Häkkäsen kädenjälkeä hallituksen perintöön: Rikoslakiin törkeä lapsenraiskaus – Minimituomio 4 vuotta kovaa

Hallituksen esitys ”törkeä lapsenraiskaus”-nimikkeen lisäämisestä rikoslakiin lähetettiin hiljattain lausuntokierrokselle. Esityksen mukaan myöskin lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettaisiin. Esitys on osa oikeusministeri Antti Häkkäsen pakettia rangaistuspolitiikan kiristämiseksi.

– Haluan kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia, jotta lapsia voidaan entistä paremmin suojella tällaisilta erityisen vahingollisilta teoilta. Rangaistusten tiukentaminen korostaa lasten ruumiillisen koskemattomuuden merkitystä. Ankarammalla suhtautumisella voidaan myös ennalta ehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, Häkkänen linjaa.

Esitysluonnoksen mukaan törkeästä lapsenraiskauksesta rangaistaisiin sitä, joka oikeuden mukaan syyllistyy samalla teolla törkeään raiskaukseen ja sukupuoliyhteyden käsittävään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Säännöksellä muodostettaisiin vain yksi rikos koskemaan tapauksia, joissa nykyisin tuomitaan kahdesta eri rikoksesta. Hallituksen mukaan tämä voisi selkeyttää oikeuskäytäntöä ja yhtenäistää rangaistuskäytäntöä.

Lähtökohtana säännöksessä on, ettei lapsi voi koskaan antaa pätevää suostumusta sukupuoliyhteyteen etenkään aikuisen kanssa. Törkeää lapsenraiskausta koskevaa säännöstä tultaisiin soveltamaan väkivallan lisäksi myös tilanteisiin, joissa lapsi on kykenemätön puolustamaan itseään taikka muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan. Valitettavasti säännös ei kykene muuttamaan oikeuslaitoksen tulkintoja tapauksista. Hiljattain julkisuuteen nousi tapaus, jossa oikeuslaitos näki, että 10 vuotiaan tytön olisi pitänyt kyetä puolustautumaan ja ilmaisemaan vastentahtoisuutensa fyysisesti ylivoimaisen raiskaajan uhriksi joutuessaan.

– Rangaistus törkeästä lapsenraiskauksesta olisi 4 – 12 vuotta vankeutta, mikä merkitsisi vähimmäisrangaistuksen ankaroitumista kahdella vuodella nykyisestä, Häkkänen sanoo.

Myöskin lapsen seksuaalisen hyväksikäytön maksimirangaistusta tultaisiin esityksen mukaan korottamaan nykyisestä 4 vuodesta 6 vuoteen vankeutta.

– Tällöin voitaisiin arvioida nykyistä ankarammin vakavimpia tekoja, jotka eivät kuitenkaan täytä lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistöä. Muutos parantaisi mahdollisuuksia suhteuttaa rangaistus teon vahingollisuuteen, ministeri Häkkänen näkee.

Lähde: Oikeusministeriö

3 thoughts on “Häkkäsen kädenjälkeä hallituksen perintöön: Rikoslakiin törkeä lapsenraiskaus – Minimituomio 4 vuotta kovaa

 • 20.8.2018 at 11:08
  Permalink

  Mistäs nyt tuulee kun Kokoomuksen edustaja on saanut jotain aikaiseksi? Ettei vain olisi mennyt vahingossa väärään puolueeseen?

  No, leikki leikkinä. Mutta asiaan asiaan sanoi Juhantalo… Toivoisi Häkkäsen vielä antavan esityksen rikoslakimme rikosnimikkeistä. Tällä hetkellä meillä on vain yksi rikosnimike: Lapsen seksualinen hyväksikäyttö. Ja sen alle kuluvat kaikki halauksesta pepuntaputuksiin sekä suusanallisesta viestinnästä aina raiskaukseen. Rikosnimikkeitä tulisi olla useampia jotta mediakin pystyisi kategorioimaan sen mistä rikoksesta milloinkin on syytetty ja/tai tuomittu. Samalla oikeuslaitoksen olisi helpompi käsitellä yhden tuomarin päätöksellä ne asiat jotka eivät vaadi käräjäoikeuden koolle kutsumista.

  Toisena asiana on käsite ”lapsi”. Meillä rikoslaissa on 16 vuoden ikäraja asetettu ”lapsen” ikärajaksi. Mikä on ristiriidassa esim. asumuserossa lapsen kuulluksi tulemisessa sekä ajokortin myöntämisen kanssa. Jos kerran rikoslaissa katsotaan että 15 vuotias on vielä niin lapsi ettei tiedä seksualisesta kanssakäymisestä mitään eikä pysty itse ymmärtämään mihin mikäkin asia johtaa niin miksi hänellä olisi ymmärrys siitä kumman vanhemman luona haluaa jatkossa asua? Tai mitä koulua jatkossa käydä? Puhumattakaan siitä että 15 vuotiaalle myönnetty ajokortti antaa mahdollisuuden yli 20tn yhdistelmien kuljettamiseen liikenteen seassa. Miten ”lapsi” voisi olla kykenevä arvioimaan kuljettamansa yhdistelmän seurauksia?

  Nämä ikärajakäsitteet menevät monessa kohtaa ristiin eri lainkohtien kanssa. Siksi niihin tulisi saada selkeä jako. Jos on kykenevä kuljettamaan mopoautoa tai mopoa traktorista puhumattakaan, on riittävän vanha ymmärtämään myös omaa seksualisuuttaan ja sitä mitä s****n harjoittamisesta seuraa.

  Ennen vanhaan puhuttiin ”nuorista”. Nykyään nämä nuoret vetoavat aina olevansa lapsia silloin kun siitä on heille hyötyä. Hyvänä esimerkkinä se ”opettajavideo”. Koulun oppilaat huutavat lähes yhteen ääneen ”et sä voi puhua lapsille tollai”, mikä osoittaa hyvinn heidän tietämyksensä oikeuksistaan. Joka poikeaa lapsen tietämttömyydestä ja hyväuskoisuudesta. Aikoinaan nuoret ottivat vastuun omasta elämästään ja elivät sen mukaan.

  On hyvä että tähän rikoslakiin tulisi muutos, mutta muitakin korjaamisen paikkoja on.

  Reply
 • 21.8.2018 at 20:57
  Permalink

  Vaalilaki, mutta hyvä sellainen tai ainakin oikean suuntainen yritelmä. Tietysti tänä hyyvävän pöyristymistymisen aikakautena ”suuria korotuksia” ei voi tehdä heti kerralla, sillä silloin ”oikeamieliset humanistit” ja rikollisten ”ihmisoikeuksia” silmäteränään pitävät tahot nousevat vähintäinkin takajaloilleen kuin pillastuneet hevoset ammoisina aikoina kun autoja ei teillä vielä maaseudulla paljoa liikkunut eli silloin kun olin vielä itsekin ”uusi”.
  Tuomiot kaikista raiskauksista pitäisi nostaa ankaraan ”säätyyn”, koska kyseessä ei ole ainoastaan fyysinen seksuaalinen häpäisy, vaan myös siinä käydään ”käsiksi” myös ihmisen henkisen terveyden tilaan aiheuttaen näin elämänmittaisia henkisiä traumoja, jotka henkilöstä riippuen muodostuvat jopa ylitsepääsemättömiksi ja johtavat itsemurhaan. Raiskauksesta aina jää jälki mieleen, joka varsinkin nuoren naisen / tytön myöhempään elämään vaikuttavana tekijänä esim. haluun perustaa perhe, joka voi itsensä hyväksymisen vaikeutena ja ”miehistä tarpeekseen” saaneena ei halua edes puhuakaan enää koko asiasta, vaan koko loppuelämä on siltäkin osin täysin pilalla. Lisäksi yhteiskunnan ja pää syyllisenä hallitusten ”leikkaukset” ainoastaan johtuen heidän omasta moraalivajeestaan sairaanhoidosta ja mielenterveyspalveluista esim. mielenterveyshoitajien ja psykologien virkojen vähentämisellä vähentäen näin hoito kapasiteettia vastaamattomaksi resursseiksi sen suhteen kuinka paljon apua tarvitsevia SUOMALAISIA! on. Koko irvokasta vääristymää vielä pahentaan globalistien ja kulttuurmarxistien halu toimia koko MAAILMAN sosiaalitoimistona sekä terveyspalvelujen tuottajana tietenkin priorisoiden haittamaahanmuuttajien tyhjänpäiväisten ”traumojen” hoitamisen keihäänkärjeksi, joka tosiasiallisesti ei merkitse reaalisesti muuta kuin ajantuhlausta ja kärjistäen maksetuilla naisilla hoidettavalla ”terapialla”, mutta esim. SPR:n naiset kokevat kutkutusta ja tuskaa kunhan mies on oikean värinen ja molokin on kohdillaan. Olenko karkea? EN! Koska jo sillä, että kertoo nykyisestä suomalaisesta yhteiskunnasta ja siinä vallitsevista ”arvopohjista”. Jo yksin sillä ”pääsee” Helvettiin!!!

  Reply
  • 21.8.2018 at 20:58
   Permalink

   Korj. ”Tietysti tänä HYYTÄVÄN pöyristymistymisen…”

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.