuuttoaallon. Tämä tehtiin ”hyväntahtoisella argumentilla säälille ja solidaarisuudelle”, mutta kuten olemme saaneet mediasta nähdä, se ei toiminut käytännössä.

Ex-pääministeri teroittaa myös, että samaan aikaan kun he (Ruotsi) ottavat hajurakoa ”epärealisesta politiikasta”, on heidän pidettävä kiinni siitä, että Ruotsi voi hyvin työntekijöiksi konkretisoituvasta maahanmuutosta.

Moderaattien ja Ruotsidemokraattien yhteistyö

-Ehkäpä se on niin, että Moderaatit (Maltillinen Kokoomus) jollakin tavalla valmistautuvat siihen, että ottavat Ruotsidemokraatit hallitukseen. Ratkaisevaa silloin on, ovatko liberaalit ja keskusta valmiita siihen. Jos he hyväksyvät oikeistohallituksen Kristerssonin (Moderaatit) kanssa, jota Ruotsindemokraatit tukevat, niin silloin se on niin. Mutta sen jälkeen täytyy Björkludin (Liberaalit) mennä kotiin lastensa luokse ja selittää, miksi – ja se ei ehkä olekaan niin yksinkertaista.

Persson huomauttaa siitä tosiasiasta, että monet porvarilliset äänestäjät ja eri toten moderaatit, mielellään haluaisivat nähdä Ruotsidemokraatit yhteistyössä kanssaan.

-Katsottaessa ohjelmaa, perinteitä ja suuntaa Ruotsille, voisi se olla täysin mahdollinen hallitus, uskomukseni mukaan, Persson näkee ja jatkaa..

-Kyllä, se on selvää, että he aikovat kokeilla tätä ja tulevat näkemään onko se sen arvoista. Erityisesti siksi, että yhteistyölle on kannatusta puolueen sisälläkin. Moderaateilla tilanne on sellainen, että jos he mitätöivät tämän haasteen, silloin Ruotsidemokraatit ovat pian suurempi puolue kuin Moderaatit ja silloin moderaatit tulevat olemaan se puolue, jonka tunnemme ruotsalaisen oikeiston edustajana, kutistumassa keskisuureksi puolueeksi, joka muistuttaa lähinnä liberaaleja.

Persson uskoo, että Ruotsidemokraattien menestys johtuu maaseudun vahvasta tuesta. Maaseudulla monet tuntevat itsensä hylätyiksi ja kokevat, että he saavat kaikkein vähiten takaisin maksamistaan verorahoista.

-Tässä tapauksessa he ehkä saavat pisteet kotiin, koska koulut on suljettu, vanhainkodit ovat poissa, kunnalliset leikkipaikat kasvavat vesakkoa ja kaupat ovat jo kauan olleet poissa. Mutta he elävät omaa elämäänsä ja maksavat korkeimpia veroja kuin ne, jotka saavat parempia palveluja. Tämä on asia, johon tulee tarttua. Viha saa vallan sille, että halutaan rangaista vakiintuneita puolueita. Ja sitä tulisi SDP:n, Moderaattien ja muidenkin puolueiden kuunnella.

Persson ei näe  sosiaalidemokraattien ja moderaatien suurkoalitiota realistisena vaihtoehtona ja kehottaa unohtamaan koko asian.

Lähde: Markku Lindström, Samnytt

11 thoughts on “Ruotsin vaalit: Entinen pääministeri peloissaan maahanmuutosta – Varoittaa Moderaatteja Ruotsidemokraateista

 • 6.9.2018 at 13:15
  Permalink

  Ja Pärssonin aikanakos ei otettu yhtään ulkomaalaista ja värillistä Ruotsiin. Niinkö? Eikös kansankotiin ole -70 luvulta asti haalittu kaikki ”matalammalla palkalla työtä tekevät” joka on sitten johtanut nykyiseen tilanteeseen.

  Pärsson on yhtä syllinen kuin nykyisetkin politikot.

  Reply
  • 6.9.2018 at 14:07
   Permalink

   80-luvun mittaan se mamutus alkoi oikein kunnolla nousta. Persson oli 96 – 06 kusettamassa kansaa perustellisesti Måna Salinin kanssa. Mamutuksen haittojen salailu alkoi viimeistään 90-luvulla. Ehkä alkoi aiemminkin, mutta 90-luvulla se oli jo silmiinpistävää.

   Reply
 • 6.9.2018 at 13:58
  Permalink

  Itse en tunne sääliä ruotsalaisia kohtaan. Ruotsalaise kohtelivat saatanan huonosti suomalaisia siirtotyöläisiä 1960 ja 1970 luvuilla. Kaikki paskahommat teetettiin ahkerilla ja tunnollisilla suomalaisilla ja huijattiin palkoissa, sekä haukuttiin fiinjäveleiksi.
  Länsirajalle tulisi rakentaa 15-metriä korkea aita ja konekivääripesäkkeet 150 metrin välein sekä läpipääsemätön viuhkamiinoitus. Ruotsalaiset kuolkoot kikki ja suomenruotsalaiset tulisi karkoittaa takaisin ruotsiin sekä takavarikoida suomenruotsalaisten omaisuus kantasuomalaisten vanhusten huoltoon.

  Reply
  • 6.9.2018 at 14:14
   Permalink

   Asustellut Ruotsissa mm. 70-luvulla. En kokenut mitään ongelmaa, eikä koskaan haukuttu finnjäveliksi ainakaan niin, että olisi jäänyt mieleen. Tulin oikein hyvin toimeen ruotsalaisten kanssa, íhan alussakin, kun kieli oli vielä vähän heikoilla. Ehkä jossain päin Ruotsia on joku noinkin kokenut. 60-luvulla ja aiemmin on voinut hyvinkin olla tuon suuntaista.

   Suomenruotsalaisista hyvin harvalla on mitään ruotsalaisia juuria. Ovat enimmäkseen kielenvaihtaneiden suomalaisten sukujen jälkipolvea. Kielenvaihto kävi, kun piti saada parempi paikka ruotsinkielisen valtaeliitin joukossa. Ulkomailta Suomeen muuttaneet valitsivat ruotsin, koska se oli hallintokieli. Meille uskoteltu sivistyskieli ei ruotsi ole koskaan ollut, vaikka suomenruotsalaiset niin haluavatkin uskoa.

   Reply
   • 6.9.2018 at 14:35
    Permalink

    Ruåtsin ja suomenruåtsalaisten aitosuomalaisiin kohdistuva riisto on jatkunut yli 900 -vuotta. Olisi pelkästään oikeudenmukaista jos maa nyt hukkuu saastaan minkä on itse ylimielisyydessään sinne järjestänyt. Samoin suomessa -RKP ja suomenruåtsalaiset ovat merkittävässä roolissa väestönvaihdon organisoinnissa sekä Venäjän vastaisuuden lietsomisessa. Pahoja, pirullisia ja vaarallisia -sellaisia ovat ruåtsalaiset ja suomenruåtsalaiset aina olleet eikä mikään ole sen asian suhteen muuttunut.

    Reply
 • 6.9.2018 at 14:25
  Permalink

  Olikos tämä nyt sellainen epäsuora tunnustus?

  Reply
 • 6.9.2018 at 17:14
  Permalink

  Nimenomaan oikeisto, Suomessa kokoomus tätä maahanmuuttoa lisää, koska ulkomaisen halpatyön lisäksi, jolla saadaan romutettua tes-palkat, myös veronmaksajien rahoilla pyörivä miljardien eurojen pakolaisbisnes aiheuttaa kiimaa mamutukseen. Jos kuvittelee että Kokoomus ja sen sisarpuolueet jollakin tavalla rajoittavat tai hidastavat mamutusta,1 niin turhia kuvittelee.

  Reply
 • 6.9.2018 at 18:20
  Permalink

  Ruotsi on tuhon oma, paluuta ei ole ilman poikkeus keinoja. Nyt entiset poliitikko mamuttajat antavat nevoja, ei perkele kun on säälittävää. Ruotsin pelastaa liikekannallepano ja sen lait voimaan. Uhka on täysin sisäinen. Muslimi rikollisten päänsilittelyt riittää.

  Reply
 • 6.9.2018 at 19:17
  Permalink

  Ent. pääministeri Görän Persson ei ollut EU:stakaan niin innoissaan kuin Suomessa tuolloiset lipposet ja niinistöt eikäpä Ruotsi mennyt mukaan rahaliittoon kansanäänestyksen tuloksena, eikä liene edes herrojen ja rouvien päätökselläkään toisin kuin matoisessa Suomessamme, jossa pelättiin paskat housussa sitä, että jos täällä euroon liittymisestä ”joudutaan” järjestämään kansanäänestys, kuinka tuhoisaa voikaan olla Ruotsin vastaava ja EI!!! -äänten voitto. Niinpä herrat Lipponen ja Niinistö runnoivat euroon liittymisen ”ilmoitusasiana” Eduskunnalle vastoin Suomen perustuslakia, joka yksiselitteisesti velvoitti tälläisessä kysymyksessä noudattamaan äänestystä Ek:ssa, jossa äänestystuloksen määräenemmistö on 5/6 äänististä ennen kuin liittyminen Euroon olisi saanut lainvoiman.
  Mitä tulee Ruotsi-Kalifaatin maahanmuutto -idoottimaisuuksiin, vaikka Görän Perssonin aikana myös pakolaisia laskettiin ei tilanne ollut vielä kehittynyt nykyisiin mittoihin, koska vaikka maailmassa on aina sotapesäkkeitä ja kriisejä ei v. 2015 kaltaista arabien ja afrikkalaisten massatuholaismuuttoa ollut, vaan silloin mentiin ”tasaisen vauhdin taulukolla”. Göran Persson on henkilönä hieman sarkastinen sekä kyyninen lisäksi taipumukseltaan hieman pirullinen luonteeltaan, joka helposti nälvii naiiveja sosiaalidemokraatteja, jonka kaltaisia nykyiset höyrypäät ovat. Muistaakseni hänen ollessaan pääministerinä hänet saatiin vasta pitkän houkuttelun jälkeen vierailemaan jossain silloisessa muslimi -ghetossa Tukholmassa tekemässä itseään tykö ja varsinkin sosiaalidemokraattista puoluetta, jonka varsinaiseen ”leipätyöhön” kuului toiseuden perseen nuolenta ja haittamaahanmuuttajien haalinta kritiikittömästi yksiselitteisesti siitä raadollisesta syystä, että sossut touhusivat näin itselleen uusia äänestäjiä paijaamalla eli elättämällä heitä ilman vastiketta antaen täydellisen ”diplomaattisen koskematttomuuden” tuolle uudelle ”rälssille” -syystä, että jo Ruotsissa aikaisemmin kuin Suomessa varsinainen työläisäänestäjäkunta kuihtui itsestään pois ja näin yleiseurooppalaisesti vasemmiston peruskannattajakunta siirtyi joko keskemmälle tai jopa hiljalleen porvareihin. Eikä Ruotsissa koskaan työväenliike ole ollut yhtä radikaali ja verenhimoinen syystä, että ruotsalaiset ovat olleet ainakin vähän aikaa omalla tavallaan fiksumpaa porukkaa kuin Suomalaiset eli länsinaapurissa on totuttu diskuteeraamaan, joka tosin musumaanien kohdalla on ollut ja on suoranainen itsemurha. Suurimpana syynä tietenkin on se, ettei Ruotsissa ole käyty sisällissotaa, jossa toinen ruotsalainen ampuu toista, koska Suomi on ollut Neuvosto-bolsevikkien välittömänä esteenä, vaikka Neuvostoliiton vallankumous hallinnon välittömänä lyhyen ajan ja tietysti pitkäntähtäimen tavoitteena on ollut maailmanvallankumous, joka oli Vladimir Lenin (1870-1924) märkä uni.

  Reply
  • 7.9.2018 at 06:11
   Permalink

   Persson joutui äänestyttämään ja hävisi. Olisi kyllä mennyt rahaliittoon

   Reply
 • 7.9.2018 at 08:13
  Permalink

  Islam on uhka Euroopan olemassaololle. Tuska ja turvattomuus kasvavat, kun henkilöt joilla ei ole mitään kykyä asua länsimaissa samansuuntaisesti kuin me; tulevat tänne. Eurooppalaisuus ja hyvinvointi loppuvat. Kakun leipojat loppuvat, mutta sen syöjiä edelleen riittää; yhtälö ei toimi. Mikäli tänne olisi tullut vaikka 200 000 saksalaista tai venäläistä; ei ongelmia olisi. Islamin uskon kriminalisointi olisi vastuullisuutta, koska se on lakiemme vastainen, tai ainakin tuon päätöksen mahdollisuutta tulisi selvittää. Tässä toivon rohkeutta korkeille päättäjille. Erilaisuus on rikkaus, mutta Islam nimenomaan poissulkee erilaisuuden. Islam ei ole eurooppalaisuutta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.