Reijo Tossavainen: Vastarannalla huutaa suomalainen!

Kirjoitan tätä kotimme terassilla Suomen suvessa. Edessäni lainehtii järvi. Yöllisen sateen jäljiltä tuoreen luonnon tuoksu on vahva. Kauempaa kuulen kuikan voimakkaan huudon. Aikaisemmin jostakin kaikui käen kukunta. Savusauna odottaa lämmittäjäänsä.

Erityisesti tänään  juhannusaattona tunnen, että Suomi on paras paikka maailmassa ainakin meille suomalaisille.

Jorma Etto oivalsi suomalaisuuden syvimmän ytimen tässä runossa:

Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään,
sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen: metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat.

Tuolta tulee suomalainen ja ähkyy, on tässä ja ähkyy, tuonne menee ja ähkyy, on kuin löylyssä ja ähkyy kun toinen heittää kiukaalle vettä.
Sellaisella suomalaisella on aina kaveri,
koskaan se ei ole yksin ja se kaveri on aina suomalainen.
Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään, ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.

Rakensin oheisessa valokuvassa näkyvän savusaunan 22 vuotta sitten. Lähinaapureillamme on myös savusauna. Lämmitämme niitä kesäisin vuoroilloin. Saunomme siis lähes joka päivä. Se on todella suuri nautinto!

Myös Jukka Kuoppamäki on oivaltanut suomalaisuuden olemuksen: http://youtu.be/b3t22yedMSc

Aurinkoista ja leppoisaa juhannusta teille kaikille!

…….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

4 thoughts on “Reijo Tossavainen: Vastarannalla huutaa suomalainen!

 • 22.6.2018 at 10:55
  Permalink

  ”Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään, ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.” …ja suvakki ja kaverinsa arabi.

  Reply
 • 22.6.2018 at 12:23
  Permalink

  Suomalaisuutta on syytä korostaa aina suomalaisuuteen tavalla tai toisella yhteydessä olevissa juhla-aikoina, jotka omaavat pitkät omat perinteet, jotka ovat täysin riisutut ylikansallisista ”tuontitavarana” tuoduista ”höttö-juhlista”, jotka ovat luodut pääasiassa vain kaupallisista syistä, joka on tunkeutumassa myös niihin aitoihin syvyyttä omaaviin juhliin kuin raadollistaen ja korruptoiden nekin rahan vallan alle palvomaa kiliseviä kapitalistien kassakoneita.

  Reply
 • 22.6.2018 at 14:19
  Permalink

  Sopii sitä rikkaan kerskailla omakotitalollaan ja savusaunallaan. Me köyhemmät suomalaiset taas olemme painaneet vuosikymmeniä raskasta ruumiillista työtä olemattoman pienellä palkalla niin että veri lentää perseestä kun pukamat repeilevät, ja selkä ja polvet ovat romuna. Täällä sitä kyyhötetään juhannuksena kerrostalon vuokrayksiössä neekerislummissa. Tuollaisia rikkaiden kirjoittamia omaisuudellaan mässäileviä juttuja ei tarvitsisi julkaista ollenkaan.

  Reply
  • 22.6.2018 at 15:24
   Permalink

   Muuta tänne maaseudulle niin loppuu ahdistus.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.