Rahapeliautomaatteihin tulossa pakollinen tunnistautuminen?

Pelaajan tunnistautumista esitetään pakolliseksi hajasijoitetuissa rahapeliautomaateissa vuoden 2021 alusta. Tunnistautumisen mahdollistamia pelihaittojen vähentämiseen tähtääviä toimintoja on tarkoitus ottaa käyttöön asteittain riittävin siirtymäajoin.

Pakollinen tunnistautuminen antaa tekniset mahdollisuudet ottaa käyttöön riskipelaamisen hallintaan liittyvät rajoitukset myös fyysisissä pelikoneissa. Tällä hetkellä tunnistautuminen on pakollista vain Veikkauksen verkkopeleissä. Tunnistautumista sekä arpajaisten lupaprosesseja koskevat muutosehdotukset lähetettiin lausunnolle 21. kesäkuuta.

Vuoden 2021 alusta alkaen hajasijoitettujam eli esimerkiksi kaupoissa, kioskeilla ja huoltoasemilla sijaitsevia raha-automaatteja ei pääsisi pelaamaan ilman Veikkauksen asiakkuuden todentavaa korttia. Uudistuksen tavoitteena on vähentää ja ehkäistä rahapelihaittoja. Kaikkea rahapelaamista koskee 18 vuoden vähimmäisikäraja, ja uudistuksella voitaisiin samalla tehostaa ikärajavalvontaa.

Veikkauksen omissa pelisaleissa pelaaminen tunnistautumattomana olisi edelleen mahdollista. Lain vaikutuksia rahapelihaittoihin on tarkoitus seurata ja vaikuttavuuden arvioinnin perusteella voidaan arvioida tarve laajentaa tunnistautuneena pelaaminen myös pelisaliautomaatteihin.

Lähde: Sisäministeriö

8 thoughts on “Rahapeliautomaatteihin tulossa pakollinen tunnistautuminen?

 • 22.6.2018 at 10:39
  Permalink

  Ja lisää valvontaa. Kohta pitää maitopurkillekin näyttää henkilökortti ennen kuin se suostuu aukeamaan.

  Reply
 • 22.6.2018 at 12:29
  Permalink

  Kaikki on menossa reaaliaikaiseen seuranta -yhteiskuntaan, jossa paskapyttykin rekisteröi käyttäjänsä haittaveron laskemiseksi ja antaapa se vielä terveys tiedotkin sekä elinaikaennusteen laskennalliseen käyttöön sen määrittelemiksi kuinka paljon häneen terveydenhuollon kannattaa panostaa eli priorisoida hoitoresursseja sen välttämiseksi, että kyseinen ”tuotannontekijä” on vain pelkkä tuottamaton kuluerä yhteiskunnalle.

  Reply
 • 22.6.2018 at 13:12
  Permalink

  Pelkästään hyvä asia, peliongelmaiset eivät pääse pelaamaan ja normaalit ihmiset eivät viitsi kaupasta lähteissään heittää parin euron vaihtorahoja automaattiin = veikkauksen tulot vähenevät ja epämääräisten apurahojen jakelu vihervassariporukoille vähenee siinä samalla.

  Reply
  • 22.6.2018 at 14:10
   Permalink

   Automaattipelien tuotosta suurin osa menee somalien yhdistyksille.

   Reply
 • 22.6.2018 at 13:32
  Permalink

  Ei ole enää olemassa suomalaisia. On vain suomaloisia. Ja sen mukaista on touhu. Samaan aikaan kun Pohjoiskorea on hellittämässä otettaan valvottavista alamaisistaan tekee Suomi päinvastoin.

  Kosteaa juhannusta suomaloiset!

  Reply
 • 22.6.2018 at 14:07
  Permalink

  Sosiaalitoimi voi siis kohta hakea peliriippuvuutta sairastavan mummon suoraan automaatilta hullujenhuoneelle. Ihan jepa

  Reply
 • 22.6.2018 at 20:59
  Permalink

  Tunnistautuminen mahdollistaa myös asiakaskohtaisen pelien säätämisen, jotta ”peliriippuvuus saadaan hallintaan”. Eli rahat pois mahdollisimman tehokkaasti.

  — Yksinkertaisimmillaan pelin säätäminen tarkoittaa, että pelissä on usea voitonjako-ohjelma, joista valitaan se, mikä parhaiten soveltuu kullekin pelaajalla hänen pelihistoriansa huomioon ottaen.

  Reply
 • 24.6.2018 at 12:25
  Permalink

  Nuo ”rahakoneet” pitäisi poistaa kokonaan joka paikasta, te jotka noita pelaatte, tuntuuko hyvältä rahoittaa terrorismia, sillä siihen menee noista tuotoista isoin osa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.