PS-nuoret näkevät varusmiesten kasvisruokapäivän ”punavihreän ideologian” aikaansaannoksena

Perussuomalaiset nuoret ovat julkaisseet kannanoton, jossa kertovat paheksuvansa jyrkästi varusmiesten kasvisruokapäivää ja kyseenalaistavat puolustusvoimien linjauksen tarkoituksenmukaisuuden. Kannanotto on otsikoitu: ”Varusmiehiä ei tule alistaa punavihreälle ideologialle”.

Perussuomalaiset Nuoret vastustaa jyrkästi puolustusvoimien hanketta pakottaa varusmiehet syömään pakollisesti kasvisruokaa varusmiespalveluksensa yhteydessä. Puolustusvoimat on siirtymässä syksyllä malliin, jossa yhtenä päivänä viikossa kahdella aterialla ei ole ollenkaan lihaa tarjolla.”, todetaan kannanoton aluksi. Tämän lisäksi PS-nuoret muistuttavat, ettei ”armeijan tehtävä ole ottaa kantaa ilmastonmuutokseen tai ruokatrendeihin, vaan puolustaa Suomen valtion alueellista koskemattomuutta”.

– Pakollisen kasvisruoan sijaan haluamme kehittää varusmiesten palveluksessa oloa. Päivärahoja on syytä tarkastaa ja kotouttamisraha palauttaa. Varusmiehet tekevät arvokasta työtä maamme turvallisuuden eteen ja on erikoista, että puolustusvoimat keskittyy nyt ruokalajeihin, kun sillä ei ole varsinaisen päätehtävän — sodanajan joukkojen tuottamisen — kanssa mitään tekemistä, näkee PS-nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Knoppitietona yhdistys tarjoaa kannanotossaan tilastoja siitä, kuinka yleistä kasvissyönti on varusmiesten joukossa. Ruotuväki-lehden vuonna 2017 tekemän tutkimuksen mukaan 20 000 varusmiehestä vain 88 oli kasvissyöjiä. Julkisuuteen päätyneiden tietojen mukaan Leijona Catering tulee tarjoamaan kasvisruokana soijasuikaleita ja quornia, joka tunnetaan lihan korvikkeena toimivana sieniproteiinina.

Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Antti Eskelinen kyseenalaistaa myöskin uuden linjauksen ja sen mukanaan tuomien ruoka-aineiden ravitsemuksellisen ulottuvuuden.

 – Soijan syöttäminen nuorille miehille on vastuutonta. Soijan tiedetään lisäävän kehon estrogeenipitoisuuksia ja vaikuttavan jopa hedelmällisyyteen! Eikö kasvisruoaksi riittäisi perinteisemmin vaikka herne- tai pinaattikeitto, Eskelinen kysyy.

Lähde: PS-nuoret

 

11 thoughts on “PS-nuoret näkevät varusmiesten kasvisruokapäivän ”punavihreän ideologian” aikaansaannoksena

 • 23.8.2018 at 08:55
  Permalink

  Päivänselvä juttuhan se on, että tuolla soijan syöttämisellä yritetään vähentää suomalaisten syntyvyyttä. Jos kasvisruokia pitää tarjota, niin suosittelen kotimaista perinnevihannesta HK:n sinistä.

  Reply
 • 23.8.2018 at 09:14
  Permalink

  Hoh hoijaa… Tämäkin PS-nuorten lausunto on sitä Stubbin pölhöpopulismia. Nostetaan älämölö sitten vasta kun päätös on jo tehty. Eikä silloin kun sitä valmistellaan. Asioihin pitää puuttua valmisteluvaiheessa jos niihin haluaa muutoksia. Jälkeenpäin marmattaminen ja valittaminen on täysin turhaa. Vai kuinka moni aloittaa päivänsä sillä että lukee oman kuntansa kuulutukset, sitten paikallisen ELY-keskuksen kuulutukset ja lopuksi aluehallintoviraston kuulutukset? Jos kerran kirjoittelee otsikoihin niin pitää olla edes kiinnostunut oman asuinalueensa kuulutuksista ja niiden aiheuttamista muutoksista. Mutta koskas politikkoja kiinnostaisi?

  On totta että kasvisateriat eivät ole hyväksi raskaissa yksiköissä. Pistetään vaikka pioneerit tai PST elämään sillä niin kurjia tuloksiahan kasvisruualla tulee. Ei jaksa. Jo kauan aikaa sitten kun voi vaihdettiin margariiniin niin ihmettelin että eivätkö kapiaiset enää lainkaan ymmärrä mitä se vaikuttaa näköön? Ampumatulokset hononevat merkittävästi jo kahden viikon margariinin käytön jälkeen. Eikä näkö aina korjaannu entiselleen.

  No, katsotaan nyt mitä Suomen armeijan intendentti toimisto saa aikaiseksi. Kuunteleeko se jälkiviisautta. Ja tukeeko se suomalaista lihaeläinten tuotantotaloutta vai siirtääkö se hankintansa ulkomaisiin kasvistuotteisiin. Kyse on hyvin pitkälti kriisiajan omavaraisuudesta. Jo -80 luvulla syötiin Puolalaista kuivaperunaa: noppaa. Ja silloin ihmetelin että miksi ihmeessä, sillä olihan näkkileipä oman maan tuotantoa, vanhimmat vuodelta -38 ja uusimmat -46.

  Mutta se jätteeksi menevä ruuan määrä, se pistää vihaksi. Eikä veruskuntien lähellä ole muka yhtään possutilaa joka voisi popsia kaiken sen ruuan joka varuskunnista heitetään joka päivä roskiin. Sieltä tulee noin 12m lavallinen ruokajätettä joka vuorokausi. Luulisi että ne voitaisiin hyödyntää jotenkin. Vaikka auraamalla savisiin peltoihin humuksen lisäämiseksi, jos ei muuta.

  Reply
  • 26.8.2018 at 09:03
   Permalink

   Eu: suuressa viisaudessa on kieltänyt noiden herkkujen sioille syöttämisen Suomi muuten varmaan ainoana maana tekee direktiivistä lain.

   Reply
 • 23.8.2018 at 11:13
  Permalink

  Ruoka kuin ruoka, mitä sitä erittelmään.
  Kasvisruokaa on syöty iät ajat ilman kummempaa luokittelua.

  Reply
  • 24.8.2018 at 10:34
   Permalink

   Kyllä vihreää on syöty. Mutta pohjoisessa ei ole selvitty kasviksilla, jotka ovat päiväntasaajamaiden pääasiallista ruokaa. Sisältäen paljon nestettä hikoilun vastapainoksi. Pohjoisessa on selvitty syömällä juureksia, joissa on vähemmän nestettä, enemmän kuituja ja tärkelystä sekä maamineraaleja.

   Hyppykoulutuskautena oli kaksinkertaiset ruoka-annokset ja siitä huolimatta jokainen kaveri laihtui ensimmäisellä kaudella 4-6kg (jotkut vielä enemmän) ja toisella kaudella 2-4kg. Ja kun ottaa huomioon ajan, niin painonudotus oli merkittävä. Jos tuona aikana pitäisi syödä kasvisruokaa ja voi korvattaisiin margariinilla niin voi pojat. Aivot eivät enää toimisi ja saattaisi tulla ”oikosulkuja” ihan liikaa.

   Reply
 • 23.8.2018 at 20:00
  Permalink

  Tulee se vielä se ”hame päiväkin” kun jaksatte vain vielä odottaa. Viimeiseksi ja lopuksi lanseerataaan ”ammu itseäsi päivä”, jolloin joka sotilas on potilas tai vainaa sen järkeenkäyvän syyn vuoksi, että näin rivisotilas tietää millaiselta tuntuu tulla ammutuksi ihan niinku kovilla.
  Siinä Jussille materiaalia ainaiseen klemmarien vääntelyn sijaan.

  Reply
 • 28.8.2018 at 12:53
  Permalink

  Väitös: 21.4.2018: Kasvispainotteinen ruokavalio parantaa fyysistä suorituskykyä (Hietavala),
  https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2018/03/tapahtuma-2018-03-19-10-21-44-987588

  Eikös hyvää fyysistä suorituskykyä tarvita mm. armeijassa ja erityisesti sotatilanteessa, kuten esim. pitkillä partioretkillä vihollisen selustassa?! (Kuten viime sotien isänmaalliset, kunniakkaat kaukopartiomiehet, jotka usein joutuivat toimimaan ylivoimaisen vihollisen takaa-ajamina kaukana omista joukoista äärimmäisen rasituksen alaisena). Konaisuutena ottaen nykyinen kommunistisen Frankfurt-koulukunnan sekä feministien mädätystekniikoilla viherkommunisti-valtaVALEmedian ja vastaavaan saastan indoktrinoimiseen ohjeistettujen koulujen henkisesti degeneroima isänmaaton, selkärangaton sohvaperuna-sukupolvi tietysti ei vastaavaan pystyisi edes ns. superruoan avulla.)

  Mainittakoon, että kasvisruokaa on myös esim. oliiviöljy ja kookosrasva, jotka vastaavat energia- eli kaloriarvoltaan eläinrasvoja. Kasvisruokaa on edelleen mm. ruisleipä ja kaloriarvoltaan viljaa vastaava herne, josta voidaan tehdä keittoa ilman lisättyä lihaakin (viljan valkuaisaine täydennettynä perunan tai herneen tai jonkin muuun palkokasvin kuten linssin valkuaisella vastaa lihan valkuaista).

  Reply
 • 22.9.2018 at 22:22
  Permalink

  Ihmettelen miten tuo huhtasaari on niin hoikka vaikka perussuomalaiset eivät syö kuin sianläskiä ja pekonia, ehkä nautajauhelihaa. Tahtoo mahaa tulla vaikka perheemme syö kasvisruokaa, kalaa, maitotuotteita.
  Leipäkin on kasvisruokaa ja peruna.

  Reply
 • 22.9.2018 at 22:27
  Permalink

  Mökin ukot tekivät ennen pitkää päivää kasviksilla, ehkä saattoi olla aika tiinussa suolassa, vaikkei ehkä kevääseen asti riittänyt.

  Kellarissa oli juureksia, perunaa, marjoja. Ruisleipää (kasvisruoka. ) Laatikkoruokia, kaalisoppaa, makarooni velliä…
  Kait kasviruokapäivinäkin tarjotaan maitoa ja voita tai levitettävä joista monet ovat ”kasvisruokaa.”

  Reply
  • 22.9.2018 at 22:29
   Permalink

   Korjaus:. Sika tiinussa. (Tiinu on saavuttanut.)

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.