Lukijan kynästä: Naisten asema ja turvallisuus nykypäivän Suomessa

Kävin eilen Hyvinkäällä, jossa vastikään tapahtui kolmen miehen toteuttamana naisen r******s. Raiskausten määrä on Suomessa lisääntynyt kovaa vauhtia. Luemme lehdistä miltei päivittäin eripuolilla Suomea tapahtuneista raiskauksista. Näistä otsikoista on tullut jo ikävä kyllä arkista luettavaa, sanoja paperilla. Mitä r******s kuitenkin merkitsee sen kohteelle? Huonolla onnella r******s voi pilata koko naisen elämän, suistaa hänen mielenterveytensä paikoiltaan. Tapahtuman takia saattaa tuhoutua kokonainen perhe.
Onko oikein, että nykyään pelkäämme enemmän ja enemmän liikkua ulkona? Kuulen jatkuvasti, kuinka iltalenkki tai koiran ulkoilutus jää miehen hoidettavaksi, koska naiset eivät uskalla liikkua hämärällä, saatikka pimeällä ulkona.
Hyvinkäällä ilmestyvän Aamupostin mukaan raiskausten määrä on suurin Vantaalla. Tästä voi mielestäni vetää suoraan johtopäätöksen ketkä näitä tekevät. Vantaa tunnetaan Suomen maahanmuuttajavoittoisimpana kaupunkina. Tai ovatko vantaalaiset suomalaiset vain aktivoituneet tällä saralla.
Miksi on haastavaa ymmärtää, etteivät maahanmuuttajat taustansa ja uskontonsa vuoksi kunnioita naisia länsimaiseen tapaan? Miksi heitä ja heidän tekojaan on tarve puolustaa? Minun oikeudentajuisuuteni ei ymmärrä tätä, eikä sitä, että Aamuposti oli löytänyt kuin ”sattumalta” haastateltavaksi ainoastaan ”äärioikeistolaisesta” liikehdinnästä huolestuneen kuntalaisen.
Tapahtuma, joka Hyvinkäällä järjestettiin, oli osoitus siitä, etteivät suomalaiset hyväksy naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, sitä ovat myös raiskaukset. Tapahtuma ei ollut äärioikeistolaista liikehdintää, vaikka sitä sellaiseksi koitetaan leimata, mm. paikalla olleiden Odinin katupartiolaisten vuoksi. Hyvinkään poliisi on itse jo vuonna 2016 pohtinut katupartioinnin järjestämistä. Jo vuosien 2012-2015 aikana Hyvinkään asukasmäärä on kasvanut 975 hengellä, josta maahanmuuttajien osuus on 37%. Ja varsinainen maahanmuuttobuumihan alkoi vasta 2015 jälkeen.
Mitä meidän on tehtävä, jotta nämä ikävät tapaukset loppuvat? Onko ratkaisu se, etteivät naiset liiku iltaisin ulkona, kun liikkuvat, liikkuvat vain ryhmissä ja kenties turvakaasu taskussa kaiken peittävissä vaatteissa? Minusta meidän kuuluu olla turvassa omassa maassamme.
Tanja Vahvelainen (Ps)
kaupungin valtuutettu, Vantaa

14 thoughts on “Lukijan kynästä: Naisten asema ja turvallisuus nykypäivän Suomessa

 • 16.8.2018 at 18:01
  Permalink

  Nyt on aika toimia katupartioiden suhteen eikä mitään lupia pidä mennä kyselemään yhdeltäkään viranomaiselta. Ne jotka eivät pysty itse osallistumaan kenttätoimintaan voivat tukea ryhmiä taloudellisesti -poliisien määrän lisääminen ainoastaan pahentaa ongelmaa ja rajoittaa jo nyt heikenneitä kansalaisoikeuksiamme. Hyvinkään tapauksen luulisi vihdoinkin herättäneen ymmärtämään ettei poliisiin voi luottaa pienimmässäkään määrin -kahden viikon viivyttely joukkoraiskauksen julkistamisessa on selkeääkin selkeämpi näyttö että poliisi on osa ongelmaa. Kansan vihollinen!

  Reply
  • 16.8.2018 at 19:14
   Permalink

   Ja mikä ihmeen pakko katupartiolla on esiintyä juuri katupartion näköisinä? Ymmärrän kyllä että näkyvällä läsnäololla haetaan ennaltaehkäisevää vaikutusta mutta ei sekään oikein taida toimia. Yhtä hyvin voisi olla ”urheiluseura lenkillä” tai vaihtoehtoisesti voi ajella porukalla autollakin. Kumpaakaan toimintaa ei vielä toistaiseksi ole kielletty.

   Reply
  • 16.8.2018 at 19:29
   Permalink

   Tuo on kohta enää ainoa vaihtoehto.Muuta ei oikeastaan ole, koska poliisista ei ole hyötyä, viranomaiset ja valtiovalta ei tee muuta kuin pahentaa asiaa ja selän kääntäminen näille kehareiden touhuille suistaa meidät kaikki Ruotsin linjalle.
   Kaava on kehitysmaalaisilla tuttu ympäri Eurooppaa, joten niiden toimintasuunnitelma on tiedossa. Ruotsin ja muiden kaltaista Suomea ei vaan voida jättää tuleville sukupolville perinnöksi.
   Kävin sen intinkin ja vannoin valani, jossa sanoin puolustavani tätä maata.Ulkoista ja sisäistä uhkaa vastaan ja nyt on ne molemmat uhat olleet jo pikään aktiivisina. Reserviläisenä totean: ”Kutsukaa vaikka palvelukseen ja lyökää rynkky käteen. Ajetaan maanpetturit ja maahantunkeutujat suohon”!
   ”Joukkue! Asento! Lataa ja varmista!”

   Reply
   • 16.8.2018 at 22:30
    Permalink

    Jos tietäisit mihin reserviläisjärjestöissä nyt väkeä psyykataan niin kauhistuisit. Maalina eivät nimittäin ole maahantunkeutujat…

    Reply
    • 17.8.2018 at 01:23
     Permalink

     Olen kuullut samaa. Itse en kyseiseen joukkoitsemurhaan tule osallistumaan -päätöksen tästä tein jo vuonna 2015.

     Reply
    • 17.8.2018 at 06:06
     Permalink

     No sitäpä wn tosiaan tiedä. Kerro ihmeessä, kiinnostaa kuulla.
     Pointtini olikin, että määrätyt poliitikot, suvakit ja matut olisin valmis rynkyllä täältä häätämään. Muuten en NATO-Suomen reserviin halua osallistua. NATO kun taistelee viimeiseen suom. sotilaaseen saakka…ja perääntyy.

     Reply
   • 17.8.2018 at 10:39
    Permalink

    Olet ymmärtänyt sotilasvalan väärin. Tarkoitus on puolustaa rikkaiden tiluksia ja niiden omistamia tuotantolaitoksia, kiinteistömassa, infraa ja peruspalveluita, josta ne voivat laskuttaa meitä maan matosia.
    Talvisodassa maanviljelijöiden pojat puolustivat isänperintöään, siis ihan kirjaimellisesti maata, mutta nyt puolustetaan pankin tai kiinteistösijoittajan omistamaa kiinteistöä tai jos sen saa omistukseensa, niin virkavalta voi kohdistaa siihen mielivaltaisesti erilaisia veroja ja rasitteita.

    Reply
 • 16.8.2018 at 20:34
  Permalink

  Suomen hallitus on pettänyt oman kansansa sipilä kätyreineen on syyllinen tähän kaikkeen. Kaikki jotka ovat tämän maahanmuuton kannalla syyllistyvät tähän.

  Reply
 • 16.8.2018 at 20:35
  Permalink

  Pointit siitä että tällä kertaa ei jälleen haukuttu valkoista miesrotua.
  Toisena, pääsin armeijasta -80, alikessuna, nyt häpeän joka päivääni siitä. En vannonut puolustavanani maata mikä Suomesta on tullut.

  Reply
 • 16.8.2018 at 21:06
  Permalink

  Valtiovallalla ei ole minkäänlaista tahtoa poistaa ongelmaa, vaikka sillä on käytössään väkivaltakoneisto puolustusvoimat. Brysselin hillotolpat ja islamin edessä rähmällään oleskelu on ykkös prioriteetti istuvalle hallitukselle, presidentille ja vihervasemmistolle. Mitä helvettiä Suomi tekee horneteilla, panssarivaunuilla tai edes käsiaseilla kun niitä ei käytetä kansalaisten suojelemiseen?

  Reply
  • 17.8.2018 at 01:26
   Permalink

   Ei niitä ole puolustusta varten hankittu -ja vielä vähemmän kansalaisten suojeluun.

   Reply
   • 18.8.2018 at 10:45
    Permalink

    Oli ennen aseet puolustukeen, mutta ei enää -90 luvun jälkeen.

    Reply
 • 16.8.2018 at 21:35
  Permalink

  Minusta on melko loukkaavaa kutsua raiskaavaa kuonaoliota mieheksi. Se on syvä loukkaus oikeita miehiä kohtaan.

  Reply
 • 17.8.2018 at 08:58
  Permalink

  Suomalaiset miehet tullaan tapattamaan sodassa ja tilalle onkin kuin sattumalta tuotu uusia, ihanampia, jalompia, tasa-arvoisempia, lutuisempia ja karvaperseisempiä Neanderthal-miehiä Lähi-Idän kulttuurikehdosta. Muistaakseni Katainen puhui 1,8:sta miljoonasta maahan tuotavasta olennosta, luku joka taitaa olla täsmälleen lisääntymiskykyisten naistemme ja tyttöjemme määrä?

  Tämän kansan miehet tullaan vaihtamaan kehitysmaamiehiin kun Suomi-juntti yrittää purkaa vitutustaan Venäjän mäntyyn taas kerran. Suunnitelmahan on suorastaan nerokas! Toki samaan aikaan kun Suomi-juntteja tapetaan kuin kärpäsiä Venäjän puolella rajaa, aivopestyt ämmälaumat parveilevat niissä ihanissa Lähi-Idän pikku butiikeissaan Mehmetin karvasormet p-reiässä…

  Ai hitto kun rupesi naurattamaan jo kirjoittaessa mielikuva tästä skenaariosta.. Taas on näppäimistö kahvilla pesty… 😀 Ja toki samaan aikaan huippusoturi informaatiosodassa, Jessika ”piripää” Aro löytää venäläisiä trulleja sänkynsä alta piikittämässä baltialaista piriä suoniinsa.. No nyt pitänee lopettaa meneepi plörinäksi, pitänee harkita kirjan kirjoittamista aiheesta… 🙂

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.