Rovaniemellä 11 vuotias pyöräilijä joutui auton kolhimaksi – Ambulanssikyydillä sairaalaan

Liikenteessä on aina oltava varovainen, mutta erityisesti syksy on tarkkaavaisuuden osalta painotettavaa aikaa autoilijoille. Tiellä nimittäin liikkuu syksyisin vasta koulutaipaleensa aloittaneita ihmisen toukkia, sekä kesälomilta palanneita, jo tottuneita, mutta kenties liikennekäyttäytymisensä osalta hieman ”ruostuneita” lapsia. Vaikka asiasta joka vuosi erikseen toitotetaan, tapahtuu koulutietään kulkeville vuosittain useampiakin onnettomuuksia, viimeksi tänä aamuna Rovaniemellä.

Surullisessa tapauksessa autoilija törmäsi suojatiellä 11-vuotiaaseen polkupyöräilijään Rovaniemen keskustassa. Tarkempie tapahtumapaikka on Kantatie 79:n ja Valtatie 4:n liittymässä ja tapaus sattui maanantaina iltapäivällä. Autoilija ylitti Kantatie 79:n tarkoituksenaan jatkaa matkaa rampista alas Valtatie 4:lle Kemin suuntaan. Pyöräilijä tuli samaan aikaan keskustan suunnasta. Auton vasen etukulma osui polkupyörään sillä seurauksella, että pyöräilijä kaatui ja loukkaantui.

Pyöräilijä toimitettiin ambulanssilla Lapin keskussairaalaan, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, millaisia vammoja kovaonniselle 11 vuotiaalle tapauksesta koitui.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Rovaniemellä 11 vuotias pyöräilijä joutui auton kolhimaksi – Ambulanssikyydillä sairaalaan

 • 4.9.2018 at 22:20
  Permalink

  ”Lapsi on elävä liikennemerkki” ja peltipoliisi on peltipoliisi.

  Reply
 • 7.9.2018 at 09:54
  Permalink

  Tämä on vanhempien kasvatuksen tehtävä. Opettaa pyöräilijälle pienestä pitäen että jos ajaa pyörällä suojatietä tai pyörätien jatketta niin pitää väistää sekä oikealta että vasemmalta tulevaa liikennettä. Mutta sen sijaan jos taluttaa, niin muiden pitää väistää taluttavaa pyöräilijää.

  Sen minkä lapsena oppii sen vanhempana taitaa. Ja sen jälkeen ei tule vanhempana niitä suojatieonettomuuksia niin paljon. Polkupyöräilijöiden tietämättömyys liikennesäännöistä ja väliinpitämättömyys on todella surta. Päivittäin näkee tilanteita kun pyörällä ajetaan surutta suojateielle kuulokkeet korvilla ja tekstaria näpytellen. Eikä edes ymmärretä että itse on väitämisvelvollinen.

  Niin että kertokaahan asiasta eteenpäin. Sen jälkeen tieliikenteestä tulee paljon turvallisempaa.

  Reply
 • 8.9.2018 at 18:44
  Permalink

  Tässä tilanteessa auto oli väistämisvelvollinen, koska kääntyi. Ja taisipa tulla kolmion takaakin. Kyseinen suojatie on myös pyörätien jatke, joten pikku pyöräilijä ei tehnyt mitään väärää. Ja oli tosiaan etuajo-oikeutettu autoon nähden. Vanhemmat ja kokeneemmat pyöräilijät osaavat ehkä varoa jo kyseistä kohtaa, koska autoilijat eivät monestikaan anna siinä pyöräilijöille tietä, vaikka kuuluisi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.