Jussi Halla-aho suvivirsi-jupakasta: ”yleensä muslimien herkistä tunnoista eivät ole huolissaan niinkään muslimit”

Useassa mediassa on eilen ihmetelty käytännössä joka keväistä veivausta suvivirren laulamisesta koulujen kevätjuhlissa. Tänä vuonna kohun sai aikaiseksi Viherlaakson lukio, joka aikoi vaihtaa perinteisen virren sanat poistamalla sieltä kaikki viittaukset jumalaan ja kristinuskoon.

Lukion rehtori Jussi Rekilä kommentoi iltalehdelle motiiveja sanoituksien vaihtamiseen seuraavasti:

-”Meiltä valmistuu islaminuskoisia. Sitä kuuluu kunnioittaa. Se on meidän linjamme mukainen. He ovat meidän hienoja opiskelijoita ja tehneet hienon opiskelutyön. Se toimii näin.”

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho nappasi kiinni aiheesta ja pohti facebook-päivityksessään motiiveja tällaiseen.

”Jokakeväinen keskustelu suvivirrestä on taas käynnissä. Viherlaakson lukiossa lauluun on laadittu uudet monikulttuuriset sanat. Lukion rehtori Jussi Rekilä (anteeksi maalittaminen) sanoo suoraan Iltalehdessä, että taustalla on halu ”kunnioittaa” muslimioppilaita.”

”Aiempien vuosien tapaan keskustelussa on nostettu esiin hyviä kysymyksiä kuten se, pitääkö rakkaista perinteistä luopua kutsumattomien vieraiden miellyttämiseksi.”

Puolestaloukkaantumista, toiseudenpalvontaa ja islamofiliaa?

”Itse olen ihmetellyt sitä, mikä suvivirren sanoissa tarkkaan ottaen loukkaa muslimeja tai ei ole sopusoinnussa islamin kanssa. Muslimit ymmärtääkseni uskovat Jumalaan ja kiittävät häntä kaikista hyvistä asioista. Siitähän suvivirren sanoissa on kyse. Lisäksi muslimit ja islamin ystävät usein kertovat meille, että kristityillä ja muslimeilla on sama Jumala. Miksi siis muslimit eivät laulaisi suvivirttä aivan yhtä suurella tai suuremmalla innolla kuin kristityt?”

”Tässä kohdassa on tosin muistettava, että yleensä muslimien herkistä tunnoista eivät ole huolissaan niinkään muslimit kuin kotimaiset islamofiilit. Onkin mahdollista, että muslimeilla ei ole mitään tekemistä suvivirsijupakan kanssa. Vihat he kyllä saavat tästä päälleen, ja siinäkin mielessä islamofiileiltä voisi kysyä, että miten meni niinku omasta mielestä.”

”Toiseudenpalvontaan kuuluu elimellisesti kollektiivinen itseinho. Muslimien ja muiden eksoottisten tulijoiden ihailijat inhoavat ennen kaikkea Suomea ja suomalaisuutta. Se, että suomalaisilla on yhdessä mukavaa, on näille ihmisille yhtä paha asia kuin se, että tulijoilla olisi epämukavaa. Kääntäen: suomalaisten pahoinvointi on heille yhtä hyvä ellei parempi asiaintila kuin tulijoiden hyvinvointi.”

Kirjoituksensa loppuun Halla-aho oli lisännyt huomautuksen siitä, että tämän päivän uutisissa oltaisiin kerrottu Viherlaakson lukion taipuneen kansan kohottaman äänen paineen alla ja ilmoittaneen, että suvivirsi lauletaan entisellään. Nykysuomi ei ole saanut väitteelle toistaiseksi vahvistusta.

Lähde: facebook, iltalehti

 

31 thoughts on “Jussi Halla-aho suvivirsi-jupakasta: ”yleensä muslimien herkistä tunnoista eivät ole huolissaan niinkään muslimit”

 • 2.6.2018 at 10:22
  Permalink

  Nämä Jussi Reikilät ja vastaavat myyvät ja raiskaavat vaikka oman äitinsä miellyttääkseen muslimeja. Heille tärkeää on vieraiden, heidän itsensä sitä pyytämättä, kaikin keinoin nuoleminen ja mielisteleminen, kaikki oma on väärin , toista loukkaavaa, epäkunnioittavaa jaa huonoa.

  Nämä sairaat Reikilät opettavat muslimit vaatimaan jos eivät sitä itse vielä osaa, että kyllä me annamme teille kaiken, kultturimme, rahamme, maamme… Vieraiden kuuluu sopeutua paikallisiin tapoihin eikä toisin päin.

  Reply
 • 2.6.2018 at 14:02
  Permalink

  Suvivirren laulanta kuuluu suomalaisen koulun lukuvuoden päättäjäisiin, valmistujaisjuhliin ja vaikkapa jokaikinen kesäajan päivä laulettavaksi. Suomi on kristillinen maa ja on kaikkien etujen mukaista Suomi sellaisena pitää.
  Painukoot muslimit kotimaihinsa jos äly ei riitä kertomaan että kristityssä Suomessa harrastetaan kristillistä uskoa ja perinteitä.
  Kulttuurimarxilaiset saatananpalvojat haluavat tehdä Suomesta yhden uskonnon ja yhden kulttuurin islamilaisen kalifaatin.
  Kansan olisi todellakin jo aika rynnätä eduskuntatalolle ja repiä vastuulliset poliitikot Senaatintorille kenttäoikeuden pikatuomio istuimen eteen.

  Reply
 • 2.6.2018 at 14:33
  Permalink

  Minä en harrasta mitään uskontoja minä kun en usko satuihin.

  Reply
 • 2.6.2018 at 16:51
  Permalink

  Taas jälleen kerran täydellinen kommentti Jussilta. Hieno mies.
  Saman todennut itsekkin, että ne ateistit ja suvakit eivät siedä uskonnollisuutta.

  Reply
  • 2.6.2018 at 18:06
   Permalink

   Minä kyllä ateistina siedän uskonnollisuutta. Eikös Hallo-aho ole itsekin agnostikko? Tällainen ihminen ei välttämättä usko kristinuskon, juutalaisuuden tai islamin jumalaan muttei kielläkään jumalan olemassaoloa. Mua kyllä ateistina kiinnostaa buddhalaisuus, mikä kuulostaa varmaan oudolta jumalan kieltävältä ihmiseltä. Buddhalaisuudessa mua kiehtoo se ettei siinä opeteta jumalien tai profeettojen palvontaa vaan se on enemmän elämänfilosofia.

   Reply
  • 2.6.2018 at 18:13
   Permalink

   Onhan Halla-aho itsekin agnostikko eli ei usko jumaliin, mutta ei kielläkään niiden olemassa oloa. Itse oon ateisti ja tunnen muitakin ateisteja joiden mielestä Suvivirsi kuuluu kevätjuhliin. Ateistina mua kiinnostaa buddhalaisuus juuri sen takia koska siinä ei opeteta jumalien tai profeettojen palvontaa. Ennemmin ottaisin buddhatemppelin lähistölle kuin moskeijan. Buddhalaiset ovat sentään rauhanomaisia ja tulevat ennemmin ateistin kuin pahimman kiihkouskovaisen kanssa toimeen.

   Reply
  • 2.6.2018 at 19:27
   Permalink

   Uskallatko sinä verrata ateisteja suvakkeihin, kehottaisin miettimään vastaustasi pari ikertaa.

   Reply
   • 2.6.2018 at 19:41
    Permalink

    En vertaa, vaan molemmat ei pidä uskonnollisuudesta.

    Reply
    • 2.6.2018 at 21:05
     Permalink

     Minun mieltä taasen suvakit kulkee täysin huru-ukkonne jiisuksen ohjeiden mukaan.

     Reply
  • 2.6.2018 at 20:25
   Permalink

   Jaa täydellinen? Vaikka ei edes pohdittu, mikä on tämän touhun syy. Kuka on pakottanut Suomen tähän? Miksi kultuurimarxismi on muotia tai oikeastaan ainoa sallittu. Kuka Suomen on alistanut ja miksi Suomi on tuhottava? Muslimithan tätä eivät saa aikaan, vaan joku muu.

   Persut vain jauhavat ”kulttuurimarxilaisista” ja ihmettelevät ja päivittelevät. He eivät halua ihmisten oivaltavan tai julistavan totuutta

   Reply
 • 2.6.2018 at 17:00
  Permalink

  Sukassakus. Ensin ei ollut mitään, ei missään ja ei milloinkaan. Sitten ihan tyhästä olemattomuudesta tapahtui ns.alkupamaus ja sitten olikin kaikkea. Ja aivan miljardi potenssiin kvintiljardi mahdollisuudella mm. maa on sopivalla etäisyydellä auringosta ja jostain alkuräjähdyksen kiven murusesta kehittyi eläin- ja kasvikunta jne.
  Sattumuksia toisten perään.

  Reply
  • 2.6.2018 at 19:30
   Permalink

   Tuota se tee kun aivopesu on täydellistä.
   Elämän synty on jo todistettu, meteori ja siitä lähtenyt evoluution kulku. En eää jaksa uskovaisten kanssa kirjoitella enkä keskustella heille kun järkeä on turha enää upottaa.
   Ps, maapallo on vanhempi kun 6000 vuotta.

   Reply
   • 2.6.2018 at 19:43
    Permalink

    Se mitä kirjoitin on juurikin se tieteellinen tarina mailmankaikkeuden alusta. No jos et tuota edes ymmärtänyt, niin turha jatkaa.

    Reply
    • 2.6.2018 at 20:41
     Permalink

     No, juu, en lukenut koko kirjoitustasi aiemmin, minun moka.

     Reply
 • 2.6.2018 at 17:11
  Permalink

  Virret hiiteen!
  Kirkot hiiteen!
  Uskonnot hiiteen!

  Reply
 • 2.6.2018 at 17:12
  Permalink

  Kristinusko EI OLE suomalaisten uskonto vaan tuotu väkipakolla tänne.

  Reply
  • 2.6.2018 at 17:33
   Permalink

   Kristinusko on nimenomaan eurooppalaisten uskonto, jonka muuan Jeesus perusti juutalaisessa Israelissa antaen nk. ”Lähetyskäskyn” opetuslapsilleen. Juutalaiset ovat Mooseksen uskoisia eli uskovat yhteen Jumalaan, joka teki ”Liiton” heidän kanssaan, jonka tähden tuota juutalaista etnistä kansaa kutsutaan ”Valituksi kansaksi”. Juutalaiset eivät tunnusta Jeesusta Jumalan Pojaksi, vaan he pitävät kristinuskoa Pakanauskontona ja suoranaisena Jumalan pilkkana. Muslimit eli enimmäkseen Arabit tunnustavat Islamia, jonka perusti Profeetta Muhammed 600-luvulla sotien ja pakkokäännyttämällä silloisia naapuri kansakuntia Islaminuskoon. Eli Islam on myös ”pakkokäännyttämällä” luotu uskontokunta, jota tunnustaa maailmassa kaiketi miljardi ihmistä. Myös nk. ”pakanauskonnot” ovat siirtyneet valloittaja kansojen tuomana ja pakottamana voitettujen heimojen ja kansakuntien tunnustamaksi uskonnoksi vain siksi, että voimakkaampi osapuoli on tuonut tapansa, kulttuurinsa ja uskontonsa mukanaan ”sisustaen uuden kämpän” mieleisekseen. Lisäksi hävinneet osapuolet ovat laskeneet yksi ynnä yksi ja hyljänneet vanhat jumalansa siksi, ettei heistä näyttänyt olleen mitään hyötyä eli ”he” eivät pystyneet suojelemaan ja edistämään palvojiensa maallista onnea, vaan olivatkin ”luusereita”, joilla ei ollut ”munaa”.
   Kristinuskon toi Suomeen Ruotsi, koska se valloittajamaana halusi tuoda oman järjestyksensä ja uskontonsa tänne uppiniskaisten maahan aivan kuten Espanjan konkistadorit veivät Roomalaiskatolisen uskon väkivaltaa käyttäen Etelä-Amerikan wanhoihin ja aikanaan menestyviin intiaanikulttuureihin.

   Reply
    • 2.6.2018 at 20:04
     Permalink

     Lähi-Idän korkeakulttuurit olivat arjalaisten perustamia. Muinaisheprealaiset olivat arjalaisia. Jeesus oli siis myös arjalainen israeliitti, kun taas ”juutalaiset” ovat edomilaisia. http://esau.today/esau-is-edom/

     Siinä milelessä Kristinusko on ”eurooppalainen” juttu. Siis jos ajatellaan etnis-rodullisesti eikä maantieteellisesti.

     Reply
     • 2.6.2018 at 20:41
      Permalink

      Voihan sitä ajatella, totuus vain on että taitaa kaikki uskonnot tulla ihan muualta kun euroopasta.

   • 2.6.2018 at 22:33
    Permalink

    Ruotsin kautta tuli väkipakolla ainostaan katolilainen uskonto ja paavin valta 1250 luvun jälkeen. Ruotsalaiset hivuttautuivat pikkuhiljaa jokisuille ja vedenjättömaille. Ajanlaskun alusta Suomen alue ja Ruotsi sekä Norja olivat Kvenlandiaa eli muinais-Kainuuta, jossa oli bysantilainen eli ortodoksinen uskonto jo 500 luvulla koko maassa. Suomea ei ollut vielä tuhanteen vuoteen ja Ruotsinkin perustivat suomalaiset ja svealaiset vuonna 816 Upsalassa, joka oli tuolloin vielä kveenien (pohjalaiset, meän-kieliset, saamelaiset) maata. Vuonna 787 muinaisesta Kainuusta lähti satoja laivoja ja tuhansia miehiä puolustamaan bysantia muslimien valloituksilta.

    Reply
 • 2.6.2018 at 17:20
  Permalink

  Kommunistit ja yltiökapitalistit haluavat eliminoida kristinuskon yhteiskunnasta ja kouluista. Sen sijaan muslimit saavat melskata minareeteistaan mielinmäärin ja onpa heidän uskontoaan tuputettu päivähoitopaikoissa ja kouluissa nk. monikulttuurisuuskasvatuksen yhteydessä.
  Mielestäni Suvivirsi on sellainen kuolematon käsite, joka kruunaa sen olotilan ja tuntemukset sinetöiden kesälaitumelle pääsyn tunteen aivan kuin kouluvuoden teot ja tekemättä jättämiset lyötäisiin säppiin kuin rauhaholvi pamahtaen samalla sinetöiden sen muistojen ja menneisyyden joukkoon, joka väistämättä tulee nousemaan itsekunkin mieleen kunhan aikaa ja ikää on kulunut noista lapsuuden ja nuoruuden vuosista, jotka eivät enää koskaan palaa, mutta uusien sukupolvien kevätkirkkoon marssin näkeminen palauttaa mieliin ne hetket jolloin itsekin eli noita hetkiä vailla huolen häivää paistoi se aurinko tai sitten ei.
  Lisäksi virtenä Suvivirsi on sanoitukseltaan kaunis, joka kuvaa kauan odotettua suomalaista suvea pitkän ja kylmän talven jälkeen, jolloin luonnon heräämistä uuteen kukoistukseen voi pitää suorastaan ihmeenä.
  Aikuiset kusipäät pilaavat lasten ja nuorten elämän viemällä heiltä sen suomalaisuuteen erottamattomana osana kuuluvan elementin, mutta sen sijaan nämä samat mädätyksen lähteen piirit tuovat feminismin, sukupuolettomuuden ja homouden opit kaikkine vastenmielisine piirteineen aina nahkapukuisiin miehiin aina aktiin saakka. Ja sekö sitten on kaunista ja kunnioitettavaa?

  Reply
 • 2.6.2018 at 18:02
  Permalink

  Niinpä. Suomalaisten oma Ukko ylijumala, Ahti ja muut on törkeästi korvattu lähi-itälääisten beduiinien satuolennolla.

  Maailma syntyi sotkan munasta. Muu on kusetusta. Palauttakaa meidän uskontomme!

  Reply
  • 2.6.2018 at 18:55
   Permalink

   Hmmm..tuota..mistä se sotkan muna syntyi

   Reply
 • 2.6.2018 at 20:03
  Permalink

  Mie, sotka on ihan yhtä looginen kuin jumala tai mikä muu kaiken luoja.
  Samaa paskaa kaikki.
  Kaikki maailman uskonnot, oliko niitä nyt 400? Vai 700? Ihan sama. Vähä-älyisen ihmisen selityksiä maailmasta.

  Reply
 • 2.6.2018 at 22:59
  Permalink

  @ Kaleeriorja 2.6.2018 at 22:33

  > Ruotsin kautta tuli väkipakolla ainostaan
  > katolilainen uskonto ja paavin valta 1250 luvun
  > jälkeen.

  Väkipakosta puhuminen noin kaukaisissa historiallisissa yhteyksissä on vähän kyseenalaista. Se oli normaalia toimintaa silloisessa kulttuurissa. — Tosin myös nykyisestä ajasta puhutaan 1000 vuoden päästä ”ankaran väkivallan aikana” vaikka itse koemme toisin tässä hetkessä.

  Reply
 • 3.6.2018 at 13:51
  Permalink

  Minäpä olin aina pirun ovela ja suurimman osan kerroista kun tuota paskahymmiä joutui kuuntelemaan niin pääsin pois livahtamaan.. Yhtä kamaalaa kakkaa kuin katri helenan tai mikko alatalon koko tuotanto henkistä kidutusta ja periaatteessa fyysistä pakottaa tuota laulamaan.

  Reply
 • 3.6.2018 at 14:16
  Permalink

  Olen eronnut kirkosta jo vuonna 2001 , mutta silti mielestäni suvivirren laulaminen on ok. Kuuluu perinteisiin.

  En tiedä miten jotkut vihaavat kaikkea uskontoon liittyvää niin kovasti että muilta pitää ko. asiat kieltää ? Ilmeisesti jotakin lapsuuden traumoja joista ei ole päästy yli.

  Itseäni ei haittaa ollenkaan, vaikka en juuri uskonut ennen kirkosta eroamistanikaan, jo 8-10 vuotiaana tajusin että uskonto on vähän sama asia kuin julkkikset/pop-kulttuuri ym ts. ”reality tv” ja sosiaalinen media nykyään.

  Leipää ja sirkushuvejahan se uskontokin, keino pitää lampaat ohjauksessa. Mutta kuka sitä nyt haluaakaan harjoittaa, niin siitä vaan, eipä kaikki ihmiset koskaan herää näihin asioihin.

  Reply
  • 3.6.2018 at 14:33
   Permalink

   Kieltää muilta,.. Niin kauan kun uskontopaskaa suoletaan yleisesti ei ole väärin sitä myöskään haukkua.

   Reply
 • 4.6.2018 at 11:47
  Permalink

  Jos uskontosatuja ei olisi ikinä keksitty, maapallolla olisi ollut sotia 90% vähemmän.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.