Aktiivimallin vaikutukset seurantaan Kelan rekistereiden kautta – Koko aktiivimallin hyöty kyseenalainen?

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Kela ovat käynnistäneet tutkimushankkeen, jolla on tarkoitus seurata aktiivimallin vaikutuksia, tai oikeammin sitä, millä keinoin kansalaiset aktiivimallin ehdot täyttävät. Hankkeessa pyritään saamaan kattavaa tietoa siitä, miten aktiivimalli on vaikuttanut erityisesti työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa saaviin.

Tutkimuksella on tarkoitus tuottaa tietoa neljännesvuosittain julkaistavia etuuden maksamiseen perustuviin raportteihin sekä kerätä yksityiskohtaisempia vastauksia muun muassa siihen, millä toimilla aktiivisuuehto on täyttynyt tai miksi se on jäänyt täyttymättä.

Tutkimus tuottaa STM:n ja Kelan mukaan tietoa myös siitä, kuinka aktiivimallin voimaan tuleminen on vaikuttanut Kelan myöntämien eri etuuksien, kuten toimeentulotuen, sairauspäivärahan tai työkyvyttömyyseläkkeen hakemusmääriin tai etuuksien käyttöön. Myöskin työmarkkinatuen ja peruspäivärahan saajien työssäkäyntiä ja mahdollisia muutoksia hakijoiden palveluihin osallistumisessa tullaan seuraanaam, käyttäen hyväksi mm. Kelan rekistereitä.

Aktiivimallin eduskuntakäsittelyssä eduskunta edellytti, että mallin vaikutuksia on seurattava tarkasti. Nyt toteutettava tutkimus on ministeriön mukaan osa tätä seurantaa. Aktiivimalli on herättänyt voimakastakin arvostelua esimerkiksi sen hyötysuhteesta, sillä huhtikuussa ilmoitettujen määrärahalisäysten mukaisesti aktiivimalli on lisännyt TE-topimistojen työvoiman tarvetta 206 henkilötyövuodella. Kesäkuussa Aamulehti kertoi aktiivimallin lisänneen toimeentulotulotuen menoja 1,2 miljoonalla eurolla kuukaudessa.

Lähde: STM, AL

7 thoughts on “Aktiivimallin vaikutukset seurantaan Kelan rekistereiden kautta – Koko aktiivimallin hyöty kyseenalainen?

 • 14.8.2018 at 11:52
  Permalink

  ”Aktiivimallin” kaltaisenlaista työttömien häpäisyä voi ”parantaa” ainoastaan kyyditsemällä heitä soramontun reunalla niskalaakin vuoksi. Tuota edellistähän nk. aktiivimalli tosiasiallisesti tarkoittaakin. Se ei vaadi kuin kukonaskelta täydelliseen likvidointiin. Kun suomalaiset työttömät olisi tapetut ja globalisti maanpetturi -hallitus ja EU:n ahterin nuolija -poliitikkomme rahtaisivat tilalle miljoonittain haittamaahanmuuttajia nk. ”halpa työvoimaksi” aivan samalla ajtauksenjuoksulla kuin jo tässä julkaisussa olevassa Ruotsin osalta kerrotaan.

  Reply
 • 14.8.2018 at 15:24
  Permalink

  Aktiivimalli on hölmöläisten peiton jatkamista. Poliitikoiden pakkomielle rääkätä ja nöyryyttää jo moneen kertaan lyötyjä ihmisriepuja kertoo sadistisesta mielenmaisemasta. Olisi armollisempaa jakaa syanidikapselit jokaiselle työttömälle ennenkuin heikko ravitsemus, hygienia ja psyykkinen paine puhkeaa sairauksina.

  Reply
 • 14.8.2018 at 16:22
  Permalink

  Kaikkihan sen ovat tienneet alusta saakka että aktiivimalli on kaksipiippuinen haulikko hallituksen psykopaattien käsissä. Toisella piipulla kuritetaan ja nöyryytetään, ikään kuin kostetaan jotakin ihmisille jotka eivät ole voineet kohtaloonsa vaikuttaa, ja toisella piipulla saadaan tilastot näteiksi, tosin valheellisiksi. Mutta valhehan on tämän maan totuus, ihan ”oikeus”-istuimen päätöksellä ja tuomareiden nuijankopautuksella.

  Reply
  • 14.8.2018 at 21:12
   Permalink

   ” Mutta valhehan on tämän maan totuus, ihan ”oikeus”-istuimen päätöksellä ja tuomareiden nuijankopautuksella.”

   Siitä pitävät huolen ”oikeus”-laitokseemme pesiytyneet demla-kommunistit ja vapaamuurari-satanisti-tuomarit.

   Reply
 • 14.8.2018 at 21:32
  Permalink

  MVlehden lukija: ”Avoin kirje Suomen hulluille, piittaamattomille ja pelkureille päättäjille Suomen tilanteesta

  Lukija ”vihakirjoittaa”:

  Suomea ollaan viemässä teuraaksi. Sen takia kommunistiseksi viime vuosina muuttunut kokoomus on tänään julistanut Kuopiossa sodan suomalaisia vastaan päättämällä, että mielipiteen ilmaisua tulee rajoittaa muuttamalla lakia niin, että kokoomuksen ajamattomat asiat mielipiteiden ilmaisuina tulee saattaa laittomiksi. ”Vihapuhe” kuriin, vaikka laki ei mokomaa vihapuhetta edes tunne.

  Arto Luukkanen kirjoitti tänään Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla mm. tämän:

  http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259477-kokoomus-on-kommunismia

  ”Kokoomus aikoo nyt nitistää perustuslain ja käytännössä sulkea kansalaisten suut.

  Syy tähän jyrkkään käänteeseen diktatuuriin ja tyranniaan on ilmeisesti seuraava: Suomessa toteutetaan pian niin järeitä yhteiskunnallisia muutoksia, että niiden toteuttaminen on mahdotonta ilman turvautumista poikkeustoimenpiteisiin. Tärkein muutos näyttää olevan se, että maahan aiotaan pakko-asuttaa ensimmäisessä vaiheessa 100 000 pakolaista ja sen jälkeen aina sopivissa määrin miljoonaan tulijaan saakka. Näiden majoitus tapahtuisi osin yksityiskodeissa – vihreiden kannustamana. Tosin miljoona olisi alkua sillä entinen pääministeri Jyrki Katainen totesi vielä pari vuotta sitten, että me tarvitsemme 1,8 miljoonaa tulijaa.

  Se ei onnistu ilman diktatuuria ja sananvapauden suitsemista. Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että nykyinen kokoomus aikoo nyt kajota sananvapauden kovaan ytimeen.

  Nyt on kyse juuri siitä.”…

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/08/14/lukija-avoin-kirje-suomen-hulluille-piittaamattomille-ja-pelkureille-paattajille-suomen-tilanteesta/

  Reply
 • 15.8.2018 at 05:40
  Permalink

  Aktiivimallin tarkoitus on ajaa vanhenevat pitkäaikastyöttömät itsemurhiin. Säästyy ne eläkkeet jotka ovat työllään keränneet ja eläkeyhtiöt ovat tyytyväisiä. Tuohan oli alunperin aivan selvä looginen järkevä tarkoitus.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.