Espanjan kansanpuolueen johtaja ärisee siirtolaispolitiikasta ja vannoo kiristävänsä linjaa entisestään

Vastavalittu Espanjan Partido Popularin (Espanjan Kansanpuolueen) puoluejohtaja, 37-vuotias Pablo Casado, varoittaa Eurooppaa miljoonasta Espanjan kautta mantereelle pyrkivästä siirtolaisesta. Hiljattain oppositioon luiskahtanut Espanjan Kansanpuolue on hänen mukaansa kiristänyt entisestään maahanmuuttopolitiikkaansa pysäyttääkseen ”rynnäkön”.

Italian kiristyneen siirtolaispolitiikan ja käytännössä rajojen sulkemisen jälkeen, on Espanjaan kohdistunut paine lisääntynyt. Maasta on Italian politiikan myötä tullut afrikkalaisten siirtolaisten uusi suosikkireitti Eurooppaan.

Euroopassa on vasta hiljattain ryhdytty voimakkaasti reagoimaan mantereelle saapuviin siirtolaismassoihin ja nimenomaan eteläinen Eurooppa on avainasemassa Euroopan suojelussa. Espanjan kansanpuolue on siirtynyt Italian tielle ja lupaa suojella maansa rajoja.

Aikaisemmin kesällä PP hävisi hallitusvallan Espanjassa sosialistipuolue PSOE:lle ja puolue löysi kovaa siirtolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa ajavasta Casadosta uuden johtajan kirvelevän tappion jälkeen.

 – Ei ole realistista, että annamme oleskeluluvan kaikille. Myöskään Espanja ei voi asuttaa kaikkia niitä miljoonia afrikkalaisia, jotka hakevat parempaa tulevaisuutta Euroopasta. Tämä mahdottomuus on sanottava ääneen, oli se sitten poliittisesti korrektia tai ei, Casado totesi sunnuntaina El Paísille, Espanjan suurimmalle aamulehdelle.

Casado syyttää myöskin Espanjan sosialistista pääministeriä, Pedro Sánchezia siitä, että tämä edistää Casadon mukaan laitonta massamaahanmuuttoa Espanjaan. Casadon jyrkät lausunnot ovat seurausta 800 afrikkalaisen siirtolaisen ryntäämisestä hiljattain Espanjan rajan yli Pohjois-Afrikasta Eurooppaan käyttäen aseenaan mm. moottorisahoja ja kotitekoisia liekinheittimiä rajavalvojia vastaan. Välikohtauksessa loukkaantui useita viranomaisia.

Casado muistuttaa, että hänen puolueensa ei tule sallimaan tällaisen väkivallan jatkumista ja puolue osoittaakin vankkumattoman tukensa Espanjan rajavalvojille.

Markku Lindström

Lähde: Fria Tiden

6 thoughts on “Espanjan kansanpuolueen johtaja ärisee siirtolaispolitiikasta ja vannoo kiristävänsä linjaa entisestään

 • 31.7.2018 at 10:39
  Permalink

  Tyhjää lätinää -toista sanotaan ja toisin tehdään. On hyvä tietää että vapaamuurareilla on vahva edustus Espanjan poliittisessa eliitissä ja se tarkoittaa suomennettuna sitä että moraaliselle toiminnalle ei ole sijaa. Nämä vesselit ovat sielunsa myyneet jo aikapäiviä sitten -ottavat neekerit vastaan ja työntävät ne tänne pohjoiseen missä toiset nilkit jo kovasti odottavat uusia asiakkaita hieman hyytyneeseen vastaanottobisnekseen.

  Tätä on todellinen euroopan unioni. Kansallisvaltioita tuhoava syöpä.

  Reply
 • 31.7.2018 at 11:27
  Permalink

  Mikä vaivaa läntisen Euroopan maita ja kansoja? Espanjallakin pitäisi olla historiassaan muisto siitä, kuinka muslimien kanssa voi käydä. Espanja oli vielä 1000-luvulla lähes kokonaan muslimien eli maurien vallassa. Vain vaivoin ne saatiin työnnettyä takaisin Afrikkaan reconquistan myötä . Se oli pitkä ja tuskallinen prosessi, joka kesti noin 400 vuotta ja saatiin päätöksen vasta 1400-luvun lopulla. Sitä on yleensä pidetty suurena sankarisaavutuksena. Miten espanjalaiset voivat noin iljettävästi häpäistä esi-isiensä saavutukset?

  Reply
 • 31.7.2018 at 12:10
  Permalink

  Sosialismi on synonyymi atomipommille

  Reply
 • 31.7.2018 at 12:47
  Permalink

  Meillä Suomessa kokoomus ja keskusta haluaa lisätä haittamaahanmuuttoa, koska hallitus on omaksunut vihervasemmistolaiset keinot Suomen kantaväestön lidvikoimiseksi.

  Reply
 • 31.7.2018 at 15:00
  Permalink

  Hei Röhkäle..mihin unohdit sdp:n ? Kaikki valtapuolueet haalivat/haluavat lisää muslimeita Suomeen. Perussuomalaiset on Ainoa varteenotettava mahdollusuus Suomen pitämiseksi Suomena

  Reply
 • 31.7.2018 at 16:47
  Permalink

  Luulenko vaan vai onko nyt kansanpuolueella eri ääni kellossa? En muista että Rajoyta olisi matut häirinny saati mikään mukaan paitsi Katalonian itsenäistymisaikeet vai onko toi nyt vaan pelkkää tyhjänlätinää opposiossa?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.