Virtuaalivaluutat sääntelyn alaiseksi – Korkea rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riski

Valtiovarainministeriön kaavailujen mukaan virtuaalivaluuttojen vaihtopaikkojen ja liikkeeseenlaskijoiden olisi ehdotuksen mukaan rekisteröidyttävä Finanssivalvonnan ylläpitämään rekisteriin. Velvoite koskisi myös lompakkopalvelujen tarjoajia. Uusi lainsäädäntö antaisi viranomaisille paremmat mahdollisuudet estää ja selvittää virtuaalivaluuttoihin liittyviä rikoksia.

Lainsäädännöllä saatetaan kansallisesti voimaan EU:n rahanpesudirektiivin muutos ja sen myötä EU:n jäsenvaltioiden on rahanpesudirektiivin nojalla perustettava sähköinen järjestelmä pankki- ja maksutilitietojen siirtämiseen toimijoilta viranomaisille.

Ehdotuksen mukaan pankkien ja viranomaisten välille rakennettaisiin sähköinen tiedonhakurajapinta. Viranomaiset saisivat järjestelmästä tietoja esimerkiksi tallelokeroista, pankkitilin haltijasta, tilin avauspäivästä ja tilitapahtumista. Nykyisin suurin osa viranomaisista tekee tietoturvasyistä pankkitilitiedustelut faksilla. Viranomaisten toimivaltuuksia ei laajennettaisi nykyisestä ja kaikista kyselyistä jäisi merkintä järjestelmään.

Valtiovarainministeriö lähetti lakiluonnokset lausuntokierrokselle torstaina 14. kesäkuuta ja lausuntoaika päättyy 8 elokuuta.

Lähde: Valtiovarainministeriö

3 thoughts on “Virtuaalivaluutat sääntelyn alaiseksi – Korkea rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riski

 • 14.6.2018 at 14:32
  Permalink

  Valtio ja Rothchildin kätyrit haluavat päästä varastaamaan virtuaalivaluutat, jotta kukaan tavan kansalainen ei pääsisi rikastumaan omilla kyvyillään ja osaamisellaan.

  Reply
 • 14.6.2018 at 18:55
  Permalink

  OMG – siis miten pihalla näistä asioista voi olla? Ymmärrän, että julkinen sektori janoaa kaikki rahavirrat itselleen mutta »virtuaalivaluuttojen» osuus on kyllä niin marginaalinen. Vertaa vaikka käteiseen rahaan, joka sentään on anonyymi. Tai johdannaiset. Tai arvometallit. Tai…

  Taas kerran tuntuu siltä, että verorahoitteisilla virkamiehillä on TEKEMISEN PUUTE. Jösses 🙁

  Reply
 • 14.6.2018 at 19:58
  Permalink

  Kyllä sitä ”terrorismin rahoitusta” pelätään niin peevelisti. Suomen hallitus ja idiootti viranomaiset sekä veikkaus muine vastaavine vimputtimineen rahoittavat terrorismia antamalla ”avustuksina”, kohdennettuina tukina sekä erilaisiin undulaatti -aivoisiin ”projekteihin” esim. somaleille ”rasismin vastaiseen työhön” ja muuta vastaavaa täydellistä hölmöyttä. Nämä raha-avustukset menevät suoraan lyhentämättömänä islamistisille terroristijärjestöille ja vastaaville häntäheikeille ”sodan repimille” hiekkarannoille ja basaareille. Eikäpä siinä vielä kaikki. Me jokainen kantasuomalainen maksamme kuukaudessa verokortissa mainitun %, joka on kuin syntymämerkki perseessä suoraan ulkomaille niille terroristijärjestöille, joka palautuu takaisin rekka-auton ajaessa väkijoukkoon ja kun oikein flaksi käy maksetut veroeurot palautuvat maksajalleen perin kouriin tuntuvina ”subventiona” ja verotuksen fiskaalinen periaate kulminoituu tuskanhuutoina, pakokauhuna, vérilammikoina ja irtonaisina raajoina, puhumattakaan nyt ”kansikuvapojan” valssaamina raatoina erinäisine eritteineen. Tietenkin on selvää, ettei edellinen mylläkkä ollut terroriteko eikä sillä ollut mitään tekemistä islamin kanssa, vaan yksi yksittäistapaus yksittäistapausten joukossa ja koko ”onnettomuus” oli oikeastaan meidän suomalaisten omaa syytä, koska olemme niin perin rasisteja, ettei suurin osa edes viitsi ajatella mokomaa asiaa, sillä työnteko ja itsensä elättäminen yhä korkeamman kustannustason vuoksi vie kaiken henkisen kapasiteetin huonontaen elämänlaatua jo sinänsä, vaikka tässä onnettoman tyhmyyden tyyssijana tunnetussa maassa olisi ensimmäistäkään murjaania.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.