”Jauhelihakansasta jauhomatokansaksi”: Like-kustannukselta Suomen ensimmäinen hyönteiskeittokirja

”Hyönteiskokki” Topi Kareniuksen keittokirja ”Hyönteiskokki” julkistetaan Like-kustannuksen toimesta 6.7.2018. Kustantajan mukaan” kansainvälisestikin ainutlaatuisessa keittokirjassa hyönteissyönnin suunnannäyttäjä Karenius tarjoaa tuhdit eväät niin aloitteleville hyönteissyöjille kuin aiheeseen jo perehtyneille kotikokeille”.

Like kertoo kirjan kuvauksessa, että seuraavan parinkymmenen vuoden aikana 40 prosenttia ravinnoksi käytetystä lihasta korvataan muilla ruoka-aineilla, muun muassa hyönteisillä. ”Hyönteiskokki” tuo hyönteiset aterian tähtirooliin, turvallisesti ja maittavasti. Korjattu virheellinen tieto siitä, ettei hyönteisiä saisi tarjoilla esimerkiksi ravintoloissa, vaan että ne olisi toistaiseksi rajoitettu vain kotikäyttöön: Hyönteisiä saa tarjoilla kuten muitakin elintarvikkeita. Maa- ja metsätalousministeriö päätti asiasta syyskuussa 2017.

Topi Kairenius on 1977 syntynyt hyönteiskokki ja pienpanimoyrittäjä. Hän on tehnyt hyönteisravintoa tunnetuksi vuodesta 2012 alkaen mm. luennoimalla ja järjestämällä tapahtumia Suomessa ja ulkomailla.

Bon Appetit!

Muokattu 11:30- Hyönteisiä saa tarjoilla kuten muitakin elintarvikkeita. Maa- ja metsätalousministeriö päätti asiasta syyskuussa 2017.

Lähde: mmmLike, hyonteisravinto.info

 

7 thoughts on “”Jauhelihakansasta jauhomatokansaksi”: Like-kustannukselta Suomen ensimmäinen hyönteiskeittokirja

 • 25.6.2018 at 11:34
  Permalink

  Jotkut hyönteiset saattavat aiheuttaa yliherkkyysoireita, mikä kannattaa selvittää ennen isomman määrän syömistä.
  Itse en tiennyt olevani allerginen äyriäisille ennen kuin olin päästä hengestäni ruokapöydässä.

  Reply
 • 25.6.2018 at 13:18
  Permalink

  Ei tätä voi käsittää, hyvää ruokaa menee jumalattomia määriä roskiin ja nyt hifistellään joillain ötökkä ruoalla.

  Reply
  • 25.6.2018 at 13:33
   Permalink

   Eihän tuolla ole mitään tekemistä terveen järjen käytön tai oikeasti maailman asioihin vaikuttamaan pyrkimisen kanssa. Ötökköjen syönti on pelkkää ekohipstereiden tekopyhää elitismiä ja hyveonanointia. Sillä saa oman pään päälle loistavan sädekehän vaikka elääkin ”etuoikeutettuna” korkean energiankäytön ja korkean teknologian yhteiskunnassa, ja kuluttaa päivittäin enemmän mitä tuhat pallomahaa afrikassa.Eräänlainen ostettu omantunnon ane ekouskonnon edessä.

   Reply
 • 25.6.2018 at 13:21
  Permalink

  Juu ei kiitos. Tämäkin tuntuu joltain kulttuurimarxilaiselta höpöhöpö-trendiltä koko hyönteissyönti.

  Reply
 • 25.6.2018 at 17:25
  Permalink

  Kukaan ei ole tiedostanut sitä paljonko energiaa kuluu hyönteisten kasvattamiseen. Kaikki vain laskevat sitä massaa ja syödyn energian välistä suhdetta. Mutta Suomessa ötökkäbusiness on täysin tuhoon tuomittu pitkien talvien vuoksi.

  Ja sitten toinen asia jota kukaan ei ole miettinyt. Esim. heinäsirkat lisääntyvät aina 6vk välein. Mikä on se optimaalinen ajankohta keväällä päästää sirkkafarmin ötökät luontoon jotta ne pärjää sielä syöden oraat? Ja kun ne lisäänty niin ne syö oraiden lisäksi metsän kukat ja marjat jne. Jolloin noilla ötököillä on todella helpppo aiheuttaa koko Suomen kokoinen kato.

  Tuhannen neliön hallissa kun kasvattaa ötököitä ja toukokuun loppupuolella ajelee kuorma-autoilla ja vapauttaa ötökät pitkin Suomea niin ne syö kaiken ja lisääntyy luonnossakin kuuden viikon välein. Ja se oli sitten siinä. Tehokas terroristin tuhoväline.

  Reply
 • 25.6.2018 at 17:53
  Permalink

  Tämä maa on todellakin mätä. Syökööt vihervasemmistolaiset sekopäät ötököitä vaikka maailman tappiin, mutta kyllä normaalin ihmisen ruokavalioo kuuluu liha.
  Kuinkahan paljon maa-ja metsätalousministeriö sai korruptiorahaa Sorokselta kun laskee hyönteiset elintarvikkeiksi?

  Reply
 • 25.6.2018 at 20:10
  Permalink

  Luin jostain, että tässä villityksessä on unohtunut täysin järki, sillä hyönteiset voivat aiheuttaa hyvin voimakkaita allergiakohtauksia joillekin henkilöille. Ei edes ”tuoteselosteissa” voida vielä osata ennakoida varoittamalla riskiryhmiä eli kyse on kokeilusta kuka kuolee mihinkin ja niin pois päin. Mutta sittenhän ympyrä on sulkeutunut, sillä syöjän syö raatokuoriainen.
  Vihreät ovat kummaa sakkia. Ensin ei saa järjestää hyttysentappo SM-kisoja ja sitten pörriäisiä ym. luteita saisi syödä suihinsa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.