Li Andersson kiukuissaan ”vihervasemmisto”-tittelistä – ”Näin normalisoidaan äärioikeiston kieltä”

Juha Sipilä piti Keskustan eduskuntaryhmälle puheen, joka kuitenkin osin suunnattiin aivan muualle. Pääministeri Sipilä kritisoi puheessaan vihervasemmiston näkemyksiä ja pahoitti ”vihervasemmisto”-termiä käyttämällä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mielen. 

– Ja sanon suoraan, että pidän vihervasemmiston argumentaatiota leikkauksista paitsi objektiivisesti katsoen virheellisenä myös epäoikeudenmukaisena. Teidän jälkiänne olen yhdessä muun hallituksen kanssa viimeiset vuodet korjannut. Ja jos te ajattelette, että ikääntyvän Suomen talouspolitiikka on seuraavalla vuosikymmenellä vain menojen lisäämistä, niin pieleen menee taas. Jonkun on silloinkin tultava jälkiänne korjaamaan, Sipilä leiskautti.

Andersson ei ottanut twiitissään kantaa Sipilän tarjoamaan asiasisältöön, mutta tarttui ”vihervasemmisto”-termiin, pitäen sitä ”äärioikeiston kielen normalisointina”.

 

Sipilä syytti vihervasemmistoa mm. tukien lisäämisen lupailusta.

– Politiikassa mikään ei ole niin helppoa kuin etuuksien jakaminen, eikä siihen suurta kyvykkyyttä tarvita. Sen sijaan politiikassa kyvykkyyttä mitataan historian saatossa sillä, kuka pystyy luomaan kestävän hyvinvoinnin edellytyksiä, pääministeri totesi ja muistutti myöskin näkemyksestään siitä, että hallitus on hänen mukaansa onnistunut mm. luomaan edellytyksiä kasvulle ja hyvinvoinnille tehtävässään.

– Olemme tehneet sen mitä lupasimme. Suomi on nostettu takaisin eurooppalaisten yhteiskuntien parhaimmistoon.

Lähde: Twitter, Verkkouutiset

21 thoughts on “Li Andersson kiukuissaan ”vihervasemmisto”-tittelistä – ”Näin normalisoidaan äärioikeiston kieltä”

 • 22.8.2018 at 08:48
  Permalink

  Vihervasemmisto on ihan luonnollinen nimitys samankaltaista politiikkaa ajavalle blokille, jota edustavat vihreät ja vasemmisto. Ei sitä ole luonut mikään ”äärioikeisto” vaan vasemmisto ja vihreät. Mitä tulee tuohon Sipilän väitteeseen suomen nostamisesta euroopan parhaiden maiden joukkoon, niin taloudellisesti meillä on vielä aika paljon kirittävää suhteessa niihin euroopan maihin, jotka eivät kuulu euroopan unioniin.

  Reply
 • 22.8.2018 at 09:14
  Permalink

  Mitäs kaikkia nimityksiä tuo vihervasemmisto käyttää itse. Se syyttää muitta mutkitta väärää mieltä olevat rasisteiksi ja äärioikeistolaisiksi, vaikka ”väärää mieltä olevat” olisivat kaikkea muuta kuin äärioikeistolaisia tai rasisteja. Tuossa Lin valituksessa taas näkyy vihervassujen epärehellisyys ja täydellinen kyvyttömyys katsoa edes kerran elämässä peiliin.

  Reply
  • 22.8.2018 at 10:12
   Permalink

   Epärehellisyys on juuri se sana mikä on juuri oikea kuvaamaan vasemmistoa. Neiti vuodattaa tekopyhiä krokotiilinkyyneleitä koska itse on jo pitkään kaikki itsensä kanssa eri mieltä olevat rasisteiksi ja äärioikeistoksi, kuten totesit. Li itse on tunnetusti niin vasemmistolainen että ei ole vielä koskaan sortunut olemaan oikeassa.

   Reply
 • 22.8.2018 at 09:22
  Permalink

  No kelpaisiko neidille vaikka Paskemmisto?

  Reply
   • 22.8.2018 at 11:33
    Permalink

    Paskastan tai Paskastania on paskemmistolle se lopullinen tavoite, maali, Finlandian tilalle tuotettava ja korvaava äbäläwäbälä-suomi jossa uusi normaali on se että palaa ja paukkuu sekä joukkoraiskataan reippaasti joka päivä.

    Reply
 • 22.8.2018 at 09:41
  Permalink

  Eikös sana persu ollut alun perin vastustajien keksimä haukkumasana perussuomalaisista. Sittemmin siitä tuli kunniamaininta ja nyt se on normaali arkikielen sana ilman sen kummempaa väritystä.

  Sanojen kieltämisellä vihervasemmisto aikoo tehdä maailmasta paremman.

  Reply
 • 22.8.2018 at 10:11
  Permalink

  Äärivasemmisto tai viherkommunistit olisi kieltämättä osuvampi, demareille taas vasemmistopopulistit.
  Se vihreä aatekin on kyllä kadonnut vihreistä aikaa sitten.
  Suomalaisten hiilijalanjäljestä ollaan kyllä huolissaan, mutta silti ollaan valmiita tuomaan pienen kulutuksen maista Suomeen 10-kertainen väestö kuluttamaan.

  Reply
  • 22.8.2018 at 12:10
   Permalink

   Mehän tämän lystin maksamme ”hiilijalanjäljellä”, vaikka Keski-Afrikka on aivan mustanaan hiilipäästöjä tälläkin hetkellä. Kun Suomessa hiilidioksiidin määrä on nyt 87ppbv, on se Keski-Afrikan maissa vähintään kymmenkertainen mennen tänään kirkkaasti yli 1105ppbv:n. Siellä ylikansalliset kaivosyhtiöt tekevät fossiilisella energialla uraanikaivantoja ja afrikkalaiset halutaan ajaa maistaan pois Eurooppaan, haittaamasta bisneksiä.

   Reply
 • 22.8.2018 at 10:22
  Permalink

  Hienoa, Sipilä lukee valemedioita ja tietää enemmän.

  Reply
 • 22.8.2018 at 10:59
  Permalink

  Tämä tekopyhä hölmö käyttää nimitystä ”äärioikeisto” ihmisistä, joilla on usein ihan työväenluokkainen asema ja maailmankuva ja jotka mielellään näkisivät jonkun isänmaallisen ja maltillisesti arvokonservatiivisen vasemmistopuolueen, jota voisivat äänestää. Andersson ja kumpparit ovat niitä, jotka yrittävät väen väkisin saada mm. rasvanahkaduunarit äänestämään pinkkivasemmistoa ja syyttävät näitä umpimielisiksi rasisteiksi, jos eivät heidän sekopäisille opeilleen lämpene. Ja sitten ihmetellään, ettei puolueen kannatus nouse, vaikka maassa on kaikkien aikojen patamustin porvarihallitus. Katse peiliin, Andersson.

  Reply
 • 22.8.2018 at 12:13
  Permalink

  Miksi Li pahoitti mielensä? On yleisessä tiedossa että Neuvotoliiton hajottua kommunisteista ja taistolaisista tuli ”vihreitä”. Mukaan otettiin vielä homot että saatii laajempi äänestäjäkunta.

  No, kommunistit eivät ole kaukana vasemmistosta jolla on sama agenda ja jonka kanssa vihreät tekevät tiivistä yhteistyötä. JOlloin termi: vihervasemmisto kuvastaa sekä kommunistien perillisiä, homoja ja nykyistä vasemmistolittoa. Eli, kaikki samassa paikasa.

  Kommunistiti kun aikoinaan miehittivät esim. ELY-keskukset joista tänä päivänä hankailoittavat meidän kaikkien elämään. Antavat lupia monikansallisille yrityksille toimia Suomessa verotta. Samaan aikaan kun eväävät kaikki suomalaisten hakemat luvat ja kurjistavat haja-asutusalueiden ihmisten elämää kaikenmoisilla aivopieruilla. ELY-keskus on muutenkin kommunistinen järjestelmä: Se antaa lausuntoja joita pitää noudattaa kuin lakeja. Mutta koska ne ovat lausuntoja, niistä ei voi valittaa.

  Reply
 • 22.8.2018 at 14:45
  Permalink

  Kuinkas paljon valtaVALEmediaa dominoivat viherkommunisti-toimittajat ovatkaan valheellisella orwerilaisella kulttuurimarxistis-feministisellä uuskielellään ”normalisoineet” kansaan kohdistamassaan propagandasumutuksessa käyttämäänsä sanastoa?! Todelliseen demokratiaan kuuluu sananvapaus ja sen mukainen oikeus arvostella vallanpitäjiä. Se joka KRITISOI vallanpitäjiä esim. kehitysmaalaisten ELINTASO-”pakolaisten” päästämisestä vapaasti maahamme on ”rasisti” – sitä sanaahan käytti aikoinaan yksi noiden viherkommunistien puolijumalista: Leon Trotsky, ks. ””Racist” — A Word Invented by USSR’s Leon Trotsky”, https://penetrate.blogspot.com/2010/01/racist-word-invented-by-ussrs-leon.html

  Reply
  • 22.8.2018 at 17:25
   Permalink

   Englantia ymmärtäville hiukan lisätietoa seuraavassa tuosta yhdestä kommunistien puolijumala Leon Trotskystä, joka kuvastaa hyvin väkivaltavasemmiston mielenlaatua:

   ”Leon Trotsky
   The Bolshevik has new clothes!

   “For pure murderous evil, there has never been a force to compare with Communism and Leon Trotsky…never before or since did one people construct a vast industry of death for the sole purpose of rounding up and destroying every single member of another people. The Jewish Bolshevik under orders and overseen by Trotsky, killed so many Europeans the death toll surpasses 100 million…”

   https://holodomorinfo.com/tag/leon-trotsky/

   Reply
   • 22.8.2018 at 17:27
    Permalink

    ”Li Sigrid Andersson – väkivaltaisen vasemmiston puheenjohtaja?

    Li Sigrid Andersson on eduskuntapuolueen puheenjohtajana vastuullisessa tehtävässä, mutta hän ei tahdo kantaa vastuuta omiensa väkivaltarikollisuudesta. Olisi oikein puhua myös väkivaltaryhmittymän puheenjohtajasta.

    Vasemmistoliiton puheenjohtajan vilpillinen menettely on ollut mahdollista suomalaisen korruptoituneen vasemmistojournalismin avustuksella.

    Yleisradiossa toimii kyllin monta vasemmistoon tai punavihreään aatekiihkoon antautunutta kirjoittelijaa, jotka aatteensa nimissä eivät kerro enää todellisuudesta ja tapahtumista, vaan he kehittävät omaa ”todellisuutta”. Tämä tuli ilmi myös Turun terrori-iskun muistopäivän ”uutisoinnissa”, jossa pienehkö vasemmistolaisten vastamielenilmaus määriteltiin kymmenkertaiseksi suuruudeltaan.

    Li Sigrid Andersson oli etukäteen luonnehtinut mainittua vasemmistolaisten vastamielenilmausta ”tavallisten turkulaisten” toiminnaksi. Poliisillekin oli alusta alkaen selvää, ettei kyseessä ole ”tavallisten turkulaisten” toimintaa. Siksipä poliisi ennakoivana toimena pysäytti Helsingistä lähteneen vasemmistoanarkistien bussin, jotta nämä eivät pääse ilkivallan tekoihin Turussa.

    Turun muistopäivän aineiston perusteella on selvästi havaittavissa, että vasemmistolainen Antifa otti osaa monenlaiseen häiriö- ja väkivaltatoimintaan. Useat vasemmistolaisista oli myös naamioituneet.

    Siinä missä äärivasemmisto on tullut yhä vaarallisemmaksi turvallisuusuhkaksi yhteiskuntarauhalle, niin äärioikeistoksi nimetty osapuoli esiintyi Turun muistotilaisuudessa tilanteen arvoa kunnioittaen hartaasti ja rauhallisesti. Silti äärivasemmisto herjasi kaikkia muita osapuolia natseiksi!

    Pahimmin kyvyttömyytensä rehelliseen yhteiskunta-analyysiin osoitti professori Pauli Aalto-Setälä, jonka mukaan Turun muistotilaisuuden rauhallinen osapuoli olisi pitänyt suinpäin teljetä tyrmään! Professorin mielipide ei anna hyvää oletusta yliopiston opetustasosta.

    Pauli Aalto-Setälä on itsessään erikoinen ”akateemikko”. Hänet voisi luulla valeprofessoriksi, hiukan niin kuin Pekka Haavisto, mutta Pauli Aalto-Setälä pääsi Turun yliopistossa professoriksi suorittamatta akateemista loppututkintoa, eikä puhettakaan tohtorin väitöskirjasta ja tutkinnosta!”…

    Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/08/19/li-sigrid-andersson-vakivaltaisen-vasemmiston-puheenjohtaja/

    Reply
 • 22.8.2018 at 14:54
  Permalink

  Ja tällaisten ihmisten pitäisi luonnostella jokin vihapuhe lainsäädäntö? Jos täysin kuvaava ja yleisessä käytössä oleva sanonta loukkaa niin taitaa vika olla peilissä.
  Näinä twitter politiikan aikoina, Andersson taisi kääntää vain huomion pois asia kysymyksistä.

  Kiinostava tuo, miten ihmiset saadaan luulemaan, että Suomessa olisi jokin mittava äärioikeisto!?
  Nämä Li:n kaltaiset pienpuolue pj:t tarvitsevat sitä illuusiota perustellakseen vasemmiston olemassa olon.

  Reply
 • 22.8.2018 at 20:50
  Permalink

  Mitä turhaa itkee siitä, että mustavalkoinen TV on mustavalkoinen ja väri-TV on Väri-TV. Vihreän puolueen jäsenet ovat entisiä taistolaisia, jotka Suomen kommunistisen puolueen hajotessa samalla kuin hajosi Neuvostoliitto v. 1991 jouluna eli lakkasi olemasta. Vasemmistoliitto, joka yrittää olla kommunistinen puolue tai kantaa sen perimää – jonka se on totaalisesti hyljännyt eli työväenliikkeen äänitorvena – voidaan lyödä samaan lössiin vihreiden kanssa puhuttaessa noiden kahden puolueen ajamasta sisä- ja ulkopolitiikasta sekä suhteessa Suomen kansallisvaltion ja valkoisen rodun olemassaoloon täällä etnisenä ryhmänä, joka muodostaa kokonaan homogeenisen ryhmän.
  Nämä kaksi puoluetta ja niiden ajamaa poliittista agendaa suhteessa haittamaahanmuuttoon, monikulttuurisuuspolitiikkaan, kulttuurimarxismiin, globalismiin, kristinuskon vastaisuuteen, kanta suomalaisten aseman murskaamiseen omassa syntymämaassaan vaatimalla Suomen veroketymän ja kansantuotteen yksisilmäistä käyttämistä koko maailman sosiaalitoimistona ja terveyspalveluiden tarjoajana. Tätä itse perkeleestä lähtöisin olevaa edesvastuutonta kommunistista anarkistia totalitarismiä ja kainsalaisoikeuksien ja sananvapautta riistävää tuhopolitiikkaa kannattavaa blokkia voi kutsua täydellä järjellisellä ja perustellulla syyllä VIHERVASEMMISTOKSI.
  Tuon ”leiman” poispyyhkimisen vastuu ei ole meillä, jotka tuota käyttävät, vaan heillä, jotka ovat sen toiminnallaan ja poliittisella esiintymisellään aikaansaaneet. Jos kusee muroihinsa on se oma syy, eikä sinänsä härskin katsojan, joka tuota ”toimitusta” katsoo.

  Reply
  • 22.8.2018 at 22:19
   Permalink

   Tosi hienosti nuo kommarit pesi itsestään Neuvostoliiton palvomisen, ennen kaikki hyvä tuli heille vain ja ainoastaan NL:sta.
   Maan tapana komukat sai mm. reilua rahoitusta suoraan itä naapurista ja silti heidän yrityksensä kaatui aina ”sisäisiin ristiriitoihin”, kertoo paljon yhteishengestä siellä skp:ssa, skdl:ssa ja mitä devoja niitä oli!?

   Nykyinen vasemmisto taas on epäsuorasti hallituksen apupuolue, ns. valeoppositio, joka kyllä twiittaa, facettaa yms. hallituksen vastaisia viestejä, mutta suuremmissa asioissa ollaan myöntyväisiä
   pienellä äksyilyllä luottotoimittajien kautta.
   Sieltä tulei mm. nämä Venäjän valesivusto- jutut, koska he ovat itse syyllistyneet aikoinaan ”ruplarahoituksiin”, agitointiin, maanpetoksiin ja ilmiantoihin siis halunneet NL:n alamaisiksi.
   Kovia syyttelemään muita, mutta saavat it-pot-raiv, jos joku pyytää perustelemaan jotain järjetöntä väitettä.

   Tämä on todella outo tilanne näin vähä väkisessä maassa, että kaikki päätiedoitusvälineet on punaisten hallussa ja v.2018 pystytään ohjailemaan yleistä mielipidettä niin tehokkaasti, varsinkin kun oikeaa tietoa on saatavilla.
   Iltapäivälehtien jutut on copy/pastea tai käännetty suoraan joltain ulkomaiselta samanhenkiseltä medialta.
   Pitäisikö sitten koko toimittajien koulutusjärjestelmä laittaa uusiksi?
   Onko pakko roikkua oliko se, humanistisessä tiedekunnassa päästäkseen toimittajaksi?
   Mitä toimittajan ammatissa on sellaista, että se vaatii yliopisto opintoja tai eikö opintopaikkoja voisi hajauttaa vaikka ympäri maata?
   Eikö opettajat/ luennoitsijat voisi ns. poliittisesti korrekteja, ettei politiikkaa sotkettaisi opintoihin lainkaan?

   On jossain Marxin kirjoituksissa järkeäkin, mutta ei esim. ”pääoma” voi mikään elämän ohjenuora olla, en kyllä usko monen nyky vasemmistolaisen edes tietävän kyseistä teosta. 🙂

   Reply
 • 22.8.2018 at 23:10
  Permalink

  Jos ja kun fanittaa ja yrittää saada valtaan sellaista ideologiaa joka on vastuussa sadan miljoonan ihmisen murhaamisesta, niin kannattaisi pitää se ruma turpansa kiinni joistakin nimityksistä jotka oma ideologiansa on vuosien varrella hankkinut kommunismin raadon ympärillä luikkiessaan. Että oikein kiukuissaan, Voi että. Hyvä että tuolla kiukulla ei ole valtapoliittisia purkautumiskanavia jotka voisivat ilmentyä esimerkiksi toisinajattelijoiden teloituksina. Ja pidetään huoli että ei ole tulevaisuudessakaan.

  Reply
 • 23.8.2018 at 05:08
  Permalink

  RUHO =Ruoska ja homo puolue, vihreät. VÄAN= väkivalta ja anrkia puolue,vasemmisto.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.