Poliisi epäilee tahallista ympäristörikosta Helsingin Kontulassa

Poliisi sai lauantai-iltana 28.7.2018 tiedon kemikaalipäästöstä Mustapurossa Itä-Helsingin Vartiokylässä. Poliisi epäilee alustavien selvitysten perusteella, että Kontulassa sijaitsevan kiinteistön piha-alueen sadevesikaivoon on päästetty ympäristölle haitallista ainetta.

– Aine päätyi sadevesikaivon kautta Mustapuroon, jossa se ehti levitä vähintään kilometrin matkan. Tutkimme asiaa tässä vaiheessa epäiltynä törkeänä ympäristön turmelemisena, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Sampsa Marttila Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi epäilee tämänhetkisten tietojen valossa tekoa tahalliseksi. Kiinteistön piha-alueen asfaltissa on havaittu jälkiä, jotka viittaavat siihen, että kiinteistön alueella olleita tynnyreitä on siirretty sadevesikaivon läheisyyteen.

Yksi henkilö on ollut esitutkinnan aikana kiinniotettuna, ja asiassa on suoritettu kuulusteluja.

– Esitutkinnassa tullaan selvittämään vielä, mitä ainetta tai aineita sadevesiviemäriin on päästetty ja kuinka suuri määrä sitä tai niitä on päätynyt puroon.

Ympäristövahinkoja ja -riskejä selvitetään parhaillaan yhdessä ympäristöviranomaisten kanssa. Päästöalueella on havaittu sekä eläviä kaloja että yksittäisiä kuolleita kaloja.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Poliisi epäilee tahallista ympäristörikosta Helsingin Kontulassa

 • 1.8.2018 at 12:10
  Permalink

  Olikohan asialla syntymähetkellä väristään huonot pisteet saaneita ”lokapoikia”?

  Reply
 • 1.8.2018 at 13:07
  Permalink

  Nämä valopäät eivät ymmärrää joskus Aatamin aikoihin vallinnutta sanonnan tilaa, ”ettei rikos kannata”. Jopa silloisissa Aku Ankoissa tuo repliikki oli hyvin käytetty kun itse olin näin kuvainnollisesti sanottuna pieni. Lisäksi se, että vääjäämättä huonosti suunnitellut ja toteutetuista rikoksista jää vääjäämättä kiinni kun ne ”nerokkaatkin puhallukset” tulevat nousemaan pintaa kuin joka keväinen routiva kivi. Mutta tämäkin ”toimija” totetti vain Presidentti ”okeuskonstailija” Sauli Niinistön ohjetta siitä, että kaikkea lainvastaista saa tehdä kunhan ei siitä jää kiinni. No, perin sopeva lausunto mieheltä, joka uitti Suomen Euroon perustuslain vastaisesti viemättä asiaa eduskuntaa, jossa kaiketi siellä tehtävä päätös olisi vielä vaatinut 5/6 osan enemmistön ellen nyt aivan väärin muista. Niin, että tallatkaa nurmikoita ja uikaa siellä missä ei saa sekä kalastakaa ”Pietarin kalansaalis” missä se on kiellettyä unohtamatta, että kerta vielä kiellon päälle ja jopa emäntääkin voi muistaa myös muuna päivänä kuin lakisääteisenä hääpäivänä eli jota myös sudenkuopaksi kutsutaan.

  Reply
 • 1.8.2018 at 13:48
  Permalink

  HELLsinkihän on suomen suurin kaatopaikka eli kunhan mereen asti ei jätteitä joudu niin muuten vapaassa käytössä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.