Trumpin aiempaa lähipiiriä tuomittu erilaisista rikoksista – Presidenttikin saattaa upota samaan suohon?

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen on tunnustanut oikeudessa syyllistyneensä vaaliraharikkomuksiin muiden syytekohtien muassa. Tämän lisäksi Trumpin vaalipäällikkö Paul Manafort tuomittiin vain hetkeä aiemmin talousrikoksista ja veropetoksesta. Manafortin tapauksessa rikokset tapahtuivat pitkän aikaa ennen Trumpin kampanjaa, mutta Cohenin kohdalla tunnustus saattaa viedä Trumpinkin syvyyksiin.

Trumpin mukaan kyseessä on noitavaino sekä häntä, että hänen kanssaan työskennelleitä kohtaan. Aiemmin viisi Trumpin kampanjan ja presidenttiyden aikana tämän alaisuudessa työskennellyttä henkilöä on tunnustanut tai muun keinoin tuomittu eri muotoisista rikoksista.

Edellisen presidentin Barack Obaman lakiasiainhoitaja Norman Eisen ehti jo hihkumaan twitterissä asian tiimoilta todeten, ”Tämä on Trumpin presidenttiyden synkin hetki- E, vaan koko hänen elämänsä synkin hetki.”.

Ilmoille on pärähtänyt spekulaatioita sen puolesta, saattaako Trump itse joutua syytteeseen. Presidentin syytesuoja ei kata miltään osin esimerkiksi kampanjoinnin aikana mahdollisesti tapahtuneita rikoksia. Cohenin tapauksessa, erityisesti vaaliraharikkomuksien kohdalla Trumpin syytteeseen joutuminen on mahdollinen. Cohen on nimittäin tunnustanut, että vaalirahaa ohjattiin tietyille Trumpin kanssa intiimisti tekemisissä olleille naisihmisille näiden vaientamiseksi. Käytännössä Trumpin syytteeseen asettaminen on oikeuslaitoksen käsissä.

Vaaliraharikkomukset kuitenkin ovat Cohenin kohdalla melkoisen mitätön tekijä. Mies piilotteli miljoonien omaisuuksia verottajalta ja jätti kertomatta lainansaannin kannalta olennaisia tietoja hakiessaan asuntolainaa. Trump on esittänyt näkemyksen, että Cohen olisi keksinyt lokaa häntä kohtaan ”lieventääkseen” omia rötöksiään yhteiskunnan silmissä.

Trump itse on kiistänyt väitteet siitä, että ilmi tulleilla tunnustuksilla ja tuomioilla olisi mitään tekemistä esimerkiksi Venäjä-tutkinnan kanssa.

– Tämä on häpeällinen noitavaino, Trump kuittasi monimuotoiset spekulaatiot asian tiimoilta.

Demokraattipuolue on ottanut tapahtumista kaiken irti. Puolueen edustajainhuoneen ryhmän johtaja Nancy Pelosi on maalaillut julki tulleet tuomiot ”merkiksi massiivisesta korruptiosta Trumpin lähipiirin ytimessä”. Pelosi on myöskin pyrkinyt asettamaan poliittista painetta Republikaanipuolueen suuntaan ja vaatinut ”puolueen edustajien irtisanoutumista rikoskumppanuudesta Trumpin kanssa”.

Lähde: The Guardian

6 thoughts on “Trumpin aiempaa lähipiiriä tuomittu erilaisista rikoksista – Presidenttikin saattaa upota samaan suohon?

 • 22.8.2018 at 18:31
  Permalink

  Demokraattien juonia. Clintonin muijakin sai jostaln SaudiArabiasta miljoonia!

  Reply
 • 22.8.2018 at 20:37
  Permalink

  Ja paskat mitään tarvitsee erota reilun meiningin taulukolla, sillä demokraatit ja etenkin hitwoman Killary Clintonin syntitaakka on niin raskas, että hän tarvitsee ennätysmäärän ”avustajia” eli tapettavia tarvittaessa aivan kuten junassa / bussissa lasikaapissa olevaa vasaraa, jolla rikotaan ikkuna. ’En edes yritä luetella koko Killaryn rikoshistoriaa, sillä ikäni ei riitä siihen, enkä todellakaan aio käyttää viimeisiä päiviäni kyseisen ämmän tähystykseen. Killary ja Bill Clinton (pedoriileja) ovat täysin EU kelpoisia heittämällä. Mitä taas tulee presidentti- kusisoikko – Donald Trumpiin niin koko ceissiä ei olisi edes olemassa, jos Yhdysvallat kuuluisi EU:hun, jossa kaikkinainen tosi-rikollisuus kukoistaa kuin kukkaset kesäkuussa.
  Presidentti Donald Trump ei ole vastuussa alaistensa vääristä teoista, jotka he ovat tehneet omaa kierouttaan ilman Donald Trumpin antamaa käskyä ja kehoitusta. Demokraatit, globalistit, kommunistit ja juutalaiset tietysti ajavat hänen erottamistaan apinanraivolla ja raivotaudin vimmalla, mutta Trump ei tarvitse kuin pakotettuna erota nk. poliittisista syistä eli ottamalla vastuun alaistensa tekemisistä, joka yhdysvaltalaisessa poliittisessa kulttuurissa on vallitseva tapa ja kirjoittamaton laki toisin kuin täällä Suomessa, jossa vaikka maa, taivas ja meri kerran katoaa vastuupolitkot pysyvät virassaan kuin Ö paskalla.

  Reply
 • 22.8.2018 at 22:02
  Permalink

  Demokraattien puoluetoimisto jaksaa juonitella. Tappio presidentin vaaleissa kiukuttaa yhä. Globalistipaskat eivät kunnioita demokratiaa.

  Reply
  • 23.8.2018 at 05:56
   Permalink

   Trump on myös globalisti. Ja siis karkotti keskitysleirivartijan, vaikka Obama oli kieltäytynyt moisesta konnantyöstä

   Reply
 • 22.8.2018 at 22:52
  Permalink

  Normaalissa maailmassa ja järjen mukaan Trumpin pitäisi olla asianomistaja asiassa, lakimiehensä huijaama. Mutta eiköhän lakimiesarmeijansa asian hoitele.

  Reply
 • 23.8.2018 at 11:22
  Permalink

  Ja Yle riehuu kuin peto jos Trumpista on jotain negatiiviseen viittaavaa. Sitä kun yle toistaa 50 kertaa päivässä niin joku ottaa sen jopa tosissaan. Onko yle esittänyt kommentointia ruootsin 4000 autopalosta? Juuri niin, ei ole! Ruotsissa kaikki hyvin sanoo yle

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.