Kolumni: Tarvitsiko Suomi todella oikeuden päätöksen kutsuakseen Turun iskua terrorismiksi?

Valtiollinen propaganda-tuutti YLE julkaisi eilen sivuillaan kirjoituksen, jota kutsuttiin vitsailevasti analyysiksi ja jonka otsikkoon oli sisällytetty kansaa syyllistävä ”Kansa sai mitä halusi” ja otsikon alle hieman voivottelevankin oloinen ”Terroristinen teko on omiaan maalaamaan tekijän yksiselitteisesti pahaksi.”. Eikö syytä sitten olisi?

Terrorismi voi oikeuden ja Yleisradion mielestä tarkoittaa aivan mitä tahansa, kansalle se on suomalaisia ja suomalaisuutta vastaan tehty isku, kohdistui se sitten lihaan tai elottomaan. Laajemmin ajateltuna, terrorismi on melkoisen monimuotoista ja sitä harjoitetaan alituiseen monelta eri taholta, kenties yllättävimmin myöskin hallituksemme toimesta. Poliittinen terrorismi, joka ei tietenkään ole legitiimi oikeustieteellinen termi, ei ole yksittäisiä iskuja, vaan systemaattista ja pitkäkestoista toimintaa, joka lopulta osuu samaan maaliin kuin Bouananen tekemä terrori-isku: Suomen ja suomalaisuuden vahingoittamiseen ja kenties lopulta hävittämiseen.

Eikö syytä sitten olisi leimata edes ne terroristisissa tarkoituksista tehdyistä rikoksista tuomitut ”yksiselitteisesti pahaksi”? Sitähän he eittämättä ovat. Olivat ne humanisti-lasit kuinka paksut ja järjen valoa läpäisemättömät tahansa, on äärimmäisen vaikea löytää hyvää ihmisolennosta, joka takaapäin iskee veitsellä lastenrattaita työntävää äitiä.

Saiko kansa sitten mitä halusi? Minun ”analyysini” (niitä kun voi kirjoitella kuka tahansa) mukaan YLE loukkaa syvästi kansaa edes vihjatessaan, että kansa millään tasolla halusi mitään osaa Turun terrori-iskusta. Jos leikimme hetken YLE:n leikkiä ja oletamme, että analyysin tekijä tarkoitti kansan halunneen oikeuden kutsua tekoa terrori-iskuksi, muuttuu katsantokanta, mutta ei ”analyysini” sisältämä paheksunta. Kansalla nimittäin on lähtökohtainenkin oikeus kutsua terrorismia terrorismiksi, siihen ei tarvita oikeuslaitoksen tai Yleisradion hyväksyntää. Kuten aiemmin tässä kirjoituksessa osoitin, kansalla ja kansalaisella on oikeus määritellä itse, minkä se kokee terrorismiksi ja kutsua sitä sen oikealla nimellä. Se on sananvapautta, se on todellisuutta ja se on osa oikeuttamme leimata kansalle vaaralliset ainekset millä tittelillä tahdomme.

Tokihan meillä on nykyisin lakeja jotka kieltävät jonkun kutsumisen terroristiksi ”vain” koska tämä kannattaa terroristisia ajatuksia. Kuitenkin meillä on oikeuslaitoksen suoma laillinen oikeus rinnastaa tiettyjen poliittisten aatteiden kannattajat kansanmurhaajiksi ja apropoo… Pahoiksi. Toisin sanoen, meillä on jo käytäntö missä yksittäiset kansalaisetkin voidaan leimata yksiselitteisesti pahoiksi, mutta tämä ei päde kuin tiettyyn porukkaan. Se siitä tasa-arvoisuudesta lain edessä…

Yleisradion artikkelissa spekuloitiin myöskin Bouananelle läiskästyn näennäisen elinkautisen pituutta, niinkuin sillä olisi merkitystä. Kansa pitää lähestulkoon mitä tahansa tuomiota liian lievänä, etenkin oikeusjärjestelmämme raameissa annettua. En voinut olla huomaamatta tuomion pituudella spekuloinnin tarkoituksenhakuisuutta… Sillä, siis minun ”analyysini” mukaan, pyrittiin saamaan kansalaiset symppaamaan terroristia. Symppaamaan pahuutta! Se onkin aikamme trendi. Olemme saaneet jo parin vuosikymmenen ajan saaneet todistaa eri mittasuhteen ongelmia, joita esimerkiksi poliitikkojemme ajamat ideologiat päällemme ovat kulttuurillisten, turvallisuuspoliittisten, taloudellisten ja ekologisten vitsausten muodossa laskeneet. Silti, silti jokaisissa vaaleissa nuo samat ideologiat äänestetään valtaan. Koska kansa on suurilta osin manipuloitu symppaamaan pahuutta. Kansasta on muokattu itsetuhoinen ja kristillisesti toisen posken kääntävä säkki, joka kääntää sitä poskea kunnes pää lopulta irtoaa…

Ylen artikkelin mukaan kansalaiset rakastavat yksinkertaistavia määritelmiä. Seuraavassa suora lainaus:

– Terroristinen teko on omiaan maalaamaan tekijän yksiselitteisesti pahaksi. Samalla teon taustat ja syiden ymmärtäminen sumentuvat.

Teon taustat ja syiden ymmärtäminen sumentuvat? Mitä, mitä, mitä helvettiä Yleisradio tällä hakee? Tulisiko meidän todella paijata terroristin päätä ja etsiä joku freudilainen syy Bouananen lapsuudesta siihen, että tämä tappoi kaksi ja yritti tappaa kahdeksan lisää- Jumalan nimessä? En usein käytä sanaa ”vihaan”, mutta Yleisradiota voin sanoa vihaavani. Sana on vahva ja viha ilmentää todellisuudessa niitä vähäisiä primitiivisiä osia, joita nykyisessä länsimaalaisessa vielä on jäljellä. Vihaa on pyritty kitkemään yhteiskunnista sen haitallisten vaikutuksien, kuten väkivallan, eripuran ja no, kyllä me tiedämme mihin viha pahimmillaan johtaa, mutta tilanne on toinen kun puhumme terrorismista…

Rikoslaista löytyy useita kohtia, jotka ovat lähestulkoon ainoastaan vihan tuotoksien karsimiseen tarkoitetut. Kuitenkin nyt meidän on paijattava terrorismia, ymmärrettävä sitä ja tutkia taustoja. Miksi? Mitä me sillä saavuttaisimme? Kenties paremman jälkihoidon itse terroristeille sekä näide uhreille, jotka valitettavasti suurella todennäköisyydellä makaavat maan alla, kuusi jalkaa multaa nenän päällä.

Minä en ymmärrä, enkä tahdo ymmärtää. Minä en tiedä enkä tahdo selvitellä muiden tänne tuomia ongelmia enkä alistaa yhteiskuntaamme pyörimään terrorismin ympärillä. Kansalla on oikeus kutsua terroristia terroristiksi, jos se terrorismia tai sen uhkaa kokee. Yleisradio ja oikeuslaitos voivat kutsua terrorismia erilaisilla pörröisillä nimityksillään, mutta kansalle se on terrorismia, vihaa ja yksiselitteistä pahuutta jo alun alkaen.

Tämä kirjoitus on tarkoituksellisen poleeminen ja kärjistävä.

Petri Perta

10 thoughts on “Kolumni: Tarvitsiko Suomi todella oikeuden päätöksen kutsuakseen Turun iskua terrorismiksi?

 • 16.6.2018 at 10:44
  Permalink

  Jos mietitään mitä termi terrorismi tarkoittaa niin sehän on pelote/uhka jonka joku tao/yksilö luo yksilölle tai yhteisölle.

  Ja koska maahamme on tullut aivan liian nopeasti aivan liikaa lähi-idän- ja afrikan väestöä joista me emme tiedä muuta kuin että niiden kulttuuri on selvästi radikaalimpi kuin meidän ja että niillä on kulttuuriimme nähden barbaarisia tapoja, silmissäni ne kaikki ovat terroristeja. SAMOIN, minä koen päättäjämme, rajavartiolaitoksemme sekä poliisimme terroristeiksi koska he mahdolistivat/mahdollistavat tämän. Erityisesti politikot ja EU. Ne harjoittavat terrorismia Suomen yhteiskuntaa kohtaan.

  Terrorismin käsite ei yksinomaan ole turvallisuus tai oma henki. Se käsittää myös yhteiskuntarauhan sekä taloudellisen tilanteen. Ja silmissäni nämä turvapaikkaa hakevat/hakeneet harjoittavat terrorismia talouttamme ja hyvinvointiyhteiskuntaamme kohtaan. Tosin, Katainen lienee yksi suurimmista terroristeista. Muutettuaan hyvinvointivaltion pahemminvointivaltioksi.

  Maamme on siis monivaiheisen ja laaja-alaisen terrorismin kourissa ”turvapaikanhakijoiden” vuoksi. Ja niitä on virrannut aina -90 luvulta asti. Niitä eivät koske aktiivimallit eikä niiltä leikata tukia jonkun toisen tuen perusteella, kuten suomalaisilta. Ne saavat odotellessaan turvapaikkapäätöstä työmarkkinatukea, joka on täysin käsittämätöntä. Sillä ennenkuin on saanut turvapaikan tai hylkäyksen, ei saa tehdä töitä.

  Joku toinen voi nähdä asian toisin, mutta minusta yhteiskuntamme on alistettu monelta taholta terrorismille. Ja sitä harjoitetaan laaja-alaisesti yksilöiden ja ryhmien toimesta.

  Reply
 • 16.6.2018 at 10:54
  Permalink

  Eliitin ja YLEn harjoittamaa sananvainoa, sanoilla kikkailua, kansan pilkkaamista ja halveksimista.
  Kansan alistamisyritys, hiljainen uhka ja pelottelu rangaistuksilla ”väärien” sanojen käyttämisestä ja väärin vihastumisesta…
  Ei ihme että suvakeilla on sympatioita islamillealistajan terro…, anteeksi kepposille…

  Reply
 • 16.6.2018 at 11:15
  Permalink

  Ylen Toimittajat ovat tällä hetkellä nin kiihdyksissäja järkytyneitä väärästä tuomiosta terrorismi
  että he ovat vetäneet liinat kiinni aiheesta
  he odotelvat malttamatomina jos syytäjä valitaisi hoviin
  sen jälkeen taas uutsointi voi jatkua hyvillä toivekailla mielellä
  ja odotelaan ylessä toiveikaina
  että tuomoin nimike kumoutuisi
  ja tekiä pääsisi vapaaksi vuoden päästä

  tai sitä YLEN toimitajat haluavat ja unelmoivat
  koti majoitus mielessä jollain hedän matu puumistaan
  kirje kaveruus on jo turun puukotajaan näköjään

  Analyysi: Turun puukotuksista tuli Suomen ensimmäinen terrori-isku – kansalle ja uhreille tuomiolla on suuri henkinen merkitys

  -Terroristinen teko on omiaan maalaamaan tekijän yksiselitteisesti pahaksi.*

  Tuntuu niin pahalta tämä ystäväni haukkuminen Ja terroristiksi syyttä haukkuminen
  T- Kaisu Jansson ylen nais toimittaja

  janitsikin syytäjää he patistelevat
  tuomion pituudeksi pitää myös roiskaista elinkautinen

  ilman puolustus asianajajan tyhmiä höpö höpö mielipiteitä

  törkeää että janitsiklla on ylipäätään puolustus asianajaja T- YLE
  miten hän kehtaa

  Reply
 • 16.6.2018 at 11:15
  Permalink

  On myös erikoista, että samalla kun Ylen ja Hesarin harrastama lähes fanaattinen maahanmuuton ja islamin puolustelu lisääntyy, niin kantaväestön huono-osaisia kohtaan on alettu julkaista niissä suoranaista vihapuhetta, kuten Jari Ehrnrootin taannoinen Yle-kolumni. Liekö sattumaa, koska muissakin Euroopan maissa ollaan harrastettu samaa. Kantistyöttömät ovat ruodusta pois heittäytyneitä ali-ihmisiä samalla kun sosiaalitukien varassa yhtä lailla tai jopa runsaammin elävät muukalaiset ovat vain ihanaa rikastusta.

  Nykyään kannattaa olla tosi tarkkana, kun seuraa valtamediaa.

  Reply
 • 16.6.2018 at 11:27
  Permalink

  Yle on muutanut lööpinsä
  siinä ei ole enään tätä
  Kansa sai mitä halusi
  miten kansan haluaminen ylipäätään voisi vaikutaa oikeuden tuomioon tässä asiassa
  vai tekevätkö he suomen lainsäätäjät päätöksiä oikeus saleissa
  sen perustella mitä kansa vaatii rIkoliselle tuomioksi

  ilman lain määriteitä tapahtuneesta
  rikoslain noudattamisesta ja tutkintaa asiasta

  kansa haluaa ja* teidät tuomitaan *asentella*
  ei herran jumala YLE

  Reply
 • 16.6.2018 at 11:31
  Permalink

  Ylellä ja Hesarissa on esiintynyt määritelmä knoppailu on todella vaarallista. Me kaikki kuitenkin ymmärrämme, että vastaavia ja myös vakavampia iskuja saattaa tulla tulevaisuudessa…
  Mikä on tulevaisuudessa esim. yksittäisen poliisin oikeusturva jos kiinniotettaessa kohde, eli terroristi kuolee? Joutuuko poliisi syytteeseen ”reippaan kokkipojan” vai ”iloisen paukuttelijan” taposta?
  Toivottavasti osaamme tulevaisuudessakin luokitella terrorismin siihen kategoriaan josta vli puhua oikeilla termeillä…

  Reply
 • 16.6.2018 at 14:39
  Permalink

  Hyvää ”analyysia” jälleen kerran Petri!

  Reply
 • 16.6.2018 at 19:17
  Permalink

  YLE on psykopaattisen sairas kieroutuneiden mielten siamilaistenkaksosten irvokas punavihreä myrkky keitos, joka porisee itse belsebuubin tulella.
  Verorahoitteinen median henkilökunta on koottu Niuvanniemen vankilamielisairaalan suljetun osaston makaaberimmistä kannibalismiin taipuvaisista kieroon kasvaneista sieluista ja ”enkelinpölyllä” nenänsä reikiinnyttäneistä pissiksistä, jotka kärsivät kroonisista harhoista ja hallunisaatioista sekä vatsanväänteistä kärpässienten syönnistä johtuen, sillä muutoin ”toimitustyön” sairas laatu, joka vihaa suomalaisuutta ja suomalaisia patologisesti, joka vie alhaisimpiin helvetin syövereihin, jossa ei koskaan päivä paista, vaan kuoleman ahdistavan musta varjo on aina läsnä tummien pilvien aina riippuessa matalalla, vailla valon ja toivon kajoa.

  Reply
 • 16.6.2018 at 21:58
  Permalink

  Eikö suomesta löydy kenraaleita ja upseereita, jotka haluaisivat konnat arkadianmäeltä linnaan ja rajat kontrolliin?

  Reply
 • 17.6.2018 at 05:37
  Permalink

  YLE.llä näkyy jo Ylä-Anttilan linja ja pahenee vielä tästä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.