Helsingin akateemiset perussuomalaiset vaatii Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa eroamaan SETA:sta

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset (HAPSU) on julkaisemassaan tiedotteessa ilmaissut näkemyksiään ja närkästystään siitä, että yliopisto-opiskelijat käytännössä pakotetaan kuulumaan SETA:n. SETA on omien sanojensa mukaan ”1974 perustettu ihmisoikeusjärjestö… jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta”.

HAPSU:n mukaan seksuaalisten poikkeuksien normalisointia ajava Seta ry on marssinut läpi instituutioiden ja betonoinut itsensä ja agendansa suomalaiseen yhteiskuntaan. Tiedotteessa todetaan, että lähes kaikki poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt ovat SETA:n kannatusjäseniä.

– HAPSU ei ole eikä myöskään liity Seta-rintamaan.

Varsin moni suomalainen nuori on Setan piirissä, moni heistä tietämättään tai tahtomattaan. Setan kannatusjäseniin kuuluu useita puoluepoliittisesti sitoutumattomia opiskelijajärjestöjä ja ammattiliitto PAM. Myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on yhdistyksen kannatusjäsen – ja ylioppilaskunnan jäsenyys on yliopisto-opiskelijoille pakollinen. HAPSU:n hallituksen Viivi Luoma heittäytyy kannanotossaan varsin kärkkääksi, ja toteaa tiedotteessa seuraavaa:

– HAPSU pitää Setan toimintaa ja toimintatapoja vastenmielisinä. Järjestön väitteet muun muassa sukupuolten moninaisuudesta sekä lasten ja nuorten parissa tekemä propaganda ovat täynnä ala-arvoisia valheita, joista ei ole terveen yhteiskunnan rakennusaineiksi.

HAPSU:n puheenjohtaja Nico Anton Saramo heittää lisää vettä myllyyn ja puolustaa perinteistä perhemallia:

– Kuten koko perussuomalainen liike, myös HAPSU pitää perhettä yhteiskunnan perusyksikkönä sekä miehiä ja naisia luonnostaan erilaisina ja toisiaan täydentävinä. Tästä ajattomasta totuudesta tulemme pitämään kiinni, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut hullummaksi.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU:n mielestä on törkeää, että opiskelijat pannaan Setan vastentahtoisiksi maksumiehiksi. Yhdistys vaatii, että Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eroaa järjestöstä.

Lähde: SETA, HAPSU

5 thoughts on “Helsingin akateemiset perussuomalaiset vaatii Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa eroamaan SETA:sta

 • 25.6.2018 at 09:26
  Permalink

  Kuka näitä nimiä oikein keksii… HAPSU. Monesti tuntuu että nimen keksimiseen käytetään se suurin energia ja sitten muu agenda/toiminta onkin pelkkää tyhjänpuhumista.

  Mutta joo… Jos vuonna -74 perustettiin seta ajamaan homojen ja lesbojen tasa-arvoa niin mikäs asettaisi ne nyky-yhteiskunnassa epätasa-arvoon? Millä tavalla ne olisivat alempia kuin normaali väestö? Nehän saavat jo nyt paljon paremmat terveydenhuoltopalvelut sekä paljon ilmaisia hoitoja ja operaatioita, joita kantaväestö ei saa. Setaahan ei perustettu hojoen ja lesbojen ylivertaisuutta korostavaksi järjestöksi eikä niiden korottamista valtakuntamme ykkös-kansanryhmäksi. Vaan tasa-arvoon.

  Yhä edelleen Suomen ykkösryhmä kansalaisista kuuluu ydinperheeseen. Siinä on isä ja äiti sekä lapset. Vain tämä yksikkö on valtiolle tuottava ja vahvistaa maamme taloutta ja väestöä. Kaikki muut ovat hukattuja yksiköitä.

  Siksi mm. sivuutan kaikkien seksialivähemmistöjen työtilaukset koska niihin panostaminen ei ole panostamista tulevaisuuteen. Jatkumoa ei ole. Perheelliset ajavat aina ohi, koska niissä on tulevaisuutemme.

  Reply
 • 25.6.2018 at 11:27
  Permalink

  SETA sairaus on pysäytetävä -perussuomalaiset ovat oikealla asialla.

  Reply
 • 25.6.2018 at 13:19
  Permalink

  Komppaan HAPSU:a vaikka opistopohjalla rämminkin

  Reply
 • 25.6.2018 at 20:13
  Permalink

  Oikea vaatimus, jota eivät hullut houkat ota märkivään alapäähänsäkään.

  Reply
 • 26.6.2018 at 00:08
  Permalink

  Setan tarina on nykyisin valitettavan tosi monella muullakin alalla. Monet ihmisoikeuksia puolustavat järjestöt on alun perin perustettu aitoon tarpeeseen ja näin on ollut myös homoseksuaalien kohdalla. Syrjintä ja vaino on ollut lian kovaa ja asiallisestikin käyttäytyvät homot ovat joutuneet kärsimään.

  Vähän samantapaisia tapauksia ovat mm. SPR, Amnesty, YK:n pakolaisjärjestö ym. lukemattomat ihmisoikeuksia puolustavat järjestöt. Ne on perustettu tarpeeseen ja niiden ensimmäiset vetäjät ovat olleet usein jopa sankarillisia hahmoja. Ajan mittaan järjestöt ovat keränneet itselleen hyvää mainetta ja siinä sivussa myös isot budjetit ja sen myötä monet epämääräiset tahot ovat alkaneet soluttautua niihin ja ryhtyneet käyttämään niitä omien taloudellisen, poliittisten tai muiden intressien ajamiseen.

  Setalle on käynyt juuri näin. Siitä on tullut perverssien piirien hallitsema mielipide-päsmäri, joka uhkailee ja sortaa konservatiivisesti seksuaaliasioista ja perhe-elämästä ajattelevia. Avukseen se on onnistunut värväämään mm. suvakkitoimittajat mediassa sekä poliitikot ja virkamiehet koulujen opetusta säätelevissä elimissä, mikä ajan mittaan vääntää kansan mielipiteet päälaelleen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.