Lapsiaviolittot puhuttavat Britanniassa – Tuhannet tytöt eivät palaa kouluun kesäloman jälkeen

Jasvinder Sanghera pyörittää Iso-Britanniassa hyväntekeväisyysjärjestöä, ”Karma Nirvanaa” joka on valikoinut tehtäväkseen pakkoavioliittoon pakotettujen tyttöjen auttamisen ja näiden asian julki tuomisen. Heidän mukaansa erityinen piikki pakkoavioliitoissa tapahtuu maassa ennen koulujen alkua, loppukesästä. 

– Britanniassa on nytkin tuhansia lapsia, joita valmistellaan parhaillaan pakkoavioliittoon ja jotka tullaan viemään ulkomaille kesäloman aikana. Perheet käyttävät pitkää lomaa hyödyksi lastensa naittamisessa, Sanghera toteaa Independent-lehdelle.

Hiljattain viranomaiset ovat kertoneet löytäneensä jopa 150 lapsiavioliittotapausta yksin touko-heinäkuun välillä ja hallitusta onkin syytetty toimettomudesta ilmeisen ongelman edessä – Lapsiavioliitto kun on Iso-Britanniassa laiton. Tapausten määrä samassa aikaikkunassa on sitten vuoden 2015 noussut yli kolmanneksen. Touko-heinäkuussa 2015 lapsiavioliittoja paljastui maassa 99 kappaletta.

Maan sisäministeriö näkee lapsiavioliittojen olevan useissa tapauksissa ns. ”piilorikollisuutta” ja pelkää tapauksia olevan todellisuudessa paljon enemmän. Nuoret tytöt usein huijataan matkalle kotimaahansa sepittämällä tarina sukulaisten tapaamisesta. Usein kuitenkin lapsi joko jää sille tielleen tai palaa naitettuna vanhemmalle, usein vieraalle miehelle.

”Karma Nirvana” vaatii myöskin maan rikoslakia muutettavaksi niin, että lapsen kanssa yhdynnässä oleminen tulkittaisiin poikkeuksetta raiskaamiseksi. Tällä turvattaisiin mm. pakkoavioliittoon vietyjen tyttöjen turvallisuutta. Eräässä tapauksessa pakkoavioliiton uhri kertoo joutuneensa ”aviomiehensä” raiskaamaksi niin pitkään, kunnes tuli raskaaksi. Raiskauksien perimmäisenä tarkoituksena oli varmistaa miehen ongelmaton pääsy Iso-Britanniaan.

Lähde: Independent

2 thoughts on “Lapsiaviolittot puhuttavat Britanniassa – Tuhannet tytöt eivät palaa kouluun kesäloman jälkeen

 • 20.8.2018 at 11:42
  Permalink

  Tämä lienee yksi niistä muslimien Jihad-suunnitelmista: valloittaa maa syntyvyydellä. Ja kun se aloitetaan hyvin nuorella iällä niin jokainen nainen ehtii synnyttämään sen kahdeksan lasta. Ehkä enemmänkin. Ja sitäkautta maan väestö räjähdysmäisesti muuttuu jo 30 vuoden aikana. Väestön prosentit kiepsahtavat päälaelleen todella nopeasti.

  Miettikääpä luontoa. Kuinka moni loinen munii isäntään ja kehittyessään poikaset syövät isännän sistältäpäin hengiltä?

  Reply
 • 20.8.2018 at 12:32
  Permalink

  Siinäpähän puhuvat. Jos menisivät paskalle, silloin kertyisi jotain ”konkreettistakin”!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.