95-vuotias entinen SS-mies ja työleirin vartija karkoitettiin Yhdysvalloista Saksaan

Jakiw Palij koulutettiin 20 vuotiaana saksalaisten toimesta osaksi SS-joukkoja ja sijoitettiin koulutuksensa jälkeen Trawnikin työleirin vartijaksi. Sodan päätyttyä matka jatkui Yhdysvaltoihin vuonna 1949. Yhdysvaltojen kansalainen Palij on ollut vuodesta 1957 lähtien, mutta nyt sille tuli loppu. Miehen tausta tuli ilmi jo vuonna 2001, mutta sekä miehen kotimaa Puola että myöskin Ukraina ovat systemaattisesti kieltäytyneet vastaanottamasta Palijia, vedoten Saksan velvollisuuteen hoitaa ”omansa”.

Puolan ja Ukrainan kieltäydyttyä, katseet kääntyivät kohti Saksaa, joka myöskin on näihin päiviin saakka kieltäytynyt vastaanottamasta entistä sotilastaan. Nyt Saksa kuitenkin on ”heltynyt” ja suostunut ottamaan Palijin asumaan maahan.

Yhdysvalloissa valkoinen talo linjasi, ”ettei Yhdysvallat suvaitse ihmisiä jotka mahdollistivat natsi-Saksan sotarikokset, eikä maan kamaralta löydy heille turvapaikkaa”. Erikoinen yksityiskohta historiasta kuitenkin paljastaa, että esimerkiksi saksalaiset tiedemiehet ja maansa pettäneet loikkarit kelpasivat oikein hyvin. Saksalaiset taas jatkoivat perinteisellä linjallaan julkaistessaan ilmoituksen Palijin vastaanottamisesta. Saksan ulkoministeri Heiko Maas näki, että Palijin vastaanottaminen on ”osa maan rajatonta historiallista vastuuta”.

– Tehdäksemme oikeutta natsien julmuuksien uhreille, meidän täytyy taistella anti-semitismiä, syrjintää ja rasismia vastaan. Tämä taas tarkoittaa, että meidän on kannettava moraalinen vastuumme. Velkamme Saksan nimissä rikoksia tehneiden puolesta ei poistu koskaan. Syvä kipu jatkuu.

Minkäänlaisia syytteitä Palijia vastaan ei Yhdysvalloissa koskaan nostettu, vaan kerta toisensa jälkeen syyttäjät katsoivat miestä vastaan mahdollisista rikoksista asetettujen todisteiden olleen liian hataria. Palij kertoi vuonna 2001 itse taustastaan viranomaisille ja tutkinta aloitettiin välittömästi. Lähes 70 vuoden maassa-olon, ja yli 60 vuoden kansalaisuuden jälkeen lahtö tuli ensimmäisen vastaanottajamaan löydyttyä.

Lähde: Expressen

14 thoughts on “95-vuotias entinen SS-mies ja työleirin vartija karkoitettiin Yhdysvalloista Saksaan

 • 22.8.2018 at 10:55
  Permalink

  Heikko Maas on siis sitä mieltä että saksan tulee kantaa ”vastuuta” järjestämällä 95 vuotias Puolalainen tuomiolle siitä että tämä ”valitsi” käskettynä koulutuksen vartijaksi koska vaihtoehtona oli käytännössä joutua piikkilangan väärälle puolelle tai teloitetuksi.. Nykyihmisten typeryys on mykistävää.

  Reply
  • 22.8.2018 at 20:11
   Permalink

   ”koska vaihtoehtona oli käytännössä joutua piikkilangan väärälle puolelle tai teloitetuksi..” kannattaa sinunkin vielä tutkiskella asioita lisää sillä tuo väite ei pidä paikkaansa

   Reply
   • 22.8.2018 at 22:37
    Permalink

    Tutkittu on joten älä löpise tyhjää paskaasi. Miehitettyjen alueiden väestöä pakko-otettiin erittäin saksalaisen täsmälliset vaihtoehdot selvästi esittäen allgemeine SS:ään sodan loppuvuosina miehistöpulan vuoksi siksi helposti että Hitlerin oman eliittijoukon Leibstandard- SS:n rotupuhtausvaatimukset eivät viimeisinä vuosina päteneet yleisessä SS:ässä. SS- joukkoja oli kaksi eri haaraa. Allgemeineen hyväksyttiin jopa turkkilaisia muslimeja joilla oli jopa oma divisioona.

    Reply
    • 23.8.2018 at 05:46
     Permalink

     Entä se teloitus? Oliko se todellakin vaihtoehto?

     Reply
    • 23.8.2018 at 10:38
     Permalink

     jeppes kuulostat siltä että uskot edelleen hölöpölökaustiin ja saksalaisten loputtomaan pahuuteen. katso schindlerin lista vielä pari kertaa ja tule sitten jauhamaan lisää paskaasi

     Reply
 • 22.8.2018 at 11:49
  Permalink

  Tämä ihmisten vaino on todella erikoista. Amerikkalaisia jotka tekivät sotarikoksia yhdessä englantilaisten ja ranskalaisten kanssa, niitä ei tuomita mistään. Miten olisi Dresden ja sotavankien käsittely? Vaikka esinahka leikattiinkin niin se ei selitä kaikkea agressiiviuutta siviiliväestöä kohtaan.

  Ja entäs Amerikan presidentin vaatimus siitä että kaikki saksalaiset naiset pitää steriloida? Eikä sitäkään saatettu oikeuteen haluistaan tai teoistaan.

  Kannatta tietää että holokaustia ei koskaan tapahtunut vaan leirit olivat työleirejä. Ja kannattaa katsoa amerikkalaisen historioitsijan tekemä dokumentti Hellstorm. Sen jälkeen tietää taas enemmän.

  https://www.youtube.com/watch?v=GMCOKNCwHmQ&list=PLZSe7IrBg5hHUODHimxX3iz-MfPOBt737&bpctr=1534929306

  Siinä teille liittoutuneiden totuutta ja sotarikoksia.

  Reply
 • 22.8.2018 at 12:46
  Permalink

  Naurettavaa, juutalaisjärjestöjen organisoimaa noitavainoa vuosikymmeniä!

  Reply
 • 22.8.2018 at 13:20
  Permalink

  ”Syvä kipu jatkuu”. Voi helvatan helvata, eli Saksan oudolle itsetuhoiselle politiikalle ei ole näkyvissä loppua. Lisärahastoakin haalivat pakolaisten vastaanottoon, mikä yhdessä Suomen sisäministeriön laatimien suunnitelmien kanssa herättää pelottavia epäilyksiä. Onko taas aika kaivaa siionin viisaiden protokollat esiin, vaikka kaikin tavoin olen yrittänyt päästä foliohattuilusta eroon? Evidenssi niitten puolesta hyppää kuitenkin aina vain silmille.

  Reply
  • 22.8.2018 at 13:25
   Permalink

   Syvä kipu siitä että suuri valhe on alkanut paljastumaan suurille massoille.

   Reply
 • 22.8.2018 at 15:30
  Permalink

  Naamasta päätellen Heiko Maas on jutku itekkin.

  Reply
 • 22.8.2018 at 19:13
  Permalink

  Mitä vittua! Ihminen karkoitettiin ainoastaan sen vuoksi että on vartioinut keskitysleirillä.

  Reply
 • 22.8.2018 at 19:53
  Permalink

  Yhdysvaltain juutalais omisteinen vasemmisto- globalisti -medialle, joka fanittaa pyörtyilevää mielipuolista murhaaja ämmä Clintonia on nostanut tuostakin presidentti Donald Trumpin karkoitus päätöksestä hysteerisen metelin ja ne raastavat perseensä verille, syyttäen Trumpin päätöksen olleen vain ”poliittinen temppu”, eikä sillä ollut sen kummempaa arvopohjaista (Ei helevetissä Sipilän ”arvopohja”) ”arvoa”.
  Eli kuten wanha kansa sanoo., ”ettei kelpaa rukiinen pierukaan” Trump hatersseille. Saksa on pitkään kerjännyt kyseisen henkilön palautusta jo monien presidenttien valtakaudella mm. ”Pikku-Bussin” ja eikäpä edes ”demokraattien” Barak Obama kaikessa muslimi-kommunismissaan sitä tehnyt vaan aika meni Yhdysvaltain yhteiskunnan tuhoamisessa ja kauno -kielisten puheiden pitämisessä, jossa hän antoi varauksettoman tukensa BLM -liikkeelle eli Black Lives Matter terroristeille, jonka voi täysin rinnastaa valkoisessa syvässä etelässä vaikuttaneeseen Ku Klux Klaniin, joka poltteli ristejä syystä jota en voi ymmärtää, sillä kaiketi tuo porukka edusti fundamentalisti kristittyjä ja sen tehdessään oman ymmärrykseni mukaan halventi Ristiä tavalla, jota voi odottaa ”perusleipänä” muslimeilta eikä juutalaisiakaan voi jättää laskusta pois, mutta vielä kierimpinä ja pirullisimpina he kyllä keksivät vieläkin saastaisempaa matskua.
  Se, että liki 100-vuotiasta miestä retuutetaan hautansa partaalla ja sen lopullisen tuomionsa edellä tietenkin sopii hyvin tähän moraalittomaan maailmaan, jossa ihmisoikeudet koskevat niitä ja jonka he määrittelevät eli ne piirit, jotka ovat vallassa eikä lopulta koskaan ole kyseessä objektiivinen tuomio vaan se on subjektiivistakin subjektiivesempi.

  Reply
  • 23.8.2018 at 09:18
   Permalink

   Olipa pitkiä lauseita. Mutta kun niitä tavasi niin hyvin ne pysyi ”nipussa”.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.