Venezuelan presidentti yritettiin murhata räjähtävillä drone-lennokeilla

Venezuelan sosialisti-presidentti Nicolas Maduro on joutunut murhayrityksen kohteeksi tämän pitäessä puhetta maansa pääkaupungissa Caracasissa. Tekovälineenä käytettiin muutamaa räjähteillä pakattua drone-lennokkia, jotka lopulta räjähtäessään haavoittivat seitsemää paikallaolijaa, mutta presidentti on viranomaislähteiden mukaan kunnossa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka murhayrityksen takana on, sillä mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Poliittinen paine hallintoa vastaan on kuitenkin viime kuukausina ja jopa vuosina lisääntynyt huomattavasti mielenosoitusten ja rikollisuuden rehottaessa Venezuelassa.

Maduro on joutunut voimakkan kritiikin kohteeksi tämän epäonnistuttua nostamaan Venezuelaa talouskurimuksesta. Maassa on nähty laajamittaista levottomuutta ja epäjärjestystä taloustilanteen äityessä yhä pahemmaksi, aina kansan aliravitsemukseen ja valuutan hyperinflaatioon saakka. Viisi vuotta jatkunut taloudellinen syöksylasku on aiheuttanut elintarvikkeiden ja lääkkeiden saannin vaikeutumisen lisäksi laajamittaista maastamuuttoa Venezuelasta.

Viimeisten kuukausien aikana yli 100 ihmistä on kuollut hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa ja YK on syyttänyt maan hallitusta kansalaistensa oikeudettomasta tappamisesta. Venezuela on sittemmin asetettu tutkinnan kohteeksi ja kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjä on aloittanut työt maan hallinnon mylläämiseksi.

Lähde: Independent

3 thoughts on “Venezuelan presidentti yritettiin murhata räjähtävillä drone-lennokeilla

 • 5.8.2018 at 15:44
  Permalink

  israelia ei tutki mikään kansainvälinen instanssi tai se ei johda koskaan mihinkään konkreettiseen juutalaisten murhatessa palestiinalaisia. venezuelan kohdalla on selkeä poliittinen ajojahti, koska nykyinen maan johto ei miellytä globalisteja

  Reply
 • 5.8.2018 at 17:52
  Permalink

  Nuo yleistyy, ihmettelen miksi aiemmin ei ole käytetty. Tekniikka kehittyy. Ilmatilaa on vaikea valvoa satavarmasti. Ajatelkaa 100kg kantava drone ja …. niin tai useampi varmuuden vuoksi.

  Reply
 • 5.8.2018 at 21:53
  Permalink

  Kommunismissa sattuu ja tapahtuu. Hmmm…. Tuo antaa aihetta aatoksiin.
  Nulikat kun tuon pohjaan saakka keksivät. Tietää se pahempaa kuin lokin guano.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.