Budjettiriihi sai työnsä valmiiksi – Valtioneuvoston linnasta suora lähetys klo 14

Suomen valtion ensi vuoden budjetti on saatu valmiiksi ja hallitus pitää asian tiimoilta tiedotustilaisuuden kello 14. Lähetystä voi seurata suorana valtioneuvoston sivuilta. Budjettiriihen alla nähtiin paljon tyrmistyneitä rektioita kansalaisilta hallituksen leikatessa jälleen kerran mm. opiskelusta ja työvoimapalveluista. Myöskin työttömyysturvaa ja perustoimeentulotukea esitettiin talousarvioesityksessä leikattavaksi lähes 350 miljoonalla eurolla. 

Kehitysyhteistyöhön liikeni lisää noin 36 miljoonaa euroa samalla, kun valtion ennustetaan ottavan lisää velkaa noin 1,7 miljardia euroa. Järkytykseen ennakkoon valmistavasti, Nykysuomen tiivistelmän talousarvioesityksestä voit lukea täältä. Perinteisesti budjettiriihessä ei enää tehdä mittavia muutoksia aiemmin suunniteltuihin panostuksiin tai leikkauksiin, vaan tiedossa on enemmänkin hienosäätöä.

Odotettavissa on mittavien leikkausten lisäksi todennäköisesti panostusta ainakin maatalouden ahdinkoon sekä hienoinen lisä työssä käyvien käteenjäävään osuuteen joko veron alennuksen tai työttömyysvakuutusmaksun alennuksen muodossa.

Lähde: VN

 

5 thoughts on “Budjettiriihi sai työnsä valmiiksi – Valtioneuvoston linnasta suora lähetys klo 14

 • 29.8.2018 at 13:38
  Permalink

  MTK aloitti valitusvirtensä jo lumien sulaessa ja on tuottanut tulosta. Maatalosutuet on perattava tiheällä kammalla ja tuet niille jotka niitä todella tarvitsevat. Mutta rikkaiden ökyisäntien tukii ei kosketa, vähän sama kuin yritystuet. Työttömille on tulossa lisää raippaa, se on varma. Joku tässä työttömyys ja työvoimapula keississä ei täsmää. Halukkaita olis sata varmasti jos esim. yli 50 vuotiaat kelpaisvat työmarkkinoille, mutta kun ei edes 40% palkkatuella.On kokemusta. Toinen ääripää on tukien varassa elävät ”masentuneet” joita on isot kaupungit pullollaan. Nämä laitetaan TE-toimistoissa iloisesti samaan kuppiin ja kohtelu on sen mukaista.Toimet pitäisi kohdistaa toden teolla näihin loisijoihin.

  Reply
 • 29.8.2018 at 14:27
  Permalink

  Ei kai matuetuihin koskettu? Kaipa niitä kasvateltiin, jos ei tuossa, niin sitten salaa muualla?

  Reply
 • 29.8.2018 at 16:19
  Permalink

  Hallituksen on turha ruikuttaa valtion velasta koska hallitus työntää ulkomaille siirtosumman jolla budjetti saataisiinkuntoon.
  Kyseessä on tahallinen valtiopetos ja valtion talouden vahingoittaminen, mutta Euroopan keskuspankin sätkynuket laativat sellaisen budjetin kuin narusta vetelijät käskivät. Työssä käyvät voisivat lopettaa hullutuksen suurlakolla jos tahtoa löytyisi. Ei vaan taida löytyä, kun on niin saatanan mukavaa maksaa kansallista itsemurhaa, kunhan kaupasta saa olutta ja tv:stä tulee urheilua. Milään muulla ei näytä olevan väliä. Ei vaikka matu raiskais akkaa vieressä ja lapset juoksee pihalla maahanmuuttaja jengiä karkuun.

  Reply
 • 29.8.2018 at 18:38
  Permalink

  Suomen ”eduskunta” on vuodesta toiseen varkaiden paratsiisi. Iltalehti 19.2. 2013 Miljoonien rahavirrat puolueille. Puolueille ei maksettu rahaa turhaan. Rahalla on saatu … siis saadaan sellaista lainsäädäntöä kuin halutaan !

  Ja haluttu on ja saatu on ! Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata; siis VARASTAA ja varastettu on ( archive.is/kimmoleaks.fi).

  Tämäkin budjetti voitasiin laittaa Valtakunnanoikeuteen ilmanm VALTIOPETOSTA : Suomen ”perustuslain” 118§ … kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tuollainen SYYTEILMOITUS jätetty Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9. 12. 2005 ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä ).

  Tuossa työttömyysvakuutusmaksun alennuksessa palauteaan promille ”lailla 444/2012” kaapatuista miljardeista !

  Tällainen on Suomen ministerien ”omatunto” !

  Reply
 • 29.8.2018 at 20:36
  Permalink

  Paskariihi, jossa tapetaan suoraan ja välillisesti Suomen kansaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.