Söderkullan henkirikoksesta epäillyt vapautettiin vasta päivä Kasarmikadun ammuskelun jälkeen

Poliisi oli suorittamassa vaarallisen henkilön kiinniottoa Helsingin Kasarmikadulla torstaina 2.8.2018. Tilanne alkoi noin kello 16 ja päättyi klo 19 aikoihin. Kiinniottotilanne liittyi Sipoon henkirikostutkintaan ja äityi lopulta siihen, että epäilty ampui poliisia kohti. Kolme toissapäivänä, 2.8 pidätettyä samasta henkirikoksesta epäiltyä vapautettiin kuitenkin vasta seuraavana päivänä.

Poliisin mennessä suorittamaan kiinniottoa Kasarmikadulla sijaitsevaan yksityisasuntoon. tarkemmin sanottuna poliisi meni hakemaan Söderkullassa tapahtuneen henkirikoksen yhtä epäiltyä. Aiemmin samana päivänä poliisi oli jo pidättänyt samasta tapauksesta epäiltynä kolme henkilöä. Asunnosta ammuttiin muutama laukaus, mutta poliisi ei vastannut tuleen. Kun virkavalta lopulta meni asuntoon sisälle, kohdehenkilö löytyi sieltä menehtyneenä, ilmeisesti itse itsensä päiviltä päästäneenä.

Samasta henkirikoksesta epäillyt kolme henkilöä vapautettiin vasta seuraavana päivänä. Poliisin mukaan murha oli tarkkaan suunniteltu ja uhria oltiin seurailtu pidemmän aikaa. Tekijän motiivina epäillään olleen Kasarmikadulla kuolleen henkilökohtainen katkeruun murhan uhria kohtaan. Motiivista ei toistaiseksi tiedetä julkisuudessa tämän enempää.

Kolmen ex-epäillyn vapauttamisessa korostettiin sitä, ettei poliisilla enää ole syytä epäillä pidätettyjä henkilöitä osallisuudesta tapaukseen. Poliisi kuitenkin huomauttaa, että murhan esitutkinta jatkuu yhä. Murhaa tutkimassa on alusta saakka ollut ”tavallisen” poliisin lisäksi KRP.

Lähde: Poliisi 1, 2, 3

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.