Afganistanilaisten turvapaikkahakemusten käsittelylle stoppi

Migri on ilmoittanut, ettei se tällä hetkellä käsittele afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden hakemuksia, eli toisin sanoen myönteisiä tai kielteisiä päätöksiä ei tehdä. Suomeksi tämä tarkoittaa, että toistaiseksi ne jotka tulevat, jäävät. Syyksi maahanmuuttovirasto ilmoitti YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n linjaukset, joidenka mukaan maassa ei ole tarpeeksi turvallista siirtolaisten palauttamiseksi.

Toistaiseksi tarkempaa tietoa asiasta ei ole kuulunut, mutta UNHCR:n mukaan Afganistanista on lähtenyt humanitäärisistä syistä jopa 2,5 miljoonaa ihmistä. Järjestö on osoittanut maan kansalaisten tilanteen hoitamiseen 70 miljoonan dollarin määrärahan. Migri lupaa tiedottaa asiasta laajemmin, kun ”he ovat ehtineet käydä asian läpi”.

Vielä elokuun alussa Migri totesi, että osaan maata voidaan palauttaa matkalle lähteneitä, mutta tuolloinkin turvallisuustilanne vaihteli sen mukaan voimakkaasti alueittain.

Taleban on aktivoitunut maassa

UNHCR:n mukaan terroristijärjestö Taleban on aktivoitunut Afganistanissa ja erityisesti tämä vaikuttaa maan turvallisuustilanteeseen. Aiemmin tänään Nykysuomi uutisoi Talebanin läheisen yhteistyökumppanin Haqqani-järjestön johtajan kuolleen.

Raportissa kerrotaan Talebanin lisänneen hyökkäyksiään Afganistanin valtion joukkoja vastaan ja ylipäätään aktivoituneen erityisesti maan pääkaupungin Kabulin alueella. Paikoitellen Talebanin haltuun on päätynyt mm. hallintorakennuksia ja jopa kokonaisia kaupunginosia.

YK:n mukaan valtion ja Talebanin välisissä rauhanneuvotteluissa ei olla juuri edistytty eikä valtion rauhan toiveiden suuntaisena myönnytyksenä Kabuliin avatulla Talebanin poliittisella toimistollakaan ole ollut minkään laista vaikutusta. Kaikkien toimijoiden pyrkimykset rauhaan ovat osoittautuneet turhiksi ja levottomuudet uhkaavat levitä ennestään.

Lähde: Twitter, YK, 2

Aiheeseen liittyvää:

9 thoughts on “Afganistanilaisten turvapaikkahakemusten käsittelylle stoppi

 • 4.9.2018 at 21:02
  Permalink

  Ja kilin kellit. Muslimivaltiot eivät ole perinteisiä länsimaita, joten vielä siihen ympättynä nimenomaan tämä Islam tietää sitä, että kaikki muslimi”valtiot” ovat AINA ja IÄNKAIKKISESTI sotaa käyviä maita, joissa ei vallitse länsimainen laki ja järjestys, koska nk. ”uskonto” eli Islam on itsessään ”tyhjäkäynnilläkin” olevaa täyttä mielivaltaista teurastamista ja kidutusta, jota harjoitetaan ihan ”kunnian” vuoksi esim. tappamalla akka, sisar, serkku-tyttö tai koko rutsaantuneen kyläpahasen tyttölapsi syystä, että ”kunnian miehet” ovat näin päättäneet, sillä tosin kuin täällä meillä sikäläiset miehenpuoilet ovat hyvin ”tarkkoja kunniastaan” vähän niin kuin täällä ruukaa olla casanovahtava kiekurahiuksinen gigolo etelän hetelmällisillä mailla, jonne eräästä peripohjolan maan torpista suuntaavat ”kylymät” tytöt menevät ”lämmittelemään” kylmettyneitä ”paikkojaan” nk. ”rantajellonilla”, jotka saalistavat afrikkalaisen vastineensa tavoin intensiivisesti ja väsymättä kaataen ”saaliinsa” leikittelevän helposti ja lykästämis-%:lla, joka jättää oikeat jalopeurat lehdellä soittelemaan ja murahtelemaan perin happamesti vieden tyystin ilon niiden elämästä. Lisäksi siinä teutaroihtaessa löytyy se taas kauan hukassa ollut G-pistekin, joka tuntuukin jäävän aina maleksimaan sinne etelän lämpöön kun itse naaraspuolinen yksilö palaa koti-Suomeen räntäsateeseen tuijottelemaan Suomi-miesten persvakoa tuntien itsensä perin onnettomaksi ja rakkauden hylkäämäksi olennoksi. Tämä tietenkin kaikki oli historiaa, sillä nythän on niin, ettei Muhammedin tarvitse mennä vuoren luo, vaan vuori tulee Muhammedin luo. Tämä itse hiekkamyrskyn siunaaman ihmeen tapahtuessa kaikki naisenpuolet ovat olleet onnesta – eivät kankeita, kun eivät ole miehenpuolia – vaan… loppu jääköön kunkin mielikuvituksen varaan, sillä aito häveliäs arkelias romantikka maidon valkeiden rintojen kohoillessa jännittyneestä esiviereisestä kiihkosta on kuollut pois tästä matoisesta maailmasta eikä yksikään sielu ole sen pois menemistä surrut eikä edes adressilla muistanut. Mutta niinhän se on, että kiittämättömyys on maailman palkka.

  Reply
 • 5.9.2018 at 01:09
  Permalink

  Kun ÄO on tasolla 70-75 niin elämä on melko vaarallista missäpäin maailmaa tahansa. Se miten näiden länsimaalaisen luokituksen mukaisesti kehitysvammaisten ylläpito kuuluu suomelle on suuri mysteeri johon vastauksen saaminen ei ole onnistunut suoranaisista vaatimuksista huolimatta. Poissuljettuna vaihtoehtona on ainakin suomalaisen geeniperimän jalostus sillä impivaaralainen afganistan tunnetaan yhtenä maailman sukurutsaisimmista populaatioista jonka tarkkasilmäisimmät ovatkin huomanneet vieraidemme pään ja silmien eksoottisista muodoista.

  Jäämme siis edelleen odottamaan meitä kaikkia kiinnostavaa tiedotetta miksi kotiinpaluu jälleen kerran viivästyi? Tärkeintä on kuitenkin välttää ajatusta siitä että viivyttelyllä yritettäisiin pelata aikaa ja välttää paluu kokonaan -suomen maahanmuuttoviraston näytöt tinkimättömästä ja kantaväestön etuja ajavasta työskentelystä ei jätä sijaa väärinkäytöksille. Väestöä ei olla vaihtamassa.vaikka muukalaisten määrä maassa kasvaa päivittäin. Kaikki hyvin.

  Reply
 • 5.9.2018 at 01:16
  Permalink

  Nuo afghaanit eivät ole ikinä asuneet afghanistanissa vaan Iranissa.

  Reply
 • 5.9.2018 at 05:06
  Permalink

  Jahaa pohjoismaista on tulossa uusi Afganistan. Ruosissa on jo melkoinen populaatio näitä Igrid-tätien leikkikaluja. Olisko Suomen pelastakaa rattopojat naisjärjestö saanut stopin laillisille palautuksille.

  Reply
  • 5.9.2018 at 14:23
   Permalink

   Ruåtsalaiset ja suomenruåtsalaiset himoitsevat näitä rottanaamoja itselleen -myös ”miehet”. Tätä on ruåtsalaisuus aidoimmillaan.

   Reply
 • 5.9.2018 at 06:10
  Permalink

  Islam tulisi kriminalisoida Suomessa.

  Reply
 • 5.9.2018 at 09:25
  Permalink

  Just joo ja tämäkin vielä.

  Reply
 • 5.9.2018 at 10:31
  Permalink

  Kannatan Islamin kriminalisointia myös.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.