Halla-ahon mukaan Suomen passien jakamista ulkomaalaisille tulee suitsia kovalla kädellä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho julkaisi tänään facebook-sivuillaan tiedotteen, jossa hän suomii voimakkaasti Suomen passien holtitonta jakamista ulkomailta tulleille. Halla-ahon mukaan mm. ulkomailla suomalaisella passilla matkustelevat ja rikoksia tehtailevat henkilöt pilaavat koko asiakirjan maineen. 

Halla-ahon tiedote kokonaisuudessaan:

Passeja myönnetty enemmän kuin koskaan ennen

”Tilastokeskuksen uutisen mukaan Suomen kansalaisuus myönnettiin viime vuonna yli 12 000 Suomessa asuvalle ulkomaalaiselle. Määrä on suurempi kuin yhtenäkään vuonna Suomen historian aikana. Tärkeimmät kansalaisuusryhmät, joille kansalaisuuksia myönnettiin, olivat venäläiset, somalit, irakilaiset ja virolaiset. Lähes kaikki kansalaisuuden saaneet henkilöt säilyttivät myös vanhan kansalaisuutensa.”

– Perussuomalaisten mielestä kansalaisuuden tulee olla tunnustus onnistuneesta kotoutumisesta ja sitoutumisesta Suomeen ja suomalaisuuteen. Sen ei pidä olla helposti saatava lahja, jolla maahanmuuttajaa maanitellaan kotoutumaan.

– On muistettava, että Suomen kansalaisuutta ei tällä hetkellä voida peruuttaa ilman asianosaisen omaa pyyntöä, oli hänen myöhempi toimintansa millaista hyvänsä. Lisäksi Suomen kansalaiset voivat tuoda itselleen ulkomailta puolisoita ilman toimeentuloedellytystä, Halla-aho kuvaa.

Ulkomailla rötöstely lokaa Suomen passin mainetta

”Kansalaisuuden pikainen saaminen vaikeuttaa myös tilastointia ja maahanmuuttajien kotoutumisen seurantaa, ja sillä voidaan tällä tavoin piilottaa kotoutumisen epäonnistumista ja maahanmuuttopolitiikan virheitä.”

”Suomen passi on matkustusasiakirjana arvokas. Suomalaiset voivat matkustaa ilman viisumia useimpiin maailman maihin. Tämä johtuu siitä, että näissä maissa suomalaisten arvioidaan olevan matalan riskin tulijoita.”

– Viime vuosina on uutisoitu useista tapauksista, joissa Suomen passilla matkustavia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä on epäilty tai syytetty terrorismiin liittyvistä rikoksista. Kansalaisuuksien leväperäinen jakaminen vähentää näin ollen myös Suomen passin nauttimaa arvostusta maailmalla..

– Somalit ja irakilaiset ovat työllisyys- ja rikollisuuslukujen valossa heikoimmin integroituneita maahanmuuttajia Suomessa. Tämän tosiseikan kanssa on jyrkässä ristiriidassa se, että he ovat kansalaisuuden saajien joukossa kärkisijoilla, Halla-aho toteaa.

Passin saamisen perusteet liian löysät?

”Kansalaisuuden saamiseen riittää tällä hetkellä viiden vuoden maassaolo. Suojelun perusteella oleskeluluvan saaneilla odotusaika on vain neljä vuotta. Lähes kaikissa muissa EU-maissa edellytetään pidempää asumisaikaa. Myös muut kansalaisuudelle asetetut edellytykset ovat verrokkimaita löysemmät, etenkin suojelua saaneiden kohdalla.”

”Perussuomalaiset vaativat, että kansalaisuuden saamiseen vaadittava asumisaika pidennetään kaikilla maahanmuuttajaryhmillä kymmeneen vuoteen; että kansalaisuuden saamisen ehtona on pitkäaikainen riippumattomuus toimeentulotuesta ja työmarkkinatuesta; että mahdollisuudesta kaksoiskansalaisuuteen luovutaan; että jo myönnetty kansalaisuus voidaan peruuttaa vakavien rikosten perusteella tai siksi, että oleskelulupa on myönnetty väärien tietojen perusteella; ja että perheenkokoajan toimeentuloedellytys ulotetaan myös Suomen kansalaisiin.”

– Jos perussuomalaiset osallistuvat 2019 hallitusneuvotteluihin, maahanmuutto- ja kansalaisuuspolitiikan tuntuva tiukentaminen on puolueelle kynnyskysymys, Halla-aho korostaa.

Lähde: https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1765301520256701

24 thoughts on “Halla-ahon mukaan Suomen passien jakamista ulkomaalaisille tulee suitsia kovalla kädellä

 • 14.6.2018 at 12:30
  Permalink

  …mutta mitä Halla-Aho tekee asian muuttamiseksi tai siihen vaikuttamiseksi? Lööppi ja slogan eivät auta Suomen kansaa.

  Reply
  • 14.6.2018 at 13:08
   Permalink

   Yrittää vaikuttaa sen mikä laillisesti ja parlamentaarisesti ja valtamedian suoman näkyvyyden puitteissa on mahdollista. Viimeksimainittuahan ei ole, mutta kaikki muu on vitusti enemmän kuin mitä sinä mitätön ruikuttaja tulet koskaan saamaan elämäsi aikana aikaiseksi.

   Reply
 • 14.6.2018 at 12:50
  Permalink

  Perussuomalaisilla olisi rahaa hieman näkyvänpäänkin toimintaan kuin nämä satunnaiset fakebookin tilitykset joilla ei ole mitään merkitystä mihinkään. Katutason toiminta kielletty persuissa? -Olen erittäin pettynyt persujen perseilyihin jotka tuntuvat sika-soinin lähdön jälkeenkin.

  Reply
  • 14.6.2018 at 13:10
   Permalink

   Katsos pälli kun sitä rahaa ei ole tarpeeksi kokonaan oman median hankkimiseen, ja valtamediassa jyllää valtakoneiston sensuuri. Luuletko oikeasti että kadulla mölisemällä muutetaan asioita?

   Reply
    • 14.6.2018 at 19:28
     Permalink

     Höpö höpö. Voit tunkea sen magneettimediasi foliopiosi pehmusteeksi, tai jonnekin muualle minne ei päivä paista.

     Reply
     • 14.6.2018 at 20:15
      Permalink

      Tottahan tuo magneettimedia kirjoittaa. Puheet ja tekemiset ei täsmää.

     • 14.6.2018 at 20:17
      Permalink

      Magneettimedian harhaiset jutut eivät täsmää todellisuuden kanssa.

     • 15.6.2018 at 05:26
      Permalink

      Niissähän on selvät lähteet eli faktaa on. Persut ovat suuri kusetus

     • 15.6.2018 at 10:45
      Permalink

      Höpö höpö. Sinä olet pelkkä valehteleva vasuritrolli jolla ei ole esittää mitään faktaa.

     • 15.6.2018 at 18:49
      Permalink

      Heh. Persutrollit ovat kaikki saaneet koulutusta konnantöihinsä netisä. Kaikki vastaavat samaan tapaan, saman kaavan mukaan.

     • 15.6.2018 at 20:53
      Permalink

      Sinä huoran ansioaukosta ulostunut paska et osaa edes kirjoittaa oikein, ilmeisesti se on kengännumeroasi vastaavalle äo:llesi liian vaativaa.

 • 14.6.2018 at 13:30
  Permalink

  Miksi passien myöntämistä maksua vastaan pidetään jotenkin häpeällisenä silloin, kun maksu tulee valtiolle. Eli myydään passeja eniten tarjoaville, esimerkiksi rikkaille, jotka tuovat varallisuutta tullessaan.

  Mutta passien myöntäminen on sitten kunniallista, jos maksu tulee suoraan yksityiseen taskuun. Esimerkiksi palkintovirka EU:ssa on hyvin yleinen palkkio. Lahjukset toinen. Palkitsemistapoja on monia.

  Vastaan itse kysymykseeni: Kysymys on ihmisapinan laumakäyttäytymisestä. Erityisesti alistumisesta alfauroksen edessä.

  — Alistuminen vertaisensa tai jopa alempiarvoisen, esimerkiksi pakolaisen, edessä on häpeällistä vaikka siitä ottaisi maksun.
  — Alistuminen EU virkamiehen edessä on kunnia-asia. Palkkion ottaminen vain korostaa alamaisen erinomaisuutta.

  Reply
 • 14.6.2018 at 13:45
  Permalink

  Lisäksi olisi hyvä käydä tarkasti läpi tähän mennessä myönnetyt passit ja oleskeluluvat.Sieltä löytyy takuuvarmasti täysin perusteettomasti myönnettyjä oleskelulupia ja väärällä nimellä olevia passeja.

  Reply
 • 14.6.2018 at 14:16
  Permalink

  Miksi passien myöntämistä maksua vastaan pidetään jotenkin häpeällisenä silloin, kun maksu tulee valtiolle. Eli myydään passeja eniten tarjoaville, esimerkiksi rikkaille (Portugali), jos he tuovat varallisuutta tullessaan.

  Mutta passien myöntäminen on sitten kunniallista, jos maksu tulee suoraan yksityiseen taskuun. Esimerkiksi palkintovirka EU:ssa on hyvin yleinen palkkio. Lahjukset toinen. Palkitsemistapoja on monia.

  Vastaan itse kysymykseeni: Kysymys on ihmisapinan laumakäyttäytymisestä. Erityisesti alistumisesta alfauroksen edessä.

  — Alistuminen vertaisensa tai jopa alempiarvoisen, esimerkiksi pakolaisen, edessä on häpeällistä vaikka siitä ottaisi maksun.
  — Alistuminen EU virkamiehen edessä on kunnia-asia. Palkkion (viran) ottaminen vielä korostaa alamaisen erinomaisuutta.

  Reply
 • 14.6.2018 at 14:54
  Permalink

  katso kohdasta 1.min 30 sec näiden ylen pellejen Epätoivoista pyristelya
  pois realielämästä faktoista
  SUOMALAISILLA ON VAHVA LUOTTAMUS MEDIAAN KERTOO YLEN UUTIS ANKKURI
  POKERI NAAMALLA ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ…………………………………………
  epätoivoista itselensä valehtelua heidän luotetavuudestaan
  https://areena.yle.fi/1-50003612
  yllätys Mv insernin jälkeen propagandisesti
  En ole löytänyt tämän tutkimuksen tuloksia
  kun ne löydän veikaan että siitä nähdään että ennemistö suomalaista ei luota valtamediaan
  mutta se käänetääkin hassusti että heihin suomen
  valtamediaan luotetaan eniten koko planetalla
  vaikka tuloksesta pitäisi kertoa
  Keihin luotetaan *vähiten*
  Ei *eniten* sanavalinoilla YLE
  HAUSKAA KUSTUSTA TAAS VAIHTEKSI
  NYT LÖYTYI JA OLIN OIKEASSA
  https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/risj-review/trust-misinformation-and-declining-use-social-media-news-digital-news-report-2018
  Trust, misinformation, and the declining use of social media for news: Digital News Report 2018
  Authors Nic Newman
  JOURNALIST AND DIGITAL STRATEGIST
  The use of social media for news has started to fall in a number of key markets after years of continuous growth, according to the 2018 Digital News Report, published today. The report, which covers 37 countries in five continents, reveals that usage is down six percentage points in the United States, and is also down in the UK and France.

  Almost all of the decline is due to a decrease in the discovery, posting, and sharing of news in Facebook. At the same time, there has been a rise in the use of messaging apps for news as consumers look for more private (and less confrontational) spaces to communicate.

  WhatsApp is now used for news by around half of the sample of online users in Malaysia (54%) and Brazil (48%) and by around third in Spain (36%) and Turkey (30%).

  The 2018 Digital News Report, which is based on an online survey of 74,000 people, includes findings on trust, misinformation – or so-called ‘fake news’ – television viewing trends, podcasting, adblockers and voice-activated assistants. For the first time the report also includes news literacy, and brand trust.

  Main findings:

  1. Across all countries, the average level of trust in the news remains relatively stable at 44%, with just over half (51%) agreeing that they trust the news media they themselves use most of the time. By contrast, 34% of respondents say they trust news they find via search, and fewer than a quarter (23%) say they trust the news they find in social media.
  2. Over half (54%) agree or strongly agree that they are concerned about what is real and fake on the internet. This is highest in countries like Brazil (85%), Spain (69%), and the United States (64%) where polarised political situations combine with high social media use. It is lowest in Germany (37%) and the Netherlands (30%) where recent elections were largely untroubled by concerns over fake content.

  3. Most respondents believe that publishers (75%) and platforms (71%) have the biggest responsibility to fix problems of fake and unreliable news. This is because much of the news they complain about relates to biased or inaccurate news from the mainstream media rather than news that is completely made up or distributed by foreign powers.

  4. There is some public appetite for government intervention to stop ‘fake news’, especially in Europe (60%) and Asia (63%). By contrast, only four in ten Americans (41%) thought that government should do more.

  5. For the first time researchers measured news literacy. Those with higher levels of news literacy tend to prefer newspaper brands over TV, and use social media for news very differently from the wider population. They are also more cautious about interventions by governments to deal with misinformation.

  6. With Facebook looking to incorporate survey-driven brand trust scores into its algorithms, we reveal in this report the most and least trusted brands in 37 countries based on similar methodologies. We find that brands with a broadcasting background and long heritage tend to be trusted most, with popular newspapers and digital-born brands trusted least.

  7. News apps, email newsletters, and mobile notifications continue to gain in importance. But in some countries users are starting to complain they are being bombarded with too many messages. This appears to be partly because of the growth of alerts from aggregators such as Apple News and Upday.
  8. The average number of people paying for online news has edged up in many countries, with significant increases coming from Norway (+4 percentage points), Sweden (+6), and Finland (+4). All these countries have a small number of publishers, the majority of whom are relentlessly pursuing a variety of paywall strategies. But in more complex and fragmented markets, there are still many publishers who offer online news for free.

  9. Last year’s significant increase in subscriptions in the United States (the so-called Trump Bump) has been maintained, while donations and donation-based memberships are emerging as a significant alternative strategy in Spain, and the UK as well as in the United States. These payments are closely linked with political belief and come disproportionately from the young.

  10. Privacy concerns have reignited the growth in adblocking software. More than a quarter now block on any device (27%) but that ranges from 42% in Greece to 13% in South Korea.

  11. Television remains a critical source of news for many – but declines in annual audience continue to raise new questions about the future role of public broadcasters and their ability to attract the next generation of viewers.

  12. Consumers remain reluctant to view news video within publisher websites and apps. Over half of consumption happens in third-party environments like Facebook and YouTube. Americans and Europeans would like to see fewer online news videos; Asians tend to want more.

  13. Podcasts are becoming popular across the world due to better content and easier distribution. They are almost twice as popular in the United States (33%) as they are in the UK (18%). Young people are far more likely to use podcasts than listen to speech radio.

  14. Voice-activated digital assistants like the Amazon Echo and Google Home continue to grow rapidly, opening new opportunities for news audio. Usage has more than doubled in the United States, Germany, and the UK with around half of those who have such devices using them for news and information.

  Nic Newman is lead author of the Digital News Report
  Click here to see the full report.
  EI JUMALAUTA KATSOKAA NOITA SÄÄLITÄVIÄ LUKUJA SIIS VALTAMEDIAN LUOTETAVUUDESTA YMPÄRI MAAILMAN
  JA KUINKA YLEVÄÄRISTELEE TÄTÄ TULOSTA HÄIKÄILEMÄTTÖMÄSTI EDUKSEEN UUTISISSA
  HÄVETKÄÄ VALEHTELEVAT PELLET TOSI KANSAN KUSETAJAT

  Reply
 • 14.6.2018 at 18:22
  Permalink

  Maanpetturit vallankahvassa – miehittäjistä tehdään Suomen kansalaisia liukuhihnalla.

  Reply
 • 14.6.2018 at 18:52
  Permalink

  Suomi on TAAS JÄLKIJUNASSA!
  Euroopassa jo monet maat ovat heränneet todellisuuteen ja elintasopakolaisuus pannaan kuriin.
  Perussuomalainen pakolaispolitiikka alkaa olla nykypäivän trendi jo monessa maassa. Joissakin jopa paljon tiukempi.
  Suomalaiset päättäjät kulkevat Ruotsin tietä kohti kaaosta vaikka naapurissa ollaan pian kalifaatissa.
  Ruotsidemokraatit saavat jättimäisen kannatuksen seuraavissa vaaleissa, toivottavasti se ei ole myöhäistä.
  Käänteen on tultava ennenkuin kehitysmaalaisia on enemmistö.

  Reply
 • 14.6.2018 at 18:59
  Permalink

  Niinkuin oikeesti… Miksei passia voi antaa kelle tahansa halukkaalle. Rajat auki kanssa. Eihän meillä ole rajoja tai eri valuuttoja Espoon ja Vantaan välillä. Tai tullia Kirkkonummen ja Inkoon välillä?

  MUTTA – ei myöskään mitä erioikeuksia. Se on epäreilua ja aiheuttaa kyllä suurta katkeruutta. Miksi ei kantasuomalaista vähävaraista aviteta samoin voimavaroin kuin jotakin kaukaa tullutta ummikkoa?

  Ketä tulisi äänestää, jotta pääsisi eroon julkisesta sektorista ja vaikka koko valtiovallasta? En riitä rahat kaikkien näiden loisten elättämiseen (siis virkamiehet, virkailijat ja muu pee-sakki).

  Reply
  • 14.6.2018 at 19:57
   Permalink

   Joo, miksei sitten anneta passeja vaikka kuudellekymmenelle miljoonalle venäläiselle? Rajathan ovat keinotekoisia ja onhan jo rajavartiolaitoksen tuleva päällikkökin sanonut että kuka tahansahan voi lompsia rajan yli eikä me sille mitään voida, niinku.

   Seuraavaksi samaa kuningasajattelua edellytetään virkaanpääsyn ehtona luultavasti ”puolustus”-voimien komentajalta.

   Tai mites palokunta? Kun niitä taloja palaa kuitenkin niin mitä sitä sammuttelemaan, päästään nopeammin raivaamaan ja raadotkin palavat pienemmiksi tai parhaassa tapauksessa tuhkautuvat kokonaan!

   Reply
 • 14.6.2018 at 19:28
  Permalink

  Suvakit ovat jakaneet passeja Helsingissä toimivien kirjastojen avustuksella, joka on järjestänyt passien jakotilaisuuksia vastoin kaikkia Suomen lakeja vastaan puhumattakaan, että ylipäätänsä kirjastojen toimenkuvaan ei missään tapauksessa kuulu tuollaisten ”turnajaisten” järjestäminen, joka toimii kirjastolain ja veronmaksajien kustannuksella. Kansallismieliset sriimaajat ajettiin poliisivoimin kyseisistä tilaisuuksista ulos ja ilman kuvaamistakin, jotka ”häiriköiksi” ”tunnistettiin” väittäen, että kyseessä on ”yksityistilaisuus”, jossa ei SAA KUVATA! Kirjaston henkilökunta koostui tietenkin punavihervasemmistolaisista suvakki-ämmistä, jotka kävivät ”lämpöisenä” asialleen sekä kuumana niitä kohtaan, jotka uskalsivat kyseenalaistaa moisen irvokkaan toiminnan tiloissa, joita ei edes viranhaltijoilla ole oikeutta ”emännöidä” kuin ne olivat heidän omiaan.
  Se, että ns. ”uussuomalaiset” muslimit ja afrikkalaiset neekerit rötöstelevät pitkin maailmaa kansallisuudella ”suomalainen” ei paina mitään suvakkien kiiluvissa silmissä, vaan se on päinvastoin loistavaa mainosta siitä kuinka ”suomalaiset” törmäilevät” maailmalla tehden vakavia rikoksia aina murhiin saakka vastapainona ”oikeiden” muslimien ja rullaturpien tekemiin hirmutekoihin, joten meillä suomalaisilla e ole mitään ”syytä” ylvästellä kunnollisuudellamme ja ihmisyydellämme, vaan olemme väh. samaa paskaa tai tietenkin suvakki potenssiin korotettuna kusilaarin pohjinta sakkaa.

  Reply
 • 14.6.2018 at 21:32
  Permalink

  Entäs kun ne 60 miljoonaa oikeesti marssii tänne?
  Ensitöikseen valtaavat meidän asuntomme ja ryöväävät kaikki mahdolliset kaupat ja tavaratalot.
  Lähdemmekö me 5 miljoonainen kansa evakkoon Venäjälle? Vaiko Ruotsiin turvapaikanhakijoiksi?
  Jonkun sortin sota siinä syttyy. Mitä tekee meidän armeija, onko niitä rauhanajan joukkoja 30 tuhatta? Vai enemmänkin? Jos vaikka 100000 saadaan liikkeelle ja vastassa on 600 matua per solttu siinä loppuu rynkystä lippaat.
  60 miljoonaa on muuten noin 5% Afrikan väestöstä. Ne jyrää meitin…..

  Reply
  • 14.6.2018 at 21:39
   Permalink

   Ai mitä tekee meidän armeija? Nykydoktriinin mukaisesti ensi töikseen pikkolo-armeijamme kantaa herrojen laukut huoneistoon ja kysyy että mitä muuta hyville herroille saisi olla? Naisia vai kelpaako pikkolo?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.