Brexit: EU torppasi Mayn ehdotuksen tulliasioiden järjestämiseen – ”EU pakottaa britit kriisiin”

Brexitin käänteitä oiotaan päivittäin kansainvälisessäkin mediassa. Yksi avainasioita, jotka Iso-Britannian pääministeri Theresa May oli jo kuvitellut saaneensa järjestykseen, oli maan ja EU:n väliset tulliasiat, joita toki arvosteltiin jo brittien itsensäkin toimesta usealta taholta. Nyt EU on ilmoittanut, ettei se aio hyväksyä Mayn ehdotusta. Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolueen Nigel farage on varoitellut EU:n pakottavan valtion kriisiin Brexitin myötä, eikä maa voi tehdä asialle mitään.

EU:n pääneuvottelijana brexitissä toimiva Michael Barnier on todennut, ettei EU voi hyväksyä ”toisen maan keräävän EU:n tullimaksuja”. Independentin mukaan nimenomaan tullimaksut olisivat olleet Mayn suunnitelman tämän osan kulmakivi. Toisaalta, suvereenilla maalla on oikeus määritellä omat tullimaksunsa ja veronsa.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että Barnier on väläytellyt mahdollista tulli-liittoa brexitin jälkeisen Iso-Britannian kanssa, ollen näiltä osin samoilla linjoilla kenties koviten brexitiä ajaneen Labour-puolueen kanssa. Ilmeisestikään EU:lle ei kuitenkaan käy se, että britit pyrkivät hyötymään suvereenista rajastaan ja tullipolitiikastaan.

Kompastuskiveksi maksujen ohessa on muodostunut myöskin tavaran ja ihmisten vapaan liikkuvuuden periaate, jonka May tahtoisi säilyttää myös tulevaisuudessa. Barnier on linjannut, ettei EU voi hyväksyä ehdotusta, jossa Iso-Britannia saisi EU-jäsenmaalle kuuluvan hyödyn, kuulumatta unioniin. Mikäli ehdotus olisi mennyt läpi, oltaisiin EU-alueelta britteihin matkannut tavaraliikenne velvoittanut sekä Iso-Britannian että EU:n asianmukaisten maksujen maksamiseen.

”No-deal” brexit leijuu ilmassa yhä vahvemmin, kun edes Mayn sorvaama, rajusti kritisoitu ”pehmeä-brexit” ei ota tuulta alleen sen enempää hallituksessa, kuin EU:n neuvottelijoiden kohdalla. Iso-Britannia joutuisi ”kovan brexitin” tapauksessa neuvottelemaan jokaisen sopimuksen uusiksi, jokaisen EU-jäsenmaan kanssa.

Farage varoittelee kompromissien hyödyttömyydestä

UKIP-puolueen entinen puheenjohtaja Nigel Farage varoittaa Mayta tekemästä liikoja myönnytyksiä ja toteaa, ettei yksikään Iso-Britannian ehdotus tule kelpaamaan EU:lle.

– Ei ole merkitystä, kuinka paljon myönnytyksiä teemme, sillä ei ole väliä. Sillä ei ole väliä, että hänen (Mayn) omakin puolue näkee tämän pettäneen brexitin ehdotuksillaan. Herra Juncker ei tule hyväksymään ehdotusta joten me emme voi tilanteelle mitään. Sitä ei tule hyväksymään Barnier, Juncker tai muukaan Brysselin poppoosta. He tahtovat pakottaa meidät kriisiin. He tahtovat pakottaa meitä, sillä takaraja neuvottelujen onnistumiselle, 18.10 lähestyy.

Faragen mukaan Brysselissä saa tahtonsa läpi vain kovistelemalla ja uhkailemalla. Hän mainitsee esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin, joka on kauppaneuvotteluissaan EU:n kanssa saanut hänen mukaansa yhdessä päivässä aikaiseksi enemmän, kuin May on saanut aikaiseksi kahdessa vuodessa.

Lähde: Independent, Express

7 thoughts on “Brexit: EU torppasi Mayn ehdotuksen tulliasioiden järjestämiseen – ”EU pakottaa britit kriisiin”

 • 27.7.2018 at 10:15
  Permalink

  Millä tavalla ihmisten vapaa liikkuvuus olisi hyöry Britannialle? Tavaroiden vapaa liikkuvuus kylläkin. Toisaalta Britit ovat surkeita liikemiehiä elleivät älyä käydä kauppaa EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Maailmaa on myös Euroopan ulkopuolella. Piruako suvereenit Britit edes neuvottelevat totalitaarisen EU:n kanssa?

  Reply
 • 27.7.2018 at 11:00
  Permalink

  Hahhahhaa, vitsi mikä maa. Antaa jonkun keskieurooppalaisen juopon määrätä kohtalostaan, vaikka voittivat Hitlerinkin. Tuo maa on tuhon oma. Ei koskaan Englantiin.

  Reply
 • 27.7.2018 at 12:24
  Permalink

  Mätä korruptoitunut Bilderbergin eliitin diktatuuri jyllää.
  Sairas kulttuurimarxistinen ja islamistinen liittovaltio häämöttää.
  Tulevat sukupolvet, meidän lapsenlapsemme tulevat kiroamaan meidät jotka annoimme Euroopan tuhoutua.
  Satojen vuosien kehitys vajoaa kankkulan kaivoon.
  Edessä sisällissotien aalto ja yhteiskuntien totaalinen romahdus.
  Amen.

  Reply
 • 27.7.2018 at 13:15
  Permalink

  Tulkoot vaikka millaista luumurskaa hyvänsä niin Ison-Britannian ei pidä luopua Brexitistään EU:n alhaisen kiristyksen (no mitäpä muutakaan nuo mafiosot tekisivätkään) alla, sillä Eurooppa on jopa noussut kahdesta maailmansodasta jaloilleen, vaikka horjuen, mutta kuitenkin kaikesta tuhosta huolimatta. EU bluffia ei pidä uskoa, sillä jos Iso-Britannia pysyy lujana ja ei anna periksi tekemästään päätöksestä EU lopulta perääntyy, koska sekään ei voi olla riippumattomuus suhteessa saarivaltiosta, sillä sen teollisuus ja raaka-ainevarat ovat välttämättömiä Manner Euroopalle kauppavaihdon kannalta, koska koko kirosanallinen globaalinen maailma on sidoksissa toisiinsa kaupan välityksellä ja kuten kaikki tietävät, että kun ”raha puhuu” jäävät nousuhumalassa lausutut julkilausumat ovat jo kuolleita syntyessään. Eikä edes Iso-Britannia tarvitse rupista Eurooppaa, sillä ovathan olemassa Donald Trumpin Yhdysvallat, Aasian sekä Oseanian markkinat. Ja kun tekee myyntityötä ja markkinointia uusia kauppaväyliä syntyy määrätietoisella työllä, sillä wanhan kansan sanonnan mukaan: ”Ei ole vaivatonta viljaa!”

  Reply
 • 27.7.2018 at 15:58
  Permalink

  Kirottu unioni. Eliitin suuri kusetus.
  Kansat heräävät tajuamaan totuuden. Paitsi Suomi. Me tienataan tällä!
  Saatana miten vähällä järjellä tätäkin maata hallitaan. Eivät nuijat tajua vaikka naapurissa Ruotsi vajoaa kaaokseen muuttuen islamilaiseksi kalifaatiksi.
  Luuleeko joku että kantaväestöllä vähemmistönä on minkäänlaisia oikeuksia?
  Se aika koittaa Ruotsissa pian.

  Reply
 • 27.7.2018 at 17:11
  Permalink

  Mikä maa eroaa seuraavaksi?
  Suomi ainakin pysyy maailman tappiin asti!
  Eikös nää EU:n kusipäät havitellu Turkkiakin jäseneksi?
  Mikä tätäkin kansaa vaivaa kun on täysin vietävissä?
  Ai niin, me tienataan tällä…

  Reply
 • 27.7.2018 at 17:41
  Permalink

  Iskias ”hik” juncker vielä nielee uhonsa kataisen juoksupojan kera. Ja tarjolla on katkeraa kalkkia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.