Kansallisromantikko.fi kerää väkeä järjestämään luontoretkiä kautta Suomen – Kaikki ovat tervetulleita!

Vaihtoehto- sekä kansalaismedioita vapaaehtoisesti markkinoiva ja muunkinlaista aktiivisuutta harjoittava Kansallisromantikko.fi on ryhtynyt organisoimaan väkeä järjestämään luontoretkiä pitkin Suomea. Ensimmäiset päivämäärätkin on lyöty lukkoon. Tällä hetkellä retkiä on tarjolla Porissa ja Helsingissä 25.8.2018.

Luonnolla on kesäisin paljolti tarjottavaa sekä tottuneemmalle ulkoilijalle että enemmän sisätiloissa viihtyvälle kansalaiselle. Luonnossa liikkuminen vähentää tutkitusti stressiä ja on kaikinpuolin hyväksi ihmiselle. Kansallisromantikko.fi kertoo, ettei virallisia järjestäjiä ole, vaan retkiä voi järjestää käytännössä kuka tahansa ja missä tahansa. Elokuulle kaavailluista tapahtumista Kansallisromantikko.fi tarjoaa seuraavanlaisen kuvauksen:

– Tapahtuma on piknik-henkinen eväsretki, jossa retkeilijät voivat pelailla, keskustella ja muuten vaan viettää aikaa rennosti yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat paikalle tulleet retkeilijät läsnäolollaan. Virallisia järjestäjiä ei siis ole, eikä retki ole poliittinen.

Arvonsa tapahtumille tarjoaa myöskin suomalaisen luonnon kulttuurillinen tärkeys. Tutkimuksen mukaan yli 90 % suomalaisista pitää luontoa tärkeänä ja kokee sen olevan terveysvaikutustensa ohella tärkeä osa kansallista identiteettiä.

Sivustolta löytyy myöskin laajempi kuvaus tapahtumien luonteesta sekä yhteystiedot tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille tai kenties kysymyksiä asian tiimoilta omaaville.

– Ryhmä isänmaallisia ihmisiä on lyöneet hynttyyt yhteen tarkoituksenaan yhdistää isänmaallisia rennonhauskan yhdessäolon merkeissä.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan järjestämään ensimmäisiä sekä tulevia retkiä.
Pyrimme jokaisessa tapahtumassa pitämään kustannukset mahdollisimman pieninä osallistujille.
Järjestäjinä toimivat yksityiset ihmiset tulemalla paikalle. Järjestöjen tai yhdistysten henkilöt ovat sydämellisesti tervetulleita mukaan yksityishenkilöinä.

Järjestä retki omalle paikkakunnallesi samana päivänä ja samaanohjelma-aikatauluun (14:00-18:00). Ilmoita ohjelma suomen@kansallisromantikko.fi > julkaisemme sen paikkakunnan omalla retkisivulla.
Kuvan, video-linkin retkipaikasta voi myös lähettää ohjelman ohessa.

Lähde: Kansallisromantikko.fi

 

 

One thought on “Kansallisromantikko.fi kerää väkeä järjestämään luontoretkiä kautta Suomen – Kaikki ovat tervetulleita!

  • 26.7.2018 at 20:59
    Permalink

    Hienoa toimintaa. Olen jo luonnon keskellä, mutta taajamien asukkaille ja varsinkin lapsille pitäisi järjestää luontoretkiä, jotka yksinkertaisuudessan ja pelkistyneisyydessään on tervetullutta vastinetta kaiken maailman ähky -juku, juku-maalle sun muille härveli -puistoille, jossa menee rahaa ja pää pyörälle eli sitä samaa, jota koko tämä nyky yhteiskuntaelämä on. Ja varsinkin PITÄÄ olla. Koska suurinpana pelkona on se ellei elämä ole yhtä pyöritystä ja tärinää se merkitsee ihmisten vaipumista koomaan ja ”aivovaurioon”. Vm. riitti v. 1985 ”Autiotalo”. Hah, ”niin ne ajat muuttuvat Eskoseni.”

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.